Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14183) katt777 válasza Dare2Live (#14152) üzenetére


katt777
félisten

Van hogy a ház jót tesz a hűtésnek, HAF932 pl. jobban hűtött összeszerelve. Ahogy nézem, nálad ráadásul az oldalsó venti elfújja a levegőt, ami fentről menne lefelé a lapra. Azaz a meleg mintha pont az északi hídra tömörülne (és tovább). Mindenképpen furcsa viszont ez a hőérték, mert mondom: én még 4GHz-en sem láttam 40°C-nál melegebbnek, vagy éreztem megfoghatatlanul forrónak.

ndlx: 1. hsz-ban ott a tesztem, többféle beállítással is 1600MHz-es RAM-okhoz. Időzítésekre figyelj, feszeket ne lődd túl, ennyi.

HSM: Igen, most már fűtött a szoba, nem mint a ház tesztnél, amikor csak 18°C-os volt. Először volt vastagabban az NH-T1, aztán vékonyítottam szinte láthatatlanra, így lett a relatíve legjobb az eredmény.

Savanya: Igen, én is ezr írtam tegnap, ill. hogy azt az 1/3-nyi felületet, ahol az alu blokk érintkezne a CPU-val, mintha teljesen figyelmen kívül hagyták volna. Mindegy, meghirdetem a hűtőt, hátha megveszi valaki; Z600-zal való összevetésből kiderül, hogy egy E8400-ra simán elég 4GHz fölött is, csak i7-re kevés.

Shkiz0: Miért lenne gond? :F Minél többféle cucchoz vannak beállítások, annál nagyobb segítség annak, aki ott keresgél. Mert jó az ASRock, v. a P6TDlx, de azért nem mondom, hogy csak ilyeneket vegyen bárki, ha eddig csak ezekhez vannak meg, ill. mpierre már úgyis küldött GB-hoz és 1333MHz-es RAM-okhoz. Ezúton is köszönöm neki.

laragirl83: Ja, te megküldetted volna az én cuccomat az ASRock piros értékeivel... :N

Zájec: Már megbocsáss, és minden tiszteletem az i7 szaktudásodé, de a sebváltó kapcsolgatása messze nem ua, mintha egy elektromos berendezésben egyfolytában változtatgatod a feszültséget. Mindemellett tény, hogy alapból is megteszi a cucc, ha úgy állítod be, csak egy jóval kisebb és főképp alacsonyabb sávban, mint amit a tuningolók szoktak használni.

BR4D: A Linx stabilitás egy dolog, azt már többen is teszteltük, hogy az IBT stabilitás bőven elég egy gépnek a totálisan zökkenőmentes működéshez. Szóval a Linx sem feltétlenül jó, főleg maximalizált memóriahasználat mellett, mert elég annyi, hogy az OS-nek kell egy kis extra RAM, és ettől rögtön megfexik a Linx, miközben semmi bajuk a beállításoknak, csak a tesztprogi nem tolerálja, ha megpróbálnak belenyúlni az általa kezelt memóriába; ennek figyelembe vételét szimplán kihagyták belőle. Win 7 esetleg szól, hogy a Linx miatt nem tud memóriát foglalni (és akkor az OS kezd el szarakodni), de XP nem.

Kérdés: Ha már ilyen gyengus a 212+, megpróbáltam a procit 3.4GHz fölé vinni, RAM-okat éretelemszerűen visszaosztva, hogy mennyi az, amit még normális hőfokon elvisz, viszont ezek a hülye OCZ-k (vagy én vagyok hülye hozzájuk :B ) nem csak 1600 fölött, hanem alatta sem hajlandóak stabilan működni, pl. ilyen 1400MHz körül is folyton hibát kapok tesztekben CL8-ban is, miközben azzal még Linx-ben sincs hiba 1600MHz környékén. Megoldásra valami tipp? :F Bár mondjuk elég lassúak így a RAM-ok ahhoz, hogy inkább hagyjam 3.4GHz-en a procit... :(((

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.