Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70901) Studi válasza *Ropi* (#70897) üzenetére


Studi
addikt

Szia,

Nem. Flektogon 20/2.8 kb az a nagylátó, ami digitálison is úgy-ahogy megállja a helyét, de a retrofókusz miatt eleve kritikus kérdés, komoly számítási kapacitás, és számítógépes tervezőprogramok előtti időben ez eleve kritikus terület volt.
Ráadásul már a Flektogon 20-as is alapobjektívnek számít mft vázon, egy Pana 20/1.7 árán kapható, de a mérete ötszörös, képminősége gyengébb. Ha igazi nagylátó kell, akkor csak a natív obik közül lehet válogatni.

(#70902) m3ss válasza madgie (#70886) üzenetére


m3ss
veterán

en nem vaok ennyire optimista :) telitett ez a piac, mindenki (eskuvo)fotozik. emberek nem ertekelik azt a kis pluszt, amivel talan jobbak a kepeim mint pistikenek, bar errol se vaok mar meggyozodve h egy laikus kivulallo igy latja. olcsobb 40k-val? akkor az kell. egesz nap olvasgatni a talaltam egy kedvezobb arajanlatot mailt nagyon szorakoztato. kapok egy korlevelet ingatlan fotozasrol, szted hany fotos kapja meg? mindig van olyan aki mellekallasban szivesen elmegy harmincezerert egesz nap ingatlanfotozni, alkalmilag.
aztan jon egy szakacskonyv, ahol lehetne etelt fotozni..es a targyalas vegere kinyogik h ok fizetni nem tudnak, de majd reklamoznak a fb oldalukon.
meg a szorakoztato ugyfelek, akik ugy gondoljak, hogy a mennyisegi kedvezmennyel 9e ft-ert veheto 20x27 cm-es fotokonyvbol (ja, jo sokat keresek rajta) ha 6ot rendelnek ennyiert akkor keszitek nekik 6 fele fotokonyvet, anyunak ilyen kepekkel, keresztanyunak olyan kepekkel...amikor kiderul h ez azert mennyisegi kedvezmeny mert 1 fele konyvet szerkesztek visszakovetelik az arat.
abbol is elegem van, hogy soha senki nem er oda pontosan se a megbeszelesre, se a fotozasra. kenytelen leszek beleirni a szerzodesbe ezt is..aztan majd en leszek a jo fej amikor beleszamolom a fel orat a fotozasba amit kestek. sok visszatero ugyfel lesz...
amugy nem lenne rossz melo. kulfoldon :DDD stresszmentes, rugalmas...bar lehet jobb egy fix 8oras melo plusz 2 ora bejaras budapesten ahol a nap vegere annyi energiad se marad h azon elmelkedj h mi a bubanatert dolgozol ebben az orszagban kilatasok nelkul :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#70903) madgie válasza m3ss (#70902) üzenetére


madgie
titán

A napi 8 jó, ha jó a légkör. Ha.

És ezzel mindent elmondtam, miért mennék.

(#70904) Ear001 válasza Mr.Csizmás (#70893) üzenetére


Ear001
addikt

(#70905) Studi válasza madgie (#70903) üzenetére


Studi
addikt

Meg ha 8. Nekem mostanában inkább heti 60+ :)

(#70906) *Ropi* válasza Studi (#70901) üzenetére


*Ropi*
félisten

Köszönöm! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#70907) Mr.Csizmás válasza Ear001 (#70904) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

önvédelem lesz az bíró úr!

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#70908) m3ss válasza madgie (#70903) üzenetére


m3ss
veterán

haha. hat igen. paromnak is benyogtek par honapja, hogy jo lenne ha a tervezok is tuloraznanak. termeszetesen ingyen, mert mindenki mas is ezt csinalja a cegnel. de wtf, komolyan? :N
es ott tartunk h orulunk, mert ezen a munkahelyen visszaveszik az anyukakat, meg nem boritekba kapja a fizeteset, 1 ev csuszassal...
nemet munkavallalok biztos jot mosolyognanak ezen, masfelszer? ennyi szabadnap, fizetett tulorak, sokkal tobb nemzeti unnep normalis fizetesek. legalabb lennenk elvagva a kulvilagtol mint eszak korea, cenzurazott nettel nem is akarom tudni mi tortenik mashol :) vagy tul keves hirt olvasok nigeriabol..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#70909) madgie válasza m3ss (#70908) üzenetére


madgie
titán

Nem tudsz úgy esküvőzni, hogy egyik napról a másikra kitalálják, hogy ok, mostantól szombaton is jövünk, váltva, ehhez igazodva szervezed, vállalod a szabad szombatokra a munkákat, majd megint kitalálják, hogy egy hetet csúszik az egész, mertcsak. 107 plusz borítékért. Hát a f@szt. Esküvőn is belefuthat az ember hülyékbe, meg bárhol, de ott 1-2 nap cumiért fizetnek ennyit, nem egy hónapért.

(#70910) m3ss válasza madgie (#70909) üzenetére


m3ss
veterán

az a legszomorubb az egeszben h igazad van, valszeg a mokuskerekben meg rosszabb :N
de legalabb vmi olyat csinalnank, amitol haladna elore a vilag, legalabb lenne egy pozitiv tolteted, hogy mittudomen ingyenenergiahoz, ursiklohoz vagy egy korhazhoz csinalsz valamit. de nem, csak csinalod a zsetont vkiknek egesz nap es kozben elszalad az elet melletted. es nem hogy ertelme lett volna annak amit csinaltunk, hanem valszeg csak abban segitettunk h szarabb hely legyen a bolygo :U
neha elgondolkodok hogy jobb lenne egy farmon zoldseget ultetni meg allatokat tartani csak ez a materialista fos mar attol felek vegleg beleivodott a fejembe :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#70911) mikrofon válasza m3ss (#70910) üzenetére


mikrofon
veterán

Utolsó mondatod már nekem is többször megfordult a fejembe, egy tanyán mindentől távol....

Nekem ma már zsibbad az agyam...
Sikerült egy kis csekély fizetés emelést kicsikarnom, nem nekem, hanem a csapatomnak... Úgy hogy semmit nem akartak adni... Erre közlöm velük egyesével... Azóta megy a duzzogás... Dehát a cégnek jól ment ez az év... Jah jól így legalább tudja törleszteni a hiteleket, az elmúlt időszakból.... Ráadásul karácsony előtt volt, évvégi jutalom mindenkinek 4 heti, mert jobban ment a cégnek.... Ráadásul ez a csapat jól megfizetettnek számít.... De tényleg.... Még csak éppen befejezték az egyetemet, és teljesen jó fizetéssel rendelkeznek, bőven marad nekik félre tenni is.... Persze tudom semmi közöm, hogy tesznek-e félre vagy nem.... De ha én kezdőként ennyit kerestem volna biztos kussolok.... Munkakörülmények is jók, nincs túlóra, ha van kapják pénzben vagy lecsúszhatják... Rugalmas munkabeosztás..... Nincsenek szét hajtva.... Rendszeresen mehetnek nyugateurópába 4-5 csillagos szállodákba, ilyen igazán jó napidíj utazási idő és kíntartózkodási idő fizetve rendesen elszámolva... Minden fehéren...Aztán tessék.... Most meg duzzognak... Tudják ők is, hogy ha elmennének biztos nem lenne jobb, vagy egyszerűbb, ha csak nem lépik át a határt...
Minap az egyik egyetemről felvett pályakezdő azon hisztizett, hogy mi az, hogy Ö nem új laptopot kapott. 3 hónap után számon kérte, hogy Ö nem termeli ki az árát az új laptopnak? Hozzáteszem, használt értéke a laptopjának 1.000.000 HUF..... A használt pedig azt jelentette, hogy egy tartalék laptop volt ... Alig valódi használattal.... Jah és nem Ö volt az első és egyetlen aki ezen kesergett...

Akkor nem rinyálnak, amikor előbb vége a projektnek, és után könnyített munkavégzés de rendes fizetés... Vagy munkaidőben EB, WB, olimpia nézés... Kivetítős konferenciateremben konferenciabeszélgetésben, a többi telephellyel egyszerre.
Nah ilyenkor jut eszembe, hogy irány a tanya és önellátó öko gazdálkodás....

Tehát lehet igazából én úgy veszem észre jelenleg mindenki elégedettlen... Több és jobb kell, mint ami van...
Persze bele értve magamat is....

[ Szerkesztve ]

(#70912) Mercutio_ válasza m3ss (#70910) üzenetére


Mercutio_
félisten

Menj dolgozni építkezésre, ott látod a munkád eredményét:D

jobb lenne egy farmon zoldseget ultetni meg allatokat tartani
Mielőtt belevágsz nézz utána a növényvédelem, kórokozók, állatok betegségei, kötelező és ajánlott állatorvosi tevékenységek témáknak. + ugye mi mennyibe kerül.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#70913) Novics válasza mikrofon (#70911) üzenetére


Novics
senior tag

Én már kinéztem, hogy Tengelic környékén veszek valami faluszéli házat, vagy talán egy tanyát. Az M6 felhajtó ott van nem messze, Paks sincsen messze, kellemes dimbes-dombos táj. Most már túl vagyok a próbaidő felén, még nem akartak kirúgni, szóval akkor talán lesz is belőle valami. :)
Ettől még a meló lehet idegörlő, de legalább otthon nyugi lesz, és a pálya miatt Bp, Pécs is könnyen elérhető, ha mégis váltani kell.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#70914) Mr.Csizmás válasza Mercutio_ (#70912) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ja és mennyi idő :D

vidéken újrakezdős fb csoportot ajánlom, szoktak lenni gyöngyszemek.

csak az állatok ganézásával, etetésével elmegy a délelőtt, és akkor ott vagy hogy megebédelhetsz, hogy legyen erőd foglalkozni a zöldekkel.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#70915) spanyoll válasza mikrofon (#70911) üzenetére


spanyoll
addikt

Ahogy merci írta: ott is megvan a szopás. Mindenhol megvan a szopás, akármilyen melót csinálsz, akármelyik területen vagy. Van ahol kevesebb, van ahol több, de épp ezért kell olyat csinálni, amit szeretsz, mert akkor a szopás közben kicsit neked is jó.
Nem vagyok az életbölcsességeket tanító emberek híve, de Tolle apónak ez a videója eléggé ajánlott. 1-2 hetente megnézem azért.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#70916) t_a_m_a_s válasza m3ss (#70908) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Az az érdekes, hogy kibaszott hiány van mindenhol mérnökből. Mi konkrétan sok kisebb munkát úgy tudunk csak elvállalni, hogy amikor sorra kerül. A díjakat is lehetett azért tornázgatni felfelé. Ha valamikor, akkor szerintem most pont kurvára nem fér bele hogy szopassák a munkavállalót. Olyan könnyen azért nem találnak a helyére embert szerintem, nyugodtabban lehet nemet mondani az ingyenmunkára.

(#70910) m3ss: Kicsit be vagy fordulva... Iszol te rendesen? ;] :DDD Én lehet hogy begyöpösödtem már, de pont leszarom hogy van-e a munkámnak látszatja, eredménye, milyen űberproduktumot hozok létre az utókor számára. Csipogjon a telefon 10-én, ezt' kész. Persze van ebben meló, de 10-12 év görcsöléssel szereztem magamnak egy olyan betegséget, amiből nem akarok mégegyet. Lejár a munkaidő, befejezem a munkafázist azt' lépek. Telefont még felveszem, mailt megnézem este, ha kell megválaszolom, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#70917) spanyoll


spanyoll
addikt

Tudtok jó magándokis szájsebészt? Mária utcában bekaphatják, huszadjára tologatják az időpontom, inkább kihúzatom a bölcsességfogam valakinél sok pénzért.
Fontos, hogy szájsebész legyen, mert fekszik az a rohadt bölcsességfog, csak szájsebész tudja kivenni.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#70918) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#70917) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Itt nálunk tudok... Gyere el, kihúzatod, iszunk utána essört ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#70919) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#70918) üzenetére


spanyoll
addikt

Rám már most is rámférne... Szeptember végén kaptam egy novemberi időpontot Mária utcában az esztékában, amit eltoltak december elejére, amit eltoltak dec 22-re. Mondtam, hogy nana, azért karácsonykor jó lenne zabálni, erre kaptam egy idpontot január 3-ra, ami miatt felhívtak ünnepek között, hogy mégse jó, csak január végén, hívjam fel őket mikor jó nekem.
Most vagyok ott, hogy semmikor, rohadjatok meg, inkább fizetek ki (ahogy most nézegetem az árakat) 30-35 rongyot 1 húzásért, de akkor azt elintézik mostanában, amíg még nem fáj éppen, mint várjak megint 2-3 hónapot, míg sorra kerülök az államiban (ha nem tolják megint tovább).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#70920) Mercutio_ válasza spanyoll (#70919) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ismerősnek maszek húzta ki úgy, hogy hozott magával egy hibátlan fogat is:Y

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#70921) |AP| válasza Mercutio_ (#70920) üzenetére


|AP|
veterán

egyet fizet kettőt kap akció volt :DDD

(#70922) Novics válasza |AP| (#70921) üzenetére


Novics
senior tag

Azbazmeg! :C

Tamáséknál photóstali? :D

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#70923) Studi válasza Novics (#70922) üzenetére


Studi
addikt

viszünk páleszt, húzós buli lesz! :DDD

(#70924) spanyoll válasza Mercutio_ (#70920) üzenetére


spanyoll
addikt

Nafaszom. Mindegy, bejelentkeztem ezredjére is, most kaptam feb01-re, úgyhogy már csak sorra kerülök.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#70925) t_a_m_a_s válasza Novics (#70922) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Tegnapelőtt kellett volna jönnetek... Olyan szinten fullba tolta mindkét gyerek a kretént, hogy egyrészt jólesett volna valakivel meginni 4-5 pálinkát, másrészt kurva gyorsan elpályáztatok volna, és megfogadtátok volna hogy soha többet semmilyen gyereknek még csak a közelébe sem mentek :DDD :DDD

Holnap majd jól beletépünk...

(#70926) Novics válasza t_a_m_a_s (#70925) üzenetére


Novics
senior tag

Nem szóltál időben. :P

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#70927) Freddy76 válasza t_a_m_a_s (#70916) üzenetére


Freddy76
addikt

Néha én is azon filózom, hogy semmi eredménye a munkának... Aztán jön egy ilyen nap, mint a mai, amikor ex-munkavállalótól (akinek a volt munkáltatóját képviseltem perben vele szemben) jön egy e-mail, miszerint aljasszemétszargecimultibérencvagyok, akkor megnyugszok, hogy de, igenis van eredménye :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70928) cOxeR válasza madgie (#70909) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ezek az 1-2 nap cumiért... ettől vagyok kibukva... vonjál már le belőle minden járulékot, add hozzá az ügyféltalálkozókat, aminek csak egy része lesz üzlet, vond le a sok felesleges ajánlatadást, ami kell ahhoz, hogy ennyi munkád legyen és a sok telefonálást, meg a jaj most mi lesz, mert ez meg az nem így lesz és persze kire tolják rá a terhet a fotósra...

Elönti az agyamat a húgy, mikor valaki ilyet ír. :(((

Majd ha végigtoltál 30 esküvőt egy évben és csak abból élsz, akkor le lehet azt írni, hogy 1-2 nap cumi. :U Kétlem, hogy ezt tenné bárki is... mindegy is.

[ Szerkesztve ]

(#70929) mikrofon válasza cOxeR (#70928) üzenetére


mikrofon
veterán

Jah és a fotós a hibás ha a fotósnapon éppen esős, szomorkás idő van.... Vagy éppen a verejtékek miatt elkenődik a smink. Ráadásul ha ezek még a képeken is látszódnak....
:DDD

Szerintem jelenleg Magyarországon egyik sem könnyű.... Ha más miatt nem a közhangulat és általános érzelmi szintek miatt....

(#70930) spanyoll válasza mikrofon (#70929) üzenetére


spanyoll
addikt

Retusáltam már le kb 3-400 képről egyesével a menyasszony aznapra kijött herpeszét. Ez egy ilyen bringa :K

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#70931) madgie válasza cOxeR (#70928) üzenetére


madgie
titán

Megvan, hogy másfél éve mindkettőt csinálom? Nekem kevésbé stresszes jelenleg a fotós rész. Benne van a pakliban, hogy öt év múlva a pokolba kívánom.

És igen, még az esküvős rész nem is olyan meredek. Háromszor annyit fognak alkudozni most az étteremben 10-20 ezres áron), tesztfotói állásért a héten 1 forint/karaktert akartak ajánlani (nemröhög, komolyan :D) vagy például a leszfeszten is annyit kerestem idén, mint egy darab lagzin, közben három napon át déltől hajnalig nyomtam a napi 22 kilométereket a sátrak között és ezerszám fotóztam. És nem panaszképp, de inkább kéthetente lenyomnék egy fesztivált, mint hogy holnap be kellene jönnöm a szemüvegboltba. Na csak ennyire van tele a tököm itt mindennel.

30 lagzit nem akarok idén sem, de 20 szerintem lesz.

spanyoll: tavaly csak kétszer :D Ez ilyen sport.

[ Szerkesztve ]

(#70932) Freddy76


Freddy76
addikt

Srácok, én tényleg elviselek mindent, összeesküvés elméleteket, Mazda-Skoda vitát, gyerekeket, de ezt az esküvőfotós sírást nem lehetne átvinni az esküvőfotós topikba? Arról legalább tudom, hogy nagyon nagy ívben kerülni kell :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70933) madgie válasza Freddy76 (#70932) üzenetére


madgie
titán

Oda én se járok, úgyhogy így jártál :D Amúgy meg céem voltál, szójmárhozzá :DDD

(#70934) Freddy76 válasza madgie (#70933) üzenetére


Freddy76
addikt

Voltam. Nem bírtam elviselni az esküvőfotósokat, így inkább abbahagytam, azóta ügyvéd vagyok, itt csak kurvákkal, gengszterekkel, csalókkal, korrupt hivatalnokokkal van dolgom, ez azért könnyebb :K

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70935) madgie válasza Freddy76 (#70934) üzenetére


madgie
titán

Azok legelább nem nyávognak :DDD

(#70936) Byk01


Byk01
senior tag

Emberek! Mi a fene van a levegőben, hogy mindenki most kap idegrángást a munkájától (én is, csak nem sírtam ki ide)? Nem klimaxolhatunk mindannyian egyszerre. Tényleg kellene már valami IHB jellegű összejövetel ... de legalább sok napsütés meleg és egy kis röplabda

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#70937) zool1 válasza Byk01 (#70936) üzenetére


zool1
őstag

Folyamatban... :DDD

(#70938) Byk01 válasza zool1 (#70937) üzenetére


Byk01
senior tag

Remélem, nem csak a "H" :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#70939) Novics válasza Byk01 (#70936) üzenetére


Novics
senior tag

Na igen, a női röplabdánál kevés szebb sport van. :K

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#70940) Freddy76 válasza Byk01 (#70936) üzenetére


Freddy76
addikt

Én alapjában véve szeretem a munkámat, azzal nincs bajom. Csak az ügyfelektől kapok idegrángást :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70941) Byk01 válasza Freddy76 (#70940) üzenetére


Byk01
senior tag

Ha ez megnyugtat, másik ügyvédet fogok keresni, ha szükségem lesz egyre :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#70942) Studi válasza Freddy76 (#70940) üzenetére


Studi
addikt

Nekem sincs bajom, félreértés ne essék, nem panaszkodni akartam. Átmeneti a szitu, nagy ganajkupacot vettem át a régi-új munkakörben, és még nincs pótlás az átadandó köztes pozícióra. Átmeneti állapot, fél év, és jobb lesz.

(#70943) Freddy76 válasza Studi (#70942) üzenetére


Freddy76
addikt

De te nem vagy esküvőfotós :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70944) Studi válasza Freddy76 (#70943) üzenetére


Studi
addikt

Még... :DDD

(#70945) aleister válasza Byk01 (#70936) üzenetére


aleister
veterán

Ha unja a nagyérdemű a banánt, arra remek megoldás van. Mindenki cseréljen a másikkal.melót. 5 év múlva aztán ismét csere. Mire visszaér mindenki az alap szakmájához, úgyis ott a nyugdíj. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#70946) Freddy76 válasza aleister (#70945) üzenetére


Freddy76
addikt

OK. Akkor én fotózom az esküvődet, Coxer meg megírja a házassági szerződésed :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#70947) aleister válasza Freddy76 (#70946) üzenetére


aleister
veterán

Mivel Mivel nem lesz eski, ezért ezt túl is tárgyaltuk. :)
Remélem nincs köztünk sebész! :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#70948) #31733248


#31733248
törölt tag

Ahogyan olvaslak Titeket, lassan már szégyellem, hogy nem sírok a munkám miatt. :) A esküvői fotósokat viszont tényleg nem irigylem. Nem is a munka macerás volta miatt (más is fut felesleges köröket soha meg nem valósuló árajánlatokkal), hanem azért, mert egyrészt napra pontosan addig megy a szekér, amíg tolod (egy bevezetett társas vállalkozásnál ez egyáltalán nem szükségszerű), másrészt a megkereshető pénz is túlságosan limitáltnak tűnik...

(#70949) cOxeR válasza Freddy76 (#70946) üzenetére


cOxeR
Ármester

Van a neten minta, kicsit átirom és kész, máris ügyvéd leszek, majdnem annyira egyszerű mint a fotózás. :DD :DD

(#70950) cOxeR válasza #31733248 (#70948) üzenetére


cOxeR
Ármester

A piac 70%-a pedig kalóz, ez nagyon rossz megítélést és távlati potenciált jelent.

Más, jó valuta váltó valahol Bp-en ami bevált?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.