Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#71551) Novics válasza t_a_m_a_s (#71550) üzenetére


Novics
senior tag

És akkor tudnál táncolni is! :DDD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#71552) Mercutio_ válasza Novics (#71551) üzenetére


Mercutio_
félisten

tada.wav

:C

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71553) crey válasza t_a_m_a_s (#71550) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Fájt bőven persze :DDD - főleg így az esküvő évében :D

Asszonynak meg sem mondtam mennyibe kerül, mert szerintem leütött volna egy lábos paprikás krumplival. :)

Amúgy ez a cucc nem a BT miatt fájt ennyibe, a feléért már simán rohadt jó BT képes füleseket kapsz. Sokkal inkább a Noise cancellation miatt, ami viszont ha egyszer ültél 9 órát egy folyamatosan síró gyerek mellett egy fémhengerbe össze zárva, akkor pontosan tudod hogy mennyire kurvára hiányzik az életedből, pedig addig nem is gondoltad hogy valaha szükséged lesz rá :DDD

Btw. úgy ki vagytok az árán akadva, mintha nem a fél topic gadget buzi lenne, és nem költött volna el mindenki legalább fél milliót fotós cuccokra, meg egyéb kacatokra :D :P

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71554) Studi válasza crey (#71553) üzenetére


Studi
addikt

Az más. :DDD

BT fülesem van amúgy egy marék, szarabbak, közepesek vegyesen. Nagyon szeretem használni, idegbeteg vagyok már a rohadtsok zsinórtól mindenfele. Ezzel meg leteszem a telefont valahol, és szól a zene/beszélek az egész lakásban.

(#71555) spanyoll válasza crey (#71553) üzenetére


spanyoll
addikt

Az igazi kérdés, hogy hányszor ülsz 9 órán át egy visító gyerekkel egy konzervdobozban.
Én ezért nem vettem még ilyen hájtekk dolgot, mert az a pár alkalom szódával (meg benne vodkával) kibírható, és az ingyen is van, meg mégsem 100rongy :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71556) j.bravo válasza spanyoll (#71555) üzenetére


j.bravo
addikt

Tavaly egy 9 órás úton asszony egy, az út kisebb részben visító, nagyobb részében az ő székét rugdosó ovis korú gyermek előtt ült. Nem volt őszinte a mosolya (igazából nem is volt mosolya, utána a 2 órás Európán belüli úton se).

Próbáltam szépen udvariasan megkérni az anyukát, hogy szóljon a kislegénynek, de ő konkrétan leordította a hajamat, hogy a gyermek nem rugdossa, hanem turbulencia... aha, hát persze. Továbbra is udvariasan, kulturált angolsággal jeleztem hogy meg tudjuk különböztetni a két érzetet, felhívtam a figyelmét hogy én szépen kértem, ő kezdett rögtön ordítani. Természetesen ordítva folytatta, erre odajött az egyik utaskísérő is.
Anyuka haja csapzott volt, látszott hogy nagyon fáradt, a kölök már kimerítette, de apuka hasonlóan fáradt volt, ő mégse ordibált csak szégyellte magát (ő szerintem nem tudott angolul).

Itt mondjuk nem segített volna a noise cancelling :D de ha egy fele ilyen jó, negyedennyibe kerülő cucc lett volna kéznél, azért már csak a hajtóműzaj ellen is tudtam volna értékelni. (a légitársaság által adott füldugó azért nem a kényelem netovábbja; ha filmet néznél, a hangminősége pocsék, és a hajtóműzaj miatt gyakran nehéz érteni vagy brutálhangosra kell állítani)

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#71557) spanyoll válasza j.bravo (#71556) üzenetére


spanyoll
addikt

Vodka és dobálni hátra a taknyos zsepit, használt zoknit, stb. Aztán amikor nem használ a szép szó akkor szólni, hogy vagy rendet rak a gyerekével vagy rendetlenkedtek ti is :D
Az ilyenektől amúgy ki vagyok készülve... miért nem szólnak rá az utaskísérők, hogy embereljék meg magukat?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71558) crey válasza spanyoll (#71555) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Itt írtam arról mennyit megyek. Egy évben kb. 120 000 km a levegőben. Órában nem számoltam össze hogy mennyi az annyi, de sok. A tengeren túlra egy évben 3x megyek legalább, ez 6 út, változóan 8,5-11 óra között/út (és persze soha nem direkt járatokról beszélünk, hanem mindig átszállhatok még az USA-n belül is, Pestről meg csak most lesznek közvetlen járatok - de azok is Lufthansa partner LOT üzemeltetésében, nekem meg a KLM-el vannak pontjaim, meg arany kártyám - magyarul nem sokat fogok LOT-al közlekedni).

Emellé rengeteg a 1,5-2,5 óra közötti utam (70 fölött), ami legalább annyira irritáló ha a piától visongó brit csatakancák társaságában vagy, vicces kedvű mobilról zenét ordíttató oroszokkal, vagy ha egy síró kisgyerekkel kell végigülnöd.

A tavalyi évet még végigcsináltam egy egyszerű RHA MA750i-vel, de az ilyen fülbedugósok nem az igaziak a levegőben, mert a légnyomás változás amúgy is szétszedi a dobhártyát, főleg ha le is szigetelsz egy ilyen fülessel. Plusz hiába agybadugós a füles, nem szűr zajt, nem zár ki teljesen, így ahhoz hogy elnyomd a környezeti zajokat ordíttatni kell, ami nem is egészséges, plusz nem segít amikor aludni akarsz.

Plusz le fogom cserélni a jelenlegi telefont az év végén, és persze minden buzi gyártó újítása az, hogy a jacket lehagyják. Ugyan ennek a fülesnek a BT képes verziója 45-50k (RHA), és itt vettem egy nagy levegőt, hogy ha már úgy is ki kell baszni ennyi pénzt rá, akkor olyat veszek ami elketyeg egy pár évig, és kiszolgálja minden ügyes bajos hisztimet.

Most meg imádom azt is, hogy headsetnek is kiváló - igaz nem épp helytakarékos kompkat megoldás, de valamit valamiért. 20 óra üzemidőhöz kell az akku kapacitás.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71559) j.bravo válasza spanyoll (#71557) üzenetére


j.bravo
addikt

Az eset után próbálták, egy idő után talán kerestek egy másik helyet neki, de addigra pont késő volt aludni.
Egy valóban fáradt gyerekkel sok mindent mondjuk nem nagyon lehet tenni, ha aludni nem tud.

Whatever.

(#71560) crey válasza j.bravo (#71559) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Pont ezért nem is szoktam hisztizni azokkal a szülőkkel, akiknek a gyereke sír a repülőn. Mi a szart tud vele csinálni, próbálkozott, csitítgatta, egyszerűen ha a poronty elkattan mert fáradt, lökheted a tudományod. Felnőttként sem egyszerű aludni a turista osztályon, nemhogy gyerekként. Láttam olyan anyukát amúgy, aki végig sétálta ölében a gyerekkel a 9 órás utat. Emeltem kalapom előtte, de senkitől nem lehet ezt elvárni.

Az ülés rugdosás az más kérdés. Azért ütök.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71561) Freddy76 válasza crey (#71558) üzenetére


Freddy76
addikt

Szerintem ez egy olyan beszerzés, amit nem kell indokolnod, magyaráznod. Ha ennyit utaznék, én is mindent megtennék azért, hogy a lehető legkényelmesebb körülményeket teremtsem meg magamnak. Én tavaly ugyanilyen szempontok szerint vettem autót. Évente 35+ ezer km a menésem, akartam, hogy legyen benne húzós, erős motor, járjon kultúráltan, legyen benne nagyon jó hifi, automata váltó, adaptív tempomat, egy jó kihangosító rendszer, és egy fedélzeti navigáció (mert kényelmesebb, mint a telefon). Ez így többe került milliókkal, mint egy "még megfelelő" autó. De, újfent idézve korábbi mondásomat, ha már kihajtom a belemet, legalább a körítés legyen olyan, ami megkímél, és nem az őrületbe kerget.

Szerk.: amikor mi Londonból jöttünk haza, az előttünk ülő vörös fejű ultradagadt faszkalap azért szólt hátra, hogy a lányom sokat beszél. Julcsi nem rugdos, nem sír, nem hangos, de tény, be nem áll a szája. Megkérdeztem a pasit, hogy ezzel mégis mi a baja, mire közölte, hogy egyszerűen idegesíti a folyamatos csacsogás. Én felajánlottam neki, hogy két taknyos zsebkendőből készítek füldugót, vagy esetleg megpróbálhatja megoldani a problémát a feleségemmel (aki éppen aludt mellettem), de mielőtt ezt megtenné, szóljon, hogy kimenjek a gyerekkel, mert a feleségem pszichopata, és ha emiatt felkeltem, és ő előadja neki is a problémáját, akkor úgy fog viselkedni, hogy azt nem akarom, hogy lássa a gyermek. Ezek után pampogott egy sort a mellette ülőnek, aki rászólt, hogy hagyja békén... Később kiderült, hogy egy angol ügyvéd, aki valami konferenciára utazott Budapestre, és amúgy végig vegzált mindenkit, beszólt a stewardess-nek, de még a mellette ülőnek is, mert az tableten nézett filmet, és őt idegesítette az, hogy ott vibrált a film...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71562) spanyoll válasza crey (#71558) üzenetére


spanyoll
addikt

Ja rémlik, bár ezt a blogpostot nem olvastam, majd jól megnézem.
Így viszont nem kérdés, hogy venni kellett egy ilyet, nagyon jól tetted. Én már akkor is ilyet vennék, ha tömegközlekednék napi szinten, nem hogy ez :DDD

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71563) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#71561) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

jaj, ügyvédek ne is mondd.

vmelyik nap parkolósávból rányitotta az ajtót a buszunkra a sofőrjük, ok szóban elismeri, álljunk félre. telefonál a csóka, bocs visszavonom, megjelent a madam sztárügyvéd tűsarkúban, helyszínelőnek elkezdi hogy nem járul hozzá hogy képek készüljenek róluk, hogy nyitotta rá, blabla. ok, akkor helyszínelő + mi sofőrünk fogta az ajtót, meg lécet, és a háttérben meg amazok karba tett kézzel nézték. :U :W úgy látszik minden szakmában van selejt...

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71564) Freddy76 válasza Mr.Csizmás (#71563) üzenetére


Freddy76
addikt

Köcsög mindegyik. Nem ismerek szimpatikus ügyvédet én sem :N

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71565) Studi válasza Freddy76 (#71561) üzenetére


Studi
addikt

De azt tudod, hogy az Oktávia mindezt még olcsóbban is tudja. :K :DDD

(#71566) Ear001 válasza spanyoll (#71555) üzenetére


Ear001
addikt

Egyszer is elég mondjuk Barcelonából Münchenig repülni egy osztálykiránduláson fellelkesült gyerekcsapattal, hogy tudd, spanyol(l) szót többet ne akarj hallani nagyon-nagyon hosszú ideig. ;] A Bose zajcsökkentő technológiája amúgy nagyon jó, és az Audio Technicáé is.

Freddy76 Ilyenkor nálam be szokott jönni, ha közlöm, hogy van az a pénz, amiért tök egyedül utazhat a saját repülőjén....

[ Szerkesztve ]

(#71567) Mr.Csizmás válasza Ear001 (#71566) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

örülj, hogy nem vonattal ;] (Salzburg-Budapest, sziget 0.day)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71568) gorgo


gorgo
őstag

Én egyszer mentem eddig 10 órás úton,(ja visszafelé is) de bakker nekem is két gyerekes anyuka jutott szomszédoknak. Mondjuk akkor volt épp hasonló korú az en gyermekem is, és az az anyuka egy indiai származású nő volt elkepesztően jó mellekkel és gyönyörű arccal. Ó bakker én voltam a világ legmegértőbb pasasa azon a napon :)) az hótziher!

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71569) Lassú Víz válasza crey (#71553) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"Btw. úgy ki vagytok az árán akadva, mintha nem a fél topic gadget buzi lenne, és nem költött volna el mindenki legalább fél milliót fotós cuccokra, meg egyéb kacatokra"

Ja, pl. a telefon :)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71570) spanyoll válasza Lassú Víz (#71569) üzenetére


spanyoll
addikt

Ami nekem pl munkaeszköz, én meg arra basztam el egy valag pénzt most. Bár még mindig nem 450K-t, mint amennyi egy szifon x :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71571) gorgo


gorgo
őstag

Tessék!
https://youtu.be/I6QFGRrGQqI
Mobilról küldöm. Azért nem csak a hangja dögös!!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71572) j.bravo válasza gorgo (#71571) üzenetére


j.bravo
addikt

A csaj elég jó, de a zene nem elég szar :D :R

Whatever.

(#71573) Mercutio_ válasza spanyoll (#71557) üzenetére


Mercutio_
félisten

Izé, spangli, konkrétan hányszor repültél az USA-ba, illetve 5+ órás távolságra?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71574) Real_Necro válasza crey (#71558) üzenetére


Real_Necro
veterán

Köztünk Te vagy az Egek ura. ;)

Egyébként most szívesen elrepülnék bárhová... tegnap üv sikeresen megutáltatta velem jelenlegi melóhelyem. Jövő héten indul a keresgélés.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71575) t_a_m_a_s válasza Real_Necro (#71574) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

tegnap üv sikeresen megutáltatta velem jelenlegi melóhelyem

Letiltották a PH!-t? ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#71576) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#71575) üzenetére


Real_Necro
veterán

Akkor nem lennék itt... ;) Nem, 11 év után gyakorlatilag ki lettem golyózva. Jelenleg 3 pozíciót látok el 1 seggel, mert annyira töketlen a HR, hogy nem tudtak új vezetőt keresni fél év alatt a nemrégiben nyugdíjba vonult kolléga helyére... a feladatok persze szét lettek osztva, csak a fizu nem mozdult, valamint naponta kapom az újabb felelős területeket. Amikor megemlítettem, hogy szarrá vagyok terhelve, annyi volt a reakció, hogy teljesen rendben van, ha felállok és elmegyek a cégtől...

...szóval hányok tőle...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71577) Novics válasza Real_Necro (#71576) üzenetére


Novics
senior tag

Pedig eddig mindig az volt, hogy halálra unod magadat, öten vagytok 3 ember munkájára. Nagy változás...

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#71578) Real_Necro válasza Novics (#71577) üzenetére


Real_Necro
veterán

Sajnos ez bő fél éve szépen elkezdett romlani. (Egyébként a halálra unás mellett azért az is szólt, hogy itt kialakult egy olyan csapat, akik proaktívan olyan szintre hozták a helyi adminisztrátori tevékenységeket, hogy jelentősen megkönnyebbítettük a saját munkánkat. Ehhez kellettek erőfeszítések, de utána jóval könyebb volt.) A felső vezetésben kialakult egy klikk, akik a húsos fazekat hiénaként védik, nem osztanak meg információt és aki nem "tag", mind semmibe van véve...
Egyébként meg én is ráeszméltem, hogy be vagyok ide süllyedve, kell a környezetváltozás, az új, még korban is ott tartok, hogy tudom igazgatni kicsit a karrieremet.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71579) aleister válasza Mercutio_ (#71573) üzenetére


aleister
veterán

"Spangli" :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#71580) spanyoll válasza Mercutio_ (#71573) üzenetére


spanyoll
addikt

Izé, merci, a " :DDD " smiley nem elég jel arra, hogy ironizáltam?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71581) *Ropi* válasza spanyoll (#71580) üzenetére


*Ropi*
félisten

Most esett le, hogy be kellene regisztrálnod a prankerphoto.com-ot is, idővel milliomos lehetnél ha megfelelő tartalmakat teszel rá. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#71582) Byk01 válasza crey (#71560) üzenetére


Byk01
senior tag

Itt se szóltál volna? Persze még a Bose előtt 🙂

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#71583) Studi


Studi
addikt

(#71584) gorgo válasza Byk01 (#71582) üzenetére


gorgo
őstag

húb+
Az egész társadalom kritikája ez. Hogy teljes tehetetlenség van, hogy ha valaki megtenné azt amit kell (a gyereknek egy pohár hideg víz a fejére, az anyjának meg egy büdös nagy saller!) akkor meghurcolják érte. Nem is bírtam végig nézni... Hiába nem a gyerek tehet róla, valahogy le kell higgasztani.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71585) spanyoll válasza gorgo (#71584) üzenetére


spanyoll
addikt

Imádom ahogy reagálsz az olyan dolgokra amik felidegesítenek :DDD

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71586) #31733248 válasza crey (#71560) üzenetére


#31733248
törölt tag

Szinte mindig Európán belül utazom, ilyen rövid távon nekem bárhol elmegy. Nem mondom, hogy egyes esetekben repesek az ülés kényelmétől, de két órákat még kibírok. Hosszú távra viszont vagy bizniszen megyek, vagy sehogy. Szó szerint. Legutóbb az Isztambul-Bangkok volt hosszabb, ráadásul éjszaka. A Turkish Airlines bizniszén akkora a hely, hogy még egy magamfajta 190-es pasas is kényelmesen, teljesen vízszintesen alhat (végig is aludtam az utat). A turistaosztályon érkezéskor szinte mindenki úgy nézett ki, mint a mosott sz.r... :( Embertelen, komolyan. Érdemes rákeresnie annak, akit érdekel: economy class syndrome.

(#71582) Byk01

Ez durva... Én mondjuk jól bírom füldugóval és általában véve is nagyon jó a stressztűrésem, úgyhogy nekem nem lett volna problémás, de megértem azokat is, akik ettől kiakadtak. A fizikai fenyítésben néhány ritka kivételt leszámítva nem hiszek. Sem nőt, sem gyereket, sem kőkemény természetű őrző-védő kutyákat nem bántottam még soha, leszámítva, amikor a kutyák verekedésének kellett kemény kézzel (és lábbal) véget vetni. Fizikai fenyítésnél is maximum olyasmit tudok elfogadni, hogy ha késtél az edzésről, mindenkitől kapsz egy combost, vagy lenyomsz 50 fekvőt. Egyénként a szép szónak és a következetességnek elégnek kell lennie. Persze lehet, hogy valaki pszichésen olyan zavart, vagy részeg, hogy le kell fogni, vagy valami hasonló.

(#71587) crey válasza Real_Necro (#71578) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Real_Necro:

Addig keress új helyet amíg tudsz. Komolyan.

(#71582) Byk01: Na nem, ezt nem. Más az amikor sír a gyerek, mert kialvatlan, fáradt, vagy épp fáj a füle a légnyomás változástól, és más amikor egy hisztis kis szar, és igazából csak meg kellene agyalni.

Nincs (még) saját gyerekem, és amúgy rohadtul zavar ha más gyereke tönkre vágja a nyugalmamat, de vannak dolgok, amikkel természetesen megértő az ember, mert majd Ő is fog hasonló helyzetbe kerülni. Tiszta sor.

De ezt nem. Ha ilyen hisztis kis pöcs a kölyköd, akkor autózzál b.meg, vagy legközelebb kérd meg apát hogy húzzon gumit a cerkára, mert úgy tűnik a reprodukciónak csak az élvezeti szakasza volt meg, aztán nevelni már elfelejtettél.

Econ: Sajnos a cég nem fizeti a drágább jegyeket. A turista megvan $1100-1200 körül, míg a business alaphangon $3500. Nem igazán téríti senki, saját zsebből meg nem fogom kifizetni. Az összegyűjtött mérföldekből tudnék amúgy upgradelni, de azokat a nászutunkra gyűjtöm, mert sajnos a "ahova az életben el szeretnék jutni bakancslista" 8 pontos Arial szimpla sorközzel írva is hosszabb mint a varázsló szakálla, pedig csak város neveket és régiókat tartalmaz.

Egy amcsi út meg mocsok drága ha saját zsebből fizeted (ez az egyik úticél a mézeshetekre, a másik meg egy európai körút... Skócia, Brugge (újra), Maldív-szigetek, Lisszabon, Vissza Luganoba, Bergen, Provance és Toscana... sorolhatnám... És akkor még nem beszéltünk az olyan helyekről mint a Ha-long öböl, vagy Patagónia, amit egyszer a saját szememmel szeretnék látni. Áh, végtelen.

Jah, és amúgy én is 190 cm vagyok, mellé 145 kg.... kész kínszenvedés egy-két légitársaság economy osztálya. A hosszú utak után meg úgy nézek ki, mint egy rommá klopfolt rövidkaraj melegítőbe öltözve (egyszer repültem övvel, farmerben, zakóban 11 órát. Soha többé. Paraszt dolog melegítőben lenni, de leszarom már. Ahogy Freddy mondta, ha ennyit kell menni, tegyük kényelmesen.

Btw. ha már itt tartunk még a Vegasi út előtt Tiranaba menet tesztelhetem újra a Wizz járatokat, meg mehetek Manchesterbe is, valamint lehet hogy át kell ruccannom a Vatikánba :D

Tavaly voltak olyan ötletek is, hogy megkapom a közép és dél-afrikai régiót, és repülhetek oda is... hát nem volt őszinte a mosolyom... Nairobi még okés, vagy épp Fokváros... de vannak ott olyan országok, ahova nem szívesen mennék már.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71588) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Ezt a gyerek dolgot mi basszuk el. Mi, korosodó, már-már nagyszülőnek való kisgyeremekes szülők. Pont tegnap volt a BB-ben téma, hogy 6(!!) éves gyereknek okostelefont keresünk. Hogy nem lehet az első szülőin megbeszélni, illetve a pedagógus nem jelentheti ki hogy nem bazdmeg, senki NEM VESZ okostelefont a kismajomnak! Tegnap volt az oviban szülői az iskolaválasztással kapcsolatosan. Hihetetlen hogy hogy misztifikálnak túl a szülők mindent... Persze hogy akaratok kis hülyéket faragunk a gyerekeinkből...

Holnap majd jól beletépünk...

(#71589) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#71588) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem azt, hogy nem vesz, nem lehet igy korlátozni. Ellenben azt, hogy iskolába nem viszi, azt szülő szinten igen. Kollégám sem engedi a gyerekeinek, kivétel a gimist.
Nálunk tableten néz olykor Dávid mesét, meg van pár készségfejlesztő progi. Nem tiltjuk neki a használatot, igy ugy kezeli mint a többi játékot és ha megunta, játszik mással.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71590) Studi válasza Real_Necro (#71589) üzenetére


Studi
addikt

Nekem az a véleményem, hogy az ilyen készségfejlesztő játékok ugyanúgy meg vannak fakockából is, és nagyon nem mindegy, hogy ebben a korban hogyan használja a gyerek a kezét. Persze be lehet vonni a többi játék közé, de ez elég vékony jég.

(#71591) t_a_m_a_s válasza Real_Necro (#71589) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

A mi időnkbe bevittél olyat ami tilos volt, tanár elvette, évzárón visszakaptad. Szülők nem háborogtak. Szerintem pont nem szülő szinten kellene megoldani, hanem tanár szinten. Első szülőin elmondaná a tanár, hogy ez a szabály, akinek nem tetszik viheti a gyereket egész nyugodtan ahová akarja. Csak az első telót kéne elvenni, megoldódna. Csak hát ezt ma már nem lehet megtenni.

Studi +1.Csak a fajátékkal azt se tudja a gyerekek zöme hogy mit kell csinálni, a telefont meg a tabot meg kézség szinten tolják.

Holnap majd jól beletépünk...

(#71592) gorgo válasza t_a_m_a_s (#71588) üzenetére


gorgo
őstag

+1 nagyon igaz

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71593) Freddy76


Freddy76
addikt

Öregek vagytok, srácok. A mi időnkben minden jobb volt és a bezzeg a mai fiatalok vonalra ráülni nem jelenthet mást.

Valóban, régen fakockával játszottunk. Mert nem volt más. Három generációval korábban faluhelyen a hat éves gyerek ment egyedül a határba libát terelni, végül is ez is lehet megoldás, leküldöm Julcsit Tamásékhoz vidékre, ő szerez valami libaterelgetős állást, attól fejlődik a jellem. Mi meg elisszuk Tomival a pénzt, és alkalmanként megverjük az asszonyt és a gyereket (előbbit kézzel, utóbbit nemtől függően kézzel vagy szíjjal), mert régen ez is szokás volt, a fakocka mellett. Ahogy 30 éve a fakoca volt természetes, ma a tablet az. A mi gyerekünk egy teljesen digitális világban nő fel, a tablet, okostelefon az élet része. Nem nevelhetsz belőle az elvek miatt digitáis analfabétát. Tudomásul kell venni, hogy ma a tableten játszanak és néznek mesét. Korlátokat persze lehet (és kell is) állítani, elsősorban tartalomban és időben, de a "gyerek ne játszon tablettel" alapvetés nettó baromság, szerintem. Elég abszurd is lenne a gyereket lehúzni a digitális világról miközben apuka és anyuka (azaz mi) az élete jelentős részét ott tölti, és tolja a kontentot facebook-on, instán, vagy éppen itt, a ph-n.

A szélesebb baráti társaságunkban van két elvek mentén nevelő szülőpár, az egyik gyerekei 5 és 6 évesen semmihez (okostelefon, tablet, TV) nem nyúlhatnak, apu-anyu kapcsol be nekik mesét alkalmanként, de főként a "játszál mással" mantra megy. A másik párosnál napi egy mese van a gyermeknek (4 és 6 évesek), és kész. Mind a négy gyerek hisztis, az utóbbi kettő már-már pszichopata. Mert a világ baromi gyors körülöttük, a szülők is, az ovistársak is, ők pedig ezt nem tudják követni, mert nem lehet nekik. A szülő ezt csak úgy kompenzálhatná, ha ő tölt rengeteg időt a gyerekkel, de az persze nem fér bele. Tény, nem csak emiatt idióták a kölkök, az egyik anyuka az, aki szerint minket fel kellene jelenteni, mert Julcsit engedtük belenyalni a sörhabba, miközben az ő gyereke két évesen már lazán bevert egy doboz kólát ebéd mellett/helyett.

Szerk.: azzal persze én is egyet tudok érteni, hogy oviban nincs helye tabletnek, okostelónak, de még a suliban sem nagyon.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71594) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#71591) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lényegében Freddy szerintem nagyon jól leírta a dolgokat, én is láttam saját családi körben mit eredményez a tiltás.. de a mondatod elején már te is jól leírtad, "a mi időnkben" máshogy volt.

Persze nálunk is csak otthon lehet és pl kajáláshoz, fürdéshez nem viheti magával. Ezzel szemben brutál jó dolgokat épít Duploból, vonatnak épít pályát, autónak garázst, kirakózik, memóriajátékkal játszik, főzőcskézik, stb... mondjuk mi elég sok időt szentelünk rá. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71595) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Ezt a cikket aki még nem tette olvassa el a témában.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71596) szuszinho


szuszinho
őstag

Kolléganőkkel sokat ment a "vita" erről, de akkor sem fogom megérteni, hogy miért kell egy gyereknek az iskolába telefonnal menni?

Jó kis cikk!

(#71597) t_a_m_a_s válasza Real_Necro (#71594) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem tiltásról beszéltem, és nem is arról, hogy a mi időnkben jobb volt. Arról beszéltem, hogy nem gondolom, hogy ne lehetne elérni hogy egy elsős gyerek ne hordjon okostelefont az iskolába. Arról, hogy ez a szülők faszsága, és az is, hogy ezt kvázi "hatalmi" szóval nem lehet keresztülverni a szülőkön, mert gondolkodás helyett hőbörögnek.

Az én gyerekem is néz mesét, használja a tabot valamilyen szinten, de neki nincs, és nem is lesz még sokáig. És igenis én kapcsolom be neki, és én kapcsolom ki is, amikor úgy gondolom hogy elég volt.
Tudom, hogy ez a mai világ,tudom, hogy én is nyomkodom. A gyerek is mondja, hogy "apa,a számítógép előtt ülsz". Elmagyaráztam neki, hogy ja, mert ebből élünk...
Értem amit mondotok, de kurvára nem normális dolog az, hogy huszan várunk az orvosnál, és abból EGY gyereknek olvas az anyja, pár gyerek elvan meg beszélget, és 15 gyerek az anyja-apja telefonját basztatja, zombi módon. Kb azért hogy kussoljon, ne kelljen foglalkozni vele. Mert lássuk be, hogy biztosan mi a kivételek vagyunk, a gyerekek 95%-a azért nyomkodja, mert addig sincs vele teendő... Nem normális dolog az sem, hogy amíg mi ülünk a szülőin, a gyerek minecraftozik a haverjával. A csoportszobában, játékhalom tetején...

Holnap majd jól beletépünk...

(#71598) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#71597) üzenetére


spanyoll
addikt

Én is kb így tudnám elképzelni a dolgot, bár persze én megint a partvonalról ugatok még gyerek nélkül. Legyen neki, de otthon nyomkodja, plusz szépen felrakni neki telefonra / tabra olyan dolgokat, amik jók neki. TED videós appot, oktató progikat és akár együtt nézni vele, hogy jé milyen jó meg milyen érdekes dolgokat mond a sok néni bácsi a világról.

Amúgy én felnőttek kezéből is kiverném a kibaszott telefont gyakran. Onnantól, hogy valaki találkozik valakivel és beszélgetnek meg időt töltenek együtt, onnantól vagy tegye el vagy agyvérzést kapok (és nem, nem arról beszélek amikor valakinek ez a munkája és muszáj nézni maileket vagy bármit).
Van 1-2 ismerősöm akik teljesen rá vannak cuppanva a telefonra (csak nekik nem a tarkójukba van a hotdogsütő dugva, hanem a kezükbe varrva, ami annyira undorító, hogy arra nincs szó, se több szóból álló kifejezés) és ők csinálják mindig ezt. Beszélek hozzá, talán még bólogat is, vagy hümmög, de közben látom, hogy simogatja a telefonját és instát vagy valamit néz.
1-2x játszották ezt el, aztán amikor elküldtem őket a picsába azóta tudják, hogy én úgy szeretek beszélgetni, ha a másik figyel is.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71599) Freddy76 válasza t_a_m_a_s (#71597) üzenetére


Freddy76
addikt

Azt én is megtiltanám, hogy cipelje a suliba. Most választottuk ki Julcsi iskoláját, a sok szimpatikus dolog mellett ez volt az egyik, hogy alsóba nem lehet okostelót, tabletet bevinni. Felsőben lehet (nem lehet tiltani), de nem tarthatják maguknál és nem használhatják. Ellenben ugyanebben az iskolában van kötelező sakkóra, hetente egyszer...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71600) #31733248 válasza crey (#71587) üzenetére


#31733248
törölt tag

A munka és az adott költségtérítés egy másik dolog, elvégre az ember szabadon dönthet arról, mennyiért korpásodik a haja. :) Egy-két hosszabb repülős, vagy buszos utat végigszívtam már, van egy kialakult véleményem arról, mi az, amit biztosan nem akarok - ez ilyen. Én azokat "csodálom", akik elutaznak egy hétre mondjuk Thaiföldre, oda-vissza egy-egy napot amortizálódnak a repülőn, küzdenek a jetlaggel... Néhány napért (nekem) ez biztosan nem éri meg.

Egyszer Genovából indultunk januárban hajózni. Mi kényelmesen, az indulás előtt egy nappal kiautóztunk, városnézés, vacsora, wellness... Az ismerőseink este tízkor indultak Pestről autókonvojt alkotva hóesésben, másnap élőhalottak voltak egytől egyig. Na, így nem. :N

Amit felsoroltál, az jóformán egytől egyig listán van nálam is. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.