Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33001) Diabolis válasza Milán13 (#33000) üzenetére


Diabolis
tag

Hülye ötlet, de néha bejön: Tedd át a vinyót másik SATA csatiba. Esetleg másik kábellel. Néha ilyen apró marhaságok oldják meg a problémát.... (Anno szervizes voltam, tudnék mesélni, de szerintem sokan mások is :D :D )

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#33002) Diabolis válasza zeahangya (#32995) üzenetére


Diabolis
tag

A hurcolástól az alaplap hal le utoljára. Szedd szét az egész gépet apró darabokra, és rakd össze újra. Procit is. De komolyan mindent, az utolsó csavarig.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#33003) Milán13 válasza Diabolis (#33001) üzenetére


Milán13
tag

Akkor is a HDD-vel törödjek, ha az ODD-vel szívok?
Ha még van ötlet a problémára ne tartsátok magatokban :D

(#33004) Sanyi19


Sanyi19
őstag

Sziasztok!

Egy érdekes problémával fordulnék hozzátok.
Mostanában vettem észre, hogy ha lekapcsolom a tápegység billenőkapcsolóját, akkor kb. 1,5 percenként felvillannak az usb eszközeim.(optikai egér, wifi stick ledje) Lekapcsolt állapotban ez hogy lehetséges? :O Ilyenkor lehet a gépben bárhol áram? ( a kapcsoló jó, mert bekapcsolni nem tudom a masinát lekapcsolt állapotban)
Így mindig ki kell húznom a tápkábelt, hogy ténylegesen áramtalanítsak.

3 éves chieftec ctg-450 ről van szó. Alaplap Gigabyte Z170-D3H ha számít.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33005) WinstonWolf válasza Sanyi19 (#33004) üzenetére


WinstonWolf
senior tag

Fordítsd meg a dugvillát a konnektorban.

Üdv: WW

WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

(#33006) CosmoBacsika


CosmoBacsika
tag

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok:
A gépem random olyat csinál, hogy elmegy a kép, a monitor ekkor egy darabig keresi az input jelet (körbemegy a lehetséges inputokon) majd visszatér mintha mi sem történt volna. Játék közben ezt még egy klasszikus hang beakadás is kíséri.

Az istennek nem tudok rájönni, hogy mi baja van. Nem tudom semmilyen művelethez kötni a dolgot, néha simán netezés közben is megcsinálja.

Speci:
i7-4790
Asrock H81M VG4 R2.0 - lefrissebb 1.5-ös BIOS
Gigabyte GTX 750 - up to date nvidia driverrel
Chieftec Smart 450W GPS-450A
Kingston 2*4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4
Hitachi HDS721050CLA660

Frissen telepített 8.1-es windows minden frissítésével együtt.
Energiagazdálkodásban kikapcsoltam a monitor vagy hdd lekapcsolását...

Passmark burnintest végigfuttatva, sehol hiba. Performance teszt futtatva 1998-as eredmény.

Annyit hozzá, hogy eddig egy i3-.as volt benne, most került bele egy i7-es, de azzal már vonyított a gyári hűtő, ezért kapott egy Zalman cnpsx10 optima-t, akkor kezdődtek a gondok. Lehetséges, hogy valamilyen kontakthiba lenne?

Köszi előre is a segítséget.

(#33007) Milán13 válasza Milán13 (#33000) üzenetére


Milán13
tag

Sziasztok!

Feltettem a windows 7-et pendrivre-ra és a telepítésnél kéri az ODD illesztőprogramját úgy, hogy az be sincs kötve a gépbe.

Van ötletetek, hogy miként lehet ezt orvosolni?

Köszi, Milán

(#33008) Sanyi19 válasza WinstonWolf (#33005) üzenetére


Sanyi19
őstag

Hát ez érdekes. Kipróbáltam és úgy nem csinálja. Direkt kipróbáltam még egyszer és úgy ahogy eredetileg volt villog, ha megfordítom meg jó. Egy Eaton túlfeszültségvédős elosztóba van dugva. Mi erre a magyarázat?

CosmoBacsika: Hang és kép akadás nekem is volt már, sata kábel érintkezési hiba okozta, szerelés közben kicsit kimozdult, így éppen csak, hogy érintkezett.

Milán13 USB 3.0-ába van dugva? Ha igen dugd át 2.0 portba.

[ Szerkesztve ]

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33009) Milán13 válasza Sanyi19 (#33008) üzenetére


Milán13
tag

Igen 3.0

(#33010) RVR400 válasza Milán13 (#33009) üzenetére


RVR400
veterán

Akkor arról bizony nem fog menni a telepítés, csak 2.0-ról, úgyhogy jó lesz az előző tanács.

(#33011) NemDann


NemDann
csendes tag

Sziasztok! Az alábbi problémát tapasztalom mostanában a gépnél, amire nem tudok rájönni, hogy miért csinálja:

Konfig:

Intel Core i5-6500 proci
Gigabyte H170M-D3H alaplap
FSP Hyper M 500W-os táp
Kingston Hyper X Fury Black memória 2x8 GB
Samsung SSD 850 Evo Basic 256 GB
WD Blue 1 TB vinyó
Corsair Carbide 300R ház
Gigabyte GTX 970 4 GB WFOC videókártya

Bekapcsoláskor van, hogy felpörög a gép, de nem történik semmi utána. Kikapcsolás után (resetre se reagál) újra bekapcsolás, akkor meg elindul, de van amikor csak 3. vagy akár negyedik alkalomra. Ugyanakkor van hogy elsőre beindul. Ha már beindult, akkor betonstabil a rendszer, semmi kifagyás, kékhalál vagy bármi ilyesmi. Ha újraindítom bejelentkezés után, akkor is simán bootol. Memóriák letesztelve, azok jók.

Mi lehet a probléma? Táp lehet a ludas, vagy teljesen más?

(#33012) Diabolis válasza NemDann (#33011) üzenetére


Diabolis
tag

Nekem ilyet akkor művelt a gépem amikor 1333-as ramok kerültek egy E5800-as proci mellé. Gyorsan kiderült, hogy a két FSB nem stimmel. Nálad is arra tudok gondolni, hogy RAM gond van. Talán a foglalat. Esetleg BIOS-ban nem piszkáltál valamit?

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#33013) NemDann válasza Diabolis (#33012) üzenetére


NemDann
csendes tag

BIOShoz nagyon nem nyúltam, semmi OC meg ilyesmi. A gép PCX-es összeszerelt masina, kábelek helyén, azokat már néztem. Megnézem másik foglalatban, hátha. Köszönöm a tippet! :)

(#33014) Sanyi19 válasza NemDann (#33011) üzenetére


Sanyi19
őstag

Memóriákat egyessével teszteld memtest86-al pl. HirensBoot lemezről. Nekem volt olyan, hogy kettő volt bent, minden másodjára indult a gép. Memtest futott 3 órát nem volt hiba, leteszteltem külön-külön a két ramot és kiderült, hogy az egyik hibás. Egyből hozta úgy a hibát a program egy perc se telt el.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33015) Milán13 válasza Sanyi19 (#33008) üzenetére


Milán13
tag

Köszönöm a segítséget! Végül úgy oldódott meg az ODD ragaszkodása a win7-hez, hogy a telepítés pendriveról történt és az összes drivert a HDD-ről telepítettem.

Egyedül az INTEl RAID Driver nem akar feltelepülni, még kékhalállal is kidobott. Ez a driver mihez kell?

(#33016) WinstonWolf válasza Sanyi19 (#33008) üzenetére


WinstonWolf
senior tag

Ha nem jössz rá magadtól, hidd el a magyarázatot se fogod érteni... De azért megpróbálom alap szinten elmagyarázni:

A mostani PEN (régebbi nevén NEFH) hálózatokon a védővezető és a nullavezető teljesen közös potenciálon van, elvben a házatok csatlakozásánál is egyesítve van a PEN sinen (Többek között az alap EPH gerinchálózattal, és a villámvédelemmel is ), és itt válik külön nullavezetővé és PE vezetővé. Az igazi érintésvédelem a hibaáram védő (közismerten, és továbbiakban: FI) relé - ha van ilyened - után alakul ki. De ettől függetlenül a védőföld is képes nullavezetőként viselkedni, ha nincs FI relé, és kicsi a szivárgóáram - azaz nem földzárlat van - észre sem veszi a védelem, vagy ha van FI relé, és nullavezető funkciójában a szivárgó áramok nem haladják meg a kioldási hibaáramhatárt ami általában 30mA.

A tápegységed billenőkapcsolója nem szakítja meg mindkét vezetőt (fázis, nulla), hanem csak az egyiket. Attól függően, hogy a konnektorba hogyan van bedugva a géped vagy a fázist, vagy a nullát. Amikor felvillant a LED akkor a nullavezetőt szakította meg a kapcsolót, a fázis pedig ott maradt a tápegységedben.

A tápegység belső felépítéséből adódóan rengeteg áramköri elem van a földpotenciálra kötve, így ha kapcsoló nem szakítja meg a fázist, az a tápegységen marad. A belső elemek valamelyike a tápegység kisebb-nagyobb hibájából - mivel nem ismerem a pontos kapcsolását a tápodnak, így nem tudom megmondani - szivárog a föld felé, gyaníthatóan folyamatosan feltölt valamilyen hidegítő, vagy szűrőkondenzátort, amely elérve a megfelelő töltést a tápvonal felé sül ki...

A túlfeszültség védő dugaljak pedig egyenlők a parasztvakítással, ha nincsenek meg előtte a szükséges védelmek egy valamire jók: Szépen égnek, robbannak baj esetén:D

Szép napot!

WW

[ Szerkesztve ]

WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

(#33017) Maarki


Maarki
aktív tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne remélem tudtok segíteni szerintem biztos :).

Szóval ismerősomnők 16gb ram van a gépében win7 home 64bit van fent és azt írja ki a gép adatoknál, hogy 16gb (8gb használható) ez pontosan mit is jelent?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.: Maarki

(#33018) Spet válasza Maarki (#33017) üzenetére


Spet
addikt

Mik a perifériák? Információkat, így nehéz bármit mondani.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#33019) Sanyi19 válasza WinstonWolf (#33016) üzenetére


Sanyi19
őstag

Köszönöm szépen a segítséget! :R
Ilyen tápegységem van: Chieftec a80 ctg-450-80p.

Akkor ez a tápegység most hibás? Vagy miért van szivárgó áram?

Milán13: Ha két merevlemezt raid-be kötnél, akkor lenne szükséged rá.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33020) viktor00701


viktor00701
csendes tag

sziasztok! Olyan problémám van , hogy tegnap este még ment a gép minden kikapcsoltam reggel felkeltem elmentem dolgozni délután visszaértem indítanám el a gépet semmi (semmi hang még a ventilátor is csak próbál elindulni és de semmi ) elkezdtem utánna olvasni hogy mi lehet a baj , szétszedtem a házat megnéztem külsérelmi nyomokat esetleg de nem láttam semmi hibát minden rendezett minden kondi lapos , tápot cseréltem , kihúztam az összes perifériát ramot vga-t megpróbáltam beindítani semmi. Utána olvastam hogy szedjem ki az alaplapot nézzem meg úgy hogy nem e a ház ment tönkre, szétszedtem a processzor hűtőjét megnéztem magát a procit de semmi problémát nem találtam rajta. A bios-t is reseteltem az se segített gombelemet is kivettem.
Kérdésem esetleg van e valami amit kihagytam és még probáljam ki hátha elindul a masina vagy valószínű hogy az alaplapom ment tönkre? illetve hogy lehetséges e az gombelem lemerülése és azért nem indul el ?

Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Viktor

Kb 5 éves a gépem

DFI lanparty lt x48 t2rs
q8300 proci
5770 vga
corsair 450 táp
4 gb ram
stb

[ Szerkesztve ]

(#33021) Sanyi19 válasza viktor00701 (#33020) üzenetére


Sanyi19
őstag

Alaplap gyanús.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33022) WinstonWolf válasza Sanyi19 (#33019) üzenetére


WinstonWolf
senior tag

Nem kell ezen most aggódnod, használd így, nem lesz semmi gond!

Vagy 50 alkatrész lehet nagyfesz oldalon, amely közül bármelyik lehet ludas.

WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

(#33023) bandi0000


bandi0000
nagyúr

sziasztok

Az mitől lehet, hogy az alaplapi hang nem működik, a jobb alsó sarokba a hangszóró ikonon piros x van, és azt írja nincs telepített lejátszó eszköz, eszközkezelő szerint fel van telepítve,de letöröltem és leszedtem hozzá, a lap oldalán találtam, azt nem tudtam felrakni mert azt írta hogy nem kompatibilis, aztán rákerestem típus szerint, az fel ment, de ugyan így át van x-elve

a lap típusa: Asrock G31M VS2 windows 7 32 bittel

Xbox One: bandymnc

(#33024) Sanyi19 válasza bandi0000 (#33023) üzenetére


Sanyi19
őstag

A gyártó oldaláról letöltött verziót ha kézzel betallózod eszközkezelőből úgy sem megy fel?

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33025) SárkánySzív


SárkánySzív
aktív tag

Sziasztok !
Talán egy hete jelentkezett az a probléma nálam, hogy zavaros képernyővel
indult a gép.
Mivel elég régi a rendszerem / 8.1 Windows / legyalultam, és
újrahúztam. Persze gondoltam hogy nem igazán ez lehet a gond.
Tegnap még rendben működött minden, de ma széles piros sávok jelentek meg a képernyőn,
és a többi terület is elég zavaros volt.
Most jelenleg indulás után zavaros képernyő piros sávokkal, majd kék halál, és egy csomó szöveg,
ami a videó memória hibájára hivatkozik. Sípolások nincsenek.
Azt gondolom hogy igen elhalálozott a kártyám, vagy haldoklik.
Jól gondolom?
Nem egy mai darab egyébként Sapphire Toxik 4800 XT.
Előre is köszi a választ !

Érdekes, mert most meg csökkentett módban beindult, de tiszta piros csíkos a képernyő.

[ Szerkesztve ]

Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /

(#33026) SárkánySzív


SárkánySzív
aktív tag

Csökkentett módban leszedtem a kártya illesztő programot.
Újraindítottam a gépet, csak egyet csipogott, tehát mindent rendben talált; viszont halványan csíkozódott képernyővel indult.
Normál üzemmódban felraktam ismét a kártya illesztő progit, újraindítás, és nem volt
csíkozódott képernyő.
Ma reggel gép bekapcs, egy csipogás csíkozódott képernyő, majd kék képernyő.
Reset, biosba belép széjjel nézz, de semmi különös, újraindít; és semmi csíkozódás, csak egy csipogás.
Most megint jól megy.
Mi a franc történik itt szerintetek ?
Nem értem az egészet, legalább döglene már meg végleg a kártya, és ne szórakozna.
Mi lehet a gond szerintetek ?

Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /

(#33027) Sanyi19 válasza SárkánySzív (#33026) üzenetére


Sanyi19
őstag

Vedd ki a kártyát, tisztítsd meg a csatlakozóját, hátha csak valami kontakt hiba van.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33028) gg72


gg72
veterán

Egy ismerőmnek a kövezkező gondja van a gépével (Win10), immár harmadszor fordult elő az, hogy a gép teljesen lefagy, nem reagál semmire, ilyenkor csak a reset gombbal tudja újraindítani, de ekkor a Bios-ba is be kell mennie, mert a bootolási sorrendje is megváltozik a meghajtóknak (normál újraindításkor ezt nem kell megtenni, akkor elindul rendben a rendszer). Kékhalál sincs, vagyis a windows nem küld hibaüzenetet.
Mitől lehet ez, talán valamilyen vírus?

[ Szerkesztve ]

(#33029) SárkánySzív válasza Sanyi19 (#33027) üzenetére


SárkánySzív
aktív tag

Beigazolódott a sejtésem. Tegnap tanácsot kértem az egyik számtek
boltot vezető haveromtól. A kártyán lévő memória halálozott el.
Azért csipog egyet induláskor, hogy mindent rendben talál, mert nem a csip a bűnös.
Ha az lenne, akkor ugye kép sem lenne, és a hibakód is meglenne csipogásilag.
Bárcsak ötösöm is így lenne a lottón ahogy biztos voltam ebben.
Mindenesetre széjjel szedtem a gépet darabokra, és jól kitakarítottam, de nem változott semmi.
Jó kis kártya volt, sokat játszottunk együtt, hálás vagyok neki.
Ma már nem játszom egy jó ideje, így veszek egy egyszerű,
de vállalható kártyát.
A hűtőt azt azért megmentem róla, szép nagy réz bordás
hátha jó lesz még valamire.

Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /

(#33030) Sanyi19 válasza SárkánySzív (#33029) üzenetére


Sanyi19
őstag

R.I.P. a jó kis kártyádnak! Megvan már az utód típusa?

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#33031) SárkánySzív válasza Sanyi19 (#33030) üzenetére


SárkánySzív
aktív tag

Hát mint írtam is, nem fogom túlzásba vinni; mivel már rég nem játszom.
Valamikor nagy játékos voltam, ezen belül is az FPS táborhoz tartoztam.
Pár éve már nem játszom egyáltalán, és csak net megy, illetve fórumozás.
Ezen belül is azért egy viszonylag vállalható kártyát veszek, és amivel
mégis csak lehet valamelyest játszani; de erre nem hiszem hogy lesz használva.
A választott.: Gigabyte GV- N730-2GI, de még azért nézegetek.
Ez most 18-19 körül megvásárolható.
ITT
Ennél többet igazából nem akarok adni kártyáért, főként hogy amire használom a gépet;
de azért mégis csak.
Amúgy hogy csökkentett módban eltávolítottam az drájvert, most simán megy a gép.
Csíkosnak kicsit csíkos, de műszik, mivel nem hajtja a memóriákat az eszköz illesztő szoftver.
Még az is lehet hogy így marad! ;]

Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /

(#33032) m3tr0


m3tr0
senior tag

Sziasztok,

Dell Vostro laptop,egyik napról a másikra nem hajlandó bebootolni.
Win7 64 bit, bekapcsolom a gépet,majd indulna a windows de egy pillanatra kékhalál kép villan és újra indul a gép. Ekkor már választani lehet,hogy kérjük a win sima indítását vagy a startup repair-t ami ajánlott.

Kiválasztom a javítást, minden jó, kivétel:

Root cause found: Unspecified changes to system configuration might have caused the problem.

Rendszerben olyan változások vannak amik a hibát okozták.
De mit lehet vele tenni? :D

Mi okozta a hibát? Lehet memória hiba? Vagy HDD? Vagy simán hanyatt esett a Win7 4 év után?

Ötlet,hogy merre induljak?

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/mx-5/mazda_mx-5_coupe_1.8i_16v_revolution-20518846#sid=b13b1a91-1e0f-480c-b898-8b9bfb218ee3

(#33033) gg72 válasza gg72 (#33028) üzenetére


gg72
veterán

[Erre] valaki?

(#33034) Milán13 válasza Sanyi19 (#33019) üzenetére


Milán13
tag

Köszönöm az értékes tanácsokat!!

(#33035) elfelejtette válasza SárkánySzív (#33031) üzenetére


elfelejtette
veterán

Azért a kártyáért én nem adnék egy fillért sem. Inkább keress használtan GTX650-et ugyanennyiért, abban tutira 384 Cuda mag van, és GDDR5-ös memória van rajta. Ebből a GT730-ból van egypár verzió, mind csonkított így vagy úgy: GT 730 GPU Engine Specs

[ Szerkesztve ]

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#33036) Spet válasza gg72 (#33033) üzenetére


Spet
addikt

Vírus, de akár memória. Csökkentett módban is? Hány db modul van a gépben? Új oprendszer vagy frissítve lett? Újratelepítés esetleg? Kellene több információ :K

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#33037) gg72 válasza Spet (#33036) üzenetére


gg72
veterán

Asus p8b75-m-lx-plus alaplap, 2*4GB DDR3 RAM, új (=2 hónapos Win10) oprendszer.
Annyit tudok, hogy eddig háromszor fordult elő ez a lefagyás+resetelés és utána BIOS újra beállítás.

(#33038) Spet válasza gg72 (#33037) üzenetére


Spet
addikt

Memória tesztelésre Memtest, vagy 1 darab használata huzamosabb ideig, hogy előjön-e.

És ez a 3 fagyás mikor történt? Amikor terhelve volt, vagy sima "állásban" is?

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#33039) gg72 válasza Spet (#33038) üzenetére


gg72
veterán

Sima állásban, a gép soha sincs agyonterhelve, gyakorlatilag csak böngészés megy rajta + office.
A memtest futtatását majd javaslom neki.

(#33040) Glaz-dozfhut válasza gg72 (#33037) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

A gombelem nem lehet lemerülve? Ha már elfelejti a boot sorrendet is.

- Glaz-doz-fhut -

(#33041) Cody007


Cody007
csendes tag

Sziasztok!
Olyan problémám van kb. egy hete, hogy a gépem be akarom kapcsolni... hallani hogy beindul...és egyszer csak, mintha áramszünet lenne, leáll kb. 4-5 másodperc múlva.
A monitor fekete, mintha nem is lenne bedugva, no video input....
Mikor másodszor indítom be, a kép fekete, no video input ekkor is, viszont ekkor már nem áll le magától. Megy a masina, viszont ha megnyomom egy pillanatra a beindító gombot, azonnal leáll. csak hosszú nyomás után kellene leállnia. Szóval nem csak az a a baj, hogy videokártya nem ad képet, mert attól még menni kellene a gépnek. (gondolom)
Áramtalanítok mindent, várok... majd a harmadik indításnál általában már beindul rendesen...van kép stb. nem tudom mi van ilyenkor... tápegység? vagy más is csinál ilyet? nagyon bosszantó dolog.
Ötleteket előre is köszönöm! FM2+ os rendszer egyébként. :((

(#33042) apollo12


apollo12
veterán

heló szerintetek mi lehet a gond [link] ?

(#33043) Spet válasza apollo12 (#33042) üzenetére


Spet
addikt

Hang alapján 2 dolog lehet a ludas: tápegység, HDD. Le kellene kapni a ház oldalát és be kellene azonosítani a hangforrást.

Pukkanásos dolog érdekes. Biztos jól cserélted ki az alaplapot? Jól van földelve? Nem ér valami plusz távtartó a laphoz aminek nem kellene?

Cody007: Cserélj tápot és rögtön kiderül, hogy a tápod a ludas vagy az alaplap. De lehet még memória probléma. Legózni kell.

[ Szerkesztve ]

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#33044) iMarcus


iMarcus
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy gép a következő paraméterekkel:
Gigabyte Z77-DS3H
Intel i5-3570K 3.40GHz
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2
Western Digital Black 1TB
FSP Hexa 500W

Windows 7 volt rajta, pár éve már ment rendesen, viszont egyszer csak lefagyott és utána nem volt hajlandó képet adni. Safe módban volt kép, drivert letöröltem, hogy újrarakjam, esetleg frissítsem, de nem ismerte fel a kártyát az AMD Autodetect. Beraktam egy másik gépbe, amin Windows 10 volt már, itt volt kép, Windows rendesen bebootolt, viszont miután beléptem kb. 5 másodpercen belül újraindult a gép és utána ezt végtelen ciklusba elkezdte csinálni. Kipróbáltam még egy harmadik gépben is a videókártyát, ugyanez. Ezek alapján én arra gondoltam, hogy a videókártya megadta magát, vettem egy Sapphire RX460-at 1 hete.

Vásárlás óta ment is szépen, de időközben újra lett rakva a rendszer, most már Windows 10 került fel, a kártyát pedig annyira ki kellett vennem, hogy leolvassam az alaplap pontos típusát (dxdiag nem írta ki), innentől viszont ez sem ad képet. Ugyanúgy kipróbáltam másik gépben és megint a fentieket produkálta, Windows bebootolt, be tudtam lépni a felhasználómba, majd 5 másodpercen belül újraindulgat.
Létezik, hogy az alaplap/táp öli meg a videókártyákat? Hogy lehetne kideríteni pontosan mi a gond, merre érdemes indulni?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#33045) Mochi


Mochi
csendes tag

Sziasztok! :)

Gép adatai:
1.Gigabyte GA B85M D3H 1.1 csere után 1.2
2.Asrock H81M HDS r2.0
Intel Pentium G3420
Corsair Vengeance 2x4gb kit
Chieftec CTG 500W
Sapphire R7 260X 1GB
WD Caviar Blue 1TB

A gépet a Gigabyte GA B85M D3H 1.1 alaplapal vásároltam, de egy idő után a ram slotok random nem müködtek és mindig más hibát produkáltak a slotok (táblázatos kép). A ramok kilettek probálva más gépben is és normálisan müködtek.A garanciáról visszakapott új Gigabyte lap is úgyan azt csinálta mint az elöző, első inditásnál csipogott (3 rövid) és nem adott képet.Emiatt vásároltam meg az Asrock alaplapot, de 3 hónap után a következőket produkálta:

Elöszőr GTA 5 közben fagyott ki, csak restart segitett(perifériák is lefagytak, nem reagáltak)
Aztán rá egy hétre böngészés közben(egy youtube oldal, egy fb oldal volt megnyitva) és a következöt produkálta:
Hirtelen fekete kép, majd asztal megint megjelent, pár mp-re megint fekete kép és fehér kép váltakozása, majd ennek a két szinnek a kavarodása. Ez a kép lefagyott, majd bedobta az aktuális böngészöben megnyitott lapot szétesve (értsd, ugy mintha millió pici lapban ugyanazt az ablakot ugyanazokkal a lapokkal megnyitottad volna).
Majd teljesen lefagyott a gép, perifériák ugyszint nem müködött, numlock, semmi.
Restart segített

Majd ujrainditás után egyik rammal kiprobáltam az A-slotban, abban müködött. Kikapcsoltam, áttetem az A-slotba a másik ramot, ott már : három csipogás, fekete kép, de nem tölt be, majd pár mp után ujraindult, de ugy hogy mp-ként, és néha úgy mintha nem kapcsolt volna le hanem olyan furcsán lelassultak a ventillátorok,majd fel majd le. Végül kikapcsolt, és megint be (itt már kényszeritetten leállitottam)

Következett a B-slot, abban az egyik ram azt produkálta, hogy befagyott a win töltö ikon, se kép se hang.
Másik rammal szürke kép.

Két rammal, megcserélve a slotban:
BIOS, B chanel hibát irt ki. F1 megnyomása után 4GB-tal elindult a win.
Majd ujrainditás után már megint nem adott képet.

Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/160927/14446454_1141638312595910_1443969980_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/160927/14453989_1141598532599888_1551894101_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#33046) Milan86


Milan86
tag

Sziasztok nem tudom jó helyre-e írok , de azt hiszem talán ez a legmegfelelőbb.

Gépem: AMD FX-8320 /// Gigabyte GA-970A-DS3P /// Corsair Vengeance 2 * 4 GB 1866 /// /// Seagate Barracuda 7200.12 2000DM001 /// ha jól rémlik Coolermaster 500W vagy 550W táp.
most került bele egy Asus RX 470 4 GB Strix új driver feltéve.
(előtte sapphire r9 270x volt de elhalálozott)

Az a helyzet, hogy gondol egyet és spontán leáll.
Van hogy órákig semmi gondja van , hogy 5 percenként kikapcsol és leáll.

Aidaval megnézegettem a hőfokok nagyon barátiak és nincs túlmelegedés sehol.

Hölgyek , Urak ötlet?

(#33047) Milan86 válasza Milan86 (#33046) üzenetére


Milan86
tag

500as a táp. megnéztem fixre.
r9 270x elvileg többet zabált mint a mostani és ott nem volt semmi ilyesmi hiba.

[ Szerkesztve ]

(#33048) Milan86 válasza Milan86 (#33046) üzenetére


Milan86
tag

Jelenleg 500as táp van benne amit ajánl is.
Csak GPU csere volt .
A régi r9 270x mellé 600as ajánlott volt és tökéletesen ment több óra BF 4 se okozott neki gondot.
KB. 70wal többet kajált mint a jelenlegi. Ott még 2db táp csati is kellett a mostani 1 helyett.
A mostani mellé az ajánlott 500as, és a legkisebb játék is kikapcsoltatja.

Rossz felé tapogatok és nem táp lesz?

(#33049) SirKero


SirKero
őstag

Bocs ha rossz helyre írok de a monitoros topicban nem tudtak segíteni :(

Üdv.
Adott egy LG IPS234 monitor. VGA driver frissítés után olyan probléma jött elő,hogy a kép "kilóg a monitorból" és csak ha 1842x1036 -ra állítom akkor fér bele. Viszont ha nem HDMI-n keresztül próbálom hanem DVI-n akkor tökéletes :U Gondolom a monitoron kell valamit állítani mert próbáltam másik gépre is csatlakozni és ugyan ezt a hibát produkálja. A monitor automata kalibrálása sem segít :(
Esetleg valakinek ötlete? ( a konfigom a adatlapomon megtalálható )

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#33050) Vakegérke válasza SirKero (#33049) üzenetére


Vakegérke
veterán

Szia!

VGA topic, talán célszerűbb ott megkérdezni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.