Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128280) Fr3eWar válasza ΞΔGLΞ (#128278) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Hát ahol kikapcsolt a háttévilágítás ott olyan a fekete mint az OLED-en.
Soha nem állítottam, hogy jobb mint egy OLED, mert ez hazugság lenne, viszont az én családom felhasználási szokásait nézve nekem és a pénztárcámnak jobb, mivel nagyon hamar tönkretennénk az OLED tv-t. (ez is csak feltevés, hogy jobb nekünk, mert ha 2 év után összefossa magát a Samsung akkor jelentős mértékben kidobott pénz volt, és annyi erővel OLED-et is beégethettem volna.)
Ismerősnek 55B7-es OLED-je van, azt láttam élőben sötétben, és nagy fekete részekben ugyanolyan fekete mint a Q9FN, apró képrészletekben melyek feketét is tartalmaznak már jobb az OLED, illetv off-angle összehasonlíthatalanul jobb az OLED, mert az onnan is jó marad, a Q9FN meg hányás lesz oldalról nézve.
Azt hogy a fekete hozza az OLED szintjét ő mondta nem én, viszont ahol kikapcsolja az LD a háttérvilágítást ott tényleg egyforma a két fekete.

HDR-es feliratoknál igazad van, sajnos az alsó csontfekete sávban bántóan fényes a felirat. Meg a hangerő növelés csökkentés is ha van valami sötét jelenet simán bevilágítja az egész nappalit, vacsorázni lehetne mellette.

Most hogy hazaértem ment a TV szokás szerint statikus tartalommal már vagy egy órája (mese pause) gyerekek fürdenek, TV-n meg ment samsung logo-s képernyőkímélő. Levideóztam, és szépen lehet látni, hogy nem lehet látni a TV határait széleit. Mellette jobbról íróasztalon az asztali PC világít valamelyest.
Balról a videó elején a fehér nyomtatóról vetítődik fény a falra. Alatta balra erősítő készenléti narancs pöttye, jobbra lent falra villog a router LAN/WAN csatlakozója. Ennyire fekete a fekete.

Itt a videó. 46 mega, nincs profi gépem, telefonnal készítettem.

Én leszek az első, aki OLED-et fog venni, ha garantálják, hogy legalább 8 évig nem degradálódik a kép és nem fáradnak el a pixelek 1-2%-fényerő csökkenésnél jobban. Ez lehet hogy még el fog nekik tartani 10 évig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.