Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14950) Vigec


Vigec
csendes tag

Sziasztok!

Az alábbi rejtvénnyel szeretném meglepni a témában járatos nagyérdeműt. Adott lenne a következő probléma.
A gép teljesen rendszertelen időnként lefagy, de annyira, hogy nem segít az alt+enter+del csodavarázslat sem. Ilyenkor két végeredményt tapasztaltam eddig:
- vagy "kimerevedik" a legutolsó képkocka,
- vagy kékhalál jön. (win 7, eddig soha nem láttam itt ilyet)

A hiba után, két változat van:
1. közvetlenül a restart gombot nyomom, és a következő üzenet fogad:
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Ilyenkor ismét újraindítva, az UEFI-ban nem található az operációs rendszert tartalmazó SSD (OCZ Agility 3 60 GB), olyan mintha nem is lenne rácsatlakoztatva. Amit érdemes tudni, hogy SATA3 csatiból kettő van az alaplapon (Asrock H77M). Az egyikre a fenti SSD-t tettem, a másikra egy Samsung SATA3-as HDD-t. Na most ezt a HDD továbbra is érzékelhető.
2. A második újraindítási változat, hogy várok a lekapcsolás után 10 percet, és a gépet utána elindítva nincs semmi probléma, csak a win aggódik, hogy nem szabályosan lett lekapcsolva! Most jutott eszembe az eseménynaplót nem néztem mit ír.

Még egy fontos dolog, eddig csak a World of Tanks nevű MMO játék alatt fordult elő ez a gép lefagyás. Ez lehet fontos info is, meg nem is. Egyrészt mivel nagyrészt a netezés mellett csak erre a programra használom a gépet (kb. 50 %), ezért lehet, hogy nem ez a ludas. 5 hónap alatt 3 fagyás nem sok, csak most untam meg. A másik része meg az, hogy eddig csak ezalatt a program alatt fordult elő, így 1-1. Ami kicsit eltántorít a programhibától, az a közvetlen újraindítás utáni állapot, hogy nincs SSD valamiért az UEFI-ban, és nem tud bootolni a rendszer.
Kérdésem tehát a hosszú bevezető után, hogy mi lehet hibás? Elsőre az SSD-re gondoltam, de nem vagyok egyátalán biztos benne. Lehetne alaplapi csatlakozó hiba is? Esetleg tud valaki valamilyen tesztet, programot amivel szűrni lehetne a hibát? Az alkatrészek garanciálisak, nem akarom saját magam reszelni a hardvert semmiképp, bár valószínűleg nem is szükséges.
Hálás köszönet minden segítségért.

Üdv

Ui: Nem write-only üzemmódban vagyok, de előfordul, hogy nem tudok azonnal reagálni. Kösz a megértést a helyesírási hibákért.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.