Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45251) HSM válasza nubreed (#45247) üzenetére


HSM
félisten

Egyébként meg tudod szerencsére csinálni. Lehúzod a fogyasztás limit csúszkát, és máris van egy takarékos(abbra) hangolt kártyád, a többit (megfelelő fesz, órajel) elintézi a GPU. ;)
Főleg a zöld kártyákon elég jól működik, RDNA2-n kell hozzá egy MorePowerTool, de ott sem lehetetlen a feladat.

(#45252) olymind1


olymind1
senior tag

(#45253) trialboj


trialboj
őstag

Sziasztok, lehet már kitárgyaltátok de nem olvastam, az érdekelne hogyan lehetséges az amd és intel ilyen csúfos lemaradása az apple chipekkel szemben? Nevetségesnek tartom hogy még most sem tudtak reagálni, nem tudom elhinni hogy ők a háttérben nem fejlesztettek hasonlót.
Vagy nekik ennyire nem célpont a kreatív részleg, elég pénzük van a gamer arcokból?

Most találtam ezeket :U Ha azt a rengeteg pénzt fejlesztésekbe ölnék, és hasonlóan világmegváltó ARM chippeket készítenének legalább a laptopokba szerintem előrébb jutnának. Manapság nem is kérdés hogy ha valaki laptopot vesz és nem akar rajta játszani csak mac jöhet szóba, mert a konkurencia kanyarban sincs.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#45254) paprobert válasza trialboj (#45253) üzenetére


paprobert
senior tag

Újabb gyártástechnológiát használva, rengeteg tranzisztort és sok szilíciumot ad az Apple, sok pénzért.

Az AMD és Intel régebbi gyártástechnológián, arányaiban kevesebb tranzisztort, a lehető legkisebb méretben, magas frekvencián ad. Nagyrészt ez utóbbi tervezési filozófiának a következménye a fogyasztásibeli hátrányuk.

Technikai szempontból nincs lekörözés, más a fókusz.

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#45255) Busterftw válasza paprobert (#45254) üzenetére


Busterftw
veterán

Plusz itt arra is kell gondolni, hogy az Apple egy zart okoszisztemaval indul.
Naluk van a szoftver es a hardver is, sokkal egyszerubb a platformot osszegyurni annak minden elonyevel (es hatranyaval).

Ha az AMD/Intel kiadna valami hasonlo kaliberu ARM cuccot, a Windowson pl eleg sokat bukna a dolog. Ezzel szemben az Apple ugy tudta fejleszteni a sajat OS-t, hogy az megfeleloen mukodjon az erkezo ARM designnal es forditva.

Szerintem is mindkettonek megvan a maga piaca, szerintem nem egyertelmu ez a "kreativ" dolog. Haverom is "kreativ" szakmaban dolgozik, de Ryzen+Nvidia gpu-val dolgozik, ahogy naluk mindenki a cegnel.

(#45256) Petykemano válasza paprobert (#45254) üzenetére


Petykemano
veterán

Jó a leírásod, de picit azért vitatkoznék vele.

Ha a kérdést nem úgy tesszük fel, hogy Apple vs Intel/AMD, hanem hogy Apple vs Arm akkor egyrészt kiszűrtük az architektúra és a "más fókusz" tényezőket is.
A hagyományos Arm architektúrák (X1-X3) miközben ugyanúgy nem lőnek magas órajelre (abunak valószínűleg igaza lehet abban, hogy ehhez speckó/saját library kell), ugyanúgy hiányzik onnan az Apple által elért IPC, mint az x86 esetén.

Széles körben ismert, hogy a magas IPC-t eredményező széles architektúra sok tranzisztort igényel. Az Apple nyilván pénz nem számít alapon tud olyan méretű lapkát készíteni, ami az igényeknek megfelel, és akár kétszer drágább is lehet. Viszont a magas frekvencia elérése sincs ingyen, ahhoz is tranyókat kell áldozni, meg kisebb tranzisztorsűrűséget lehet csak.elérni,.stb.

A semianalysis.cikke.szerint az M2-ben egy P magra ~5.3mm2 jut. Ha ezt felszorzod 8-cal, akkor kisebb lapkát kapnál, mint a zen4 CCD. (72mm2)
Valamit az Apple nagyon megtalált, vagy eltalált.
Ez lehet a széles architektúra - az Intel és az arm is próbál szélesíteni, de még nem tartanak ott. Valószínűbb, hogy az alacsony késleltetésű és Nagy L1$ és L2$ az igazi Nagy durranás. (A széles architektúra és a nagy cache persze feltételezik egymást)
Azért gondolom ezt, mert Abu is és a ChipsandCheese is méltatta az AMD-t, hogy milyen remek a L3$-ük. Tehát az tényleg létező dolog a CPU tervezés terén, hogy egy jó SRAM cache designnál előnyre lehet szert tenni.
(Valamit persze közben az AMD is alkotott, mert kb ugyanakkora lapkaterületre külön gyártva kb kétszer akkora cache kapacitást hoztak ki a 3dcache-hez.)

Szóval az eltérő fókusz magyarázhat a különbségből valamennyit, de szerintem mindenképpen van ott tudás, amit még az arm sem hozott, pedig ugyanaz a fókusz.

Nem mellesleg szerintem az AMD és Intel fókusza a szerverpiac, ahol szintén jobban járnának, hogy magas órajel helyett inkább kisebb lapkákkal és/vagy magasabb frekvencia helyett magasabb IPC-vel tudnánnak dolgozni.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45257) paprobert válasza Petykemano (#45256) üzenetére


paprobert
senior tag

Tagadhatatlan, van titkos recept az Apple-nél.
Szerintem legnagyobb különbséget az adja, hogy az Apple egy konkrét node-ot, konkrét célokkal, konkrét irányszámokkal, jó mérnökökkel vesz kezelésbe, és van erőforrása eltérni az ARM univerzálisan-univerzális döntéseitől.

"Nem mellesleg szerintem az AMD és Intel fókusza a szerverpiac, ahol szintén jobban járnának, hogy magas órajel helyett inkább kisebb lapkákkal és/vagy magasabb frekvencia helyett magasabb IPC-vel tudnánnak dolgozni."

A magasabb IPC nem jelent automatikus perf/watt előrelépést, sőt.

Egy magasabb IPC-s architektúrától csak az eddig optimum órajel feletti tartományban járatott szerverchip gyorsulna, de a maximum magszámos szerver modellek, amelyek már most a sweetspot-ra vannak ráhelyezve a TDP limiten, inkább lassulnának.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#45258) awexco válasza Petykemano (#45256) üzenetére


awexco
őstag

(Valamit persze közben az AMD is alkotott, mert kb ugyanakkora lapkaterületre külön gyártva kb kétszer akkora cache kapacitást hoztak ki a 3dcache-hez.)

[link]

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#45259) Petykemano válasza paprobert (#45257) üzenetére


Petykemano
veterán

"Szerintem legnagyobb különbséget az adja, hogy az Apple egy konkrét node-ot, konkrét célokkal, konkrét irányszámokkal, jó mérnökökkel vesz kezelésbe, és van erőforrása eltérni az ARM univerzálisan-univerzális döntéseitől."

én úgy tudom, hogy az arm designok esetén is mindig megvan a target node. Attól persze el lehet térni, de a számokat az arm úgy mutatja be. Azt gondolnám, hogy ha nagymértékben számítana.az, hogy az arm mag könnyen portolhatóan különböző gyártástechnológiákra, akkor ha az arm nem is, pl a qualcomm biztos elkészítene egy olyan változatot amit egy specifikus node-ra optimalizálva learathatja az előnyöket. De az utóbbi időben a qualcomm is felhagyott a módosított arm magok tervezésével. Vagy legalábbis nagyon kicsi a különbség.

És így belegondolva az Apple esetén sem teljesen igaz, az, hogy szuperfókuszált célok mentén készült volna az architektúra.
Az igaz, hogy az arm univerzális magokat készít. De azért a fókusz alapvetően a mobil és kis fogyasztás volt mindig is. Nem is lehet gyári arm magból versenyképes asztali processzort csinálni.
Az is igaz, hogy az intel és az AMD a szerver szegmensre fókuszál és onnan származtat más piacokra.
De az se igaz, hogy az Apple processzora csupán egy piacot célozna - hiszen ugyanaz az architektúra fedi le az iphone és a sokmagos bigmac piacot is.

Azt lehetne újra felvetni, hogy jójójó, de a szerverpiac abban különbözik az eszközpiactól, hogy ott ki kell szolgálni egymástól független programszálak gyors futását. Emiatt nagyobb hangsúlyt kap a privát cache, míg a jellemzően csak egy (vagy néhány kevés erőforrást igénylő) foreground processz kiszolgálásához megengedhető, sőt hasznos az erőforrásmegosztás. De ez csak az L2$ esetében állja meg a helyét.

"A magasabb IPC nem jelent automatikus perf/watt előrelépést, sőt."

Persze hogy nem. Az jelenthet perf/w előrelépést, ha alacsonyabb órajelen, leginkább ha alacsonyabb feszültségen működik a processzor.

A magas órajel elérése sincs ingyen', mármint ahhoz is kell tranzisztor - abu ezt szokta mondani.
Nekem az a gyanúm, hogy a magasabb teljesítmény elérésehez mindig több tranyó / nagyobb lapkaterület és több fogyasztás szükséges. Ha IPC-ből hozod össze, akkor jellemzően inkább a tranzisztor és lapkaterület költsége lesz nagyobb, ha frekvenciából, akkor pedig a fogyasztás.
Az nem mindegy, hogy ki milyen korlátokba ütközik és milyen költséget tud áthárítani. Nekem az a gyanúm, hogy az AMD és az intel is képes lenne olyan architektúrát lerakni az asztalra, mint az Apple. Csakhogy az apple saját piacának kiszolgálása érdekében nem ütközik sem kapacitás, sem árérzékenységi korlátba. Tehát bevállalhat másfélszer akkora lapkát is, mert a TSMC le fogja tudni szállítani a szükséges mennyiséget és a vásárlók meg fogják fizetni kerüljön bármibe.
Az AMD és az intelt nagyobb és árérzékenyebb piacot szolgál ki. Ha spórolni tudnak a lapkaméreten, akkor azzal nem csak eladásszámaikat tudják növelni az alacsonyabb ár miatt, hanem mert szűkös kapacitásaikkal több terméket tudnak előállítani. A teljesítménybeli előrelépést a lapkaterületen spórolva inkább magasabb frekvenciávak oldják meg - annak költségét így a vevőre átterhelve.

Ebben az elméletben csak egy szépséghiba van
Konkrét számaim nincsenek, de az látványos, hogy N7-en az Apple és más arm designok megközelítették a névleges tranzisztorsűrűséget, addig az AMD jócskán elmaradt. (50-70%)
Tehát ha azt feltételezzük, hogy a gyengébb tranzisztorsűrűséget csupán a magas frekvenciára célzás okozza, akkor jogos lenne felvetni, hogy nem lehetne-e vajon ugyanazt a teljesítményt ugyannakora lapkaterületből több, sűrűbben elhelyezett, de alacsonyabb frekvencián működő tramzisztorból kihozni úgy, hogy az IPC magasabb.
Na és itt mondom azt, hogy az Apple eltalálhatott Valamit, mert egyszerűen nem látok más magyarázatot egy ilyen design megszületésenek elmaradására,.minthogy tényleg nem tudja megcsinálni az Intel és az AMD.
Vagy mert nem nőne olyan mértékben a tranzisztorsűrűség, vagy mert nem rendelkeznek azzal a tudással, hogy kéne magasabb IPC-t elérni. (Cserébe persze lehet, hogy az arm/Apple sem tudna 5-6GHz-es procit ledobni csak úgy, alapos újratervezés nélkül)

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45261) paprobert válasza Petykemano (#45259) üzenetére


paprobert
senior tag

"Tehát ha azt feltételezzük, hogy a gyengébb tranzisztorsűrűséget csupán a magas frekvenciára célzás okozza, akkor jogos lenne felvetni, hogy nem lehetne-e vajon ugyanazt a teljesítményt ugyannakora lapkaterületből több, sűrűbben elhelyezett, de alacsonyabb frekvencián működő tramzisztorból kihozni úgy, hogy az IPC magasabb."

Szóval ugyanakkora lapkát, ugyanakkora teljesítménnyel, de teljesen áttervezve? Az egy helyben járás esete lenne, és pénzbe kerül.

Az AMD tervezi szélesíteni a magokat, Mike Clark elhintette az információt, talán egy Anandtech-es interjúban. Szóval hoz valami hasonlót az AMD amit felvetettél, a kérdés csak az, hogy mennyi az előrelépés, és mi a tradeoff.

Szerintem nincs lehetőség radikális ugrásra, mert mindig belső késleltetési probléma üti fel a fejét, ha túl szélesre tervezik az architektúrát. A Golden Cove is ezért felemás sokszor.
A gyártástechnológia ezt tudja kompenzálni, de csak annyira, amennyire jó a node, azaz nem várok csodát.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#45262) Petykemano válasza paprobert (#45261) üzenetére


Petykemano
veterán

"Szóval ugyanakkora lapkát, ugyanakkora teljesítménnyel, de teljesen áttervezve? Az egy helyben járás esete lenne, és pénzbe kerül."

Nem, mert elvileg alacsonyabb a fogyasztása.
De ez majd kiderül, ha a N5-ön készülő Zen4-et lehet hasonlítani a szintén N5-ön készült M1-gyel, vagy az N4-en készülő mobil lapkát az M2-vel.

Illetve hát 1-2 éven belől talán megjelenik a Nuvia szerver chip is, amit feltételezem, hogy a Qualcomm fog akarni kipörgetni mobil lapkákba is.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45264) hokuszpk


hokuszpk
nagyúr

Intel is coming.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#45265) Yutani


Yutani
nagyúr

Az új rezsi csökkentés szabályai miatt csak a lopott áramos és a napelemmel termelt áramos bányászoknak fogja megérni.

Szerintem várható egy kártya dömping.

#tarcsad

(#45266) Petykemano


Petykemano
veterán

180 fokos fordulat: belefulladhatnak a cégek a felhalmozott chipekbe

Eddig azt hallgattuk, hogy azért emelkedik/magas az ár, mert hiány (valójában túlkereslet) van, és hát a piac már csak ilyen, hogy a keresleti-kínálati viszonyok alakítják az árat, nem tudnak mit tenni.
¯\_(ツ)_/¯

Most pedig azt hallgatjuk, hogy már nem érvényesek a keresleti-kínálati viszony piaci árszabályozó törvényei, merthát inkább csökkentik a termelést és visszatartják a készletet, mintsem, olcsóbban adják, mert hát most egy másik piaci törvény szabályoz: magasak a költségek. Nincs mit tenni
¯\_(ツ)_/¯

Persze nyilván a visszafogott termelés hatással lehet az adott cég inputjainak árára, hiszen, a keresletcsökkenés eredményezhet ott is túlkínálatot. Valahol valaki talán majd árat csökkent a láncban a kibocsátás visszafogása helyett.
A lánc végén persze mindig az energia van.

Érdekes volt a rezsicsökkentés megvágásának időzítése: akkor történt, amikor egyébként az olajár és a gázár is elkezdett visszaesni a háború kezdetét megelőző szintre. (Ami persze még mindig 1.5-2x magasabb, mint a covid előtti időszak volt)

Érdekes, hogy az ETH network hashrate nem esett 1PH/s alá.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45267) gV


gV
őstag

nézhették volna frissebb játékokkal is, de végre valami kézzelfogható:
Intel Previews Arc A750 Graphics Card Performance

(#45268) hokuszpk válasza gV (#45267) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

tippre ezekre van optimalizált driverprofil ; vegulis a 3070 körül mondtak, nehol 3060Ti de tegyük fel stimmel.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#45269) Petykemano válasza hokuszpk (#45268) üzenetére


Petykemano
veterán

nincs még egy A780 is? Vagy azt végülis eldobták, mert nincs értelme magas fogyasztásra felhúzni amikor ezek a kártyák pár hónap múlva belépőszintűek lesznek?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45270) hokuszpk válasza Petykemano (#45269) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

oops telleg ; elvileg van.
tegnap vegigneztem a GamersNexus videot, de mar nememlexem, hogy az elso vagy a masodik szamra mondtak, hogy az olyan, mint a prociknal az "i" mogott kozvetlen levo, azazvagyis utal a kategoriara. Ha "7" az, akkor sokkal erosebb nemnagyon lehet.

** a "7" lesz a kategoria, mer ugye az A380 a beleposzint.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#45271) zsid válasza Petykemano (#45269) üzenetére


zsid
senior tag

Játékok szempontjából lehet sok értelme nincs az A780-nak, de munkára előfordulhat hogy jó és ha be tudják szúrni a partnereiknél az RTX A2000 A4000 közé teljesítményben is és árban is akkor lehet annak értelme.

<tRucKdriFteR>

(#45272) b.


b.
félisten

-

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45274) Yutani válasza Devid_81 (#45273) üzenetére


Yutani
nagyúr

Gondolom a szürke/fehér csíkok a kártya hátlapján/élén és a felirat kéken fog világítani. Elég zsivány! :K

#tarcsad

(#45275) Devid_81 válasza Yutani (#45274) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Eleg jol nez szerintem is :K

...

(#45276) MaximPeti


MaximPeti
csendes tag

Az ott RGB világítás. :) USB-n keresztül lehet vezérelni, ami elég béna megoldás. :U

[ Szerkesztve ]

ex hwsw nick: Max Payne | reg: 2002

(#45277) b. válasza MaximPeti (#45276) üzenetére


b.
félisten

Kínába jó lesz :D

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45278) Devid_81 válasza MaximPeti (#45276) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Sajnos ahogy latom a fogyasztas/teljesitmeny mutato nem lesz kimagaslo, viszont kezdesnek teljesen jo, en tokre kivancsi vagyok ra :K

...

(#45279) hokuszpk válasza Devid_81 (#45273) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

vajon a teljesitmenye lesz "Limited", esetleg a darabszama vagy az ára ?

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#45280) b. válasza hokuszpk (#45279) üzenetére


b.
félisten

ismerve az Intelt, a kiszivárgott teszt eredmény (un)limited .( utalva a 750-re)
Kíváncsian várom az első független teszteket igazából mekkora teljesítményért kérnek mekkora árat.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45281) Devid_81 válasza hokuszpk (#45279) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Allitolag a 770-es $399 es kb 3060-3060Ti szint caak 16GB vrammal.
Fene tudja, gondolom nem sokat gyartattak le belole, mert tudtak, hogy rajtuk maradna.
Engem konkretan tokre erdekelne egy, az egesz vilag beta-tesztelesrol szol, beleferne egy ilyen is :)

...

(#45282) Raymond válasza Devid_81 (#45281) üzenetére


Raymond
félisten

Ez akkor lett volna igy jo ha fel vagy egy eve jon ki. Most hogy a 3060 12GB lement 399EUR-ra es a 3060Ti is lement 499EUR-ra (varhatoan mindketto meg lejjebb megy) egy ugyanolyan teljesitmenyu kartya ugyanazon az aron egy rakat szoftveres problemaval nem eppen kecsegteto ajanlat.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45283) b. válasza Devid_81 (#45281) üzenetére


b.
félisten

Azért mikor erre a táblázatra, képre ránézel érdemes erre is gondolni.

Az A380 ezeket az eredményeket 25 % tuniggal volt képes hozni a referencia AMD és nvidia kártyákhoz. Én ez alapján a 770 kártyát a 3060 teljesítményére várom ami 250$ MSRP vel van Szerintem értelmetlen kártyák ezek ennyiért, persze alapnak és kezdő fejlesztésnek jók lehetnek.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45284) paprobert válasza b. (#45283) üzenetére


paprobert
senior tag

Egyetértek.
Nem értelmetlen, de szerény hozzáállás nélkül a DIY szegmensben nagy valószínűséggel sikertelen lesz.

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#45285) Devid_81 válasza b. (#45283) üzenetére


Devid_81
nagyúr

100% hogy alul fog maradni nagyon sok mindenben a konkurenciahoz kepest :K
En ujonan biztos nem adnek erte annyit amit kerni akarnak ertuk (ha csak nem piac felmeresre szivarogtattak ki a kepet es majd csokkentenek ha latjak a hoborgest) de mondjuk egy fele ennyiert $200 korul megneznem mit csinal es mit nem.

...

(#45286) paprobert válasza Devid_81 (#45285) üzenetére


paprobert
senior tag

Ha alá tudnak árazni jelentősen a piros-zöld csapatnak, vagy ha, a már generációkon át tartó VRAM-heréltséget megszüntetik a mainstream kártyáknál, lehet egy jó pont.

10% árelőnyért viszont senki nem vállal be egy zsákbamacska terméket.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#45287) b. válasza Devid_81 (#45285) üzenetére


b.
félisten

igen annyiért (200$) jó lehetne de szerintem 3 és 400 dollár közé teszik. valószínűleg a 750 300$ a 770 400 körül lesz, alulról megközelítve azt mindkét esetben.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45289) Petykemano


Petykemano
veterán

Na, talán el is kezdődött a chip-szektor "bust" időszaka.

"Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. on Thursday said its profit surged over 76% to a record level in the April-to-June quarter, but also warned of "excessive inventory" at its clients over the rest of the year and beyond, potentially tainting the outlook for the world's biggest contract chipmaker."
[link]

Vagyis például az AMD-nél lehet olyan felhalmozódott készlet, ami be van rendelve gyártásra, de már nem kapkodtak el a gyártósorról legurulva. a TSMC-nél is biztos most take or pay rendszer van, tehát akkor is ki kell fizetni a gyártósorok bérleti díját, ha valójában a TSMC nem gyárt le semmit. Valami hasonlóval küszködött az Nvidia is, aminél az lett a deal, hogy hát ha tud hozni maga helyett mást, aki gyártat és ki is fizeti helyettük a gyártást, akkor lehet szó halasztásról.

Nem hiszem, hogy csupán az orosz piac kieséséről lenne szó. Kína exportjának az állítólag csak 2%-a. Nem hiszem, hogy 2%-os keresletcsökkenés szüntette volna meg kompletten a brutális túlkeresletet a chipek terén.

Azért kissé gyanús, hogy a chipgyártás épp akkor fordul hiányosból feleslegesbe, amikor beborul a bányászat. Lehetséges volna, hogy lényegesen több bányász-holmit gyártottak, és a GPU ilyen célú felhasználása csak a jéghegy csúcsa?

Mindenesetre ha szerencsénk van, akkor ebből csak olcsó chipek lesznek, nem pedig recesszió. És csak a chipgyártás láncban résztvevők profitja esik vissza.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#45291) gV


gV
őstag

CB A380 teszt: [link]
frame time rossz, driveres hibák és végre látni RT teljesítményt is

(#45292) b. válasza gV (#45291) üzenetére


b.
félisten

Gázos egyelőre.
RT ben meg még rosszabb, pedig nagyon hangoztatták.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45294) b. válasza Devid_81 (#45293) üzenetére


b.
félisten

aka Titan hibrid hűtéssel.
Ez önbizalomra utal a konkurenciával szemben, hogy( ha) lesz Titan SKU.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45295) awexco válasza b. (#45294) üzenetére


awexco
őstag

De a 800w elég beteg … azt hűteni is kell …

I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77

(#45296) Devid_81 válasza b. (#45294) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Lehet kell majd a jovore erkezo 2 GPU-s MCM AMD ellen kell valami :)

...

(#45297) b. válasza awexco (#45295) üzenetére


b.
félisten

Hibrid folyadékhűtés. Ha Titan SKU gondolom 3-5000 dollár között lesz az ára, belefér.

Devid_81: Ezt ( szerintem)nem tudják széria gyártásban gyártani nagy mennyiségben AIB partnerekkel. Limitált cucc lesz ez 800W -tal.
A 450W a normál AD102 nél is már hasonló,de még megoldható feladat lesz.
Gondolom azt fel lehet tolni 600 W ig extrém esetben pl EVGA vagy MSI egy egy példánnyal de nem tömegesen.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#45298) Jacek válasza b. (#45297) üzenetére


Jacek
veterán

Olvasom 2x16pin :DDD :C :DDD

(#45299) proci985 válasza b. (#45297) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

800W eselytelen, 450W is nagyon necces 1 GPUval a heat density miatt, vizen is. 295x2 volt 450Wos, de ott eloszlott a homennyiseg.

800Wra par eve kb LN2 pot terulet volt.

350W az meg talan oke jelenleg a 4slotos lethutok koraban, tripla radiatorral (megtamogatva nemi PCB hutessel) kb 400W is oke, afolott az epitett viz territorium.

en hasznaltam 425+Wos GPUt, ijeszto volt.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#45300) Jacek válasza proci985 (#45299) üzenetére


Jacek
veterán

Nalam a SuprimX 3090-es 500w bios-al megy mert lusta vagyok kivenni :DDD azzal meeg elvan nem uvolt.stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.