Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41428) zsigus


zsigus
őstag

Végül a design/ár és a teli előlap (nem használok optikai meghajtót) miatt mégis a Cooler Master Silencio 352-est választottam, nem tudom, hogy jól döntöttem e...

Valóban elég vékony a ház anyaga, bár összeszerelve masszívnak tűnik, a gyárilag hozzá kapott két venti 12 V-on hangos, és valóban elég kevés a hely az alaplap mögött, kábelelrendezésre. További negatívum az, hogy előre nem lehet gumi rögzítőkkel felszerelni a ventit (egy sin szerű dolgon lehet állítani a ventik magasságát, de nem tudom miért van erre szükség, mert kb. 1 cm-t lehet állítani rajta, viszont így kicsúszik belőle a gumis rögzítő, pont elöl, ahol a legfontosabb lenne a hangtalanság).

Ennek ellenére zavaró rezonanciát nem tapasztaltam, most pedig már a HDD keret a házhoz kapott gumialátétekkel van rögzítve alulról, ezért szinte nulla a rezonancia. Az oldallapok korábban sem rezonáltak nekem. Viszont az előlapi LED-eknek szvsz túl erős a fénye (az előlap levétele után tettem rá egy kis szigetelőszalagot, így már tűrhető)

Azt hittem, hogy egy 16,5 e Ft-os házhoz már adnak rezgéscsillapító/kihúzható HDD keretet, de ehhez nem volt (nem tudom miért hittem azt, hogy van).

Pozitívum, hogy az alaplapot/HDD-t/ODD-t kézzel betekerhető csavarokkal lehet rögzíteni, a HDD keret pedig két állásban is rögzíthető alulra (gondolom a radik esetleges beszerelése miatt).

A két hozzá kapott ventit előre szereltem, és leszabályoztam 5 V-ra, hátul egy Nexus márkájú 12 cm-es PWM venti van, így egy 95W-os AMD proci egy Arctic Freezer 64 Pro-val 24 °C körül van alapjáraton, kb. 1,5 óra üresjárat után. Terhelve (Aida64 stabilitásteszt, kicsit több mint 30 perc) pedig kb. 50 °C-ra megy fel a CPU hőmérséklete.

A HDD (WD Green 500 GB) üresjáratban 24 °C, terhelve kicsit 30 °C alatt maradt. A VGA (ASUS DC2 6860) pedig üresjáratban 36-37 °C körül van, míg terhelve kb. 55-ig ment fel.

Üresjáratban ~33-34 db(A) körül van a hangja, jelenlegi állapotában, de hamarosan bekerül 2-3 db SWIF2, kíváncsi leszek ezzel mit mutat majd.

Összességében: nem egy vészesen rossz ház, ha valakinek tetszik a design, és együtt tud élni a hiányosságaival (kicsit kidudorodó oldallap a kábelek miatt, hangos gyári ventik) akkor szóba jöhet, de ajánlani nem ajánlanák kimondottan senkinek.

Talán erős közepest mondanék rá, és 16.500 Ft-nál drágábban semmiképpen nem venném meg.

Plusz még egy - számomra - negatívum: az alaplapom nem támogatja az USB 3.0-t, szóval csak egy előlapi USB használható a háromból.

Ha valaki tudna hozzá adaptert (USB 3.0 alaplapi anya, USB 2.0 alaplapi apa) az ne tartsa magában az infót. :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.