Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40001) Mercutio_ válasza Real_Necro (#39997) üzenetére


Mercutio_
félisten

Höhö, XXI.század aha, kár, hogy erről azok a bandák nem tudtak akik végig rabolták Érd és környékét azzal a módszerrel, hogy 2-3 kocsival 4_5 ember be a házba és 2 perc alatt amit tudnak osszeszednek.

Az klassz, hogy te egy hős voltál már 8 évesen, de nem biztos, hogy majd a gyereked is pozitív élményként emlékezik vissza rá, hogy reggel 6-kor kelni kellett, mert apáék mentek dolgozni.

Az, hogy kertesbe mégy, de ugyanúgy napi 2x1 órát utazol, ahelyett, hogy 15 perc alatt otthon lennél nem biztos, hogy annyira jó megoldás, időd nem lesz több, de a vele járó plusz melót) “megnyerted“
Én biztos, hogy ha már váltok, akkor ha reális opció a távolságot is figyelembe venném.

@szkivan másodjára írom be...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40002) Byk01 válasza Balinov (#39986) üzenetére


Byk01
senior tag

Én is inkább a járókát ajánlom, és inkább a Tamás által linkelt fát, mint a hálósat. A háló nem elég stabil, hogy segítse felállás közben, szerintem. Ha jól emlékszem, nekünk is az javasolták, hogy ne hálós legyen ... nem is az lett, hanem semmi :D
És mi nem is pakoltunk el semmit a gyerek miatt, maximum azt, amivel kárt tehet magában (pillangókés, lángszóró, ilyesmi :D). Gyorsan megtanulja, mit szabad, és mit nem. Megmutatod neki, amire kíváncsi, aztán megmondod, hogy nem szabad. Így a kíváncsisága is ki lesz elégítve, és a dolgaitok is épek maradnak (nyilván nem az első érdeklődése után) :)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40003) Real_Necro válasza Mercutio_ (#40001) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem egyformak az igenyeink. A gyereket meg nem kell szerintem minden szinten kiszolgalni, bar ezt nekem ugy sem fogja a tobbseg elismerni. Egyebkent meg qrvara el vagyunk kenyelmesedve...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40004) TayRol válasza Real_Necro (#40000) üzenetére


TayRol
veterán

Én Dunakeszihez, illetve a kerületünkhöz tudom hasonlítani, annál sokkal olcsóbb.

Ki akartunk költözni az agglomerációba (lásd fent), a jelenlegiért gyönyörű házat kaptunk volna, de az a napi 2-2,5 óra ingázás nekem nem ér ennyit. És ez nem elkényelmesedés. Zegen is 20 percre laktam busszal a központtól.:)

[ Szerkesztve ]

(#40005) #40935168 válasza cOxeR (#39998) üzenetére


#40935168
törölt tag

100+ olvasatlan után újra is és pont jókor, jó témára. Költözőben Bp-re és hasonlón agyalok én is, hogy "bent" vagy inkább vmi alvóvárosból bejárás és kintebb venni vmi kedvezőbb árú ingatlant, csendesebb helyen.

@ Necro: repülő nem para ? Vagy nincs akkora zaja ott ? (Főleg Gyömrő-Pécel-Maglód). Én Tököllel szemezek, Diósd nagyon drága (ahol csajos lakik) más tippem pedig még nincs egyelőre. :) Ja, de: Gödöllő, Veresegyház. (Muter meg Zuglózna. Nekem meg Óbuda is tetszik).

[ Szerkesztve ]

(#40006) Real_Necro válasza TayRol (#40004) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ha direktbe céghez jövök kocsival, akkor kb 30 perc az utam, BKV-val 50 (most azért több mert Tündit viszem reggel Blaha környékére). Ha a korábban felsorolt helyek valamelyikére költözünk, akkor ez kb ugyanennyi marad.
Zegen napi 2x 50 percet utaztam anno suliba, abból kb 15-20 perc gyaloglás. Szerintem ennyi még napi mozgásnak is szükséges és nem megterhelő.

Egyébként meg szerintem nem kell sorolnom családi ház előnyeit. Max elsőre annak tűnik nyűgnek aki tősgyökeres városi.

Kutyus:

Most 3. kerületben is fölöttünk repkednek. nyitott ablaknál hallani, egyébként nem zavar. Néha még nézni is szoktam ahogy ereszkednek. Tökölön nincs sok "tücsök"? Veresegyházán lakik a mostani lakásunk volt tulaja, de ő valahol a környéken melózik. Párszor jártunk arra, nekem az már túl északon van.
Neked Budafok-ot ajánlom. ;) :P

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40007) Byk01 válasza #40935168 (#40005) üzenetére


Byk01
senior tag

A tököli reptér hangosabb, mint a ferihegyi :) Legalábbis Tökölről meg Lakihegyről, mint a ferihegyi Gyömrő-Pécel-Maglódról, szerintem. Mondjuk nem a három település egyikén lakom (hanem a reptér másik oldalán a XVIII. kerben, hozzánk 1 km-rel közelebb van a közelebb van a közelebbi pályavég, mint Maglód széléhez a hozzá közelebbi), de engem nem zavarnak a gépek. Inkább csak arra kapom fel a fejem, ha hangosabb valamiért egy gép.
Ami inkább veszélyes hang szempontjából az Vecsés, és méginkább Üllő meg persze a X., XVII. és XVIII. kerületek egyes részei.

Necro: felettetek a leszállók jönnek még viszonylag magasan, azok nem olyan zajosak. De tény, simán meg lehet szokni

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40008) TayRol válasza Real_Necro (#40006) üzenetére


TayRol
veterán

Nekünk most 2x50 perc gyerekkel bkv-zás a napi penzum. Ez lesz 2x30 perc, ha bringával megyünk. Ez is mocsok fárasztó (gyerek nélkül még pihentető is volt), persze kocsival egyszerűbb, de nem kívánok többet. Én jól vagyok így, családi ház Pesten belül.:)

(#40009) Real_Necro válasza TayRol (#40008) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szívesen maradnánk mi is akár a kerületben is, csak a családit nem tudnánk megfizetni. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40010) cOxeR válasza #40935168 (#40005) üzenetére


cOxeR
Ármester

Repülő egyáltalán nem para, még Ecser-en sem... pedig az elég közel van már. Gyömrőn se híre se hamva... így Maglód és Pécel is ugyanez. Persze látom felszállni őket, de olyan messze, hogy nincs hangja...
Tök, Perbál, Tinye is jó... a kérdés, hogy ott mikor épéül meg az elkerülő... mert az akkor lesz jó közlekedés szempontból.
Diósd betörés szempontból is gondos... többnyire azok a kisvárosok nyugisabbak, ahova nem megy ki a bkv, max inkább csak vonat.

(#40011) rbalint88 válasza Real_Necro (#40006) üzenetére


rbalint88
addikt

"Egyébként meg szerintem nem kell sorolnom családi ház előnyeit. Max elsőre annak tűnik nyűgnek aki tősgyökeres városi.Egyébként meg szerintem nem kell sorolnom családi ház előnyeit. Max elsőre annak tűnik nyűgnek aki tősgyökeres városi."

Orsi szülei családiban laknak Zsámbékon. Azt nem mondom, hogy sok nyűg van a házzal, de összehasonlíthatatlanul több feladatod van vele, mint egy lakással. Vagy leszarod és disznóólnak néz ki az egész, mert nem vágod a füvet, nem szeded össze a lehullott leveleket, nem irtod a gyomot stbstbstb. Az, hogy fát kell aprítani, egyedi dolog, lehet gázzal is fűteni (csak győzd fizetni). Takarítani is több idő -legalábbis én nem látom értelmét 50-60nm-es családba költözni, mert akkor több a nyűg, mint az előny számomra.
Az is igaz, amit már többen mondtak, hogy a családi ház sosincs kész. Mire a végére érsz, kezdheted az elejéről kb, mindig lesz valamit csinálni. A zsámbéki ház 10 éve készül azóta, hogy "kész" lett. Nyilván ez az idő kevesebb lett volna, ha több a pénz, de így is már 25-30 milla áll benne, pedig munkaerőre nem nagyon kellett költeni, mert maguknak építették.

cOxeR: tök nyugis arrafelé közlekedni, a gond minden irányból a Bp-re bejutással van. M1-M7 bevezető, Budakeszi út, Hűvösvölgyi út, Szentendrei út mind túltelített már. Bp közlekedése egyszerűen nem erre van tervezve. Kellene építeni pár belső autópályát, ahol mondjuk csak 70-80-nal lehet menni, de viszonylag kevés le- és felhajtó van, ami lassítaná a forgalmat. 2x3 sáv, lámpák nélkül, rögtön lehetne haladni. Az egyetlen apró probléma, hogy nem nagyon hova rakni ezeket az utakat.

[ Szerkesztve ]

(#40012) Byk01 válasza cOxeR (#40010) üzenetére


Byk01
senior tag

A Zsámbék és környéke bejutás szempontjából elég gáz. Kolléganőm Telkiből járt be, és folyton azt mondta, hogy Budakeszitől dugóban ült, ha nem indult el elég korán. Gondolom, a 10-es út sem lehet jobb ilyen szempontból.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40013) TayRol válasza Byk01 (#40012) üzenetére


TayRol
veterán

A 10-es még rosszabb.

(#40014) Real_Necro válasza rbalint88 (#40011) üzenetére


Real_Necro
veterán

Még mindig olyan érzésem van, mintha úgy lennének felsorolva ezek a dolgok részemre, mintha nem lennék velük tisztában. Családi házban vidéken nőttem fel (18 éves koromig), volt állattartás (disznó, kacsa, liba, tyúk, még kecske is), tenyésztettem nyulakat is, kapáltam kukoricát, saraboltam szőlőt, ültettem krumplit, gondoztam fólia sátorban paprikát, méhészkedtem, gyűjtöttem kaktuszokat... közben felhúztunk újabb családi házakat is, meg bővítettük a meglévőt... Nekem ez mind nem újdonság és tökéletesen tisztában vagyok vele.
Szüleimnek 1600m2-es telken van a házuk, még csak nem is sík egyenes, tudom mit jelent füvet nyírni benzinessel, fűkaszával... sőt, kaszálni és sarabolni is tudok. ja igen, van egy qrvanagy cserépkályha is meg vegyestüzelésű kazán, tudom mit jelent fát vágni, akár körfűrészel, akár láncossal, akár fejszével... sőt, csak fiú testvérem van, így a takarítást meg a főzést is ismerem... na jó nem folytatom, nyugodtan parasztozzatok le... :DDD

Egyébként anyósék Pátyon laknak, onnan bejutni naponta Örsig... na neeeem akarom magam szivatni a dugóban állással. A környék sem olcsó, így ki is esett...

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40015) rbalint88 válasza Real_Necro (#40014) üzenetére


rbalint88
addikt

Nem parasztozás, csak mérlegelni kell, hogy mennyire kell kilépni a komfortzónádból a családi ház fenntartásához, illetve mennyit vagy hajlandó áldozni erre a szabadidődből és abból a pénzből, amit másra is el tudnál költeni. Egyáltalán nem akarlak lebeszélni a családi házról, csak a leírásaidból sugárzott egyfajta rózsaszín köd, ami nem teljesen objektív. Ja szomszédok: az idilli csend+madárfütty kombóról lemondhatsz, csak más zajok lesznek. Fűnyíró (ha kifogsz egy olyan szomszédot, az valamelyik hétvégi napon végig füvet fog nyírni, még télen is), házibuli (lehetőleg minden héten, kétszer), ordító házaspár, ordító gyerekek (nem, nem aranyos gyerekzsivaj, hanem fejhangon ordító elkényeztetett miniterroristák), hobbi szerelők (kalapálás, káromkodás, nyitott garázsból ordító lakodalmas rock), kiköltözött házmesternéni, aki egy recsegősebb fingásért is feljelent.

(#40016) zool1 válasza Real_Necro (#40014) üzenetére


zool1
őstag

Költözzetek Maklárra. Az ingatlanok viszonylag olcsóbbak, mint a főváros környékén és kb 1óra alatt pályán fel is értél a munkahelyre. ;] (én eddig családi házba laktam mióta az eszemet tudom, de ma már inkább egy csendes társasház + garázs kombót választanék)

[ Szerkesztve ]

(#40017) TayRol válasza rbalint88 (#40015) üzenetére


TayRol
veterán

Hozzáteszem, nincs nagy kertünk, de gyerek mellett már megszüntettük a konyhakertet, csak fűnyírás van. Egyszerűen nincs másra jelenleg időm. Talán pár év múlva.

(#40018) rbalint88 válasza TayRol (#40017) üzenetére


rbalint88
addikt

Ha lesz kertem, akkor is csak fűszernövényeket fogok nevelni, meg ültetek pár pálinkafát gyümölcsfát. Veteményes biztos nem lesz.

(#40019) j.bravo válasza rbalint88 (#40015) üzenetére


j.bravo
addikt

ez mind jogos :) de a fűnyírást kivéve megvan társasházban, városban is.
Egy rokon meg szintén Bp-en belül kifogott egy ilyen feljelentgetős szomszédot, akit valamiért pont az ő kutyájuk ugatása zavart, holott tíz házból kilencnél van kutya a környéken, csak ő pont a tízből egy kutyagyűlölő macskás volt (a kufircoló macskák hangja hirtelen nem tudom zavarta-e), a hétvégi 3 perc fúrógép működtetésért meg a húsz perc fűnyírásért is jelentgetett, meg egy másik szomszédba meg, mikor kicsi-közepes kutyáját sétáltatta, mindenáron azért akart belekötni, mert szerinte az a kutya sz.rt az ő kerítése előtti fűcsíkra, holott a kupac egyértelműen sokkal nagyobb testű kutyától származott, stb. De ilyenek is lehetnek társasházban is, akik buli, fúrógéphang, esetleg két hangos ajtóbecsapás miartt jelentget mert nincs jobb dolga.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#40020) Real_Necro válasza rbalint88 (#40015) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nincs rózsaszín köd, ezt csak te látod így. A komfortzóna nekem éppen a családi, nem pedig a mostani betondzsungel amiben lassan 10 éve élünk, de nem tudjuk megszokni. Már rég elköltöztünk volna, ha megtehettük volna, de egy másik vagy nagyobb társas nem oldotta volna meg a társasház adta problémákat. Én nem sírok ezek miatt és nem is lesz teher fenntartani egy családit. Tudom, nagyobb, drágább stb... átgondoltunk mindent alaposan. Nagy lépés lesz a panel után, de ez a vágyunk, célunk.
Nem mondtam idilli csendet. Nyilván nem költözök autószerelű/tuningoló műhely mellé, vagy kábelégető kisiparosok szomszédságába. A gyerekzsivaly sem fog érdekelni mert nem fog a házfal remegni tőle mint most panelban. Egyébként meg a sajátjainknak is lesz hangja... mint ahogy a fűnyírónak is, mert abból csak benzinest veszek. Lakodalmas rock sem érdekel, ha őt sem zavarja ha én hallgatok zenét. Buli is lehet, nálunk is lesz valószínűleg. Nyilván nem a puszta közepére akarok költözni.

De nem kell szagolnom hetente kelkáposzafőzelék szagot az épületben, mert a nyugger alattunk csak azt ismeri... Télen nem fog zavarni a bagószag, mert a nyomorékok nem tudnak kimenni a lakásból. Nyugodtabban pihenek mert nem fog fölöttünk debil idióta család lakni akiknek a gyerekei még éjfélkor is rezgésben tartják a betonfalakat. Igen, van ilyen környék családi házakkal és nem 10m-ba kerül...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40021) Byk01 válasza rbalint88 (#40015) üzenetére


Byk01
senior tag

Köcsög szomszéd mindenütt lehet, de egy panelban nagyobb a merítés :)

Necro Ha nem kapáltál erdőt akkor nem vagy igazi paraszt :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40022) Real_Necro válasza Byk01 (#40021) üzenetére


Real_Necro
veterán

Erdőt minek kapálni? Ott csak hulladék fát meg gombát szedtünk... :))

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#40023) spanyoll válasza Real_Necro (#40020) üzenetére


spanyoll
addikt

Megértem a te oldalad, csak hogy én is beleböfögjek a témába.
Nekem nagyon erősen nem aktuális sajna saját lakás, stb, de garantált, hogy húzok a belvárosból amint tudok én is.
Alapjáraton siófoki gyerekként úgy látszik tényleg jobban szeretem a nyugit és amiket felsoroltál azok engem is irritálnak. Családi házban, félig vidéken, vagy külsőbb kerületekben. Zöld övezet, miegymás.
Bekktunécsör és a többiek.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40024) #40935168 válasza Real_Necro (#40020) üzenetére


#40935168
törölt tag

Köszi mindenki válaszát, végigolvasgattam. cOxeR Budakeszijére ránézek még majd.. igazából számomra a bejutás annyira nem téma, kisasszony az Ericsson melletti épületben van a Róbert Károly körúton, de hát ha most Diósdra ki tud járni onnan, akkor máshova is.. Fontosabb számunkra az, ahol laknánk, mint az, hogy hol a munkahely, mert utóbbi bármikor változhat egyetlen tollvonással és akkor vagy sírás lesz úgyis, hogy az új hely még messzebb van, vagy öröm, hogy jujj de jó, közel lett, .. ez lutri.. pont emiatt nem alapozunk most, a jelenben sem arra, hogy mhelyhez közel legyünk. Preferencia, de csak kis súllyal.

Szívünk szerint vmi szolídabb négylakásos társasházban (családi jellegűben) kialakított lakást nézünk, vagy ilyen egymással összezárt, mini hátsókertes sorházas részen a két szélsők egyikét megcsípni (aminek picit nagyobb a kertje, de már ez sem lényeg... kb. ha egy jó levegőjű, csendesebb, nyugisabb környéken van 4 négyzetméter füvem, amire kitámaszom a faszenes grillt + egy kis asztal 4 székkel borozni a cimbivel és bnőjével, már tökjó).

Az álom egy nagyobb kertes családi, de az meg inkább városszélen-faluszélen valahol az agglomerációban, kevés szomszéddal, de mégis jó helyen. (Pl. vmi szántóföld közelében, erdőközelben, ilyesmi). De egyelőre lehet nem is álom ez, mert .. az álmom egy rancs-féleség vagy modern tanya lenne, a ház körül 100-200m-es sugárban egy lélekkel sem, csak ilyet Magyarországon ennyi huligán, rabló, brazil és egyéb ember között nem csinálok meg, Ausztriában-Németben-Svájcban pedig, ahol meg merném csinálni, pénzem nincs rá. Tehát még az álmokat is újradefiniáljuk lassacskán :)

Visszaevezve a valóság talajára: szeretnénk sokat utazni, mindketten örökmozgók vagyunk. Az elkövetkező 5 évre inkább olyan projekten agyalok, ahol a kecót viszonylag jó környéken ott tudom hagyni 2-3 hétre simán, nem kell locsolni-ápolni semmit, csak behúzom a bejárati ajtót és pá. Erre megfelelne egy felújított nyóckerbeli valami is, ilyenen is agyalunk, tetszik a magas beltér, polgári dolgok, egy szénné pukkantat megvenni (jobb részen) olcsóbban és rákölteni amit kell, padlófűtés, minden ilyesmi. Ez menne anyagilag, ahogy számoltuk előzetesen (még ráhagyva is), de: parkolás ultragáz, még ingyenes utcai parkolón sem hagynánk az autókat (1-1 kocsi), nemhogy fizetős utcain. Garázs-teremgarázs meg necc szintén. Szóval egyelőre a "nagykedvenc" 8-9. ker is kilőve, kívül nézelődünk.

(#40025) rbalint88 válasza Real_Necro (#40020) üzenetére


rbalint88
addikt

Panel az megint más buli, mi rendes társasban lakunk, csak a lakógyűlés hozza ki mindenkiből a pszichopatát. Engem a hangos autó sem zavar, amíg gyárilag hangos (Pl. Porsche, Ferrari #szarakörnyék), legalább művelődik kicsit az ember.
Csak a zsámbéki tapasztalatokat tudom mondani (8éve a legtöbb hétvégén kint vagyunk), meg amit hallottam mástól, aki családiban lakik. Szomszédok ugyanúgy gyökerek, csak kisebb a koncentráció. Pl. ott az 5 szomszédból kettő bulizósabb, az egyiknél vannak a fejhangon ordító gyerekek. De pl a másik szomszédban 4 gyerek van, nem ordítanak, normálisan játszanak, nincs velük semmi baj. A feljelentgetős elköltözött szerencsére 2 éve, most valami társasházban boldogítja a többieket. Az utolsó szomszédnak szavát nem hallani, néha füvet nyírnak, de nem az a fajta, mint ismerős szomszédja, aki vasárnap reggel 8:00:00-kor beindítja a fűnyírót és 17:00:00-ig le sem állítja. Amiben a külön poén, hogy nem valami nagy a kertje, max egy óra alatt le lehet nyírni. 9 óra alatt meg még körömvágó ollóval is.

Eperkutyus: 8-9ker. már baromi drága. Haver 40nm lakást bérel, havi 140ezerért, pedig semmi extra, csak egy nem hulladék új építésűben egy földszinti kislakás. Hozzá két parkolóhely a mélygarázsban 2x30e/hó. Plusz rezsi, ami 30-40 között van a nettel együtt. Az ilyen normálisabb lakójú, normálisabb kinézetű utcákban venni is drága, mert a külföldieknek még így is olcsó és főleg ők veszik, bérelik ezeket, mert közel van az egyetemekhez. A többi helyre meg nem nagyon költöznék, főleg nem nővel.

[ Szerkesztve ]

(#40026) #40935168 válasza spanyoll (#40023) üzenetére


#40935168
törölt tag

Exem másfél év Bp után költözött vissza Óbudáról (pöpec kis új lakóparkból) a siófoki szintén pöpec kertvárosi földszintes előkertes lakásába. A 9 éves fia k.o. lett a sulitól, sok hülye, szellemi fogy. és agresszív (!), bunkószülős gyerek a siófoki sulijához képest, ahonnan kivette felköltözéskor és a csajszi is k.o. lett a pesti mentalitástól, a darálótól, "könyökölő" stb. emberektől. Visszatértek Siófokra és megtanulták értékelni azt, boldogabbak azóta, mint valaha, kellett nekik a lecke.

Azóta én sem vagyok annyira büdipest-fan, bár a Madárhegyen ellaknék valami 100-millás kis földigablakos cukiságban:) de most nem erre gyúrok.. :N :( :N :( :N

[ Szerkesztve ]

(#40027) TayRol válasza #40935168 (#40026) üzenetére


TayRol
veterán

Ha tehetném ma költöznék vissza vidékre. De nincs olyan munkalehetőség, mint itt nagyfaluban.

(#40028) madgie válasza #40935168 (#40024) üzenetére


madgie
titán

Négyes társast szerintem ne, sima panelben elveszlik egy hülye a sok relatív normális között, négyesben meg éjjel-nappal ott lesz a seggedben, és hiába van udvarod, füved, mindig lesz valamint kínja, ami miatt inkább már ki sem mégy egy bográcsot pörgetni.

Főleg az özvegy mammerek veszélyesek, nyolc kertben b@szó/sz@ró cicával, fűtetlen lakással, max hangerős nótatévével.

[ Szerkesztve ]

(#40029) #40935168 válasza TayRol (#40027) üzenetére


#40935168
törölt tag

Ha lenne passzív pénzbevételem, ami eltart, a Balcsira költöznék, a lentebbi posztomban említett Siófokra. A nagyfalu relatív közel, amúgy meg zöld, víz, élet is van, nyugi is van, minden adott és én imádom, nem csak a nyári pezsgését, de az azutáni hulla nyugit is. Vagy Balatonfüred.

Debit ígyis-úgyis itthagynám, nem épp a világ közepe itt a poros alvégen.. de .. egyelőre marad a kuli, ahhoz meg nagyfalu-közelség ajánlott. Szóval jahh, ahogy mondod.

Anyám volt debreceni szomszédja, egy jól menő fogorvosnő (aki jól vált is az agysebész férjétől) Szfehérvárra költözött vagy 15 éve, így azt is körbejártuk kicsit. Sokan szeretik, legalábbis ez jött le eddig. De már az is "messze" van kicsit, ha minden reggel be kell járni Bp-re.

[ Szerkesztve ]

(#40030) rbalint88 válasza madgie (#40028) üzenetére


rbalint88
addikt

Atttomot a mindenkinek és akkor jó lesz, ez a lényeg :DDD

(#40031) spanyoll válasza #40935168 (#40026) üzenetére


spanyoll
addikt

Na ez az. A munka az egyetlen dolog ami bp-en tart (meg suli most és így barátnőm is, mert neki is suli).
Amúgy Bp-en én a helyedben még ránéznék 17.kerületre (patakkal, erdővel mindennel...ha nem kérdés a közlekedés akkor az egész egy falu), vagy Wekerlére. Az félig-meddig frekventáltabb, mint 17 pl, de cserébe szintén kertvárosias hangulat, zöldövezet, nyugi.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40032) #40935168 válasza rbalint88 (#40030) üzenetére


#40935168
törölt tag

Igazság szerint a Megyébe költöznék, egyetleg Vasudvard, az orkoknak meg ott van Mordor. ;] :DDD

(#40033) Studi válasza #40935168 (#40005) üzenetére


Studi
addikt

Reptér nem para, nem pont fölötted szállnak el, így nem rád fog esni. :DDD

Persze ha zaj szempontból kérded, az más. :DDD Egyébként úgysem para, exem lakott Kőbányán, Újhegyen, ott sokkal durvább, zavaróbb a repülők hangja, mint itt Maglódon. A távolság is elég nagy már itt, és a domborzat is segít szerintem a dolgon. Míg Újhegyen a panelek épphogy megfogták a hangot. :(

(#40034) #40935168 válasza Studi (#40033) üzenetére


#40935168
törölt tag

Most cOxeR és spanyoll adott 1-2 újabb tippet, megyek az ingatlan.com-ra :D hogy legalább halvány lila gőzöm legyen róla, mik vannak az említett helyeken.. :D

A leeséstől nem félek, előbb vagy utóbb de minden repülőgép földet ér - olyan még nem volt, hogy akár csak egy is fent maradna.. :))

(#40035) spanyoll válasza #40935168 (#40034) üzenetére


spanyoll
addikt

17-ben merzse egy köpésre, naplás szintén , rákos patak sem szar :)

Wekerle meg szimplán csak hangulatos és garantált zöldövezet.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40036) A Zéé válasza spanyoll (#40035) üzenetére


A Zéé
addikt

Wekerlével a legnagyobb baj, hogy műemlék az egész, és egy fát se lehet kivágni, vagy egy kerítést se lehet lefesteni engedély nélkül. Arról már nem is beszélve, hogy ilyenek, hogy ablak, tetőfedés, házszín, homlokzat se szabadon választott. Mindazonáltal tényleg egy hangulatos valami :)

Just a simple Lineman...

(#40037) cOxeR


cOxeR
Ármester

(#40011) rbalint88, (#40012) Byk01
Ezért mondtam a nullást... mert akkor javulni fog a dolog. :)
Mi is szemezgettünk, hogy átköltözünk arra az oldalra, de egyelőre elvetettük. :)

(#40038) rbalint88 válasza cOxeR (#40037) üzenetére


rbalint88
addikt

A nullásig eljutni sima ügy most is. A centrumba bejutni szopás, de minden irányból.

(#40039) Byk01 válasza spanyoll (#40031) üzenetére


Byk01
senior tag

Wekerléről majd Zolka jön és informál minket :D

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40040) Byk01 válasza cOxeR (#40037) üzenetére


Byk01
senior tag

Kutya most akar költözni, nem nyugdíjas korában (mire meglesz a nullás már erősen az lesz még megemelt korhatárral is) ;]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#40041) Studi válasza Byk01 (#40040) üzenetére


Studi
addikt

Miért, lesz ott nullás? :Y Szerintem ez egyelőre utópia... :)

(#40042) rbalint88 válasza Studi (#40041) üzenetére


rbalint88
addikt

dehogy lesz nullás... amíg a sötétzöldek nem értik meg, hogy mindenkinek jobb lenne, addig cseszhetjük.

(#40043) spanyoll


spanyoll
addikt

Ahogy nesa mondta anno a haladóban amikor még odajártam : ehhez én hülye vagyok (de minimum nem értem, hogy ez mitől ennyire jó, mint amilyennek beállítják).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#40044) TayRol


TayRol
veterán

Zte V5-ösök! Asszonynak a Redmi 1S utan ezt tervezek venni. Szabad/nem szabad, jó a nem. kezelése?

(#40045) rbalint88 válasza spanyoll (#40043) üzenetére


rbalint88
addikt

#magasművészet
szerintem sincs semmi extra bennük. még jó képeknek se mondanám, kb olyan, mintha véletlenül készült képekre mondaná valaki, hogy ezt akartam lefotózni...

(#40046) zolka78 válasza Byk01 (#40039) üzenetére


zolka78
senior tag

És még persze akit érdekel. Wekerlén lakunk 6 lakásos társasházban. Nem pont a központi részen, hanem majdnem a határ út-nagykőrösi út találkozásánál. Még is inkább csendesnek mondanám, mint zajosnak, forgalmasnak, a központi része még jobb. Pest belsejében van, mindenhova van közlekedés gyorsan, városból hamar ki lehet jutni. A környék védett övezetnek számít, közbiztonság kurva jó, folyamatos rendőri jelenlét(velem a sört is eldobatták tavaly előtt az iskola miatt :((( , igazuk volt :) ). Kevés a külön álló ház, mind társas, vagy ikerház, viszont szinte mindhez van saját kertrész, ami nem túl nagy, még a kevés idővel gondozható kategória, nekünk is olyan 120-150 négyzetméter, gatázzsal együtt. A házak régiek, szinte mind felújítandó, ha még nem tették meg, és ezt nem is teheted kényedre kedvedre, mert különleges besorolású hely. Az infrastruktúra jó, tulajdonképpen pest belső része még, még is mintha önálló település lenne. Itt helyszinen található pár jó középiskola, és elemi is. Összeségében egy nagyobb belvárosi falu az egész jól felszerelve. Ennyi, ha más is kell valakinek, szóljon.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#40047) t_a_m_a_s válasza #40935168 (#40029) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Tudod mi a baj ezzel a BP-re járással? Gondolom nem mondok újat, de az, hogy kb a Bp táblától szopó... Pl az említett Szfvár - M1M7 bevezető kb 20 perc, onnantól mondjuk a Roosvet (vagy mifaszom) tér meg lehet egy óra is... Tehát ha Tárnokról jársz be, kb negyed órát spórolsz. nomeg sok km-t. Ha van céges autó, a km leszarható szerintem.

Tőlünk ugyanez a helyzet. Pont azért írtam a Roosvelt teret, mert asszony oda jár sokat a központjukba. M6 Bp-ig szintén 20 perc, onnan meg a 20 perc-1 óra intervallumban bármi lehet... Én ha feljárnék dolgozni az egyik mostani partnerhez, kb 45-50 perc lenne innen Rácalmásról, az kevesebb mint amit Necro kocsikázik Bp-en belül... Tehát ha Bp-en szar helyre kell menned, akkor is szívsz ha agglomerációban laksz, meg akkor is ha 50 km-el messzebb.

Holnap majd jól beletépünk...

(#40048) j.bravo válasza spanyoll (#40043) üzenetére


j.bravo
addikt

Én se értem. A műfajban akkor már pl. ez az ember számomra tetszetősebbeket alkot.

Whatever.

(#40049) #40935168 válasza TayRol (#40044) üzenetére


#40935168
törölt tag

:K Vegyevigye.

(#40050) #40935168 válasza t_a_m_a_s (#40047) üzenetére


#40935168
törölt tag

Valami kompromisszumot kotni kell akkoris, ha a melo megiscsak bent van.. a varos duruzsolo alapzaja meg csendes kornyeken is hallatszik sokszor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.