Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) schawo válasza PapaMaci (#1348) üzenetére


schawo
titán

Hol szoktál felvenni a Schöpsökkel? Hozzájutottam egy olyan helyhez, hogy ihaj. Ott akarok kamarafelvételeket is csinálni. Sajnos hangszermikrofonban még vékonyka vagyok.

(#1350) PapaMaci
Tudod mennyire van csöves hangja a klónomnak? Nulla. Fetesebb hangja van, mint bármelyik fetes mikrofonnak :D De ez énekmikrofon, nem hangszerfelvételre való. Létezik fetes Sony C800?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1352) schawo válasza PapaMaci (#1350) üzenetére


schawo
titán

Egyébként a C800 maga is egy klón. Szögről szögre lemásolták a Neumann K67 (U67-é) kapszulát, a hártyafeszességet csökkentették kicsit, az U67 topológiát lemásolták, majd szanaszét moddolták a piacon beszerezhető legdrágább alkatrészekkel, raktak bele egy japán csövet, csináltak egy aktív peltier hűtést a csőre, lecserélték a tápot egy olyanra, ami csak a cső fűtésére használ fetet, az audió részen és a tápban nem, raktak bele egy szekérderéknyi simítókondenzátort, és elnevezték Sony C800g-nek :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1353) PapaMaci válasza schawo (#1351) üzenetére


PapaMaci
őstag

6 km 184, és 4 CMC6 és 2 AT4040 van eddig.
Egyelőre járjuk a templomokat. Én is keresek jó helyet, de szegény vagyok hozzá.
Elbizonytalanítottál... Lehet, túl rég volt a kezemben, és még is csak csöves, amit szeretnék megszerezni ;)

...mint az közismert...

(#1354) PapaMaci válasza schawo (#1352) üzenetére


PapaMaci
őstag

Én odavoltam a hangjától! Ritkán hallok olyat!
Szóval a modd jól sikerült!

...mint az közismert...

(#1355) schawo válasza PapaMaci (#1353) üzenetére


schawo
titán

Egész biztos, hogy csöves, de a legfetesebb hangú mikrofon az összes létező miki között. Olyan tranziensei vannak, hogy az ember hátán feláll a szőr. Én is azért csinálom, mert szerelmes vagyok a hangjába. Az enyémet meghallgatod, dobsz egy hátast. Nem véletlenül van benne már majd milliónyi alkatrész :D A tápja 10 kiló :D

Jelenleg, a peltier nélkül már most 102 dB dinamikája van. Nem papíron, meg elméletben, hanem nálam a stúdióban, a saját erősítőmről, 10m-es kábelen. Pedig a peltier elméletben még lejjebb viszi majd a zajt. De az erősítőm a gyenge láncszem már most is.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1356) PapaMaci válasza schawo (#1355) üzenetére


PapaMaci
őstag

Mikrofonkábel, csoportkábel kérdésben tudsz segíteni? Milyet, mennyiért?
Én valószinüleg továbblépek az RME octamic II-ről Micstasy-ra, és MADI-ra. A hosszú csoportkábelt így kihagynám. De itthon a da16x, és a kutyuló közé kéne valami komoly!

...mint az közismert...

(#1357) schawo válasza PapaMaci (#1356) üzenetére


schawo
titán

Analóg csoportkábelre gondolsz? Én Mogami W2932 szoktam használni, de most rendeltem 10m Sommer Mistralt, kíváncsi leszek. Biztos létezik jobb, de nem tudom, hogy melyik lehet az. Az alacsony érpár-kapacitású kábeleket szeretem, mert a magas kapacitás belevisz egy magas frekvenciás torzítást (színezést) a hangba. Ezt a Mistralt is csak katalógusadatok alapján rendeltem. Két hete várok rá, a napokban megjön. A héten ki akartam próbálni, holnap lesz egy pop énekfelvételem, arra szántam, de most kimarad, marad a Mogami holnapra.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1358) PapaMaci válasza schawo (#1357) üzenetére


PapaMaci
őstag

Ki vagyok rá váncsi, mit mondasz rá!
Én magam részéről nem annyira rajongok a fólia szigetelésekért, de nyitott vagyok!

...mint az közismert...

(#1359) schawo válasza PapaMaci (#1358) üzenetére


schawo
titán

Meglátjuk. Te mit használsz? Esetleg Klotzot?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1360) PapaMaci válasza schawo (#1359) üzenetére


PapaMaci
őstag

Otthon klotz MC5000-esek mennek hangfalakhoz, hangkártyától. Mikrofonkbelek egyelőre eurocable, a csopi is az, de ezek hangosításra szánt termékek, szóval mindenképp cserélnem kell őket.

...mint az közismert...

(#1361) schawo


schawo
titán

Elkészült a Sommer Mistral kábelem:

Tapasztalatok
Szerelhetőség:
A legbelső szigetelés nagyon érzékeny, a középső köpeny eltávolításakor könnyen megsérül, nagyon óvatosan kell kezelni. Amúgy könnyen, gyorsan szerelhető a fóliaszigetelés miatt.
Fizikai tulajdonságok:
Nagyon merev és nehéz kábel, a Mogaminál sokkal merevebb. Mivel egyszerre merev és nehéz, ezért a DB25-ből merőlegesen hosszan kiáll, a nagy erőkarral és nagy tömeg miatt nagy nyomatékkal forgatja ki a helyéből a konverter csatlakozóját, és ez nem tetszik benne. Amennyire tudtam meggyötörtem, hogy minél rövidebb szakaszon forduljon lefelé, hogy ne feszítsen annyira, de még így is sokkal jobban feszít, mint a Mogami a saját esésével.
Hangja: Kicsit keményebb, mint a Mogami, ami az abszolút (talán túlságosan is) puha hangzást képviseli. Azt mondhatom, hogy ez valahol egy optimális félúton van a Klotz fémessége és a Mogami puhasága között. Szóval a hangja csillagos 5.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1362) ludsimon


ludsimon
veterán

Sziasztok!

Most volt a lomtalanítás és a padláson találtam egy kb 120cm magas elég nagydarab Videoton hangfalat amit nem volt szívem kivágni.

Most egy Genius SP-HF 1255A 2x20W van rákötve a notira, de valami komolyabbat szeretnék.

Gondolom a Videoton hangfalat teljesen fel kell újítanom, erősítő is kell hozzá, de még akkor is kérdéses, hogy a 2x20W Genius, + 1 db nagy hangfal nem lesz túl rossz?

120-200W-os hangszóróra gondoltam elsőre a Videotonba. A magasat kikötném, csak a közép meg mély jönne belőle.

Milyen összegbe kerülne?

[ Szerkesztve ]

undefined

(#1363) schawo válasza ludsimon (#1362) üzenetére


schawo
titán

Ide való. [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1364) ludsimon válasza schawo (#1363) üzenetére


ludsimon
veterán

köszi!

undefined

(#1365) gibdj


gibdj
csendes tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy volt-e ilyesmiről szó, de amiket olvastam, nem nagyon találtam semmit.

Jelenleg a monitorom egy analóg tunerrel szerelt Samsung TV-Monitor. Van egy, a Digitől kapott boxom, ami RCA csatlakozókkal kapcsolódik a monitorhoz, a PC-t pedig egy DVI kábellel házasítottam a monitorral.
A PC-re van kötve a 2.0-s hangrendszer (lol), a monitor meg a saját hangszóróin keresztül rezegteti a levegőt.

Na most, szeretnék új monitort, új boxot... komplett cserét végrehajtani. Viszont most csak sima monitorban gondolkodom, majd az új box megoldja a magáét, és HDMI-n keresztül kötöm majd a monitor csecsére. (A sima monitor oka, hogy eléggé leszűkíteni a beépített tuner a kört, mivel ha cserélek, akkor már legyen QHD, vagy 4K, aztán izé). Tegyük fel, hogy nincs beépített hangszóró a monitorban, tehát nem multimédiás, akkor hogy a manóba kössek két eszközt az egyetlen hangrendszerre?

Tehát lenne egy box, egy PC, és egyetlen hangfal páros. Valami különleges switch-el? Vagy hogyan lehetne megoldani szerintetek? A választ előre köszönöm!

Zsolti

(#1366) pappesz


pappesz
tag

Sziasztok,
nem igazán tudom, hogy hová is írjam a kérdésem, de talán itt kapok rá értékes választ. Minap beszélgettem egy SONY centerben egy eladóval aki említette, hogyha számítógépről szeretnék filmet nézni akkor is érdemes HDMI kábellel összekötni az erősítőt a számítógéppel. No itt leesett az állam. Nem is értettem, hogy miért. Elmagyarázta, hogy KOAX kábelen csak sztereóban szólal meg a tömörítetlen hang veszteségmentesen míg HDMI-n keresztül mind az 5.1 sávon is akár. Azt mondta, hogy HDMI a legjobb, aztán KOAX, utána OPTIKAI, aztán rca és jack.
NO a kérdésem az lenne, hogy 5.1-es filmek élvezéséhez elegendő a videokártyámban (AMD R9 290) lévő hangkártyát használnom? Az onnan kijövő hang szebb lesz mint egy Asus Xonar Xense hangkártyával hallgatott PCM 5.1 film? (esetleg DTS)

A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.

(#1367) schawo válasza gibdj (#1365) üzenetére


schawo
titán

(#1365) gibdj és (#1366) pappesz
Mindkettőtöknek: [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1368) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Be szeretném szerezni a home pc-s stúdióm első darabját, egy USB-s DAC/Interface-t. Eddig a Focusrite Solo-t néztem ki, de szeretnék itt is véleményt kérni. Részletek itt: [link]

A válaszokat köszönöm! :)

(#1369) schawo válasza SunMount3r (#1368) üzenetére


schawo
titán

Ha gitárra kéne, önmagában nem igazán ajánlom. Mivel nincs DI bemenete, a gitár egy nonstop szívás lesz. Kelleni fog hozzá egy DI-box [link] És még így is olcsóbb, mint egy másik DI bemenetes AD. És ez egy trafós DI, valószínűleg jobb, mint egy olcsó konverter DI bemenete.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1370) attila760504


attila760504
csendes tag

Sziasztok. Amatőr hangtechnikust keresnék,aki egy 6 perces kocsmában,mobillal készült hangfelvételt megtisztítana a zajoktól(hűtő,venti,stb),s a csak néha kivehető beszélgetést nagyjából hallhatóvá tenné. Irányár: 5000ft. Írj,megegyezünk.

(#1371) attila760504


attila760504
csendes tag

Sziasztok. Amatőr hangtechnikust keresnék,aki egy 6 perces kocsmában,mobillal készült hangfelvételt megtisztítana a zajoktól(hűtő,venti,stb),s a csak néha kivehető beszélgetést nagyjából hallhatóvá tenné. Irányár: 5000ft. Írj privátban vagy az attila760504@gmail.com címre,megegyezünk.

(#1372) PapaMaci válasza attila760504 (#1371) üzenetére


PapaMaci
őstag

Muszáj, hogy amatőr legyen?
Én szivesen ránézek, de nem igérem, hogy meg tudom oldani!

...mint az közismert...

(#1373) attila760504 válasza PapaMaci (#1372) üzenetére


attila760504
csendes tag

Persze,hogy nem!!!! De százezreim nincsenek rá. Megköszönném ha megnéznéd. Hova küldhetem?

(#1374) PapaMaci válasza attila760504 (#1373) üzenetére


PapaMaci
őstag

Küldtem mélt ;)

...mint az közismert...

(#1375) attila760504 válasza PapaMaci (#1374) üzenetére


attila760504
csendes tag

megkaptam.

(#1376) attila760504 válasza PapaMaci (#1374) üzenetére


attila760504
csendes tag

Elkuldtem. Megkaptad?

(#1377) PapaMaci válasza attila760504 (#1376) üzenetére


PapaMaci
őstag

Igen. Este ránézek, és referálok!

...mint az közismert...

(#1378) attila760504 válasza attila760504 (#1376) üzenetére


attila760504
csendes tag

Ok. Kosz.

(#1379) SunMount3r válasza schawo (#1369) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát ezt szomorúan olvastam... :( (Ahhoz képest, hogy mekkora marketing hype-ot építettek még a belépő cuccaik köré is, kicsit kiábrándító ilyeneket olvasni. Főleg, hogy a weboldalukon is gitáros képekkel/videókkal reklámozzák...)

És esetleg a Presonus AudioBox-USB vagy a Tascam US 200-as? Ezek nem lennének jobban az én céljaimnak a gitár tekintetében? :F Meg persze is feltétel, hogy DAC része is szépen szóljon (az árához képest, 40K fölé nem nagyon mennék).

(Gondolom a Focusrite 2i2 esetében ugyan az lehet a helyzet az Inputokkal, mint a Solo-nál? :F .)

THX! :)

[ Szerkesztve ]

(#1380) SunMount3r válasza SunMount3r (#1379) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Vagy esetleg a Behringer umc202-át is ajánlották még...? Bár a Behringer-ről úgy vettem ki nagyon megoszlanak a vélemények, bár állítólag ez csak a régi cuccaik miatt van és manapság már elég jókat gyártanak... ??? :F

Azt is olvasom máshol, hogy elektromos gitárokhoz olyan Interface-ben érdemes gondolkodni, amiben van "PAD" funkció az inputokhoz, amivel a magas gain-t is jól kezeli. A Focusrite-nál sajnos a 2i4 a legolcsóbb, amin van ilyen és ennek az ára már jóval túl van a jelenlegi határon... :(

[ Szerkesztve ]

(#1381) schawo válasza SunMount3r (#1379) üzenetére


schawo
titán

Mi a gond azzal a 8000 forintos trafós DI-vel, amit linkeltem?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1382) SunMount3r válasza schawo (#1381) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Semmi, csak nem akarok még egy külön tápos/külön kütyüt az egyszerűség kedvéért, ha lehet... (Bár ha ez a legjobb megoldás az esetemben akkor lehet, de még fontolgatom.)

Egyébként itt egy teszt: [link], UMC202 vs Focurite 2i2 témában és a leírtak alapján egyértelműen a 2i2 jön ki győztesen, input gain és zaj kezelés szempontjából is. Pedig a Behringer-en van PAD funkció, a Focusrite-on meg nincsen...

Nem tudom az UMC204 mennyivel lenne jobb, az még bele férne a keretbe...

Mert azt olvastam a Focusrite Scarlet szériánál is, hogy az modellek nem csak a be és kimenetük számában különböznek, hanem bizony a minőségükben is...??? Esetleg még egy 2i2 beleférne, de csak akkor ha megéri és csípőből jobb lenne az eredmény, mint az UMC204-el vagy akkor a Solo+Behringer DI Box kombóval...

:F

(#1383) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Lenne egy "sípolási" problémám az 2 hete vásárolt Genius hangfalammal és itt is szeretnék róla véleményt/tanácsot kérni. A probléma kifejtése:[link] és a probléma forrásának keresése: [link].

Remélem nem baj, hogy ide is írok vele, mert a Hangfalas Topic-ban eddig nem nagyon jött rá válasz és talán ez a második legrelevánsabb Topic a kérdésben...

A válaszokért/megfejtésért/ötletekért köszi! :)

(#1384) schawo válasza SunMount3r (#1382) üzenetére


schawo
titán

Annak DI-Boxnak nem kell táp, full passzív, gyakorlatilag egy impedancia illesztő szimmetrizáló trafó.

A geniuson pedig valószínűleg elszállt egy kondi⇨ gari.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1385) SunMount3r válasza schawo (#1384) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Részlet a probléma linkelt részletezéséből:

A lényeg: egy csomó lehetséges elosztó kombináció után végül kiderült, hogy csak akkor sípol, ha egy bizonyos pont környékén van a szobámba. Ez a pont pedig (nem fogjátok kitalálni), pont az asztalom jobb oldalsó sarka...

-csak nem tudom így mire számíthatok a garanciáztatás terén. Ők ott bedugják, lerakják egy helyre, megy vagy 1 hónapig (ahogy a gari időt mostanság a garanciás topicból -sajnos- leszűrtem), néha ráfülelnek egy kicsit és a végén vissza küldik a boltnak, hogy: "Hát kérem szépen nincsen ezzel semmi probléma..."

-Persze ez csak felvetés, remélem nem ez a szervizesek hozzáállása, de most egy Notebook hűtőm is van valószínűleg ugyan annál a nagykernél gariban már több, mint 2 hete és a boltos (ahol vettem), nem helyezett épp túl jó kilátásokat az ügyhöz. (Bár reménytelennek se mondta és remélem lesz csere/javítás stb...)

Persze határozottan kifejtem, hogy vegye jegyzőkönyvbe a konkrét problémát és, hogy nekem hogyan jön elő, mert akkor ez az eddigiek alapján ez egyértelműen a hangfal hibája (és nem a Feng-Shui szerkezete változott meg hirtelen a szobámban), de szerinted/szerintetek mennyi esélyem van így, hogy cserélik vagy javítják?

Hogyan bizonyítom a hibát (köteles vagyok egyáltalán)? Esetleg a kis nikon fényképezőmmel tudok róla hangos videót felvenni, ahogy ráközelítek meg mozgatom a hangfalat...

[ Szerkesztve ]

(#1386) schawo válasza SunMount3r (#1385) üzenetére


schawo
titán

Van valahol ott a környéken egy ledes lámpa?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1387) SunMount3r válasza schawo (#1386) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Még a lakásban sincs...

(#1388) schawo válasza SunMount3r (#1387) üzenetére


schawo
titán

Márpedig valahonnan felvesz valami nagyfrekis zajt. Ledes monitor?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1389) SunMount3r válasza schawo (#1388) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Laptop. De amikor a Laptop full ki volt kapcsolva+lehúzva a konnektorról akkor is csinálta. A Laptop aksija meg rég ki van véve...

[ Szerkesztve ]

(#1390) schawo válasza SunMount3r (#1389) üzenetére


schawo
titán

Ha helyfüggő a probléma, akkor a hellyel van gond. Meg kell keresni :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1391) SunMount3r válasza schawo (#1390) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

További részlet:

Mégis mire lenne érzékeny a hangfal, pont azon a ponton ahol eddig is volt és sípolás nélkül működött több mint 2 hétig?

Én csak épp ezt nem értem ebben... :F

(#1392) norby91


norby91
tag

Üdv.

Mielőbb szeretném megjegyezni, hogy nem nagyon vagyok jártas a hangtechnikában, igy örülnék, ha kicsit szájbarágósan válaszolnátok ha lehet. :)

Nos faterom elhatározta, hogy kell neki egy kisebb hangfalszett erősítővel (a lentiben ha minden igaz ez beépített) és beépített lejátszóval (USB elég igazából), hogy azt ne keljen még külön venni, illetve így kicsit talán praktikusabb is az egész... :D

Főleg házibulira kellene, egy kis karaoke-s mókával. :D

őt nézte ki

Kérdés az lenne, hogy márkát illetve a Skytec mennyire jó választás?
Illetve a mikrofonokról néhány véleményt megköszönnék. :)

Ha tud valaki más összeállításban jobb "anyagot" arra is vevő vagyok. :)

Előre is köszi mindent. :)

(#1393) schawo


schawo
titán

(#41455) nlpK - DAC topikból
A különbség a transzformátor minőségében van. Ez egy komolyabb darab, jobb trafóval, nyilván jobb hanggal. Egyébként szolgáltatásban ugyanazt tudja.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1394) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Engem is érdekelne, hogy a Hi-Z hoz többet a konyhára vagy a PAD funkció, ha gitárokról van szó. A 2i4-ben már van PAD (és az Amazonon itt már pozitívak a gitáros review-ek is), de lehet nem éri meg a +20K-s felárat, pláne ha a Solo-val ellehet érni ugyan ezt a DI-Box használatával, persze ha csak hang minőségromlás nélkül... Vagy akkor ezek a Hi-Z bemenetes interface-ek a másik alternatíva...
Most kezdek utána olvasgatni, hogy ez a Hi-Z miért lehet jó gitárokhoz, de ha tudtok akkor ti is írhattok róla valamit...

Hát úgy tűnik aligha fogok még egy Hi-Z bemenetes interface-t találni 40K körüli áron... :( De ha valakinek van tippje, akkor ne tartsa magában!...

Köszi! :)

(#1395) SunMount3r válasza SunMount3r (#1394) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Esetleg az M-Audio M-Track Plus [link]-ról mi a vélemény? Még talán 1 helyen be szerezhető lenne itthon. Van rajta egy "guitar swich" az inputokhoz, ami nem tudom milyen lehet a PAD-hoz vagy egy rendes Hi-Z-hez képest, de ha maga az inerface/DAC minőségben jó, akkor talán szóba jöhet... (Sajnos az M-Track Plus II-őn már nincs ilyen).

Valami tapasztalat esetleg? :F

(#1396) schawo válasza SunMount3r (#1395) üzenetére


schawo
titán

Ha nagy impedanciás lenne, akkor azt biztosan kiírnák, mivel impedancia illesztést vagy drága trafóval, vagy speciális (szintén nem olcsó) műveleti erősítővel lehet megoldani.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1397) iAmMeforReal


iAmMeforReal
csendes tag

Sziasztok,

Lenne egy beállítási problémám, hátha tudtok segíteni Nekem.
Van ugye hátul hat jack az alaplapomon. Ezek közül a zöldben van a hangfal. Az tök jól megy önmagában, minden ok. Bedugom mellé a kékbe a fejhallgatómat, illetve a rózsaszínbe a fejes mikrofont, viszont a win nem érzékeli ezt a két külön eszközt két külön eszköznek. Egy eszköznek látja, speakernek, és tökölni kell vele, hogy át tudjak váltani egyikről a másikra. Nem megy egy gomb nyomásra a váltás. Hogyha bedugom előre a jack-be a fejest, akkor azonnal átvált a fejesre, mitöbb ki is írja, hogy egy 2nd headphone input-ot kapott, ha meg kihúzom, átvált a hangfalra és így két külön eszköznek látja, tökéletesen működik ahogy kell neki.
Viszont a bajom az a ház elején lévő hang jack-el az, hogy nem olyan jó hangminőség mint a hátsó, ezért akartam a hátsót használni.
Ez lenne a kérdésem.

Hogyan tudnám megoldani azt, hogyha bedugom hátra mindkét eszközt, akkor két külön eszköznek lássa a hangfalamat és a fejhallgatómat, ne egy eszköznek, speakernek.

Van realtek HD progi telepítve, és váltogatja is autómatikusan a hangfalamat és a fejhallgatót de csak ha előre dugom a fejest, ha hátra akkor nem. Hogyha hátra dugom a kékbe mondjuk a hangfalat a fejhallgatót meg a zöldbe (vagy fordítva, tökmindegy), akkor összekavarodik és mindkét eszköz a speakeren lesz és csak úgy lehet átváltani, hogy a kék jackben lévő fejhallgatót átrakom headphonera a realtek HD applikációban, a zöldben lévő hangfalat meg wooferre rakom és akkor megy a fejhallgatóban a hang. Hogyha meg átrakom headphonera a zöldben lévő hangfalat akkor a fejes nem megy de megy a hangfal. Ez így baromira macerás.
Azt akarom elérni, hogy hátra legyen bedugva minden és akkor mondjuk egy kis gadget-el egy kattintással váltogatni tudjam, hogy a hangfalon vagy a fejhallgatón menjen a hang. A gadget meg is lenne, a rainmeternek van egy skinje amit sound switchernek hívnak, viszont csak akkor működik, hogyha két külön eszköz között váltassz és itt a baj...hogy nálam egy eszköznek lája a win a hangfalamat meg a fejhallgatómat.
Még ma este kipróbálok egy ilyen „virtuális hang kábel” (Virtual Audio Cable) progit, csak azért gondoltam kiírom ide, hátha valaki tud egy használható segítséget nyújtani a témámmal kapcsolatban.
Próbáltam már letörölni mindent ami hang driver, újrarakni, nem lett jó. Biosban átraktam manuálisra a hang vezérlést automatikusról, nem segített. Megnéztem hátha van új driver vagy win frissítés de az sincs per pill. Nézegettem már neten is, többnyire hiába kerestem megoldásokat. Gondolkoztam már egy hangkártyán is, talán az integrált nem támogatja?

alaplap: ga-z87x-ud3h
rendszer: windows 10 (igen gondoltam rá hogy esetleg nem supportált még ez a funkció mivel új a rendszer)

Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeteket.

Üdvözlettel.:
János

Üdv.:

(#1398) SunMount3r válasza schawo (#1396) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Line-6 Studio-UX1 mennyivel ajánlottabb ilyen szempontból? Illetve ha csak a hangkártya funkcionalitását nézzük (zenelejátszáshoz) mennyire jó minőségű hangot produkál?

(#1399) schawo válasza iAmMeforReal (#1397) üzenetére


schawo
titán

Ez itt a pa (professional audio) topik, ez pedig a hangkártyás: [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1400) iAmMeforReal válasza schawo (#1399) üzenetére


iAmMeforReal
csendes tag

Ment oda a kérdésem, köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Üdv.:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.