Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#71701) Mercutio_ válasza #31733248 (#71697) üzenetére


Mercutio_
félisten

2014 előtt padlón voltak a lakásárak és már akkor tömegek húztak innen a pics*ba, hagyjuk már, hogy ez a tömeges kivándorlás oka :W ez csak egy újabb ok annak aki menni akar, de max csepp a pohárban.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71702) rbalint88 válasza t_a_m_a_s (#71699) üzenetére


rbalint88
addikt

én a Margit hídtól (sacckb) járok Budaörsre, reggelente kifele kb 25-30 perc, hazafele 40 perc körül van, ez kb ideális távolság. reggelente van idő felébredni, hazafele letenni a melót a kocsiban, vezetés közben, átpörgetni a gondolatokat. ennél messzebbre viszont nem szívesen járnék, van kollégám, aki Dunakesziről jár be, hát nehezen tudnának annyit fizetni, amennyiért jó pofát tudnék vágni az irányonként 1+ óra ingázáshoz.

(#71703) spanyoll válasza Mercutio_ (#71700) üzenetére


spanyoll
addikt

Sőt, 2005ben is kérhettem volna, hogy rakjunk össze egy lakásra, de nem jutott eszembe. Most már ezzel nem megyek sokra :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#71704) Mercutio_ válasza spanyoll (#71703) üzenetére


Mercutio_
félisten

2005-ben épp pörgött az ingatlanpiac, onnan tudom, hogy akkor adtam el a lakást szép felárral :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71705) Freddy76 válasza Mercutio_ (#71700) üzenetére


Freddy76
addikt

Első lecke, ifjú padawan: egy jogszabálynak először mindig a hatályát nézzük meg. Nem is kell messzire menni, 1. § (1) E rendelet a Magyarország területén lévő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza. De ha nem így lenne, akkor sem lenne alkalmazható a 41. §. De ezt már nem magyarázom el ingyen.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71706) #31733248 válasza t_a_m_a_s (#71699) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#71699) t_a_m_a_s

Igen, gyerekkel tényleg más és nem csak a bejárás miatt.

(#71701) Mercutio_

A 2014-es 300 ezer forintos átlagos négyzetméterár és a lakásbérleti díjak is túl magasak voltak az akkori fizetésekhez képest. Volt egy rakás ismerősöm, aki szépen le is vezette ezekből a tételekből, miért vándorol ki. Főleg, ha meg is égette magát devizahitelesként.

[ Szerkesztve ]

(#71707) Mercutio_ válasza Freddy76 (#71705) üzenetére


Mercutio_
félisten

2 ismerősnek is ez oldotta meg a parkolóhely-próblémáját, azért bátorkodtam javasolni, de tőlem mindenki azt csinál amit akar:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71708) Lassú Víz válasza Mercutio_ (#71700) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Merci, te hol találtál az 59. §-ban utalást a 41-re?

(#71707) Mercutio_ : Ha kapok egy 15 ezres bírságot inkább kifizetem káromkodva, még ha jogtalan is, semhogy bírósági tárgyalásra járjak, mert a végén akkor is többe fog kerülni, ha nekem adnak igazat. Érzésem szerint a vázolt esetben birtokháborítás történt, és a jegyző jogosult eljárni, ha szép szóból nem ért a másik, de lehet tévedek.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71709) gorgo


gorgo
őstag

No megnéztem az altered carbon első részét. Fasza!!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71710) Mercutio_ válasza Lassú Víz (#71708) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tippre az 59-et általánosan alkalmazták.

Gondolom ezt hivják agresszív jogértelmezésnek...

Nemtom ki jogosult valójában eljárni, én csak teírtam a tippet, ami másnál már működött, aztán most rákeresve van ahol a közteres a rendőrre, a rendőr a jegyzőre mutogat, szóval ismerősöknek lehet, csak szerencséjük volt, passz.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71711) crey válasza Mercutio_ (#71701) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Alapvetően a kivándorlás az egyik oka a magas ingatlan áraknak.

Sokkal inkább felhajtó erejű az, hogy a fővárosban koncentrálódik a legmagasabb fizetőképes kereslet (meg az osztrák határ mellett), a kivándorlás megemelte a kereseteket sok embernél - valahogy a versenyképes munkaerőt pótolni kellett, és ez egyenes út volt a szolgáltatások árának emelkedéséhez is. Továbbá sokan olyanok is kivándoroltak, akik már itthon is összekapartak ezt-azt, így tett az én főbérlőm is, és az itthon kiadott ingatlana többek között fedezi egy részét a kinti bérleti költségeknek (vagy a lakáshitelét).

Továbbá a CSOK is bebaszott a lakáspiacon mint az állat, mert hirtelen 30-40%-al lett drágább építkezni, illetve lakást venni, mert ugye nem hülye senki, ha teheti pénzt keres.

A menőbb egyetemek és jobb munkalehetőség miatt is sok vidéki költözött fel a fővárosba, ami az albérlet piacon megint egy kisebb boomot okozott (akit elszívtak az EU-s munkahelyek, azt vidékről pótolták a munkaadók).

Arra leszek kíváncsi, hogy ha majd az építkezés áfája vissza mászik jövő év végén az 5%-ról 27-re, mekkora lakásár robbanás várható újra.

Amúgy a legszebb az egészben, hogy itt vagyunk a menyasszonyommal, 32 és 31 évesen - és ha nincs az új állásom valószínű 40 éves korunkig sem lett volna új lakásra való pénzünk, de így is küzdünk mint malac a jégen érte, hogy legalább a következő két évben elindítsunk egy lakáshitelt.

A melóm miatt meg mindenképp egy nagy lakás jöhetne csak szóba, esetleg egy kertes ház, legalább 2+2 fél szobával, mert kell egy külön iroda, és ha már veszek, akkor olyat veszek ahol gyerek szobát is ki lehet alakítani. Egy ilyen új lakás, amit előtte még nem fingott tele valaki 45 millió körül van jelenleg itt a mellettünk épülő lakóparkban. 45 millió. Ha össze tudok rakni 6-ot két év alatt, akkor már boldog vagyok. És hol van akkor még a vége? De a jelenlegi lakás is olyan, hogy 30-32 alatt nem tudnám megvenni, de semmi luxus, csak nem panel, hanem egy tégla építésű sorház második emeleti lakása, kint a külvárosban. Az előbbire 9 milla lenne a beugró, az utóbbira 6, kb.

A mi korunkban már a második gyereknek kéne jönnie, de meg sem fordult még a fejünkben a dolog, pedig egyikünk sem az egyetemen vesztegette a húszas éveit (én is végeztem 23 éves koromra, Csilla meg most küzd levelezőn), csak sajna a büdös nagy magyar valóság az ezt kínálja a fiatalok számára.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71712) #31733248 válasza crey (#71711) üzenetére


#31733248
törölt tag

Modern kort élünk, az urbánus életforma nem csupán vonzó, de sokszor "természetes" is az arra való törekvés. Budapestiként meg is tudom érteni. Nem csak a magas fizetések, hanem az egyéb lehetőségek miatt is. Egy-egy vidéki városban olyan hullaszag van szombat este, ami egy pesti éjszakákhoz szokott fiatalnak nehezen bírható.

Hagyományosnak mondható módon rengeteg vidéki fiatal érkezik a jobb élet reményében Budapestre (ahogyan írod), viszont sajnos egyre inkább hagyománnyá válik az is, hogy a budapestiek külföldre költöznek. Én is egy ilyen házaspártól bérlem a házat. Évek óta külföldön dolgoznak a magyar viszonyok között nehezen értelmezhető fizetésért és eszük ágában sincs hazajönni. Sajnos.

(#71713) t_a_m_a_s válasza #31733248 (#71712) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Évek óta külföldön dolgoznak a magyar viszonyok között nehezen értelmezhető fizetésért és eszük ágában sincs hazajönni.

És valószínűleg nem csak a fizetés, hanem a körülmények is nehezen értelmezhetők magyar viszonyok között... Nekem azzal van tele a tököm már mérhetetlenül, hogy vagy nincs meló, vagy annyi van hogy meggebedsz. Most utóbbi. És a megrendelő még mindig nem érti, hogy nincs olyan hogy azonnalra. És még mindig nem hajlandó megfizetni azt amit csinálsz. A céget érintő sarcokról ne is beszéljünk. Így aztán inkább le sem írnám az európai mérnökemberéhez viszonyított, tényleg nehezen értelmezhető fizetésem. Itt, közép Magyarországon. Mert a nyírségben még ennyit sem keres a hozzám hasonló...

De nem baj, a lényeg hogy megvédenek minket aránk leselkedő gonosztól. Igaz, hogy olyan embereknek nincs jövőképe akik tanultak, nyelveket beszélnek, itthoni mércével mérve jól keresnek, de az nem számít :(

Holnap majd jól beletépünk...

(#71714) Novics válasza #31733248 (#71712) üzenetére


Novics
senior tag

A húgom is azt mondta, hogy tökre élvezi, hogy ha 11-kor tudja levinni a kutyát, mert későn ér haza, akkor is vannak az utcán emberek, senki nem nézi hülyének, hogy mit kotor lent olyan későn. Tény, hogy nekem is tetszett, amikor délután négykor találtuk ki, hogy akkor menjünk moziba este, és még 6-kor tudtunk variálni, hogy melyik filmre. Fura is volt, amikor itt az első szombaton szóltak délben, hogy be kellene fejezni a vásárlást, mert zárnának. Fura volt, amikor költöztem le, és 10-kor értünk le, már senki nem volt az utcán. Viszont baromira élvezem! :) Persze, nem vagyunk egyformák. Nekem a bp-i élet nem jött be. Nem járok minden nap moziba, "shoppingolni", MekDöncibe, de itt minden nap a friss levegőn sétálhatok, az emberek nem idegbetegek, nincsen tömegnyomor sehol.

Az teljesen érthető, hogy mindenki a jobbra vágyik, a vidék számára Bp a vonzó, a bp-i meg nyugat. Az meg nem csoda, ha nincsen megtartóereje a vidéknek, amikor az elmúlt 30 év vidékfejlesztése kb annyiból állt, hogy akkor adjunk olcsóbb traktort a gazdáknak. Az infrastruktúra a béke segge alatt van. Ha át akarod szelni az országot K-Ny irányban, csakis Bp-en keresztül teheted meg. (Vagy huszadrangú utakon 5x annyi idő alatt.) A közintézmények dőlnek össze, nincsen orvos, nincsen semmi. Miért maradna ott a fiatal, vagy miért költözne oda?

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#71715) gorgo


gorgo
őstag

"Arra leszek kíváncsi, hogy ha majd az építkezés áfája vissza mászik jövő év végén az 5%-ról 27-re, mekkora lakásár robbanás várható újra"

bakker, ez mikor következik be, mármint az áfa csökkentés? Mert addig nekem is lépni kell...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71716) Lassú Víz válasza gorgo (#71715) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"vissza mászik jövő év végén az 5%-ról 27-re"

B+! Ez neked csökkentés?!?!?! :F

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71717) Mercutio_ válasza crey (#71711) üzenetére


Mercutio_
félisten

A CSOK egyértelműen kontraproduktív .

Az pedig a kormány f.ssága, hogy nem akar erős(ebb) és önálló(bb) régiókat, ezért az ország néhány pontján koncentrálódik a munkahelyek tetemes része.

Azt a kérdést neked is felteszem, hogy 2015 előtt miért nem akartál saját lakást, volt legalább 5 év amikor a mai árak fele 2/3-a volt egy pecó.
Irodát nem lenne olcsóbb bérelni valamelyik nagy irodaházban a sok közül mint annyival nagyobb kéglit venni?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71718) #31733248 válasza t_a_m_a_s (#71713) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#71713) t_a_m_a_s

"És valószínűleg nem csak a fizetés, hanem a körülmények is nehezen értelmezhetők magyar viszonyok között..."

Pontosan.

"Nekem azzal van tele a tököm már mérhetetlenül, hogy vagy nincs meló, vagy annyi van hogy meggebedsz."

Ez egy nagy igazság! Azok, akiket ismerek, vagy sokat dolgoznak, vagy semennyit.

"És a megrendelő még mindig nem érti, hogy nincs olyan hogy azonnalra. És még mindig nem hajlandó megfizetni azt amit csinálsz."

A dologi kiadásokat megfizeti, a munkadíjat igyekszik erősen lealkudni - kipipálva. :DDD

"De nem baj, a lényeg hogy megvédenek minket aránk leselkedő gonosztól."

Nézd, azt mindenki tudja, hogy ha nem lenne Viktor, Soros György lenne a miniszterelnök és a feleségeink megerőszakolására áhítozó muszlim terrorista négerek lepnék el a településeinket! :DD

(#71714) Novics

Az biztos, hogy mindkettőnek meg van a maga előnye. Ha fiatal vagy, akkor "kell" a pörgés és a nagyvárosi környezet, később a vidéki élet nyugalma jöhet jól. Ez utóbbinak sokszor a megélhetési lehetőségek szabnak határt, meg az, hogy a környéken nincs igazán jó iskolája (és társasága) a gyerekeknek. A vidék megtartó erejéről írtakat magam is osztom, jelenleg egyszerűen nincs a XXI. századhoz alkalmazkodó vidékfejlesztési koncepciója az országnak. Ebbe a mezőgazdaság termelési szerkezetétől a leépült élelmiszeriparon keresztül a helyi energiatermelésig és településfejlesztésig benne van minden. Szinte csak kihasználatlan lehetőségeink vannak.

(#71715) gorgo

Keress rá, érdemes és legyél gyors, mert már telik az idő. :K

(#71719) Novics válasza Mercutio_ (#71717) üzenetére


Novics
senior tag

A kormány szempontjából nagyon is hasznos a CSOK. El lehet mondani, hogy 1. támogatják a családok lakásvásárlását, 2. felpörgött az építőipar, a. új munkahelyeket hoztak létre, b. a haverokat zsíros megrendelésekhez lehetett juttatni.

1, 2a: ha ellenzed, akkor migránssimogató, Sorosbérenc, hazaáruló szíriuszi gyíkember vagy, aki Gyurcsány kottájából játszik
2b-ről meg nem beszélünk.

szerk2:
Mr.Csizmás
Szerintem ez őket a legkevésbé sem érdekli. Mármint a kormányt. :)

Ez is úgy van, mint a sörrel. Egy sör/gyerek nem sör/gyerek, két sör/gyerek egy sör/gyerek, egy sör/gyerek nem sör/gyerek.

[ Szerkesztve ]

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#71720) Mr.Csizmás válasza Novics (#71719) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

3. a csokkal azok járnak jól arányosan, akiknek 3 gyerekük van. 1-2 csemeténél inkább csak drágít, ergo többe kerül a leves mint a hús, hiába "kedvezményes". 3 gyerekesből is azoknak éri meg, akik tehetősebbek, és zsebből le tudnak rakni annyival többet... :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71721) Studi válasza Lassú Víz (#71716) üzenetére


Studi
addikt

Az, hogy most 5%? ;)

Amit amúgy nem érzel. Mert a tüzépen eddig is megkaptad az anyagot okosba.

(#71722) Ear001 válasza Studi (#71721) üzenetére


Ear001
addikt

Eddig lehet, de egy jó ideje egy csomó építési anyag hiánycikk, szóval a mínuszáfát kifizeted zsebbe, hogy egyáltalán legyen.

[ Szerkesztve ]

(#71723) Real_Necro válasza Mercutio_ (#71717) üzenetére


Real_Necro
veterán

"Irodát nem lenne olcsóbb bérelni valamelyik nagy irodaházban a sok közül mint annyival nagyobb kéglit venni?"

:N

Elég borsosak az árak a nagy irodaépületekben.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71724) Mercutio_ válasza Studi (#71721) üzenetére


Mercutio_
félisten

Korábban szerintem már linkeltem (de, ha nem írom, hogy csöcs/zene rá se bagóztok:DDD) tavaly február óta már nem így van (és mintha a kalákában építkezés kvázi felszámolásával együtt a beépített anyagokról is papír kellene, de ebben nem vagyok biztos)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71725) crey válasza Mercutio_ (#71717) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Akkor még nem volt olyan melóm, amiből ki tudtam volna gazdálkodni egy lakásra való önerőt. A jelenlegi párommal épp akkor jöttünk össze, Ő is albérletet fizetett. Szerinted?

Egy iroda helység bérlete tök jó lenne - na árban azért nem -, de senki meg nem fizeti nekem. Ráadásul nem vagyok ÁFA körös, így leírni sem tudok semmit, főleg nem a bérleti költségeket.

Sehonnan nem éri meg.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71726) Freddy76 válasza Novics (#71719) üzenetére


Freddy76
addikt

"A kormány szempontjából nagyon is hasznos a CSOK." Igaz, de más indokok alapján.

Adva van, mondjuk, 30 család, 1-2 gyerekkel. Ebből:
15 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., de milyen jó a kormány, mert ha venne, kapna pénzt.
3 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., és leszarja.
2 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., és kapja be a kormány, hogy drága a lakás.
6 vesz lakást, és áldja a kormányt, hogy kap pár százezer forintot.
2 vesz lakást, és leszarja.
2 vesz lakást, és kapja be a kormány, hogy drága.

Tehát 30-ból
21 hálás ----> szavaz
5 leszarja, 4 szerint kapja be a kormány, ez 9, ebből 5 megvan sorossal, tehát négyen nem szavaznak a kormányra.

Nyilvánvalóan komoly ferdítések vannaka fenti logikában, de a lényeg ez. Mert a magyar ember szerint Isten áldja meg Orbán Viktort, hogy ezer forinttal csökken a rezsi. Ja, hogy közben tízszer ennyit ellopnak? Ja, hogy amúgy is olcsóbb lenne? Minden olyan emberrek aki ezt látja, jut tíz olyan, aki csak azt fogja fel, hogy olcsóbb.

Ez a kormányzat már nagyon-nagyon régen így épít szavazóbázist, a szűklátókörűségre, butaságra, félelemre építve. Meg persze arra, hogy hiába váltanám le szívem szerint, amilyen béna, töketlen kacsa az összes ellenzéki párt, nincs kire...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71727) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#71726) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a szűklátókörűségre, butaságra, félelemre építve.

aprópénzes alamizsnát kihagytad. (nyugger 10k bözsi, "rezsicsökkentés", ingyen csináltathatsz első jogsit az okmányirodában, stb. ezek mind filléres sz*rságok az állam szempontjából)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#71728) rbalint88


rbalint88
addikt

Sanyiiiiiiii!!! Nagyot ment a vegen, megvan az elso teli aranyunk :)

(#71729) Balinov válasza rbalint88 (#71728) üzenetére


Balinov
félisten

Gratula a Magyar Valtonak, vegre valami miatt kihuzhatom magam, hogy igen, hazank fiai :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#71730) |AP| válasza Balinov (#71729) üzenetére


|AP|
veterán

miért, a síakrobata csajjal mi bajod volt :DDD

(#71731) t_a_m_a_s válasza |AP| (#71730) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

És az AC/DC-s műkoris kiscsaj is jó volt. De ő tényleg :)

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#71732) madgie válasza t_a_m_a_s (#71731) üzenetére


madgie
titán

Csodálkoztam is, hogy Freddy nem írta be ide :)

(#71733) Balinov válasza |AP| (#71730) üzenetére


Balinov
félisten

baz+++++ :DDD :Y ez eddig kimaradt..

KB olyan mint az irek Bubba Newby-je. Lattam 1 inerjut az ir kiralyi tv-n, kb olyan lazan nyilatkozott, mint egy betepett raszta:)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#71734) Mercutio_ válasza rbalint88 (#71728) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mindig mondtam, hogy ősi magyar név a Liu! :D

Szép Volt Liu(k)!:C

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#71735) t_a_m_a_s válasza madgie (#71732) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Jó, hát komoly dolgokról beszélgettünk, nem fért bele... :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#71736) Balinov válasza Mercutio_ (#71734) üzenetére


Balinov
félisten

ilyen lenne Liu tartolna minden versenyszamban, ahol indul. szo szerint. Le, elore, hatra,hatra, kisrugas

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#71737) Novics válasza Freddy76 (#71726) üzenetére


Novics
senior tag

Igazából én is erre akartam kilyukadni, hogy szavazatvásárlás az egész, meg közben még a haverok zsebét is ki lehet tömni.

Saolin Sanyiékat pont néztük itt melóban. Soha nem láttam még gyorskorcsolya váltót, meg nem is nagyon érdekel, de azért tök jó volt szurkolni nekik, és még jobb volt, hogy nyertek is. :C

A Paralimpián majd Balogh Zsoltinak kell szurkolni.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#71738) Lassú Víz válasza t_a_m_a_s (#71731) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Csak most nem esett el, mint a linkelt kűrben.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#71739) Studi válasza madgie (#71732) üzenetére


Studi
addikt

Ő ilyenkor rögtön a "másik PH"-s művésznevét szokta bedobni, mint múltkor a bringás csajnak. :K :DDD

(#71740) Freddy76 válasza madgie (#71732) üzenetére


Freddy76
addikt

Eszemben volt, de erre nem áll a "jó csaj, szar zene" kritérium, gondoltam, úgysem érdekel senkit...

Studi: Christen Courtney. Igazán megérdemli, hogy megjegyezd a nevét.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71741) gorgo


gorgo
őstag

Egy kiemelkedő filmalkotás. 11/10! :K Nagyon mély, fájdalmas, ugyanakkor tele van humorral, és nagyon jó hogy így van! Első osztályú mozi, nem letölteni! :)

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71742) Freddy76 válasza gorgo (#71741) üzenetére


Freddy76
addikt

Azon gondolkozom, hogy amikor Ádám ült a paradicsomban, és unatkozott, az Úr miért a bordáját vette ki, és teremtette meg Évát? Miért gondolta úgy, hogy egy bonyolult mellkasi műtét és klónozás a megoldás? Nem lett volna egyszerűbb megtanítani Ádámot maszturbálni?

Ha nem lenne pina, nem lennének háborúk, hisztik, problémák, soha nem hangozna el az, hogy "te soha nem hallgatsz meg", és "te nem figyelsz rám". Évente kétszer lenne foci VB, és mindenki élhetne a legjobb haverjával.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#71743) Real_Necro válasza Freddy76 (#71742) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem most neked jár egy B... ;]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71744) Studi válasza Freddy76 (#71740) üzenetére


Studi
addikt

Hogy őszinte legyek: a polgári nevére nem emlékszem, ez megvolt. :))

(#71745) crey


crey
MODERÁTOR

Srácok, mindig megy itt az autós buzulás...

Nézegetem a választékot, és egyre jobban hajlok a 2010-14 között gyártott Mondeók felé. 2 literes TDCI, Automata, Titanium felszereltség körüli, Nem igénylem azt hogy minél kevesebbet fusson, ha rendben volt tartva... van valami tanács mellé?

Nem azonnali a vásárlás, olyan 2-3 hónap, de már most nézegetem a kínálatot, meg próbálok utána olvasni mindennek.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71746) Real_Necro válasza crey (#71745) üzenetére


Real_Necro
veterán

Automatát nem vennék.
Nekem 2011es kombi Titanium van, 2,0 dízel 163LE, jelenleg 258ekm-rel. Kettőstömegű és részecskeszűrő még gyári. :)

237e körül volt benne, mikor vettem, de ismert volt az előélete, valamint mondeo klubos volt a srác.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71747) crey válasza Real_Necro (#71746) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Igazából a kényelem miatt érdekel az automata. Azt olvastam hogy a Powershiftek kényesek a 60000-kénti váltóolaj cserére, de ha az megvan, azok is gondmentesek. Elvileg.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#71748) gorgo válasza Freddy76 (#71742) üzenetére


gorgo
őstag

a válasz kurvaegyszerű: megunnánk a maszturbálást! Pina, az kell, igen, igen! :K

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#71749) Real_Necro válasza crey (#71747) üzenetére


Real_Necro
veterán

Én úgy voltam vele, hogy sem az olajcserére, sem az esetleges váltó javításra nem szeretnék költeni. Utóbbi azért húzós és talán sokat futott autónál jobban elő is jöhet. Én szeretem a 6os manuálist.
A kényelem titaniumban meg van, jó az ülésfűtés, a szélvédőről jégkaparás a múlté... füstölgés nincs, a hangja meg a régebbi dízelekhez képest szerintem kultúrált, igaz én reggel garázsból indulok, így csak délután hazafele hallom. A fogyasztással is meg vagyok elégedve, 5,6-6,1 között van.
Mindig Omv Maxmotiont rakok bele, valamint 10ekmnél olaj és olajszürö csere, minden második ciklusnál üzemanyagszűrő, levegő- és pollenszűrő csere.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#71750) #31733248 válasza crey (#71747) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#71747) crey

"Azt olvastam hogy a Powershiftek kényesek"

Nekem DSG van, de nem ez a lényeg; a dupla kuplungos automaták nagyon jók. Gyorsan vált, egyenletesen húz, nincs rángatás, sőt, fogyasztásban is jó. Egy turbós benzinessel nagyon jó párost alkot: jól megy, csendes, jól fogyaszt, igazi főnyeremény. Én is nagyon megszerettem az 1.4 TSI + DSG kombót.

(#71749) Real_Necro

Én megértem azokat is, akik tartanak a költséges váltójavítástól. Elég komoly a felára, a javítás sem lehet olcsó.

"Én szeretem a 6os manuálist."

Ezekkel ha akarsz, kézzel is tudsz váltogatni, de ez általában kimerül a kipróbálásban. Nekem évi 50-55 ezer kilométernél annyira nem hiányzik a manuális váltó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.