Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26151) Zsootii válasza Raggie (#26142) üzenetére


Zsootii
csendes tag

Amit linkeltem az csak OFF-LOW-HIGH fokozatra lehet kapcsolni, ezt csak igy lehet szabályozni, nem pwm-es :) 4 venti van rá kötve, minden probléma nélkül működik.
Köszönöm szépen a válaszokat egyébként.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Zsolt.

(#26152) arcitec válasza Raggie (#26150) üzenetére


arcitec
addikt

Ahogy látom nem ment át. Ki beszélt itt a hub vezérlésről. A másik meg, nehogy már a proci hűtővel vezéreljem a ház hűtőt is és fordítva. Nem értetted meg a vezérlés lényegét. Innentől nem releváns az írásod.

[ Szerkesztve ]

(#26153) Raggie válasza arcitec (#26152) üzenetére


Raggie
őstag

Nem tudom, hogy mi nem releváns abban amit leírtam.
Azt írtad, hogy fullon megy minden venti a hub-ról, ami butaság. Lehet simán vezérelni, én is vezérlem.
Nem kell feltétlenül a proci hűtő csatlakozójára kötni, csak azzal biztosan megy, mert azok mindig PWM vezérelt csatik a normális lapokon.
De a legtöbb lapon van más PWM vezérelt csati is(enyémen is). Arra is ugyan úgy rá lehet kötni a hub-ot és akkor annak a jele szerint vezérli az összes rákötött ventit(mint ahogyan nálam is).
A kolléga kérdése pedig pont erre irányult, hogy egy csatlakozóra hogyan kössön több ventit. És egy hub erre remek lehetőség amennyiben PWM-es 4-pines csatlakozóról van szó.

Ha neked ez valamiért nem sikerült légyszíves ne rám legyél mérges, én csak segíteni próbáltam. De ha leírod hogyan kötötted be és mit próbáltál meg, akkor segítek neked is szívesen.

És 4 pines ventit meg nagyon nem egészséges 3-pines csatlakozóra kötni, mert tökéletesen lerövidíti felére a legtöbb ilyen venti élettartamát és ráadásként még hangosabb is lesz tőle a legtöbb PWM-es motor. :(

Clint Eastwood FTW

(#26154) arcitec válasza Raggie (#26153) üzenetére


arcitec
addikt

Nem haragszom én rád, csak ne beszélj butaságokat. Értem én hogy megy a cuccos a hub-ról . Csak épp korlátai vannak. Mindegy melyik alaplapira kötöd a lényeg, ha tudod is a fordulatot szabályozni egyformán hat mind az összes ventire amik nem biztos, hogy egy paraméterrel rendelkeznek, ezért nem is az igazi, sőt így nem is használnám,pláne ha ott a közvetlen alaplapi csatlakozás akár 3 ventit is rá lehet kötni. Innentől extrém esetre szükséges csak a hub, ha telepakolod ventikkel talán. Sajnos még mindig nem érted azt hogy mit írok és innentől nem kívánok véleményt cserélni veled. Sajnálom.

[ Szerkesztve ]

(#26155) Raggie válasza arcitec (#26154) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz, végre leírtad érthetően, hogy mire gondoltál. :)
Ezt írtam én is a kezdetektől fogva, hogy mindegyik ventillátort egy adott vezérlő jel szerint vezérli a hub. De ebben pontosan ugyan olyan, mint az általad javasolt Y-elosztó, csak még több venti ráköthető kulturáltan.
Egyébként nem igazán értem, hogy miért kellene külön-külön vezérelni a más helyekre tett ház ventilátorokat. Ahogy melegszenek a gépházban a cuccok annál több friss levegőt kell be- és meleg levegőt ki mozgatni. Tehát lehet szépen egyszerre növelni és csökkenteni a különböző helyekre tett be- és kifújó ventiket. Nálam is így van és nagyon jól működik köszöni szépen.
Nyilván nem célszerű teljesen össze-vissza paraméterű ventiket rákötni, de azt az Y-elosztókra ugyan úgy nem tanácsos. Ésszerűen gondolkodva azonban nagyon értelmes konfigokat lehet vele összerakni. Pl a befújóknál kisebb légszállítású ventiket rakva kifújóra akkor pozitív háznyomás érhető el, fordítva meg negatív. Kinek mi tetszik. Vagy lehet teljesen azonos ventiket használni és akkor semleges lesz a rendszer(szerintem ez a legjobb egyébként).

Mindent összevetve nem igazán értem, hogy a te általad javasolt Y-elosztós megoldás miért is jobb, mint egy hub. De meggyőzhető vagyok érveléssel. Ha gondolod.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26156) arcitec válasza Raggie (#26155) üzenetére


arcitec
addikt

Ok?
1. A cpu hűtő az teljesen más tészta.
3. pl a Phanteks 2 ventit adott 3 pinesek.
4. Vettem 2 db Noctua ventit.
5. Nyilván azonos típusok vannak párban 1-1 kis túlnyomással a ház elején.
6. 1-1 hátul és fent .
7. Végül a cpu hűtő ami szintén egy másik kategória és annak csak és csak is a proci
melegedése szerint kell mennie.
8. A javaslatok szerint érdemes kis túlnyomással keringetni a levegőt be a házba és onnan ki.

Tehát 3 csoport van 3 féle tartományban vezérelve. Nálam ez bevált ráadásul 1 alaplapi csati még szabad is. Miért használnám a hub-ot.
De persze kinek mi hajrá ... Én csak leírtam 1 variációt a hub ellenében .. ;)

(#26157) Raggie válasza arcitec (#26156) üzenetére


Raggie
őstag

Ha a házventiket mind a hubra kötöd és úgy állítod be, hogy az elején be a két Noctua és hátul ki a két Phanteks akkor is pont kis túlnyomásod lesz és az egészet tudod egy csatiról vezérelni. Mert egyszerre fognak felpörögni, de a Noctua-k mindig kicsit több levegőt nyomnak be mint a Phanteks-ek így kész is az enyhe túlnyomás.

Az miért jó, hogy külön vezérled a befelé fújó ventiket és külön a kifelé fújókat? Valamikor csak az egyik csoportra van szükséged?

Egybként a CPU-hoz is lehet állítani normális ház szellőzést csak ahhoz már tényleg program kell, ott nem jó az alaplapok "buta" vezérlése.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26158) oke


oke
senior tag

Sziasztok,
Kinéztem egy MSI B450 GAMING PLUS MAX Alaplapot, melybe egy Ryzen 5 3600-as menne.
Van egy meglévő, 2016-ban vásárolt Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtőm, kérdés, rámenne e, illetve lehet hülyeséget kérdezek, de jól láttam, hogy csak úgy lehet álló bordás hűtőt berakni, hogy a ventillátor lefelé áll? Nekem most oldalt van, a memóriák felé és a házban elől és hátul van még venti. Ha lefelé állna, a VGA meleg levegőjét szívná be.

(#26159) Raggie válasza oke (#26158) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz, ezt a proci hűtős topikban fogják tudni megmondani neked.

De ha jól emlékszem, akkor sajnos a BeQuiet hűtők jópár AMD lapra csak olyan állásban mennek fel.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26160) arcitec válasza oke (#26158) üzenetére


arcitec
addikt

Jó lesz az úgy, ha a hűtő úgy egyébként megfelelő. Nálam is úgy van a NOCTUA NH-D15S
semmiféle meleg levegő nincs ott +. Pláne hogy a GPU azon oldala zárt, és kifele megy a hűtése a házból. A 9600K még nem volt 56 foknál melegebb úgy hogy a gpu az 68 fok is lehet. Egyébként meg a másik oldalról akkor már a memóriától szipkáz,bár az tuti nem melegszik úgy mint a gpu. ;)

(#26161) oke válasza arcitec (#26160) üzenetére


oke
senior tag

Köszönöm, más típusról találtam olyan videót, ahol el lett fogatva. Ahogy kutatok tovább úgy tűnik a 2017 utáni modellek jók a AM4-hez :(, az enyém nem biztos, elforgatva valószínűleg egyáltalán nem. Valami másmilyen távtartó (műanyag) és csavar kellene hozzá.

(#26162) arcitec válasza oke (#26161) üzenetére


arcitec
addikt

Nézd vettél egy tuti lapot és procit, szerintem ne sajnálj egy jó hűtőt. Hidd el megéri.
Nálam kipp kopp, sikerült úgy belőni, hogy patent a hűtés és azért hallani , de nem vészes.
Még az NVME ssd is ( ami ott van a gpu és a cpu közt/alatt) idle módban 33 fok 22 fok környezeti hőmérsékleten. A proci 30 -31 fok 560 fordulaton a hűtő ventije, a system szintén ,
a gpu (1660s) 31 fok, a hdd-k 30 fok alatt bőven.Szóval sikerült egy stabil rendszert összehozni.Pláne, hogy a win10 2012-es telepítésű és atom stabil. :D

[ Szerkesztve ]

(#26163) oke válasza arcitec (#26162) üzenetére


oke
senior tag

Sajnálni nem sajnálom - bár a 30K ezért már eléggé a lélektani határ felett van nálam - de úgy gondolom az is egy jó hűtő, elég lenne, ha jó lenne :), így feleslegesen nem adnék ki pénzt.
A többi cuccot megrendeltem, ha megjön meglátom majd, felmegy-e rá.

(#26164) vtboy


vtboy
csendes tag

Üdv!
Adott a gépem:
Ryzen 7 2700x
RX 580 8GB
16GB RAM
MSI B450M Mortar Max
Mindez egy Zalman Z11 Plusban lakozik. Minden hűtésem gyári. A házban van egy venti elől az alsó részén, egy hátul a felső részen, egy a "plafonon" , illetve vannak az oldalsó blokkokba 1-1,de azok kisebbek. Használat közben (black desert online, witcher 3 stb) a CPU a gyári wraith prism hűtéssel 60-65 fok környékén mozog, míg a GPU 70-75 fokon. Kérdésem lenne, hogy ez mennyire jó vagy rossz érték? El kellene kezdenem sürgősen gondolkodni a hűtés fejlesztésében?

[ Szerkesztve ]

(#26165) Raggie válasza vtboy (#26164) üzenetére


Raggie
őstag

Teljesen jó értékek. CPU 75 alatt, GPU 85 alatt simán jó kategória. Örülj és használd a konfigod egészséggel! :)

Clint Eastwood FTW

(#26166) vtboy válasza Raggie (#26165) üzenetére


vtboy
csendes tag

Király, köszi szépen! :)

(#26167) Iginotus


Iginotus
őstag

[link] Ezen kívül van még más gyártónak is vékony kialakítású ventilátora?
Olyan amit érdemes is megvenni.

[ Szerkesztve ]

Plug and Pray... :)

(#26168) Raggie válasza Iginotus (#26167) üzenetére


Raggie
őstag

Sajnos vékony ventikkel nekem eddig csak rossz tapasztalatom van. Bár Noctua-t még nem próbáltam, az igaz.

Clint Eastwood FTW

(#26169) carr


carr
őstag

Sziasztok.
Kicsit szokatlan a kérdés, azért remélem nem lesz törölve.
70x70x25 mm ventillátort keresek, Xbox (öreg gép) gyári hűtőt akarom kiváltani vele. Van valakinek javaslata ? Kínaiak milyenek? Nem baj ha olcsó. Köszi :U :R

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#26170) Raggie válasza carr (#26169) üzenetére


Raggie
őstag

Szerintem itt tedd fel a kérdést: LINK

Clint Eastwood FTW

(#26171) carr válasza Raggie (#26170) üzenetére


carr
őstag

:R Köszi. :)

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#26172) KisBundi


KisBundi
őstag

Sziasztok! Van egy Fractal Design Define Mini C házam, benne egy Asus Rog 1080 Ti kártyával pont mint a képen (nem saját). Kivéve, hogy hátul egy 120-as vízhűtéses radi van Be Quiet Silent Wings 3 2200rpm-es ventivel a CPU-t hűteni. A problémám az, hogy amint a képen is látszik, a VGA-hoz nem jut elég levegő. Elől 2db 140-es Be Quiet Silent Wings 3 venti van felrakva, aminek 77,6 cfm-es légszállítása van és a gép tetejét levettem, hogy ott távozzon a meleg levegő. Ezektől sokkal jobbat nem tudnék felrakni, de így is majdnem teljes fordulaton kell menniük, hogy bírja hűteni a házat és a kártyát, ami így már elég zavaró. Van erre valami megoldás, hogy a gép hátsó traktusában is jusson elég friss levegőhöz a VGA vagy vegyek egy nagyobb házat? Vertikális VGA-val lehet valamivel növelni a GPU hűtését?

(#26173) Raggie válasza KisBundi (#26172) üzenetére


Raggie
őstag

Mit jelent pontosabban a "bírja hűteni a házat és a kártyát" mondatod?
Mi hány fokos mennyi és milyen terhelés után?

Egyébként ha elől két 140-es venti tolja be a levegőt és csak egy kisebb 120-as viszi kifelé hátul akkor ne csodálkozz ha nem jó a szellőzés a házban... közel azonos ki- és beáramlásra van szükség a jó hűtéshez. Felülre nem tudsz betenni még egy kifújó ventit?

Clint Eastwood FTW

(#26174) tasiadam válasza KisBundi (#26172) üzenetére


tasiadam
veterán

Nekem 2x120 van elől és más a ház. A proci hőmérsékletének függvényében pörögnek fel, és a hátulsó CM hűtő simán kiszívja a meleget. Ha a hátulsó jobban pörög, mint az elülső 2, akkor ez fennáll. Vegyél ki ha akarsz 1-2 takarólemezt, és bízd magad a pozitív nyomásra, ha nincs más.
(Ház: H15, elöl 2 noctua redux 700, hátul valami régi cm, de elég magas a légszállítása, RX580 és 1600AF 3.8ghz-n. GPU 30p 100% terhelés után 70 fokos(MSI armor rx580, híresen szr hűtővel), CPU meg 65.)
Csinálj egy jó hűtésprofilt és megoldódik ez.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#26175) Barnahalo


Barnahalo
tag

Sziasztok! Remélem ti tudtok segíteni. Közeleg a nyár, és nekem olyan meleg lesz a gépem, hogy tojás lehetne rajta sütni. Mindenképpen léghűtéses lesz, mivel Micro-ATX házam van.
A gépház [Zalman ZM-T5]
Szeretnék bele venni 3 rendszerhűtőt, és egy nagyobb procihűtőt a már említett ok miatt. Az egészre max. 15000 magyar forintom van, de nem baj hogyha egy picit drágább.
Kell még RAM-ra is pénz. :D

Eddig procihűtőből néztem egyet, ez be is férne. [link]
Esetleg áruházat is mondhattok, nem feltétlenül PCX.hu-ról kell.
Köszi! :D

Szerk.: Az lemaradt, hogy kell majd elosztó is, mivel egy darab 4 pines csati van CHA-fanoknak. :/

[ Szerkesztve ]

(#26176) Mizol29 válasza Barnahalo (#26175) üzenetére


Mizol29
senior tag

Arctic P12 PWM PST. Ebből veszel 3db-ot és meg is vagy. Ezeken van alapból y kábel és egybe lehet őket kötni. 1 alaplapi csatira mehet gond nélkül a 3. A milyen cpu hűtőt vegyek topikba, ha átmész biztos ajánlanak valamit.

[ Szerkesztve ]

(#26177) Barnahalo


Barnahalo
tag

Köszi, az lemaradt, hogy 14cm-ből 3db. De megvan az a típus ebből, csak P14 néven. :D

(#26178) Mizol29 válasza Barnahalo (#26177) üzenetére


Mizol29
senior tag

:)

(#26179) tasiadam válasza Mizol29 (#26178) üzenetére


tasiadam
veterán

213 v2 szerintem jó. nekem húzott 1600AF-en van, nem éri el a 70 fokot sosem. 5k környékén megkapod. 120W tdp.De mivel neked a házad oldalról kapná a friss levegőt, lehet hogy "lapos" hűtőt kéne nézned, és nem tornyot.

[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#26180) Mizol29 válasza tasiadam (#26179) üzenetére


Mizol29
senior tag

És ezt miért nekem írod? :D

(#26181) tasiadam válasza Mizol29 (#26180) üzenetére


tasiadam
veterán

Jaa rossz a tagelés :D :D

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#26182) Mizol29 válasza tasiadam (#26181) üzenetére


Mizol29
senior tag

Van, hogy félremegy. NP :D

(#26183) Raggie válasza Barnahalo (#26175) üzenetére


Raggie
őstag

Nos sajnos az van, hogy a gyártó hivatalos adatlapja szerint nem lehet 14cm-es ventiket rakni a házadra, mert csak 3 db 12-es és egy 9,2 cm-es ventillátornak van hely.
Szóval inkább maradj a 12-es ventiknél. :)

A második meglátásom az, hogy ez sajnos egy eléggé rossz szellőzéssel bíró ház akár ventikkel akár anélkül.
A szokásos elöl-alul be és hátul-felül ki elrendezés itt annyira nem hatásos, mert egy kis szerencsétlen 9,2-es venti semmit nem fog kiszívni... Ezért inkább azt javaslom, hogy az első ventihelyre tegyél egy 12-es befújó ventit, az hátsóra egy 9,2-es kifúgót(ez bazi hangos lesz, tökmindegy mit csinálsz) és az oldalsó két hely közül az egyikre tegyél még egy 12-es ventit. Ezt a legutóbbit viszont ki kell kísérletezned, hogy hogyan lesz jobb. Kifelé vagy befelé irányítva, mert az oldalsó ventihelyek mindig trükkösek, nagyon a háztól és a konkrét konfigtól függ, hogy éppen a kifújó vagy a beszívó változat hoz jobb hőfokokat.

Clint Eastwood FTW

(#26184) Brekkk


Brekkk
senior tag

Phanteks Enthoo Pro TG házat veszek. Elég lesz hozzá a beépített front és hátsó 14 CM-es gyári venti? Vagy vegyek hozzá előre még egy 14 cm-est?
R5 3600 egy Arctic Freezer 34 Esports duo hűti majd, MSI Ventus RTX 2060, 2 HDD és 2 SSD lesz benne. Meg e Intel LAN vezérlő.
Ha kell ventit vegyek, jó lesz olyan ami gyárilag benne van?

(#26185) petakpa1


petakpa1
őstag

Ebben tudna valaki segíteni?

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#26186) tasiadam válasza petakpa1 (#26185) üzenetére


tasiadam
veterán

Hát ebben nemigen lehet máshogy megoldani, csak úgy, akohgy elképzelted. Persze nem ártana egy venti a tetejére, és egy újrapasztázás sem.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#26187) petakpa1 válasza tasiadam (#26186) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszi Neked is, akkpr jó irányba gondolkozom. Hétvégén nekiugrom majd :)

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#26188) Barnahalo válasza Raggie (#26183) üzenetére


Barnahalo
tag

Köszi! Vonalzóval lemértem a két furat között, akkor 14cm volt. De lehet, hogy igazad van. :D

(#26189) Raggie válasza Brekkk (#26184) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz az Enthoo Pro nagyon jó kis házikó, tapasztalatból mondom! :)
De nem tudható ennyire előre, hogy kell-e bele neked venti vagy sem.
Javaslom, hogy először rakd bele a konfigodat és nézd meg hogyan teljesít, milyenek a hőfokok.
Ha nem tetszik amit látsz, akkor egy 14-es ventit javaslok pluszba előre beszívónak és felülre-hátra még egyet kifújónak.
(csak egyszerre van értelme a ventiket beszerelni, csak plusz befújót vagy csak kifújót nincs értelme)

Clint Eastwood FTW

(#26190) Raggie válasza Barnahalo (#26188) üzenetére


Raggie
őstag

Nemtom, nekem nincs meg a ház én csak innen tájékozódtam: LINK :)

Clint Eastwood FTW

(#26191) Brekkk válasza Raggie (#26189) üzenetére


Brekkk
senior tag

Szia,

Köszi. Akkor beköltözöm és tesztelek :R

(#26192) verti1


verti1
tag

Sziasztok!

Bemásolom ide is a ventilátor topikba írt hozzászólásomat. Most olvasgattam ezt a topikot és talán ide még jobban illenek a kérdéseim.


Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Van egy ilyen configom:
Thermaltake Versa II ház
Gigabyt B75M-D2V alaplap
i5 3470 CPU Deepcool Gammax C40 hűtővel
GTX650Ti nagy hűtős

Szeretném kicsit fejleszteni a ház hűtését. Jelenleg az 1 db gyári 3 tűs fix van beépítve hátlapra elszívásra. Jól gondolom, hogy minimum 2 db 120-as venti (140-es nem fér be) kellene nekem egy hátlapra és egy az előlapra, hogy rendes legyen a légáram? Az alaplapon két venti csatlakozó van. Egy a procinak és egy a systemnek. A system fan csati is 4 tűs, támogatja a PWM-et. Ha jól értem akkor Y elosztóval vagy pl az Arctic PST megoldásával be tudok kötni 2db-ot. Arctic P12 PWM PST-re gondoltam első körön, de meghallgatok más ötletet is. Illetve van Arctic P12 PWM PST CO is. A CO mivel tud többet vagy miben más?

A másik kérdésem az lenne, hogy azokkal a helyekkel a házon ahova nem kerül ventilátor mit kell csinálni? Ha üresen maradnak akkor nem tudom mennyire ideális pl. az áramlás a házban. Illetve rengeted por kerül rajtuk keresztül a házba. Lehet illetve érdemes valami szűrővel ellátni őket?

Köszi

(#26193) Barnahalo válasza Raggie (#26190) üzenetére


Barnahalo
tag

Ahj, most nézem, hogy rossz linket másoltam be, és innen már borult az elnevezés is. Most azon gondolkodtam, hogy tudtam így félrenézni... Valóban 12CM-esek kellenek bele. Már megvan, mi lesz benne. CPU hűtővel remélem nem fog ütközni. [link] Köszi a segítséget!

(#26194) MaddeNNNN


MaddeNNNN
őstag

Sziasztok!

Tervezem bővíteni a jelenlegi lapátok számát a gépben. A 2 gyári mellé vennék 3 másik 3 pines ventit. Viszont az alaplapomnak(B450 Steel Legend) csak 3db csatija van illetve 2 cpu/pump. A második cpu/pump csati teljesítménye az alaplapi manual szerint 2 amper. Ha én vennék egy Y splittert és rádugnám arra, akkor 3db 0.38 amperes ventilátort probléma nélkül meg tudna hajtani, ha jól gondolom? Illetve működne-e az alaplapi feszültség szabályozás mindhárom ventin az Y elosztóval?

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#26195) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv!

Ramok hűtésével kapcsolatban lenne kérdésem. Van a gépben 2x8 Gb ddr4 ram, amelyek némileg tuningolva vannak (3733 Mhz, 1.44 Volt mellett). Nincs bennük szenzor, tapintásra úgy 50 fokosak lehetnek maxra járatva.
Nem hiszem, hogy ez gond lenne, de szeretem túlbiztosítani a dolgokat és nem bánnám, ha kapnának egy kis közvetlen levegőt.

Phanteks Enthoo Luxe házam van: [link]

Ahogy a képeken látható, az elöl lévő 20 cm-es venti a ház magasságának kb a közepének vonaláig ér és ott biztosít közvetlen légáramot. Ott viszont nekem a videokártya van, a ramok jóval feljebb vannak. Oda viszont a sok 5.25ös bővítőhelyek miatt nem lehet ventit rakni.

A ház tetejére tudnék rakni közvetlen a ramok fölé, viszont azzal úgy gondolom felborulna a CPU hűtő légszívása (brocken 3), akár szívás, akár fújás irányba szerelném be a felső plusz ventit.

A legjobb az lenne, ha olyan házam lenne, aminek az elején végig lehetne venti. A jelenlegi házból ki lehet hozni valami jó hűtés a ramoknak?

[ Szerkesztve ]

(#26196) Raggie válasza Qtya123 (#26195) üzenetére


Raggie
őstag

A RAM-okat általában 120 fokos üzemig biztosítják. Szóval az 50 fokkal ne akarj semmit kezdeni! :D

Clint Eastwood FTW

(#26197) Raggie válasza MaddeNNNN (#26194) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz, én inkább egy fan hub-ot vennék és arra kötném az összes 3-pines ventit. Az biztonságosabb és tuti nem süt le semmilyen csatit! :)
Pl.: LINK

Clint Eastwood FTW

(#26198) Gosor


Gosor
csendes újonc

Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mennyi hűtés tegyek a gépembe.

Alapból van egy
Corsair Carbide Series SPEC-06 házam melyben van 2 ventillátor.
Ebbe a házba kerül egy ASUS TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI) MicroAtx alaplap.
A cpu intel core i7-9700kf.
RAMON még gondolkodom vagy KINGSTON HyperX FURY RGB, 32GB 3733MHz
vagy egy CORSAIR Vengeance RGB PRO Black, 32GB 3600 MHz ezt még nem döntöttem el.
A VGA GeForce GTX 1660 SUPER, 6.0GB GDDR6.
A táp SEA SONIC Prime Ultra Gold, 550 Watt.

A célom, hogy csendes legyen a gépem és nagyon gyors az az irodai munkámhoz, kereskedés és rálessz kötve minimum 3 monitor később talán több is más munkákra is.

A CPU hűtésre én a Noctua NH-D15 chromax.black-et gondoltam.
De nemtudom, hogy a házba vegyek még hűtést szerintetek?
Ha igen mennyit vegyek még bele vagy nem kell bele elég ami eddig benne van?
Előlre, felőlre milyen nagyságút vegyek bele ha szügséges? (csendes legyen és hosszú életű)

A VGA amelyet választottam tudja a félpasszív hűtést, vagy keresnem kell másat hozzá szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#26199) Raggie válasza Gosor (#26198) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz, ez nem igazán irodai gép de azért jó! :D

A hűtést illetően: először pakold össze, nézd és hallgasd meg működés közben, hogy neked megfelelő-e. Ha nem, csak akkor gondolkodj plusz ventillátorokban.
A VGA-ra csak egy típust írtál de nem konkrét márkának konkrét modelljét így nem tudjuk neked megmondani, hogy tud-e félpasszív hűtést.
A CPU-hoz kell a jó hűtés, úgyhogy a kiválasztott hatalmas Noctua hűtés megfelelő, bár jó drága is.
Egyébként, ha tényleg csak irodai munkára kell, akkor én inkább nem vennék VGA-t és a CPU-ból a sima i7-9700k-t venném amiben van integrált VGA és akkor meg is van oldva a dolog. DisplayPort-on lehet láncba kötni a monitorokat és akkor elég az alaplapi egy csatlakozó a több monitorhoz. (LINK)

Clint Eastwood FTW

(#26200) Gosor válasza Raggie (#26199) üzenetére


Gosor
csendes újonc

Köszi Raggie.

Akkor először össze rakom és meghalgatom és levonom a következtéseket.
Hát ugy gondoltam, hogy legyen a céltól többszörösen erős ezét is választottam.

[link] erre a grafikus kártyára gondoltam.
Mellé lőttem a cpu-val :) ezek szerint, mert salynos már megvettem :C Félre értelmeztem a K és KF-et :D de sebaly, most minden esetre kell egy grafikus kártya mellé.

De lessz rajta képszerkesztve is, meg lehet, hogy más dolgokra is lessz a jöbőben használva csak nem jétékra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.