Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#8701) bundilolo válasza zolikaDB (#8698) üzenetére


bundilolo
tag

Nem tudom, hogy te mire gondoltál, mert tudtommal nincsen más Haas/Micron gyártó, ha csak nem a pudingos nyulas cégre nem gondolunk. A Micront azért írtam, mert a mai napig létezik Micron cég, csak a 2000-es évek elején jelent meg Európában a Haas, mint leányvállalat és képviseletek tömkelege. Addig meg a Micron forgalmazta a gépeiket. Azért van Haas vezérléssel Micron gép, ami lényegében 1:1-ben Haas gép. Teljesen mindegy, hogy Vf vagy VCE sorozat, azok nem kazánlemezből vannak, ezért kérdezem, hogy milyen gépre gondolt a kedves fórumtárs, mivel a Micron nem forgalmazta anno a kazánlemezes gépeket. Ha én nem akkor senki más nem ismeri azokat a gépeket. :)

(#8702) nchelp válasza bundilolo (#8701) üzenetére


nchelp
tag

Kolléga, nem egy piacon ténykedünk. Itt a Haas saját képviselettel rendelkezik, és háromhavonta megkapom a "kundenpflege"-látogatást. Elég részletesen elmesélte a srác, hogy hegesztett acél felépítményekkel dolgoznak. Erről beszélek Akkor már inkább a Hermle beton felépítménye... De az a veszély mostanában nem fenyeget, ahhoz az árfekvéshez, és az annak megfelelő megrendelésekhez én még nagyon kishal vagyok.

Megjegyzem, a Mikron a VCE1020-as kiadással anno Pesten nem lopta be magát a szívembe. Szarul adja ki magát, amikor a garanciaidőt nem éli meg a főorsócsapágyazás, mert a folyamatos max fordulat körüli terheléstől (4-6-os gömbmarók) kétévente bizony cserélni kellett. De ott legalább a többi rendben volt, HH-530-as vezérléssel.

nchelp

(#8703) Phülöp válasza nchelp (#8702) üzenetére


Phülöp
addikt

1020-asnál nálunk is volt főorsógenerál a második év vége felé, pedig nem volt hajtva. Nagyon.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#8704) bundilolo válasza nchelp (#8702) üzenetére


bundilolo
tag

Most akkor, hogyan magyarázzam el. Ennél a cégnél dolgoztam, amit te is linkeltél. A hivatalos magyar Haas képviseletnél. Mint már írtam a MiniMill/Office Mill sorozat rendelkezik kazánlemezzel, mivel az a felépítmény bőségesen elegendő ahhoz a pár kilowattos motorhoz, illetve párezres fordulatú főorsóhoz. A komolyabb sorozat öntvényből készül, ha kazánlemezből lenne egy VF3-as akkor senki sem venné meg. Szerintem eddig egész érthetően írtam. A Haas Európában mindenhol saját képviselettel rendelkezik, Angliának saját leányvállalata van, illetve még Brüsszelben van egy. Nem tudom azt ki mesélte, ha a Bartec-től(magyar képviselet), akkor ilyet is csak arra mond amire én. :)
Mutassál légyszíves egy képet nekem arról a gépről, mert VCE1020-as biztos nincsen Haas/Micron-ban. Talán 1250-esre gondolsz. Az nem tudom milyen főorsó lehetett, de a Haas főorsók az egyik legmegbízhatóbbak a piacon, ez nem rizsa, ez tény. Évente párat kellett cserélni, hozzáteszem egyik sem a gép hibája volt.

[ Szerkesztve ]

(#8705) Klaus Duran válasza bundilolo (#8704) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Akkor miért szeret a szerszámbehúzónak a rugói 2-4 évente tönkremenni?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8706) Phülöp válasza bundilolo (#8704) üzenetére


Phülöp
addikt

A vc1020-szal engem is bevitt a sűrűjébe. Az nem Micron volt. A miénk vf2, 2evesen csapagycsere.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#8707) soldi3r válasza nchelp (#8702) üzenetére


soldi3r
veterán

Miert baj a hegesztett acel vaz?

E30 (oo=[][]=oo)

(#8708) TGWH válasza soldi3r (#8707) üzenetére


TGWH
őstag

Mert instabil :D Fellépnek bizonyos erők, amikre a tömör szerkezet jobban reagál, pl. nem rezeg szanaszét :DDD fanuc esztergától három méterre érzed a talajon, mikor áll meg gyorsjárat után :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#8709) nchelp válasza soldi3r (#8707) üzenetére


nchelp
tag

mert megtekeredik, és nem eléggé rezgéstűrő. Az első balesetre konkrétan tudok gépen mondani.

nchelp

(#8710) nchelp válasza bundilolo (#8704) üzenetére


nchelp
tag

Ne MAGYARÁZD sehogy, légyszíves. Tavalyelőtt majdnem eladtak nekem egy VF5-öst, használtat. Szerencsére vakon gépet nem veszek... Az, kedves kolléga, jól láthatóan lángvágott, hegesztett szutyok volt. Tapasztalat szerint azok az emberek, akik gépgyártók képviseleteinél dolgoznak, a gépek felhasználhatósága (és még egyebek) felől sértően kevés VALÓS információval rendelkeznek. Ezért vesz egy rakás cég sorozatosan olyan gépet, amivel aztán csak a káromkodás van... (meg persze az eladási kényszer: eredményeket várunk elvtársak, mi fog állni a féléves jelentésben???) De Haas már csak azért sem játszik, mert bevallottan nem gyárt körasztalos gépet, nekem pedig következőre az kell.

Ugyanezt sajnos egyébként szerszámkereskedőkről is elmondhatjuk. Azóta látom igazán, amióta önálló vagyok. Vannak, akiket már az ajtóban le kell szerelnem...

A legutóbbi példám nagyon friss: "full szoftveropcióval vettük"... kipróbáltam, még most írom össze, mi hiányzik a "fullból".

Megismétlem: nem egy piacon vagyunk. És most hadd ne vadásszak képet arról a gépről, amin kb 10 éve dolgoztam utoljára. Valóban, sima Mikron volt. Nem C-vel. K-val. A Haasnak semmi köze nem volt hozzá.

nchelp

(#8711) zolikaDB válasza nchelp (#8710) üzenetére


zolikaDB
veterán

Én ilyenen melóztam a bajoroknál, amíg ott voltam, volt egy leállása, meg utáltam, mint a szart, azokat a gombokat nyomkodni. Pláne, ha leb@sztam az ujjam valamivel... [link] Nem rendes billentyűzete van, hanem mintha a gombok egy egybefüggő fóliával le lettek volna fedve és ragasztva a panelhez. Az a kaka na...

Kollega: a MIKRON, mint MIKRON, náluk kapható, nem nálatok: GF machining Soultions, azaz Agiecharmilles Mint a linken szereplő gép. Itthon a Galika forgalmazza.
A Bartec =/= Galika.
Apropó, nem tiszta nekem, miért nincs a magyar Haas-nak honlapja?

[ Szerkesztve ]

(#8712) zolikaDB válasza zolikaDB (#8711) üzenetére


zolikaDB
veterán

bundilolo: félreértehtően írtam. Itthon, Magyarországon, és azt hiszem Németországban is, amiről nchelp beszél kapható Mikron, mégpedig az Agiecharmilles égisze alatt. Amit itthon a Galika forgalmaz.
Amiről te beszélsz, azt a Bartec csinálja.

(#8713) nchelp válasza zolikaDB (#8711) üzenetére


nchelp
tag

Toucheeeee :C

nchelp

(#8714) zolikaDB válasza nchelp (#8713) üzenetére


zolikaDB
veterán

A billentyűzet? Vagy ez valami új szleng, h jól odamondtam? :DD

(#8715) nchelp válasza zolikaDB (#8714) üzenetére


nchelp
tag

Vívásból szakszó, annyit jelent, talált. De lehet, hogy kicsit kevesebb "e"vel írják :DDD

[ Szerkesztve ]

nchelp

(#8716) Klaus Duran válasza nchelp (#8710) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

"A legutóbbi példám nagyon friss: "full szoftveropcióval vettük"... kipróbáltam, még most írom össze, mi hiányzik a "fullból"." :C

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8717) zolikaDB válasza nchelp (#8715) üzenetére


zolikaDB
veterán

Na jóvan, gépvásárlás letudva :DDD
Ami biztos, h a 25 éves körasztalos Mikronon, amin melóztam, tudta a H7-et marni. Mikron WF41C.
Stabil, pontos gép.

(#8718) soldi3r válasza nchelp (#8709) üzenetére


soldi3r
veterán

De ez inkabb tervezesi hibanak tunik.

E30 (oo=[][]=oo)

(#8719) bundilolo válasza nchelp (#8710) üzenetére


bundilolo
tag

Jó, hàt veled nem vitatkozom peldául a VF5-ről, mert teljesen felesleges. A gyári képviselet nem foglalkozik használt gép eladásával. A honlapon fent van mindennemű információ a gépről. Tudom, hogy mit tudok mit nem, de azt nyugodtan megkérdezheted akár a gyártótól is, hogy az kazánlemez-e vagy sem. Biztos lehetsz benne, hogy nem az. Mint mondtam van olyan típús ami abból van. Különben a Haas gyárt körasztalos gépet is. VR sorozat illetve az UMC750.

[ Szerkesztve ]

(#8720) bundilolo


bundilolo
tag

Így van, én is ezt próbáltam elmondani. A Bartec nem a Galika, illetve Haas/Micron kooperációról ma már nem beszélhetünk. Azért nincsen honlapja, mert van egy osztrák tulaj, aki szarik mindenre, illetve maga a gyártó sem engedi elvileg. Meg igazából minek weblap, ha a gyártónak van egy szuper, átlátható honlapja. Mundjuk én a helyükben csináltam már volna. :D

(#8721) bundilolo válasza Klaus Duran (#8705) üzenetére


bundilolo
tag

Igazából ez elég komplex dolog. Függ a technológiától, szerszámok súlyától, "a gép nem megfelelő használatától", leginkább meg a szerszámváltás gyakoriságától is. Más szerszámgyártókhoz képest viszonylag kevés a behúzórúd ereje, ha valaminek tönkre kell mennie akkor az legyen. Kopó alkatrész amit időnként cserélni kell. Valahol ritkábban valahol gyakrabban.

(#8722) nchelp


nchelp
tag

Megfordul a fejemben, hogy egy párhuzamos univerzumba tévedtem...

nchelp

(#8723) zolikaDB válasza nchelp (#8722) üzenetére


zolikaDB
veterán

En egy kicsit elvesztem, vagy tul faradt vagyok.
Barteces kollega: a Mikronra raakasztott vezerlotol fuggetlenul a gep Mikron. A Haas meg Haas, Built in USA, tokmindegy.
Igazabol semmit nem mondtal.
Meg ugy parttalan a dolog, azt latom.
A Haas a hasznalo kollegak koreben nem lesz nagy attol, h anno a vezerlojet raraktak egy tradicionalis gepre, ami Mikron.
Nem tudok mast mondani, sok volt ez mára.
Azt mondod, h a Haas jo, oke. Az, legyen.
En a VR-rol egyebkent olyan videokat lattam, h a fej billen elore-hatra/oldalra. Korasztalt csak az UMC-nel latok.

Szabikollega: nezzel valami Ultimaxos Hurcot, akadna rogton embered ra :)

(#8724) BloodPandus válasza zolikaDB (#8723) üzenetére


BloodPandus
csendes tag

Hol az az Ultimax ... ??? :)) :DDD

(#8725) zolikaDB válasza BloodPandus (#8724) üzenetére


zolikaDB
veterán

(#8726) nchelp válasza zolikaDB (#8725) üzenetére


nchelp
tag

83 km tőlem. :D De mint mondtam, a következő gépem körasztalos lesz.

nchelp

(#8727) nchelp válasza zolikaDB (#8723) üzenetére


nchelp
tag

(#8728) Phülöp válasza nchelp (#8727) üzenetére


Phülöp
addikt

Ezt biztos te írtad?
Csak mert a vìznyomás értéke nincs feltüntetve az adatlapon, annak ismerete nélkül meg nem szoktál lelkes lenni. :DD

vízbe kell fojtani - by nchelp

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#8729) zolikaDB válasza nchelp (#8727) üzenetére


zolikaDB
veterán

Hopp, palettás, horizontos, SK50-es, szerszváltós, körasztalos, oldschool Maho :DDD

(#8730) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Na, nchelp, Fanucos, 5 tengelyeske: Chiron.

(#8731) zolikaDB


zolikaDB
veterán

De ez sem sz@rral gurít: Maho MH700

(#8732) nchelp válasza zolikaDB (#8731) üzenetére


nchelp
tag

ezekkel szemezek egy ideje...

nchelp

(#8733) nchelp válasza Phülöp (#8728) üzenetére


nchelp
tag

Látom, ez nagyon megmaradt benned :)

nchelp

(#8734) zolikaDB válasza nchelp (#8732) üzenetére


zolikaDB
veterán

Fanuchoz képest milyen programozni?

(#8735) Danivagyok


Danivagyok
csendes tag

Megoldódni látszik a mélyüreg gyorsmarási problémám.
Az Zcc XMR01 háromszöglapkás fejét gariba visszaküldtem, kaptam helyette egy négyszöglapkás kivitelt.
Csináltunk egy 60x60 próbamarást 35 mélyen, ég és föld a különbség, ez már egész használhatónak tűnik. S2400 F2750 ap0,7 és kevesebb mint 6 perc alatt megvolt. KÉP

Mindenki végezzen adatmentést MOST!

(#8736) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

1 éves DMG Mori Seiki.
Ki találja meg először a hibát a képen. :)

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8737) zolikaDB válasza Klaus Duran (#8736) üzenetére


zolikaDB
veterán

Jobb alsó bütyöknek cseppet lepattant a nagyja.

Hegesztett b@aszás: Z-160-nál kezdődik egy fészek, ami Z-190-ig tart. Mivel marjam? 160 hosszúnak minimum kell lennie a valamilyen befogónak, amibe egy 35 szabad kinyúlású 10-es maró kell, h menjen.
A befogó akármilyen vastag lehet. De mi az, ami ilyen hosszú, és belemegy egy 10-es maró? A 160-as ER32-es patronosak a valóságban 141mm hosszúak. (Weldon szintén)
Ja, és a kóceráj KO38.
Most ilyen tákolt valami van, házi, de büdösül zörög.

(#8738) Klaus Duran válasza zolikaDB (#8737) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

A 160 a kúp merősíkjától van mérve. Ami iso40-nél kb 3,2mma homloktól.

Szerszámozás nálunk is a csodával határos, főleg ha a főnök időnként kidobál párat.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8739) nchelp válasza zolikaDB (#8734) üzenetére


nchelp
tag

Mond az neked valamit, hogy amikor Philipsről átkerültünk Fanucra, kb 8 hónapon keresztül szinte szünet nélkül csak káromkodtunk?... :DDD

nchelp

(#8740) zolikaDB válasza nchelp (#8739) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nem ertem. G kodos es G kodos kozt ennyi a kulonbseg??
Klaus Duran: a 160-asnal ez a 160 ->

Erted, a gond, h 190 melyen ezzel a lelekveszto szőlőkaroval jot es feluletet marni... A rezonancia meg egyebkent is segit az éltartossag noveleseben :DDD
Gondolom, a zsugor eppen hasznalhatna - HSK100-as kup mellett...

(#8741) Klaus Duran válasza zolikaDB (#8740) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Talán egy ISO TC 40-röl ISO 40-re átalakítóval meg lehetne hosszabbítani a patronos befogót. De nem gyakori jószág az ilyen.

Most a HSK 125 és az ISO 60 a kedvenceim. :))

Rákerestem, TC40H100ISO40/TC40 ez elméletileg +100mm

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8742) Phülöp válasza nchelp (#8739) üzenetére


Phülöp
addikt

... és nem volt benne szóismétlés... :DD

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#8743) zolikaDB válasza Klaus Duran (#8741) üzenetére


zolikaDB
veterán

Megkoszonnem, ha linkelned, mire gondolsz. Nalunk annyira nincs szerszam, h nem vagyok jartas a jelolesekben ennyire :DDD

(#8744) Klaus Duran válasza zolikaDB (#8743) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Én is csak azért ismerem mert ezt gyártjuk.
[link] pdf 20 oldalán. Rendelési kódja ez /212-11213/

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8745) zolikaDB válasza Klaus Duran (#8744) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ezt most ugy kell erteni, h van egy olyan sk40-es befogo, amibe bele tudok tenni egy kisebb befogot?
Ezzel meg az a gond, h befogo, benne csavarral a befogo, abban patronban a maro...
Ti egyedit nem gyartotok? 180-200 hosszu sk40-es weldon, vagy er32-es patronos?

(#8746) Klaus Duran válasza zolikaDB (#8745) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Barmit legyártunk, ha legyártható és megfizetik. :DDD
PDF 22 oldalán vannak 200 hosszú patronosok.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8747) TGWH válasza zolikaDB (#8740) üzenetére


TGWH
őstag

Klaus pdf-ét nem nézegetem, megöli a mobilnetet :D
De ugyan ilyet képzelj el, csak hosszabbat :D azzal már le fogsz érni, mondjuk kérdés vesz-e neked a főnökség :DDD
De egyszer tuti beáldozom azt a 20-30 mb-ot, és meglesem kik gyártják, de nem ma! :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#8748) zolikaDB válasza Klaus Duran (#8746) üzenetére


zolikaDB
veterán

WÁÁÁÁÁ!!!!!!
Oszt egesz nap ezt kerestem, mig vartam, h a kardot megkoszoruljek!!! Wnt, precitool, fairtool, rother metal nem arul, csak max 160-as sk40-est.
Adsz egy elerhetoseget privatba? Hogy kitol, mitol vegyuk, ha vesszuk? :DDD
Honlapotok van?

[ Szerkesztve ]

(#8749) nchelp válasza zolikaDB (#8740) üzenetére


nchelp
tag

Egy ilyesmi akár ki is húzhat a szarból... Ebbe még jön a fej, az legalább 30-40 magas...

Igen, vannak ilyen különbségek, de ez különösen a Philipsre igaz. Mai napig sajnálom, hogy nincs már gyártásban, mert amióta HH-Millplus a neve, azóta egy irgalmatlan rakás trágyadomb...

@iguana: végülis somogyi vagyok, vagy mi :DDD :C

nchelp

(#8750) zolikaDB válasza nchelp (#8749) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ebbe nem tudok 10-es kemenyfem marot tenni. Ami a sarkokban levo R5 miatt kell.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.