Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#71801) gorgo


gorgo
őstag

Meglepően tisztán és jól érvel mindenki, komolyan, kedvem van beszállni ilyenbe! :) :R
Igen, a probléma nagyon komplex, és sokkal nagyobb annál, hogy háborús menekülteket kell befogadni vagy sem. Hanem az a pár tíz-száz millió gazdasági menekült, aki a klímaváltozás, éhenhalás elől kezd el menekülni. A két kömeget különválogatni alig lehet, illetve mit lehet humánus eszközökkel tenni milliós áradattal szemben???
A probléma nagyon nagy, és még azt sem hiszem, hogy az idióta nyugati demokráciák politikusai ne kaptak volna tanácsadóiktól megfelelő szakvéleményt... Csak azt nem értem, mi a f*szért nem hallgatnak rá?!
Mert ők maguk már tapasztalatból látják, hogy használható munkaerő soha nem lesz ezekből, csak etetni való száj, időzített bomba, integrálhatatlan milliók. És b+ engednék őket be...
Szóval sajnos az a helyzet, hogy állást kell foglalni a migránsügyben, mert valós probléma, és lehet ez ennél még sokkal durvább is, kell 2-3 durva éhínség vagy járvány Afrikában aztán indulnak a tömegek... Nem így van?
Végépp nem értem Merkelt és a hasonlókat, hogy jöjjenek a migránsok...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71802) Freddy76 válasza gorgo (#71801) üzenetére


Freddy76
addikt

Még egy elmemenés... A szíriai háború esetén ugyebár előadtam, hogy ott ténylegesen gyerekek halnak meg, nem kis mértékben Putyin és Erdogan politikájának köszönhetően, akit elismer-támogat-legitimál az a kedves vezetőnk, aki határozottan úgy foglal állást, hogy azoknak a gyerekeknek a szülei ne akarjanak ide jönni.

Globális felmelegedés*, valóban, ez is egy komoly migrációs ok lesz később. Mert feltehető, hogy a globális klímaváltozás miatt Afrika jelentős része teljesen élhetetlenné fog válni. Jönnének a menekülők hozzánk, mi azt mondjuk, hogy állj, ne gyere. Maradj ott, tűrd a sorsod, ha ez az, hogy belehalsz, akkor halj bele. De. A globális felmelegedés oka mi vagyunk, nem azok a szerencsétlen afrikaiak. Mi égetjük a benzint, fújjuk a dezodort, fogyasztunk eszelős tempóban. Miattunk válik élhetetlenné az ő otthonuk, és akkor mi mondjuk azt, hogy nem jöhetnek? Ez is egy nagyon végletes leegyszerűsítése a kérdésnek természetesen, de azt lehet érzékeltetni vele, hogy mennyivel bonyolultabb kérdés ez annál, mint Stop Soros.

*globális felmelegedés tagadása = laposföld = nem volt ember a holdon = chemtrail. Szerintem.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71803) spanyoll válasza Freddy76 (#71802) üzenetére


spanyoll
addikt

Sok helyen olvastam, hogy az egész menekültkérdésre az lett volna a nulladik lépés is, meg lenne most a valid sokadik lépés, ha EU-s forrásokból összefogva a problémát lokálisan problánánk megoldani, ergo segíteni az ott élőknek, nemzetközi törvénykezésre hivatkozva álljt parancsolni putyinnak és erdogannak (már amennyire lehet nekik... de legalább próbálkozni), és megpróbálni élhetőbbé varázsolni szíriát és a környéket, hogy az a sok szerencsétlen ne akarjon idejönni, mert pl van hol laknia, stb. Ugyanúgy pénzbe kerülne mint itt fizetni nekik a támogatást, de cserébe nem itt élnének és kéne megoldani az integrációjukat.
Mert ahogy mondod az sem állapot, hogy kérdés nélkül hagyjuk emberek százezreit millióit elégni és meghalni, amíg mi viszkit hörpölgetve nézzük a pornhubot, de az sem a legjobb döntés, hogy jöjjön aki csak akar, aztán majd lesz valami.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71804) Freddy76 válasza spanyoll (#71803) üzenetére


Freddy76
addikt

OK, de azt gyorsan szögezzük le, hogy az sem megoldás, ha nem hörpölünk viszkit és nem nézünk pornhub-ot...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71805) Ear001 válasza Freddy76 (#71800) üzenetére


Ear001
addikt

"Az, hogy a kérdés bonyolult, és a "Stop Soros" segít átvinni az üzenetet, baromság."

Valamelyik Aronson könyvben van egy példa, már nem emlékszem pontosan, de valami olyasmi, hogy egy közösségnél az a kérdés, hogy bevezessék-e a klórral tisztított vizet. Az igen pártiak elkezdik elmagyarázni, hogy kéne, mert ezzel csökken a fertőzésveszély, vannak statisztikáik, miszerint kevesebb betegséget kapnak meg az ilyen emberek, egészségesebbek a fogaik, stb. A másik oldal semmit sem csinál, csak azt hajtogatja minden egyes helyen, hogy a Klór öl! Persze ők nyerik meg a választást.

Én azt látom, hogy nálunk is, de szerte a világban a minél kőegyszerűbb a Klór öl jelszavakkal lehet a politikai hatalomba kkerülni.

(#71806) Lassú Víz válasza Freddy76 (#71802) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Felmelegedés: ez egy valós erkölcsi dilemma. Ugyanakkor nem bírom a képletből kihagyni, hogy melyik régióban hány gyerek születik.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71807) Freddy76 válasza Lassú Víz (#71806) üzenetére


Freddy76
addikt

De akkor azt se hagyd ki, hogy miért.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71808) Studi válasza Freddy76 (#71807) üzenetére


Studi
addikt

Mert ők nem sorozatokat bámulnak esténként, mint mi? :F :))

Viccet félretéve igen, ez a probléma rohadt régi. Nyilván azt a szempontot sem szabad kihagyni, hogy ezek az emberek még ma is kardokkal kergetnék egymást a sivatagban, ha nem állt volna gazdasági érdekében a "civilizált" népeknek, hogy lőfegyvert adjon nekik. Ami, tekintve azt, hogy ők társadalmilag az ezredforduló (nem a mostani, hanem az előző) európai népének szintjén vannak, elég nagy hiba volt. Mert az első körben jól hangzik, hogy ők ott a távolban egymást izélgetik a fegyverekkel, amikért cserébe olajat-aranyat-miegymást adnak. De ha az egyiknek több fegyvert adunk, akkor a másik szükségszerűen elszalad valamerre. Leginkább erre, ahol a békét remélik.
Ezek sajnos ráadásul jóval Erdogan, és Putyin előtti problémák. De ők persze kannával öntik az olajat a tűzre, mert ez az érdekük.

(#71809) spanyoll


spanyoll
addikt

A téma margójára: most csöngetett be két kislány (18-20 között max, de talán még alatta is), hogy a kerületi fityesz irodától jöttek aláírást gyűjteni, aláírnám-e a mittoménmit. Mondom nem kösz csá, már csuktam is az ajtót. Szomszéd, akiknek a fogaik száma egyenes arányban áll az értelmi képességükkel azonnal mondta, hogy persze, miért is ne, jöjjenek be kávézni.
(és nem, ezt nem a kukucskalyukon keresztül tudtam meg, mint valami öregasszony, mert az nagyon gáz lenne, nem? :U :DDD )

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71810) Mercutio_ válasza gorgo (#71801) üzenetére


Mercutio_
félisten

Gondolom olvastál a németek ww2 miatti túlkompenzálásáról. Számomra Merkel kezdeti nyilatkozata és az első (ma már túlzónak tartott) gesztusaik mind arra vezethetők vissza.

Egyébként az egész EU nem nagyon törte magát eleinte, hogy megoldja a problémát. (Minket úgy se érint, oldják meg akik közel vannak mentalitás + kárörvendés a görögökön)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71811) #31733248 válasza Freddy76 (#71802) üzenetére


#31733248
törölt tag

"A szíriai háború esetén ugyebár előadtam, hogy ott ténylegesen gyerekek halnak meg, nem kis mértékben Putyin és Erdogan politikájának köszönhetően"

Freddy, ez az egész problémahalmaz nem Putyintól és Erdogántól ered, hanem a legfontosabb katonai szövetségesünktől: az Egyesült Államoktól. Ők bombázták első lépésben sz.rrá arab tavaszban érintett kormányok haderőit, finanszírozták a felkelőket és erőltették a világ oly sok helyén látványosan csődöt mondó amerikai demokrácia exportot. Mert egy iszlám hagyományokra épülő országban oly nagy igény van ám az ilyesmire... :N

Az orosz álláspont legalább világos: azt a hatalmat akarják visszaállítani Szíriában, amely erősen diktatórikus volt ugyan, de bizonyítottan féken tudta tartani a szélsőségeseket (hol volt akkor ISIS?) és az Európa felé irányuló tömeges migráció fel sem merült. Na de mit akar a mi katonai szövetségesünk? Egyszer ezerrel támogat egyes politikai erőket pénzzel, fegyverrel, kiképzéssel, máskor terroristáknak nyilvánítja őket. és küldi az anyahajókat rendet tenni. Ez volt Afganisztánban és most Szíriában is ez van. Mindezt az emberiesség és a demokrácia jegyében. :(

(#71812) Byk01 válasza Freddy76 (#71807) üzenetére


Byk01
senior tag

Mert ők nem nézik a pornhubot, hanem utánozzák :D

Nyáron, amikor több bicikli verseny volt, többet néztem a(z) Eurosportot, ahol folyamatosan ment valami összefogás önreklámja, miszerint Afrika különböző területein lányokat tanítanak. Nos, ez a probléma gyökerénél kezdő megoldás. Minél iskolázottabbak a nők, annál egészségesebb a társadalom, annál alacsonyabb a népszaporulat, és annál békésebbek a viszonyok. Mert kitől tanul a gyerek a legfogékonyabb első pár évében? Az anyjától. Ha tanult anyja van, máris jobb eséllyel indul a gyerek, valószínűbb, hogy a békés megoldások felé fog törekedni, ha teheti, nem gerilla/terrorista lesz belőle, hanem ő is tanulni fog, és dolgozni, hogy jobban éljen ő, és majd az ő gyerekei.
Szóval a jelen problémáit megoldani már nem igazán lehet (szerintem), mert olyan mélyen gyökereznek az adott terület lakóinak kultúrájában, de a következő generáció(k) nevelésével a hosszútávú negatív hatások csökkenthetők, vagy akár meg is szüntethetők.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#71813) Freddy76


Freddy76
addikt

Hagyjuk a szíriai háborút, világválságot, globális felmelegedést, és az egész bonyolult szarságot. Nézzünk egy sokkal egyszerűbb kérdést.

Kábé 1989-90 óta nálunk rasszizmus van. Cigánybűnözés nincs, képzetlen cigányok nincsenek, lemaradás nincs - aki mást mond, az rasszista, csak ez van. Ez szerintem abnormális. Vannak nyilvánaló történelmi okok, a mindenkori hatalom évszázadok óta tartja a romákat képzetlenül, gyökerek nélkül, vándorló életmódban, nyilvánvaló okokból alakult ki az 1990-es helyzet. De basszameg, az ténykérdés, hogy nekem 1987-ben, hatodikban négy olyan osztálytársam volt, aki a 14-et betöltötte, és rendszeresen elvették a tízóraimat. Ténykérdés, hogy a hazai roma társadalom nagyon sok szempontból eltér, urambocsá' lemaradott. Nincsenek közművek igény sincs rá, nincs oktatás, nincs szakma, nincs kitörési lehetőség, semmi nincs.

Na most, megoldás mi lehet? Oktatás. Mindenkinek, az iskoláskorúnak különösen, de a többinek is. Aztán ahogy Byk mondta, lehet, hogy négy lányból csak egynél lesz eredmény, de az az egy már olyan gyerekeket nevel, akiket direkt az oktatásba szán, legalább azért, hogy szakmájuk, tisztes megélhetésük legyen. Ezek a gyerekek aztán már talán egyetemre nevelik a gyerekeiket, akik lesznek értelmiségiek, vagy csak mérnökök, de mégis valami. Ez persze rohadt sok idő, két generáció.

Ja, egyet már elb.sztunk 1990 óta. De most sincs semmi. A kormány tömi Farkas Flórit, a nyilvánvaló lopását is kifizetik helyette, tömik tovább, mert hozza a roma szavazatokat. Szalonnáért, tojásért, borért, mindegy, de hozza. A probléma meg itt marad, sőt, növekszik. Mert nem számít, mi lesz a gyerekeinkkel, kizárólag az számít, hogy a következő választást is megnyerjük. S.e.m.m.i...m.á.s...n.e.m...f.o.n.t.o.s..

Gyurcsányék ugyanezt csinálták.

Migránskérdés ugyanez. Megoldás nincs, nem is kell, mert ha lenne megoldás, akkor nem lenne probléma.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71814) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Úgy érzem ide most kell egy Barbi.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71815) Lassú Víz válasza Freddy76 (#71813) üzenetére


Lassú Víz
őstag

[link]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71816) Ear001 válasza #31733248 (#71811) üzenetére


Ear001
addikt

"Egyszer ezerrel támogat egyes politikai erőket pénzzel, fegyverrel, kiképzéssel, máskor terroristáknak nyilvánítja őket. és küldi az anyahajókat rendet tenni. Ez volt Afganisztánban és most Szíriában is ez van. Mindezt az emberiesség és a demokrácia jegyében." - tökéletes jellemzése a Szovjetuniónak és most Oroszországnak.

(#71817) gorgo válasza Real_Necro (#71814) üzenetére


gorgo
őstag

Jól érezted. :K ez ráadásul átlagon felül jó kép.

(bakker, 2 cm hótól mattot kapott a közlekedés. annyira k* szánalmas, el nem lehet mondani. Budakesziről jöttem befelé, közút, limit ugye 90, útviszonyok miatt most max. 60, ehelyett egy buzi 25-tel ment végig. Az ilyet kirángatnám az autóból, kettévágnám a jogsiját, feldugnám a seggébe, és örökre eltiltanám a vezetéstől).

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71818) t_a_m_a_s válasza gorgo (#71817) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

A hatoson is 45-el abszolváltuk a Rácalmás-Dujv etapot... OK, ne menjünk 90-el, mert ne. Végülis reggel fél 8-kor még érintetlen volt a cucc, hókotró a környéken nem járt. Persze érdemben nem tudott volna kezdeni vele az sem semmit, de legalább megnyugodott volna a paraszt, hogy letolták előtte az utat :)

A nyomsávokban látszott az aszfalt, annyira nem csúszott azért az út hogy 45-el kelljen poroszkálni...

Holnap majd jól beletépünk...

(#71819) Real_Necro válasza gorgo (#71817) üzenetére


Real_Necro
veterán

Budakesziről sosem volt szerencsés reggel beutazni. Ezért is vetettük el alapból, hogy anyósék közelébe, Pátyra költözzünk. Egyébként ma tényleg bosszantó a forgalom. sokan ilyenkor veszik elő a "4 kerekű esernyőt", aztán a többsávoson azt hiszi ha 30-al szépen komótosan átcsorog a másik sávba, többi közlekedő autót figyelmen kívül hagyva, az úgy rendben van... Érdekes módon a Keresztúri útra kanyarodva az átlagsebesség megváltozott 30ról 80ra.

Háborúskodással kapcsolatban, ezt a videót ki nem látta még?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71820) Studi válasza Real_Necro (#71819) üzenetére


Studi
addikt

Cinkotai úton Cinkota felől épp jó a nagy hó, feltölti a kátyúkat, lehet menni rajta rendesen. :Y
De tényleg, botrány, hogy mit neveznek itt útnak, úgy vagyok vele, hogy sötétben inkább kerülök egy 6-8km-t, mert életveszélyes már. Kollégámnak épp múlt héten vágta szét a gumiját egy kátyú.

(#71821) Real_Necro válasza |AP| (#71667) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ahogy látom ők fogják az országot képviselni...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71822) |AP| válasza Real_Necro (#71821) üzenetére


|AP|
veterán

jah, bár én meglepődtem rajta.
Nem bánom, hogy ők mennek, ez legalább "valamilyen" produkció. Vagy utálják, vagy szeretik, de nem közömbös. Amúgy meg úgysem a dalokról szól ez az egész cirkusz, de kíváncsi vagyok a reakciókra.

szerk: mondjuk nem tudom érdemes lenne-e angolra fordítani, mert úgy talán jobban átjönne a mondanivaló magyarul nem értőknek is...

[ Szerkesztve ]

(#71823) Byk01 válasza Real_Necro (#71821) üzenetére


Byk01
senior tag

A finnek pontjait ezzel tuti megkapjuk, ha bejutunk a döntőbe 😀

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#71824) spanyoll


spanyoll
addikt

Na mivan, mindenki kint van a teszkó meg az osan parkolóban és rója a köröket? :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71825) Mr.Csizmás válasza spanyoll (#71824) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

be kéne olajozni a láncot :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71826) Real_Necro válasza spanyoll (#71824) üzenetére


Real_Necro
veterán

Mi angyalkákat rajzoltunk a hóba... :D
Mi lesz itt holnapra ha lefagy?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71827) spanyoll válasza Real_Necro (#71826) üzenetére


spanyoll
addikt

Ó pár helyen már lefagyott, szép világ lesz. Kocsinál meg azért különösen jó, mert ha ma használtad, akkor ami leolvadt rajta, az amint kiszálltál és felértél a lakásba rá 15 percre rá is fagyott, azt a jó kis jégtörmeléket meg élmény takarítani külön :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71828) Real_Necro válasza spanyoll (#71827) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ööö most néztem, 14 fok van a garázsban. :) Az jobban aggaszt, hogy reggel a tolókapu mennyire fog befagyni.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71829) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#71824) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem pont... :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#71830) Byk01 válasza t_a_m_a_s (#71829) üzenetére


Byk01
senior tag

Én nem 🙂
Fiam influenzás láz nélkül, lányom lázas influenza nélkül, én meg gyerekfelvigyázok, mondván papírom van arról, hogy jó az immunrendszerem.

Tegnap reggel elvittem asszonyt melóba ... Pestszentlőrinc-M5-M0 csomópont oda-vissza (kb. 30 km) majdnem másfél óra volt. =>Ma egyedül ment :)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#71831) Studi válasza Byk01 (#71830) üzenetére


Studi
addikt

Ma reggel egy Súmaher itt tett árokba egy Polot, de nem akárhogy, full tetővel lefelé. Nyíl egyenes városi szakasz, 50 a megengedett, az út alig volt latyakos. :F Nem értem az embereket.

Lett valami a második autó projektből, vagy az még agyalás alatt van? :)

(#71832) t_a_m_a_s válasza Studi (#71831) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nemtom én sem mi okozza, de mindenki szinte retteg a hótól/esőtől, mindentől. Meglebben a szél,. a fél országra sárga riasztást adnak ki. Most is csak a pánikolás van mindenhol, pedig összesen nem esett le 15 cm hó. Mindenki 50-el baszakodik az egyszámjegyű főúton, az összes létező 3 betűssel ellátott terepjárójával. Nem mondom hogy kurvanagy Fittipaldi vagyok, de b+ ennél még a trabival is komolyabb tempóm volt 15 éve...

Másrészről meg mindenki kocsiba ül, hozza-viszi a gyereket. Nem, nem ül buszra, nem gyalogol, hanem inkább retteg a kocsiban, mert vezetni azt nem tud. Nem két embert ismerek aki nyáron, sötétben (urambocsá esőben) sem tud/mer vezetni. De bazdmeg beül most is. És tetőre rakja a Polot...

Holnap majd jól beletépünk...

(#71833) Mr.Csizmás válasza Studi (#71831) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

azért ahhoz kell tehetség, mert nem egy OP dinamikás kocsi :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71834) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#71832) üzenetére


spanyoll
addikt

Há' me' nem tudják sem az autó se a saját korlátait. Ezért kéne jogsi alatt is, meg pár évente egy gyakorlópályás vezetés, esővel, hóval, csúszással, mindennel.
Én is láttam tegnap egy madárt aki 50es táblánál kereken 20al ment. Nem volt őszinte a mosolyom.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71835) Studi válasza Mr.Csizmás (#71833) üzenetére


Studi
addikt

debazzeg, döbbenet. Gondolom slickeken mehetett. Bár hozzáteszem, az útfelület olyan volt, hogy nyári gumival is nyugodtan megyek ott 60-at.

(#71836) Mr.Csizmás válasza Studi (#71835) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

elnézve a kugel meppet és a burkolatot, 70 is simán lehetne, a külterületen 90-es 4-es út néhol rosszabb állapotban van :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71837) Real_Necro


Real_Necro
veterán

B@****@ meg... milyen privát bankár az olyan, akivel megbeszélsz egy időpontot, mert éppen lecserélődőtt a régi, erre az időpont előtt 1 nappal felhív, hogy lebetegedések miatt helyettesítenie kell, így nem tud fogadni, majd a másik megbeszélt időpontnál, mikor oda megyek és éppenséggel egy másik ember is ugyan arra az időpontra jött, a szemembe hazudja, hogy ő biztosan nem egyeztetett velem és egyébként is mit akarok...
Kb 18 éve vagyok Erste Banknál, de fontolgatom, hogy az ilyen megbízhatatlan hülye pics@k - akik képtelenek normális munkavégzésre - miatt keresek másik bankot...

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71838) Studi válasza Real_Necro (#71837) üzenetére


Studi
addikt

Menj a K&H-hoz, ott vannak Gyömrőn. :K :DDD

(#71839) cOxeR válasza Real_Necro (#71837) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem sose volt gondom privát bankárral... sőt ugye soron kívül fogadnak, már jó ideje, igaz Csepelre járok, az esik útba. :DDD :))

(#71840) Mercutio_ válasza Real_Necro (#71837) üzenetére


Mercutio_
félisten

A megoldás: privát bank :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71841) Real_Necro


Real_Necro
veterán

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71842) Mr.Csizmás válasza Real_Necro (#71841) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71843) Freddy76 válasza Studi (#71835) üzenetére


Freddy76
addikt

No, visszakanyarodva a pár hetes vitánkhoz, pont ezért kell a téli gumi. Mert az a sok ember, aki "úgysem esik a hó", meg "úgyis alig megyek", meg "úgysem megyek, ha esik a hó" felkiáltással nem vesz téli gumit, az sajnos ilyenkor is autóba ül, sőt, ilyenkor különösen, mert ugye hideg van, meg valami esik is, meg latyak...

Én ilyenkor mindig az ablakban kávézom reggelente. Az utcánk enyhén emelkedik, és mivel két valamivel nagyobb forgalmú utcát köt csak össze (tehát nincs nagy átmenő forgalma), nem is az elsők között takarítják. Velünk szemben óvoda, az óvoda oldalán végig parkoló, párhuzamosan a járdával. Kiállok az ablakba, a jó, meleg szobában, a süppedős szőnyegen, kezemben egy gőzölgő, forró kávé, előttem A Káosz.

Tél+hideg+hó+emelkedő+párhuzamos parkolás+budai anyukák+óvoda+nagy autók=műsor.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71844) cOxeR válasza Freddy76 (#71843) üzenetére


cOxeR
Ármester

Indíthatnál reggeli online adást, had röhögjünk. :))

(#71845) Mr.Csizmás válasza cOxeR (#71844) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

abból kérek én is :)) twitch stream, 5-10$ donate a nagyobb koccokért ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71846) Studi válasza Freddy76 (#71843) üzenetére


Studi
addikt

Azért más a nyárival menni, és más az, amit én mondtam, hogy el lehet ilyenkor karistolni egy jó minőségű és állapotú négyévszakossal is. :)
Tegnap-tegnapelőtt mennem kellett a Swifttel, azon Kumho 4 évszakosak vannak, teljesen tökéletesen és biztonságosan tudtam vele menni, pedig valamilyen szinten én is hegyoldalban, és alapvetően takarítatlan utcában lakom. Nyárival tényleg nem indultam volna el.

Ettől függetlenül az úton semmi nem indokolta, hogy fejjel lefelé landoljon bárki az árokban. Még nyári gumival sem. Ehhez orbitális balfaszságnak kellett történnie.

(#71847) cOxeR válasza Studi (#71846) üzenetére


cOxeR
Ármester

Az utak tele vannak orbitális faszokkal, úgyhogy szerintem nincs min csodálkozni. :)
Nálunk gyömrőn van egy útszakasz, ahol téli időszakban, minden héten baleset van, vagy kocsik vannak az árokba... egyszerűen az emberek nem fogják fel, hogy a kanyarban mekkora tempóval lehet közlekedni... és rendre galiba van belőle. Kiértünk a városból, toljuk neki... aztán az árokban landol.

(#71848) Mr.Csizmás válasza cOxeR (#71847) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

31-es bal mende felé? :))

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71849) cOxeR válasza Mr.Csizmás (#71848) üzenetére


cOxeR
Ármester

Kivételesen nem, bár azt is lehetne mondani. :) Üllői út, a 4-es irányába.

(#71850) Ear001 válasza Freddy76 (#71843) üzenetére


Ear001
addikt

Anyukák bármilyen domborzati, időjárási és Kresz viszonyok között ámulatra méltó dolgokat tudnak összehozni az óvoda parkolójában.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.