Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#37518) $mith


$mith
tag

Sziasztok!

Segítsetek légyszi vagy adjatok valami tippet, mert tegnap óta ezzel a ****ral játszok és lassan kitépem a hajam! Adott egy WD 1600BEKT-00F3T0 (Western Digital Scorpio Black 2.5"-os 160GB-os 7200RPM-es SATA)-s winyó, amire egyszerűen nem lehet Windowst telepíteni, mert nem látja a telepítő! (Eddig külső winyóként funkcionált itthon, úgy tökéletesen üzemelt (HD Sentinel szerint 8 nap pár óra üzemidő 100/100), tényleg keveset volt használva. Most szeretnék rátenni Win 7-et és beletenném egy HP laptopba.)

Amit eddig próbáltam:

- Laptopba (HP dm1-2010nr AMD Athlon II NEO K325 2x1.3 GHz + RADEON HD4225 IGP) belecsavaroztam, nem látta. Gondoltam rossz a kábel, kapott egy másik winyót, azt megette, szóval a kábel jó! A HP szerízkönyve szerint megeszi a 7200as winyókat. Goggle barátom szerint SATA controller kell a laposnak és a WIN telepítőnek ha nem látja a telepítésnél. Mivel a lapos AMD procis gondoltam az AMD-s jó lesz hozzá. Rápattintottam egy pendrive-ra, megkerestettem a telepítővel, 3x végigmegy a csík, aztán ugyan úgy semmi.

- Próbáltam a HP BIOS-ában ACHI-re és IDE-re rakni, természetesen egyik lehetőség sincs benne, ill. nem lehet választani.

- Külső winyóként használva formáztam, beállítottam elsődleges partícióra, stb., semmi sem változott.

- Másik külső winyót (WD 500 Passport 2.5") azonnal felismeri USB-n (is) a HP és engedi telepíteni a WIN-t.

- A 160-ast USB-n rákötöttem egy másik laptopra. Látja, lehet másolni, formázni, mindent. Ma hirtelen felindulásból fogtam a másik lapost, az USB-s WIN telepítőt és a 160-ast, elkezdtem azon telepíteni, de ott sem látja a telepítő és illesztőprogramért nyöszörög.

Itt tartok most....

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.