Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26051) OldAkita válasza Raggie (#26048) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Köszi a tippet, az általad linkelt elosztó kábel olcsó és tetszik. Viszont a ház elején lévő ventilátor kábele nem fog elérni az elosztóig, ezért egy hosszabbítót is kinéztem, viszont az is 4 pin-es. Vajon van a PCX-nél ilyen 3 pines hosszabbító, vagy ha nincs akkor jó a 4 PIN-es is? [link] , vagy az bezavarhat és lehet hogy nem fogja szabályozni az első ventit? Mert az gáz lenne, ha már ennyit vacakolok vele.

(#26052) abdulka1 válasza OldAkita (#26049) üzenetére


abdulka1
őstag

A manual alapján a CHA_FAN aljzat hibrid, szóval tud DC és PWM alapon is szabályozni, csak UEFI beállítás kérdése, és rendesen fogja szabályozni a 3 pines ventiket.
A Fan expert egy jó dolog, de ha az UEFI beállításai nem megfelelőek, akkor ott sem tudsz szabályozni.
Az elosztóra azonos ventilátorokat köss, mert a 4 pines ágra kötött alapján fogja kapni a szabályozást a másik is, és ha eltérnek a paraméterek, akkor eltérő lesz a fordulatszám is, vagy akár károsodhat is ha nem kap elegendő feszültséget az induláshoz.

(#26048) Raggie
A 4 pines alaplapi csatlakozó, sajnos nem garancia a PWM vezérlés meglétére. Ez szépen le is van írva a ventilátoros topik összefoglalójában.

(#26051)OldAkita
Tökéletesen megfelel a 4 pines hosszabbító a 3 pines ventilátorhoz. Nem lesz bekötve a 4. szál, így nem is zavarhat bele a vezérlésbe.
Egyébként van 3 pinesben is. 60cm, 30cm

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#26053) csaba1999


csaba1999
csendes tag

Sziasztok
Hozájutottam egy ventilátor egységhez és a szerintetek túlzás lenne a gépház egyik oldala helyet ezt rakni és a gépház elejével meg végébe meg 2-2 elszivívó centit rakni? És persze ezt külön tápegységről müködtetnem?
Válaszokat előre köszönöm.

a

(#26054) OldAkita válasza abdulka1 (#26052) üzenetére


OldAkita
aktív tag

köszi a választ, lassan összeáll bennem a kép hogy mi legyen.

(#26055) Raggie válasza abdulka1 (#26052) üzenetére


Raggie
őstag

Valóban, igazad van.
Ellenben a mai alaplapokon már irtó ritka, hogy ha 4 pines az aljzat akkor ne tudjon PWM vezérlést is.

Ellenben itt biztosra lehetett tudni már a kolléga leírásából, hogy amikor 3pines ventit dugott bele ment szépen, és ha 4 pines elosztót, akkor meg maxon pörgött. Ez az első esetben fesz szabályzás, a második esetben pedig tipikusan a PWM csatiba bekötött fesz szabályozós venti tünete. ;)

Clint Eastwood FTW

(#26056) Raggie válasza csaba1999 (#26053) üzenetére


Raggie
őstag

Ha nem egy hármas Crossfire konfigot szeretnél hűteni szénnéhúzva, akkor teljesen overkill.

Továbbá nem tudsz elég kifelé fújó ventit berakni a házba, hogy ennyi beáramló levegőt ki tudjanak tolni és rohadt hangos lesz ráadásul pár hét alatt telerakja porral a házadat...

Röviden: egyáltalán nem ajánlom. :D

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26057) csaba1999 válasza Raggie (#26056) üzenetére


csaba1999
csendes tag

És ha rakok rá perlonvattát hogy ne tolja tele porral annyira? Vagy ha tényleg nem megoldható szet is lehet szedni hogy oldják meg a ventikkel a ház hűtését persze nem minden mert nem férne anyi bele egy rampage 66w mesh házam van ?
Válaszod előre köszönöm

a

(#26058) abdulka1 válasza Raggie (#26055) üzenetére


abdulka1
őstag

"Ellenben itt biztosra lehetett tudni már a kolléga leírásából, hogy amikor 3pines ventit dugott bele ment szépen, és ha 4 pines elosztót, akkor meg maxon pörgött. Ez az első esetben fesz szabályzás, a második esetben pedig tipikusan a PWM csatiba bekötött fesz szabályozós venti tünete."

Nem vitatkozni akarok, de ha közvetlenül dugja a 3 pines ventit a 4 pines csatlakozóra, vagy 4 pines hosszabbítóval, az egykutya. A két eset között, csak akkor lehet fordulatszám eltérés ha más a beállítás.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#26059) OldAkita válasza abdulka1 (#26058) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Képzeljétek! Közben eszembe jutott valami. Ez SATA ventilátor elosztó [link] amit próbálgatok, úgy van megalkotva hogy 3 ventilátort képes ellátni. Az egyikre rá van írva hogy master, az 4 pin-es, a másik kettőre semmi nincs írva és csak 3 pines, vagy legalábbis így emlékszem és lusta vagyok most lemászni az asztal alá :-) De nem is ez a lényeg, legalábbis most még, hanem hogy mindháromhoz hozzá van kötve a SATA. Viszont van még egy 4 pin-es dugasz, olyan mint amilyen a ventilatorokból jön ki, csak ez a 4 pin-es méretű dugó csupán két bevezető kábelt kapott. Ez a fényképen is jól látszik. Ez a dugó is hozzá van kötve mindhárom ventilátor fogadó egységhez, csakúgy mint a Sata, amelyik az elektromosságot biztosítja. Kíváncsiságból eltávolítottam a SATA csatlakozást és ezt a 4 pines dugót rácsatlakoztattam az alaplap 4 pines házventilator csatlakozójára, a masterbe meg bedugtam egy ventilatort. Persze nem történt semmi. Ez még aznap volt hogy elkezdtem kísérletezni vele és hozzátok fordultam. Csakhogy ma élesedett ki az a maradék eszem hogy mi van akkor ha ezt a 4 pin-es de csak 2 vezetéket kapott dugót mégis az alaplapi csatlakozóra kell dugni, de nem kell eltávolítani a SATA-t, mert talán így áll össze a rendszer. A SATA áramot ad, az a két vezeték pedig ami most már rá van csatlakoztatva az alaplapra, a vezérlést juttatja el mindhárom elosztóhoz. Legközelebb szerda délután lesz időm kipróbálni, csak félek nehogy a SATA nekiálljon áramot visszatáplálni az alaplapi ház ventilator csatlakozóra. Mit mondtok erre? Ja, és most lehet foglalkozni azzal is miért van egy master nevű és két név nélküli elosztója ennek a cuccnak?

(#26060) csaba1999


csaba1999
csendes tag

Sziasztok
Lett egy deepcool captain 240 ex rgb cpu vízhűtésem egy a gond hogy a két ventilátor a hutobordakról illetve apróbb tartozékok hiányoznak honnan tudnám beszerezni a maradék cuccot hozzá igazából nekem anyi cucc kellene hozzá hogy ősze tudjam rakni az i5-9400f-mel.
Vagy tudtok jó praktikát hozzá hogy rakjam össze ?
Segítséget előre köszönöm

a

(#26061) csaba1999 válasza csaba1999 (#26060) üzenetére


csaba1999
csendes tag


Talán ez segíthet nem biztos hogy ez a típus csak erre hasonlított a leginkább:)

a

(#26062) Raggie válasza abdulka1 (#26058) üzenetére


Raggie
őstag

Az nem csak hosszabbító volt, hanem egy SATA-s elosztó, így érzékelhette úgy alap, hogy a rádugott dolog egy 4 pin-es venti.

Clint Eastwood FTW

(#26063) Raggie válasza OldAkita (#26059) üzenetére


Raggie
őstag

Elolvastad az elosztónak a használati utasítását mielőtt elkezdted összedugdosni az alaplappal meg mindenféle csatikkal? :)
Javaslom tedd meg.

De egyébként mint már mondtam, neked ez nem lesz sehogyan sem jó, mert 4-pines PWM ventiket tud kezelni, neked meg 3 pinesek vannak...

Clint Eastwood FTW

(#26064) Raggie válasza csaba1999 (#26057) üzenetére


Raggie
őstag

Én sehogyan sem alkalmaznám, a már előbb leírtak miatt. Vattát hiába teszel rá, attól nem lesz jobb és legfőképp irtó ronda és hangos lesz.

(#26060) csaba1999 : Ventit tudsz rá utólag is venni, sőt amit utólag veszel rá jobb is lesz általában, mint a gyári. Azt, hogy milyet inkább a ventis topikban kérdezd meg.
A plusz kis alkatrészeket meg vagy meg tudod rendelni webshop-ból, vagy használtan a hardverapróról vagy legyártatod ismerős fémmegmunkáló haverral vagy nem tudod beszerezni és inkább vegyél új hűtést.

Clint Eastwood FTW

(#26065) csaba1999 válasza Raggie (#26064) üzenetére


csaba1999
csendes tag

Esetleg tudnál segíteni hogy miylen webshopok szeretem be a tartozékokat? Illetve milyen centit ajánlanám rá mert nekem van ithon de nem biztos hogy jó mert elég hangos de viszont nagyon jól hűt van vagy 9db belole

a

(#26066) csaba1999 válasza Raggie (#26064) üzenetére


csaba1999
csendes tag

Ilyenek a ventik

a

(#26067) Raggie válasza csaba1999 (#26065) üzenetére


Raggie
őstag

Ventiben itt tudnak neked segíteni: LINK
A tartozékokat meg sajnos egyáltalán nem tudom honnan tudod beszerezni. Írtam előbb, hogy vagy megtalálod valamelyik webshop-ban(google keresést ajánlom) vagy nem.
Még az lehet esetleg, hogy a gyártótól lehet venni kiegészítő kitet ilyen elemekből. Néhányan csinálják, de nem sokan. Ezt a gyártót(meg úgy a kompakt vizeket) nem ismerem szóval többet nem tudok segíteni sajnos.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26068) csaba1999 válasza Raggie (#26067) üzenetére


csaba1999
csendes tag

Köszönöm az eddigi segítséget is:)

a

(#26069) abdulka1 válasza Raggie (#26062) üzenetére


abdulka1
őstag

A SATA csatlakozón, csak áram megy nincs befolyása az alaplapi csatlakozón történő vezérlésre. A beállított szabályozási módot vagy tudja a venti, vagy nem, és ennek megfelelően fog pörögni. Esetünkben azért forgott maxon, mert a beállított PWM vezérlés("standard") alapján, folyamatos 12V-ot kapott, de ez akkor is így lett volna ha közvetlenül dugja a lapra a 3 pines ventit.

(#26059) OldAkita:
A sata-n jön az áram, és a 4 pines csati a két vezetékkel intézi a vezérlést.
A "master" 4 pines ágra dugott ventilátor alapján fogja kapni a többi is a vezérlést. A 3 pines csatlakozókból pont a vezérlést szolgáló ág hiányzik, hogy ne zavarjanak bele. Ez minden elosztónál így van. A hármasnál is csak egy db 3 pines ág van a többi csak 2 pines.

(#26063)Raggie:
De jó lesz, csak be kell állítani a vezérlést az UEFI-ben. A "standard a PWM, és százalékos módban lehet állítani a DC vezérlést. A 4 pines elosztó tökéletesen megfelel a célra.

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#26070) Raggie válasza abdulka1 (#26069) üzenetére


Raggie
őstag

Szerintem nem fog működni, mert ez az elosztó csak PWM szabályzást tud továbbítani.
A SATA-ról szedi az áramot és azt tolja ki mindegyik ágba fullon, és az alaplap PWM jelét is szétosztja. Ezért csak fullon mennek a rékötött 3 pines ventik.
Hiába állítja át a lapot feszültség szabályzsra, mert az elosztó a SATA-ról küldi a full feszültséget ígyis-úgyis.

Tehát a jelenlegi két 3pines ventijéhez más elosztó kell. Vagy vesz PWM-es ventiket, de ez a drágább megoldás.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26071) abdulka1 válasza Raggie (#26070) üzenetére


abdulka1
őstag

Elgondolkodtattál.
Azon az elosztón a 3.-4. szál van bekötve, és a satán fix 12v megy, szóval neked van igazad. Ez az elosztó csak a 4 pines ventikhez jó. :B

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#26072) OldAkita válasza Raggie (#26070) üzenetére


OldAkita
aktív tag

logikus amit mondasz. Pedig már úgy beleéltem magam.

(#26073) OldAkita


OldAkita
aktív tag

Megvolt a próba, rádugtam a 4 pines, de csak két vezetékes dugót az alaplapra, de pont úgy történt ahogy Raggie megjósolta. A SATA küldte neki az áramot és forogtak mint a veszedelem, az alaplapi csatlakozás meg nem vezérelt semmit. Persze egy valamit mégis érzékelt, mégpedig azt a ventit amit a Masterre csatlakoztattam. Mutatta is hogy 2500-al forog. Hangja után ítélve ment is annyival :-) Aztán lehúztam a Masterről, de akkor az Aida nem mutatott semmit. Úgy vette mintha nem is lenne másik ventilátor. Pedig forgott, csak mintha visszafelé tette volna :-) Na mindegy. Veszek egy olyan elosztót ami kettéosztja az alaplapi csatlakozót, rádugom a két ventit és annyi. Közben persze kacérkodtam hogy veszek PWM-es ventiket, de darabja 1500 és mivel az alaplap ezeket is szabályozza, elég lesz az elosztó.

(#26074) Darkkoi


Darkkoi
tag

Sziasztok!

Olyannal fordulnék a topichoz, adott egy Phanteks P600s

Elől 3x 3db PH-F140SP (ezek jártak a házhoz )82.1 CFM kb
Hátul 1x Silent Wing 3 120mm ( Ide átkerül 3 db 140mm Noctua NF-P14s redux-1500 )
Az elő és fedlap le van véve.
A problémám olyan mintha a levegő a videó kártyánál beragadna.
Egy 1080 TI strix-es kártya alul feszelve 0.975-re.
Bármilyen teszt programot vagy játékot indítok el folyamatosan megy fel a hőmérséklet.
30-35 fokon áll alapból majd gyorsan 55-re ugrik és utánna ilyen 2-3 fokos léptekkel emelkedik egészen 80+ fok fölé is akár.
Most 100%-on mennek az első ventik hogy tartható legyen az állapot. Lehetséges hogy a 3*140 venti segít a gpu-n ?

A processzorral nincs baj mert az még órák után se jár 70 fok fellett.

A videókártyára viszont nem tudok rájönni hogyan tudnám jobban lehűteni.
Gondoltam rá hogy az x570 lap lehet az oka mert az is meleget fúj ki, átrakhatom verticalba a kártyát de nem sok jót hallottam arról a megoldásról.

Bármi tippet ötlett szívesen fogadok hogy hogyan tudnám stabilan tartani a hőmérsékletet.

(#26075) Raggie válasza Darkkoi (#26074) üzenetére


Raggie
őstag

1)Az oldallapot tedd vissza rá, mert csak úgy látod, hogy milyen lesz a légáramlás a házban. Ha azt leveszed, akkor szinte mindegy milyen ventik vannak a házba téve.

2)most akkor pontosan milyen és mennyi venti van most a házban?

3)meddig megy fel a hőfok? 80 fok fölött még nem olyan vészes. Ha 90 fölé nem megy, akkor akár hagyhatod is az egészet úgy ahogy most van.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#26076) Darkkoi válasza Raggie (#26075) üzenetére


Darkkoi
tag

1,Az oldallap fent van folyamatosan. Amit levettem az előlap és tető takaró lemez, ezek plusszok a házon. Bocs ha nem volt egyértelmű.

2,Most 3×140 elől PH-F140SP , és egy 120 shadow wing 3 . A 3 elől befúj a 120 kifúj.

3, a 80 fok azért problémás mert eddig ez a kártya egy corsair 600t ben volt és 70-74 foknál oczva nem ment feljebb. Most pedig még alul is van feszelve és sokkal jobban melegszik.

(#26077) Raggie válasza Darkkoi (#26076) üzenetére


Raggie
őstag

1) OK, így már érthető.
2) akkor meg is van a gond. A 3 db 140-es venti hiába próbálja betolni a sok friss levegőt, ha az egyetel szerencsétlen 120-as venti nem győzi kivinni a bent levő meleg levegőt. Ameddig az ki nem megy, addig nem tud új, friss levegő bemenni. Ha a kifelé áramló levegőt megturbózod pár ventivel az sokat fog segíteni.
3)Attól mert eddig hidegebb volt nem lesz problémás a 80 fok feletti hőmérséklet most sem. A modern VGA-k 85-90 fok alatt bőven jól érzik magukat. Ha kritikusabb hőmérsékletet érnének el, akkor automatikusan vissza szabályozzák magukat. Ettől függetlenül értem, hogy szeretnéd hűvösebben tartani, de nem feltétlenül szükséges.

Clint Eastwood FTW

(#26078) Darkkoi válasza Raggie (#26077) üzenetére


Darkkoi
tag

Köszi akkor holnap neki esek és átrakom a 3×140 ventit kifújásra és tesztelem.

(#26079) Raggie válasza Darkkoi (#26078) üzenetére


Raggie
őstag

Ha mind kifúj az sem jó.
Inkább az egyik befújót rakd át kifújóra, vagy vegyél két plusz kifújó ventit.

Clint Eastwood FTW

(#26080) Darkkoi válasza Raggie (#26079) üzenetére


Darkkoi
tag

Nem úgy lenne :
3x 140 be
1x 140 ki hàtul
2x 140 ki felfelé

(#26081) Raggie válasza Darkkoi (#26080) üzenetére


Raggie
őstag

Ez elég jó lesz! Így már korrekt légcsere lesz a házban. :K

Clint Eastwood FTW

(#26082) Darkkoi válasza Raggie (#26081) üzenetére


Darkkoi
tag

Tegnap este beszereltem minden és mostmár minden okés se a proci se a videokártya nem volt 65 fok felett több óra teszteléssel se.
Nem gondoltam hogy ennyit fog számitani hogy csak 1 120 venti fúj ki.

(#26083) Raggie válasza Darkkoi (#26082) üzenetére


Raggie
őstag

Igen, ráadásul a 140-esek amik befelé tolták a levegőt azok nagy légszállítású változatok voltak, míg a 120-as egy inkább halkságra összpontosító kisebb venti, ami (már elnézést de) picsa@füst a 140-esekhez képest. :)
Sokan csak pakolnak plusz ventiket a házakba anélkül, hogy elgondolkodnának azon, hogy mi is kell ahhoz, hogy tudjon cserélődni benn a levegő: be és ki áramlásnak egyensúlyban kell lennie(legalább kb-ra).

Clint Eastwood FTW

(#26084) OldAkita


OldAkita
aktív tag

Teljes elkeseredettségben vagyok. Vettem egy ilyet. [link] A képen egyáltalán nem vizslattam hány kábel hova? Most mikor hazahoztam, vettem észre hogy kizárólag az egyik ventilatort fogja vezérelni mert a másikról hiányzik a harmadik kábel. Ezek után fel kell tennem a kérdést, mivel nem az elektrotechnika a hobbim. Létezhet olyan Y elosztó ahol mindkét ághoz elvezetik a feszültségvezérlést?

(#26085) abdulka1 válasza OldAkita (#26084) üzenetére


abdulka1
őstag

Ez így jó ahogy van, mert csak a 3 pines ágra kötött ventilátor alapján fog történni a szabályzás. (korábban már írtam neked). A harmadik szál a fordulatszám visszajelzés lenne(az hiányzik), de a lap nem kaphat kétféle fordulatszám visszajelzést, így a 3 pines ágra kötött ventilátor alapján fog történni a szabályzás, ezért érdemes azonos típust alkalmazni az elosztó minden ágán. A 4 pines PWM elosztónál is csak egy db 4 pines ág van a többi csak 3, ugyanazon okból.

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#26086) OldAkita válasza abdulka1 (#26085) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Igazad van :-), tényleg ugyanúgy szabályozza mindkét ventit.

(#26087) Raggie válasza OldAkita (#26086) üzenetére


Raggie
őstag

Szerinted miért árulnának olyan elosztót, ami csak az egyik ventit vezérli? Mi értelme volna akkor magának az elosztónak? :D

Clint Eastwood FTW

(#26088) OldAkita válasza Raggie (#26087) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Hogy mi értelme? Ennek megválaszolására használni kellett volna az eszemet :-) De mennyivel egyszerűbb ide írkálva kérdezni :-) Nem hiába mondta Henry Ford: "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen" :-)

(#26089) veréb


veréb
tag

Sziasztok
kérdésem a következő: 14 cm ventit akarok tenni előre 2 ,fentre 2 ,elől szív ,felül kifúj
max 1000 rpm , milyet ajánlotok középkategóriában ami megbízható és halk?!
üdv
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt

(#26090) Raggie válasza veréb (#26089) üzenetére


Raggie
őstag

Pure wings 2 középkategóriának jó. Közepes légszállítás közepes zajjal.
Arctic-ot én sohasem vennék.
De egyébként inkább itt kérdezz, ebben ők profibbak: LINK

Clint Eastwood FTW

(#26091) Rison77 válasza Raggie (#26038) üzenetére


Rison77
senior tag

Sajnos nem hagy azóta se nyugodni a dolog, bár azóta a vga-t megoldottam, viszont kicsit gondban vagyok az airflow-al.
Jelenlegi felállás így néz ki:
[kép] A zöld a szabad helyeket jelenti, a piros nyíllal értelemszerűen a jelenlegi ventiket és irányukat. Az lenne az elképzelésem, hogy a 2 belső ventilátort visszarakom az elejébe, ezek gyári 120mm-es ventik, és ami most fent és lent működik azokat mivel úgy is össze vannak rakva 1 vezérlésre berakom őket a belső helyre, és alulra pedig vennék egy új nagy teljesítményű 140mm-est. Felül viszont nem tudom mennyi értelme van a proci előtti kifújásnak , lehet azt hanyagolni kéne, vagy a felső 2 helyre is lehetne 1-1? Mert jelen pillanatban bő 5-10 fokkal hűvösebb a gép, ha az oldallap le van véve.

(#26092) Raggie válasza Rison77 (#26091) üzenetére


Raggie
őstag

É nem vennék első körben semmit a helyedben, csak ezeket az áthelyezéseket tenném meg.

Utána maximum a már meglévő ventiket lehet nagyobb teljesítményűre cserélni. A CPU előttre is van értelme ventit tenni, de nem fog annyit javítani mint a mögötte levők.

Clint Eastwood FTW

(#26093) Rison77 válasza Raggie (#26092) üzenetére


Rison77
senior tag

Értem, megpróbálom így, igazából a teljesítménnyel nem kellene gond legyen, mert a gyári ds ventik max teljesítményen mennek 1300 rpm 60 CFM, a 2 saját fent-lent meg lepa bol quiet 1500 rpm-en szintén 60-62 CFM körül. A cpu előtti részt azt visszazárjam a fedéllel,vagy maradhat úgy nyitottan?

(#26094) Raggie válasza Rison77 (#26093) üzenetére


Raggie
őstag

Ha van ott valami porszűrő a fedél nélkül is akkor maradhat nyitottan, mert a meleg levegő amúgy is felfelé száll, tehát minimális plusz szellőző felület. De kábé tökmindegy .

Clint Eastwood FTW

(#26095) Selynelar


Selynelar
aktív tag


Üdv Mindenkinek.

Van egy Phanteks Pro M SE házam. Van két előlapi ventilátora (rgb-s),amely hozzá tartozik. S azt vettem észre,hogy van néha,hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor az első két ventilátorból az alsó később indul el. Mindezt leszámítva minden rendben van vele. Pörög rendesen. Csak néha indításnál késlekedik az alsó.
Valakinek valami ötlete?
Lehet,hogy valami nincs rendesen bekötve?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#26096) Raggie válasza Selynelar (#26095) üzenetére


Raggie
őstag

Ha amúgy minden rendben, akkor semmi gond. Valószínűleg az alaplap egymás után kapcsolja fel a venti csatlakozóit és ezért látod ezt.

Clint Eastwood FTW

(#26097) Selynelar válasza Raggie (#26096) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Köszönöm. Akkor nem aggódom feleslegesen. :) :R

(#26098) ravap


ravap
kezdő

Sziasztok!
Eddig nem foglalkoztam a ventilátorok szabályozásával, de most szeretném rendesen beállítani őket.
Csak az alapok érdekelnek, hogy egyáltalán hogyan kezdjek neki, mire kell figyelni. Nem tuningolok.
:R

(#26099) Raggie válasza ravap (#26098) üzenetére


Raggie
őstag

Akkor csak arra figyelj, hogy a nekik megfelelő alaplapi csatlakozóba legyenek dugva.
(3-pines ventit 3-pines csatiba, 4-pinest 4 pines csatiba)
És a BIOS-ban tudod beállítani, hogy milyen séma szerint szabályozza őket a lap(ha tud ilyet).
Erről az alaplapod manual-jában találsz infót.

Clint Eastwood FTW

(#26100) ravap válasza Raggie (#26099) üzenetére


ravap
kezdő

Köszönöm! :R
És, ha magamnak szeretném beállítani, hogyan kezdjek neki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.