Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25301) Zola007


Zola007
veterán

Külső 12V DC tápegységről szeretnék hajtani egy 12V-os PC ventilátort Zalman Fan Mate fordulatszámszabályzóval

molex végű 12V tápot tudok szerezni, de létezik vajon olyan is, amin 3/4 pin csatlakozó van gyárilag?
minél kevesebb adapterrel és fölös kábellel szeretném megoldhani, hogy igényesen el lehessen rejteni a drótokat.
:R

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#25302) KveZ


KveZ
tag

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ventilátor elrendezés terén.
Adott egy hűtő vagy vizes blokk aminek mind 2 oldalára lehet ventilátort szerelni.
Az egyik oldalon van egy erős ventilátor és én teszek rá egyet a másikfélére (menetirány szerint), akkor több vagy kevesebb lesz a hűtőn átfújt levegő mennyisége? Ha egyesével megnézem a ventilátorok hatásait, akkor többnek kellene lennie. Viszont lehetséges, hogy a gyengébb előtt feltorlódik a levegő, amit az erős át akarna passzírozni rajta és csak akadály.
Mi a véleményetek?

(#25303) Beelzee


Beelzee
tag

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.

http://www.x2products.com/computer-cases/nextyde-x2-6021b-ce-r/
Adott ez a gépház.Kellene bele ventilátor ami nem túl hangos.2db kellene.
5000 ft-ig miket ajánlanátok lehetőleg kék ledeset.:)

(#25304) ElBartimaeus


ElBartimaeus
csendes tag

Hali!

Lga1151-re szeretnék majd hűtőt venni, de kicsit nagy a piac, meg kevés az időm, hogy magam böngésszek végig mindent.

Tudja valaki, hogy egy Noctua NH-U12S, mennyire hűt le egy tuningolt i5 6600k-t? Elég népszerű a 'milyen hűtőt vegyek' topicban a különféle a be quet márka termékek. Mit tudtok, mennyire vannak egy szinten a noctuával, vagy bőven jók-e azok is (pl egy Dark Rock C1 Advanced BK014)? (Bónusz pont, hogy a noctuának rugós rögzítője van, ami hagy némi megnyugvást, hogy nem húztam agyon a csavart,)

Ezen felül olvastam iponon egy cikket, miszerint bizonyos hűtők, amelyek elvileg kompatibilisnek vannak mondva ehhez a foglalathoz, a gyakorlatban okozhatnak problémákat.

Esetleg merre érdemes még körbenéznem?

[ Szerkesztve ]

(#25305) Raggie válasza ElBartimaeus (#25304) üzenetére


Raggie
őstag

Szervusz, mennyire van húzva az i5? Feszültség is van emelve?
Egyébként a mostani intel procikat egy "mezei" CM 212 EVO is simán lehűti tuningolva is, amennyiben feszültségben nincs kitaposva a belük. :K

Clint Eastwood FTW

(#25306) ElBartimaeus válasza Raggie (#25305) üzenetére


ElBartimaeus
csendes tag

Egyelőre még nincs meg a proci, majd húzom, amíg jónak érzem. Feszültséggel első körben nem hiszem, hogy bajlódok majd, de ki tudja mit hoz a jövő. :D Viszont megszállottja vagyok a jó hűtésnek, mert elég nagy mozgásteret ad, szeretek ráhagyni egy kicsit, arról nem is beszélve, hogy a környezet is hűvösebbé válik tőle, ami mindennek növelheti az élettartamát, avagy a hűtés hatásfokát. (Ami egy tuningolt gigabyte windforce 1060-nál lehet jól jön majd.)

Bár feltételezem a válaszodból, hogy akkor nagyjából bármilyen 15000-s nagyságrendben mozgó hűtő már kiváló lehet az elvárásaimnak. Ettől függetlenül, ha van valakinek tapasztalata a be quiet vs noctua ügyben, akkor ne tartsa magában, érdekel a dolog.

(#25307) Raggie válasza ElBartimaeus (#25306) üzenetére


Raggie
őstag

Igen az az árkategória már bőven megfelelő. Nekem utolsó cseppig kihajtott feszemelt i5-ömet is szépen csönben hűvösen tartja egy CM 212 EVO(igaz két ventivel de ez nem lenne muszáj).

Sajnos Noctua vs BeQuiet témában nem vagyok kompetens. Azt tudom, hogy a Noctuá-k a név miatt rendszerint túlárazottak de tuti a prémium minőség. A BeQuiet-ről még minden téren csak jókat hallottam de hűtőikkel nincs tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25308) Raggie válasza Beelzee (#25303) üzenetére


Raggie
őstag

Ha jó ár-érték arányú ventit keresel, akkor a Xilence RedWing-eket tudom ajánlani! :K
Olcsók és jók, bár nem LED-esek és piros a színük.

LED-es ventiből nem tudok ajánlani. :(

Clint Eastwood FTW

(#25309) ElBartimaeus


ElBartimaeus
csendes tag

Az igaz, hogy a 1150-el kompatibilis hűtők jók a 1151-hez is? Noctua honlapján látok olyat, amit előbbivel kompatibilisnek mondanak, de az utóbbi már nem szerepel a listán. Hivatalos cikket nem láttam, csak néhány tom's hardwer fórumozó véleményét, mondván a lukak ugyanott vannak az alaplapon, ezért jó rá. (Azért ennél lehet egy fokkal több kell a jó működéshez.)

(#25310) Raggie válasza ElBartimaeus (#25309) üzenetére


Raggie
őstag

Konkrétan a kinézett hűtőnél(U12S) is írja az 1150-es foglalatot a Noctua mint kompatibilis.
LINK

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25311) ElBartimaeus válasza Raggie (#25310) üzenetére


ElBartimaeus
csendes tag

Bocsánat, most mégse látok olyat, csak régebbi termékeknél, mint pl a, noctua_nh_c12p-nél. Engem nem visszafele, hanem előrerefel érdekel a kompatibilitás, hogy a régebbi darab (pontosabban a linkelt darab) az biztosan jó-e az új procihoz?

[ Szerkesztve ]

(#25312) Raggie válasza ElBartimaeus (#25311) üzenetére


Raggie
őstag

Egyet kattintasz a compatibility szócskára és kiadja. Igen kompatibilis! :)
LINK

Clint Eastwood FTW

(#25313) ElBartimaeus válasza Raggie (#25312) üzenetére


ElBartimaeus
csendes tag

Hmm, nem vettem észre, kattintható a kompatibilitás. Ma ismét megtanultam, hogy nyitottabb szemmel járjak. Köszi a segítséget. :)

Felteszem ez bőven jó hűtés nekem.

(#25314) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló Mindenki!

Segítséget szeretnék abban kérni, hogy egy Raijintek Morpheus bordára és a borda alatti alkatrészek hűtéséhez kellene a legjobb alternatívájú ventilátort kiválasztani anyagiakat is figyelembe véve. A bordát kezdetben 2db Arctic F12 pwm rev 2-vel használtam. Ezek magát a bordát ami a gpu-t hűti nagyon jól lehűtötték: max 55-60C max fordulaton. A problémásabb a borda alatti VRM amik a gyári vga hűtőhöz képest jobbak(75-85C), de ettől is hűvösebbet szeretnék. Többen ajánlották az Akasa Vipe-t. Én be is ruháztam 2-re, mivel elég jó a statikus nyomása, így jól átfújja a bordát. Hát szomorúan vettem észre h a két Viper-el a gpu hőmérséklet nőt bő 10C-al a Vrm meg a legjobb esetben is max 5C-al lett hűvösebb az F12-höz képest. Így szépen visszakerültek az F12-k és eladtam az Akasa Viper-t. Ami érdekes volt h az F12-k max 1300-1400-as fordulaton mentek míg a Viperek 1900-on és hát azért zajra is volt köztük egy kis különbség.

Ezek után kérdezném, hogy véleményetek szerint mi lenne jó megoldás amivel a gpu-t tudnám 55-60C tartani és a Vrm-t meg mondjuk max 70C környékén?

Mások még ajánlották a Scythe Slip Stream PWM SY1225SL12LM-P. Légszállításra hasonló mint az F12, de se Scythe se az F12 esetén nem találok statikus nyomásra vonatkozó adatokat....

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#25315) #54625216


#54625216
törölt tag

Sziasztok!

Tud valaki normális aktív memória hűtést ajánlani?

Workstation-ben 128 gb (16db) 1600MHz ddr3 ecc szerver ramot szeretnék lehűteni.
Mivel ezeket szerverekbe szánták, még passzív hűtőbordáik sincsenek és mivel a procikon vízhűtés van, nincs meg a házban a megfelelő légáramlat.
Már rendeltem hozzájuk passzív bordákat, de valószínűleg kevés lesz, mivel most lazán felforrósodnak 80-90 fokig is, a windows 10 szépen fagyogat is tőlük, a memtest meg dobálja az ecc error-okat. (Leteszteltem úgy is, hogy a gép oldalát leszedtem és nekiállítottam egy szobaventillátort az alaplapnak és azonnal megszűntek az ecc hibák, tehát igen valószínű, hogy túlmelegszenek a ramok.)

Olyan ram hűtés kellene, ami rendes teljesítményt produkál nem túl nagy zaj mellett és mivel legalább 4 kellene belőle, fontos a méret és az ár is.
Az arctic rc turbo modul-t találtam mint ideális megoldást, de pechemre kivonták a forgalomból és sehol sem kapható. A corsair-nek láttam még aktív memória hűtőit, de sokan panaszkodnak a zajra (mint általába minden corsair cuccnál), ráadásul elég drágák.

(#25316) abridabri válasza #54625216 (#25315) üzenetére


abridabri
veterán

itt van par ram huto , de csak rendelesre ,plusz eleg dragak. Meg hat ugye a 6centis ventiktol ne varj csendet ,azok bizony orditani fognak .
En inkabb megprobalnek egy 12 /14cm es ventit a ramok fole kokanyolni valami tavtartoval.

(#25317) Sokimm


Sokimm
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék venni a gépembe egy olyan ventit, ami csak bizonyos hőmérséklet felett (40C) kapcsol be. (12cm)
Szoftveresen nem nagyon tudok állítani (msi h87m-e35) kikapcsolást, csak "minimumon üzemelést", ezért ez kilőve.

Az alaplapon van pwm üres csati, ha esetleg onnan nyerné a hőmérséklet infókat a venti, de ha meg van beépített hőmérős venti, az lenne a legjobb, mert akkor csak kakaót adok neki, és dolgozik szépen! :)

Van ilyen? Ha igen, akkor melyik? :))
Ha nincs, akkor hogyan oldanátok meg a helyzetet?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

(#25318) the_cult


the_cult
csendes tag

Sziasztok!

Redneck írta hogy ide írjam le a problémámat amit írtam a videokártya topikban hátha itt tudtok segíteni nekem :

Segítséget szeretnék kérni van egy Sapphire Radeon dual-x r9 280x videokártyám. 3 éves.Tökéletesen működik ,csak most jött elő egy olyan hiba hogy az egyik ventilátor amíg be nem pörög addig zakatol ,és látszik is hogy olyan mintha kimozdult volna.Beszéltem pár hozzáértővel akik azt javasolták hogy cserélni kellene azt a ventit.Az a gondom hogy sehol sem találtam neten ilyen ventit itthon,csak E-bay-en.Az lenne a kérdésem hogy tényleg cserélni kell ilyenkor vagy "csak" ki kellene tisztítani? Nagyon ügyelek a gépre tisztán van tartva de azt is olvastam hogy a venti alá is leragadhat kosz,amit ugye nem lehet tökéletesen tisztítani.Ebben kérném a segítséget hogy mit csináljak vele,vagy hogy hol lehet kapni ilyen ventiket?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#25319) Pubszon


Pubszon
veterán

Üdv.
Van egy Xigmatek Midgard házam, ami alsó tápos, de kétféleképpen lehet beépíteni a tápot (Ventilátorral le, illetve felfelé).
A tápom egy Corsair RM550x 80+ Gold, félpasszív.
Jelenleg lent van a ventilátor.
A kérdésem, hogy hogy lenne jobb beépíteni?
-Ventilátorral felfelé passzív módban szerintem jobb lenne a hűtése, viszont a gépbe (VGA-ra, ami szintén félpasszív) szállna a meleg.
-Ventilátorral lefelé pedig jobban melegedne szerintem, de legalább a meleg nagyja hátul távozna, nem gűtve a gép többi alkatrészét.

Szerintetek?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#25320) Raggie válasza Pubszon (#25319) üzenetére


Raggie
őstag

Mindenképp lefelé építsd be.

A tápnak és a gépnek is úgy jobb.
A kinti hűvös levegő érintkezik közvetlenül a táp belsejével. Jól hűti.
Ha felfelé nézne, akkor a házon belüli meleg levegő jutna be a tápba és kevésbé hűtené le, valamint passzív módban a táp melege is befelé a házba szállna be.

Clint Eastwood FTW

(#25321) Pubszon válasza Raggie (#25320) üzenetére


Pubszon
veterán

Így van jelenleg is, én is ezt láttam jobbnak.
Ha melege lesz, akkor bekapcsol a venti olyan 300W körüli terhelésnél, amit nehéz ebből a konfigból kihozni.
:K :R

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#25322) ocskavas88


ocskavas88
csendes újonc

Helló :)

Gépházamba szeretnék ventilátort cserélni, mert a régi zörög
A következőt néztem ki : https://ipon.hu/webshop/product/noctua_nf_p12_pwm/193723
Szerintetek megéri ? vagy tudtok valami mást ajánlani ?
választ előre is köszönöm :)

(#25323) Raggie válasza ocskavas88 (#25322) üzenetére


Raggie
őstag

Hát az egy elég jó ventillátor, csak feleslegesen drága.

Mi a fő szempont? Jó légszállítás? Halk működés? Szín számít-e? LED kell-e? Csak a 12cm-es a jó vagy jó a 14cm-es is?

Hirtelen ennyi kérdés jutott az eszembe! :D

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25324) ocskavas88 válasza Raggie (#25323) üzenetére


ocskavas88
csendes újonc

Igen mindenképp 12-es kellene, a szín nem számít és a LED se fontos
Halk működést azt azért fontosnak tartom bár nem tudom mennyire van akkor jó légszállítás

Válaszod előre is köszönöm :)

(#25325) Raggie válasza ocskavas88 (#25324) üzenetére


Raggie
őstag

Ár-értékben bajnok a Xilence Red Wing. Jó légszállítása van és relatíve halk is.

Ha tényleg a halkság a fontos, akkor Be Quiet Silent Wings vagy Pure wings. Már ezek is majdnem olyan halkak, mint a Noctua, de fele annyiba kerülnek kb és több levegőt szállítanak! :)

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25326) ocskavas88 válasza Raggie (#25325) üzenetére


ocskavas88
csendes újonc

Köszönöm :) :R

(#25327) gurubefree


gurubefree
senior tag

kernem toroloni ... :R

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )

(#25328) pc360


pc360
addikt

Egy 12 centis PWM-es ventire lenne szükségem, ami a CPU hűtő bordán honolna. Most egy régi Noctua van rajta (5+ éves), lassan cserélném. Nem kell brutál légszállítás sem, a halkság a lényeg. Az Aerocool-ok ajánlottak (a házhűtőim Aerocool DS-ek).

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25329) pc360 válasza pc360 (#25328) üzenetére


pc360
addikt

A pont a végén persze kérdőjel akart lenni.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25330) pc360 válasza pc360 (#25329) üzenetére


pc360
addikt

Közben megtaláltam a topikot, ahol erről előzőleg szó esett. Bocs a fölös hsz-ekért!

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25331) holozis_HUN


holozis_HUN
veterán

Üdv!

Tervezek venni pár minél olcsóbb ventit a gépbe, illetve a jelenlegi gyárit is kicserélni, szerintem ő hangoskodik néha. Lényeg azon van, hogy minél halkabb legyen. Ház egy Bitfenix Merc Alpha.

Na pár kérdés:

1 Adatlapon írja, hogy elöl van 2 venti hely, pedig nincs. Ott a műanyag panel, nincs semmi rács, csak az a minimális alul. Hogyan kell azt elképzelni?

2 Egy ilyen átalakítóhoz tudna dobni valaki egy linket? Nem tudom, hogy hogyan keressek rá. 2 db házventinek van hely.

3 A jelenlegi gyári venti hátul van, a csatlakozók fele. Gondolom értitek, hogy mire gondolok. Na az szívja a levegőt. Csak szerintem lenne jobb, ha kifújná?

4 Mennyi venti lehet elég? Most Bf3 alatt a proci 65 °C (gyári Intel hűtő) és a VGA 60 °C (Gigabyte WF2 GTX 960) na ezt akarom kicsit lejjebb vinni.

5 Alsó helyre érdemes tenni ventilátort? Onnan jönne a leghűvösebb levegő, de ott a legszűkebb a hely.

6 Nagyon halk, lényeg az, hogy tényleg szinte hangtalan legyen a venti. Légszállítás nem fontos, hiszen sok venti lenne viszonylag, így az a lényeg, hogy több nagyon halk és kis légszállítású venti legyen. Világítás meg egyéb vackok nem érdekelnek.120 mm-es ventik kellenek. Előny, ha fekete. De ez sem fontos. Árban minél alacsonyabb. És legyen HALK :B

Ahogy én gondoltam: Oldalára 2 venti, azok szívják a levegőt rá a procire és a VGA-ra. Hátsó szívná ki a levegőt, mivel a meleg úgy is felfele megy. És a tetejére oda raknék, ami előrébb van, hátulsó részére szerintem értelmetlen, mivel ott a hátsó venti, ami kiszívja az ottani levegőt. És esetleg alulra, az kb a HDDre és a ramokra fújná a levegőt. Így pont átfújnám a levegőt a házon, és jó kis huzat lenne.

Szóval kb 4db venti kellene és 2 átalakító :DDD De szerintem elég lesz 3 venti és 1 átalakító is. Alaplap egy MSI B75MA-E33. Elvileg ezen van 2 csatlakozó a házventikhez.

Lényeg az, hogy olcsí és nagyon halk venti kellene :B

Bocsi, hogy hosszú lett! Köszönöm! :R

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#25332) pc360 válasza holozis_HUN (#25331) üzenetére


pc360
addikt

1. Az első ventihelyek általában az előlapi panelben, vagy amögött, a vázon találhatók. Ha itt található valami finomabb rácsozat, amin a levegő beáramlik, néha érdemes ellenőrizni, hogy nem tömítette-e el a por.

2. 3 pin molex

3. Hátul és felül mindenképp kifújás kell, meg ha belegondolsz, eleve a meleg levegő felfele száll. Nagyon nem jó, ha hátul befúj, mert csak bekavarja a levegőt, és megtöri a természetes áramlást is. Ez a helyes légirány. Ez alapján az is ideális, ha a CPU-venti is fölfele fúj (és a hűtőborda alatt található).

4. Szerintem elég az, ha hátulra, illetve felülre pakolsz ventiket, így összesen 3 darabot. Nagyon sokat fog javulni a hűtés. Elegendő 1300 rpm-es a helyekre, de még 800-asokkal is előrébb lennél a mostanihoz képest.

5. Nem.

6. Ha halk ventiket akarsz, akkor azok nem annyira olcsók. Én most arra jutottam, hogy Aerocool DS-eket rendeltem, de lásd az éppen ezelőtti hozzászólásom!

A ház oldalán is fölösleges lenne pluszban ventizni. Azok arra elegendők, hogy egy kicsit oldalról is legyen friss levegő-forrás.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25333) pc360 válasza pc360 (#25332) üzenetére


pc360
addikt

4+ Ha a HDD-k még így is melegednek, akkor a 4. venti esetleg előre mehet, de én kihagynám. Jó házban a 3 bőven jól megy.

6+ Az itteni hozzászólásokra gondoltam Az amúgy egy jobban pörgő topik, így ha maradt kérdés, szerintem oda érdemes fordulni.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25334) Raggie válasza holozis_HUN (#25331) üzenetére


Raggie
őstag

Én aránylag olcsó, de elég halk ventinek a BeQuiet Pure Wings-et ajánlanám.
Egy felülre egy hátra. egy oldalra és egy előre.
Elöl-oldalt be, felül-hátul ki. Első nekifutásra ezt próbálnám ki.

Oldalra igenis érdemes ventit rakni!
(azt már teszteléssel lehet eldönteni, hogy inkább befelé vagy kifelé érdemes ott áramoltatni a levegőt, de ha nincsen nagyon nagy fogyasztású VGA, akkor elvileg legtöbbször a befelé a nyerő)

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25335) pc360 válasza Raggie (#25334) üzenetére


pc360
addikt

A Pure Wings 2-ről csak annyit, hogy az minden, csak nem halk. Felére szabályozva esetleg...

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25336) Raggie válasza pc360 (#25335) üzenetére


Raggie
őstag

Szerintem árkategóriájában az egyik legjobb. Mondj még 2ezer körüli ventit ami levegőt is szállít és halkabb. Egyébként nyitott vagyok én is az ajánlásokra, nyilván minden venti nálam sem fordult még meg. :)
(nyilván lehet 8ezerért noctua-t is venni, de a kérdésben benne volt a "minél olcsób" szókapcsolat)

Természetesen mindent alacsony feszültséggel vagy leszabályozva kell hajtani, ha leginkább a halk hang a cél. Egyébként nálam van ilyen venti is a házban és egyáltalán nem hangos még max fordulaton sem. De ez már egyéni ingerküszöb kérdése.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25337) pc360 válasza Raggie (#25336) üzenetére


pc360
addikt

Nem csak egyéni ingerküszöb kérdése, hogy olyat állítsunk, max fordulaton sem hangos. Azért ez meredek. Egyszerűen nem hallottam mellette rendesen a vo-ip pajtásom a szokásos hangerővel, mert túlnyomták a BQ-k. Ennél hangosabb ventit rég hallottam, pedig sokminden megfordult azért a kezeim közt.

Sokan itt jó ventit keresnek (az én esetem is ez), de úgy ajánljátok mindenkinek a BQ-kat, mintha kötelező lenne. Megspóroltam volna egy visszavételezést, ha időben leírjátok, hogy a normális ventik 5-6 ezertől kezdődnek 2016-ban, 3-ért meg ilyen szarokat lehet kapni, mint a BQ (max fordulaton legalábbis). Nekem (szerencsére) olyan rég kellett utoljára saját ventit vennem, amikor még a Noctuák voltak 3 ezres magasságban, és nem számítottam ekkora ugrásra árban.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25338) Raggie válasza pc360 (#25337) üzenetére


Raggie
őstag

Hát akkor nálad valami nem stimmelt. Berezonált a ház vagy hibás volt a venti. Nálam max fordulaton is minimális hangja van, nemhogy elnyomna bármit. :Y
(potméteres ventillátor szabályzóval vezérlem, tehát 5 V-tól tudom 12C-ig táplálni bármivel)

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25339) pc360 válasza Raggie (#25338) üzenetére


pc360
addikt

Nem, nem rezonált be a ház, csak használom a füleim. Egy Antec P280-as házba kerültek, ahol a BQ-nál a gyári, 4 éves ventik is halkabbak ugyanazon fordulaton.

Az asztalon van a gép, mellettem, úgyhogy elég közvetlen a tapasztalat a különféle ventik közt.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25340) Raggie válasza pc360 (#25339) üzenetére


Raggie
őstag

Akkor én vagyok süket?

Mindenesetre 1-1 az állás pro és kontra. Ezt itt és most nem fogjuk tudni eldönteni.
De ha szeretnétek tudok videó felvételt készíteni a ventiről telefonnal és meg lehet hallgatni.

Clint Eastwood FTW

(#25341) pc360 válasza Raggie (#25340) üzenetére


pc360
addikt

Minden bizonnyal.

1-1 igen, mert olcsó, de cserébe egy rakás...

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25342) Raggie válasza pc360 (#25341) üzenetére


Raggie
őstag

Rendkívül vicces az arroganciád amivel lesajnálod és lenézed a más véleményen levő fórumtársat. Biztosan bennem a hiba, hogy ez nem szimpatikus.

Mindenesetre itt egy független forrás szerint keményen 5 % hangkülönbség van a te általad javasolt Aerocool DS és a BeQuiet PureWings 2 között.
LINK
Ez alapján már el tudja dönteni a kérdező fórumtárs, hogy megér-e ez neki kétszeres árat...

Most már biztos vagyok benne, hogy én vagyok a süket. :D

Clint Eastwood FTW

(#25343) pc360 válasza Raggie (#25342) üzenetére


pc360
addikt

Arról beszélek, hogy ez nem vélemény kérdése. Konkrétan jelenlévő hangerőkről beszélünk, összehasonlítási alapokkal.

Nem ajánlottam az Aerocool-t, csupán említettem, hogy azokat rendeltem a BQ-k helyett (ma-holnap veszem át őket). Ha nem válnak be, akkor a következő lépcsőfok a Noiseblocker lesz. De mivel az A-khoz adnak fojtást is, így valószínűleg maradnak, és csak a CPU-ra veszek Noiseblockert.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25344) Raggie válasza pc360 (#25343) üzenetére


Raggie
őstag

Akkor még egyszer, hogy megértsd te is:

Az, hogy kinek mi a hangos igenis vélemény és ingerküszöb kérdése. Ez tény.
A decibelek szintén tények, de hogy ezekből ki mit hall hangosnak az nem kőbevésett szentírás.
Innentől kezdve NEKEM a PureWings 2 nem hangos. Ez az én személyes véleményem. Ezt írtam le a kérdezőnek és ezért is ajánlottam.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25345) pc360 válasza Raggie (#25344) üzenetére


pc360
addikt

Szerinted melyik az a világ, ahol normális, hogy egy gyári Antec hűtőnél is hangosabb egy "ajánlott'" darab? Az, hogy valami halkabb vagy hangosabb egy másik ventinél, egyáltalán nem vélemény kérdése.

Neked nem hangos, oké, elfogadom. Csak innentől fogva nem mérvadó számomra az, amit írsz.

A Pure Wings 2 alsó kategória, akár best buy, akár nem. Igazából ennyi. Valószínűleg a fórumtársnak is van füle.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25346) Raggie válasza pc360 (#25345) üzenetére


Raggie
őstag

Képzeld el: létezik olyan, hogy "user error", akár a te részedről is!

LINK1
LINK2

Amikor sok különböző forrásból érkező, a Te véleményeddel és tapasztalatoddal ellentétes véleményt és tapasztalatot olvasol célszerű volna újragondolni a véleményed.
Még linkelhetek pár olyan tesztet, ahol a PureWings2-t szintén az egyik legjobb ventillátornak értékelik, "szinte hallhatalan" és hasonló kifejezésekkel. De biztos mindenki más süket és rosszul hall és csak Neked lehet igazad.

Amennyiben linkelsz vagy mutatsz bármilyen olyan tesztet vagy eredményt, ami ennek az ellenkezőjét támasztja alá pusztán a te szavadon kívül, akkor igenis kész vagyok változtatni a véleményemen és elkönyvelni magam igen szerencsés ventillátor-tulajnak, akinek egy szerencsésen halk példány jutott(úgy, mint a többi tesztelőnek is). De egyelőre csak a te szavad áll a több teszteredmény és az én személyes tapasztalatommal szemben.

Szerk: A vízhűtő radiátor teljesen más tészta. Oda más kaliberű ventillátorok is kellenek. Nagy felületi nyomás és kevesebb lapát. Természetes, hogy ha nem oda való ventillátort használ az ember, akkor nem lesz megelégedve... :(((

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25347) pc360 válasza Raggie (#25346) üzenetére


pc360
addikt

Képzeld el, nem user error. Ha képtelen vagy elhinni, hogy másnak van úgynevezett hallása, akkor hagyjuk inkább ezt a társalgást. Különben is 12 centisekről volt szó. A BQ belépő szint, nem csak szerintem. Így ennyiben is maradhatunk. Elhiszem, hogy jó a légszállításához képesti ára, de ha valaki halk hűtőt keres, akkor nem ezt az arányt tartja szem előtt, hanem a hang/árat.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25348) pc360 válasza Raggie (#25346) üzenetére


pc360
addikt

dupla

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#25349) Raggie válasza pc360 (#25347) üzenetére


Raggie
őstag

A user error nem a hallásoddal volt valószínűleg, hanem a beszereléssel vagy a házzal.
Mindegy, akkor menj a világ többi részével szemben. Te dolgod.

Én továbbra is meggyőzhető vagyok és nem zárkózom el az értelmes meggyőző vitától, amennyiben bármiféle független bizonyítékot szolgáltatnál az igazadra. ezt eddig nem tetted, csak személyeskedtél ismételted a saját véleményed.

Szerk: továbbra is várom a hasonló vagy jobb ventillátort hasonló árkategóriában. A kiinduló kérés még mindig "a minél olcsóbb halkabb ventillátor" volt. Ez szerintem nem a 4000 plusz Ft-os kategória.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#25350) pc360 válasza Raggie (#25349) üzenetére


pc360
addikt

A saját kezemben tartottam, minden rezonancia lehetősége nélkül a BQ-kat, a régi Nocuáimat és a gyári Antec-eket. Hagyjuk ezt a hitetlenkedős user error dolgot! Az nem lehetséges, hogy mostanában lett szemét a cucc? Elhiszem, hogy 2 éve ajánlott volt, nade most... Nem akartam ezzel szórakozni, de akkor készítek felvételt.

Nem megyek szemben semmivel, olvass bele a többi ventis topikba is, jópár helyen le van írva, hogy belépőszint (linkeltem is egyet, aminek a válaszában is ott van ez leírva). Ez most élőben, számomra is beigazolódott. Ha valaki halk gépet akar, akkor többet kell rá költenie sajnos, vagy rohadtul vissza kell fognia a fordulatszámot, ha mégis BQ-t vesz. Valóban nem 4 ezer + kategória, cserébe nem is halk.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.