Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46244) b.


b.
félisten

[link]
Google forítóval elég értelmes fordítás jön ki és egy érdekes cikk van mögötte.
Úgy látszik azért a hátérben elég komoly taktika folyik mindegyik cég részéről.
Intel a TSMC vel szemben több pénzt szeretne és támogatást.

"Az amerikai székhelyű Intel azzal érvel, hogy több támogatást kellene kapnia, mint a külföldi cégeknek, valamint megkérdőjelezi, hogy a TSMC amerikai gyára tovább működhet-e, ha Tajvan válságba kerül."

"Az arizonai gyárépítéssel kapcsolatban a szintén támogatásra váró TSMC hangsúlyozta, hogy nem hatékony pénzköltés, ha a cég székhelye alapján határozzák meg a kedvezményes politikák végrehajtását. A TSMC támogatást is kapott egy nagy ügyféltől, az Advanced Micro Devices (AMD) cégtől."

Tehát AMD támogatja TSMC-t ,Intel ellenzi, AMD kételkedik/ támadja az Intelt és kétségbe vonjak hogy egyáltalán valaha utol tudják e érni a TSMC.t és hogy ígérgetés megy a háttérben. A támogatásból felhúzott gyárak sem működnek az előírásokkal szemben állítólag üresen állnak az Intelnél.
Érdekes Dolgok vannak kialakulóban.
Ha itt még betámadják Intelt ez miatt és súlyos milliárdokat kell vagy visszafizetnie anélkül hogy tudna gyártatni, vagy gyárindításba beruházni és közben TSMC elhappolja az Inteltől remélt bérgyártási bevételeket és megrendeléseket az valóban már súlyos csapás lehet az elkövetkező évekre..
Nem tudom hogy fognak dönteni majd Intelnél, de vagy el kell indítaniuk a gyárakat amiket állami támogatásból építettek és ez még nem is elég mert versenyképesnek kell lenniük bérgyártás terén TSMC vel, ami hatalmas kiadás, vagy vissza kell fizetniük az államtól kapott pénzeket mert AMD és még több Cég már számonkérte hogy miért nem működnek a gyárak és miért állnak üresen, miközben a törvény kötelezné őket az azonnali gyártásra.
Ezzel szemben Intel még több állami támogatást és pénzt szeretne.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.