Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
A Zyxel NAS325v2 -ből a HDD-t át lehet simán rakni a 326-ba úgy hogy megmaradnak rajta az adatok?
Jól emlékszem hogy nem lehet ezt?
Ha nem lehet , hogyan lehetne ezt értelmesen megoldani?
Köszi -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítség kellene
Most került egy Zyxel 326-os a 325-ös mellé. A régin létrehoztam egy könyvtárat bárhol azt megosztottá tettem, majd twonky-val elérhetővé tettem hogy a TV-n hálózaton lássam.
A 326-on viszont ezt nem tudom kivitelezni. alapból csak a három ( video,music, photo) mappát osztja meg és nem lehet egy új általam megadott mappát megosztani. Nevet tudok adni neki, egy mappa meg is jelenik a Pc-n látom de azt nem lehet felvenni a twonky-ba és a TV-n sem jelenik meg. Tudja valaki pontosan mi a menete hogy a filmek nevű mappámat meg tudjam osztani?Köszi
-
Freezee
senior tag
Értem amire utalni akarsz, de már az első sornál gondok vannak például amit itt belinkelt hcs57 . Mert ezt egy windows-os gépről nem nagyon lehet megugrani ahogy nézem. És utána is elég sok alap tudást is igényel mert valahogy más hibaüzeneteket dobott fel mint amik ott példának voltak felhozva még anno amikor próbálkoztam vele 2-3 éve. DE most is megpróbáltam feltenni de már a MetaRepository sem megy fel. Mind2 admin könyvtárba beraktam a fájlt, ahova mind2 adott linket beraktam de semmi nem jelenik meg a csomaglistában .
-
Freezee
senior tag
válasz Melanor #5951 üzenetére
Hát én próbáltam minden verziót amit tegnap te is beraktál, de semmi nem ment fel .
Hol az volt a gondja hogy EMPTY CACHE, hol nem történt semmi amikor fel kellett volna jönnie a választási lehetőségeknek. A kicsomagolósnál 2.94+ pedig nincs olyan könyvtáram, ami a tömörített állományban van. Létrehoztam neki oda ahol szerintem lennie kellene de nem sikerült frissülnie.
uwsiteloader telepítésénél ez a gond:
OpenSSL: error:1407742E:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
Unable to establish SSL connection.
A transmission telepítésre több hibaüzenet is jött , most ez az aktuális: No packages found (status Iiu, pattern (^br2:.*transmission))[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Ha FFP-n próbálok adatbázis frissíteni ez jön: slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (37.120.178.135): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
FATAL: s: No CHECKSUMS.md5 -
Freezee
senior tag
Köszi. Az hogy beírom a zypkgs -be mit jelent? az Uwsiteloader nem tud feltelpülni, és frissülni sem akar. az ffp felment a 0.7-es arm os, de slacker parancsok nem működnek . A plex-et felhegessztettem valahogy, de eléggé megeszi a NAS-t a DLNA-s megoldásnak jobban örülnék, így próbálom felrakni a minidlna-t
-
Freezee
senior tag
ffmpeg 100%-on pörgeti a CPU-t. Hiába indítom újra vagy állítok le szinte minden szolgáltatást folyamatosan ez van. Melyik folyamathoz tartozhat? Mit lehet vele kezdeni?
-
Freezee
senior tag
Sziasztok!
Két napja kezdte a NAS, hogy a twonkyserver felugrik 100%-ra és a TV-n elérhetetlenek a megosztások. A NAS működik, számítógépről tallózhatók a fájlok/filmek és simán lejátszhatóak. Viszont a TV-n ha rámegyek a NAS megosztásra ott csak teker-teker majd kifagy. Minden frissítés fel van rakva. A twonky szerveren a clear cache-t megnyomtam ( nem tudom vlóban végrehajtotta-e vagy sem), csak filmek vannak megosztva rajta, a képméretek a legkisebbre állítva a TV-t felismeri és advanced media navigation-ra rakva. Rescan interval -1- re állítva. Mi lehet a megoldás hogy működjön? Ja addig semmi a baja a dolgoknak 25-30% mennek a transmission-da, python stb, és a twonky is szépen fut settingben tudom állítani a dolgokat amíg a TV-t be nem kapcsolom. Amint ez megtörténik felugrik 100% és vége a dalnak . A tegyek fel másik XY valamit nem nagyon játszik azon már túlvagyunk, nem működik.
Köszönöm -
Freezee
senior tag
Plex nem jó az LG TV-hez mert az appja gáz, a transmissionnel letöltött könyvtárakat nem tudja kezelni a plex egyből, másolgatni kell, hogy ez épp micsoda film/sorozat bigyó egyebek, átnevezgetni majd ezt nem fogja visszatölteni a torrent. Ez így nem felhasználóbarát nem tudja megugrani egy fiatal meg egy feleség, én meg nem fogok ott ülni 0-24 ben, ez a mai világban nonszensz. Igen a minidlna-t próbáltam a hibaüzenetet be is másoltam ide pár hónapja. Pont veled beszéltünk erről. A TV-hez utoljára 3 hónapja jött frissítés. MÉg egy érdekesség, régen ide alulra ki lehetett rakni dolgokat, CPU leterheltség hőmérséklet akármi. Egy ideje azonban ez lett vele:
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Igen, más böngészővel is ez van, és inkognító módban is ez jön fel, de már vagy egy éve. Leszedtem a minidlna-t de már nem emlékszem pontosan nem települt fel. Szarakodtam vele fél napot majd elengedtem, mert nem szedegette le a függőségeit. A torrent dolog, pedig , a plexnek rohadt bonyolult és érzékeny nevezéktana van, minden letöltést pakolgatni nevezgetni, aláhúzásokat berakni, kivenni, elejére ezt rakni a végére azt, azért ezt te sem kívánod szerintem, hogy 1 hetes kurzust tartsak hozzá nem értőknek erről. ezért indítottam onnan a beszélgetést, hogy a problémát kellene megoldani valahogy ha lehetséges. Ráadásul ahhoz hogy eljussak a minidlna telepítéséig elötte azért jópár dolog kell hogy felmenjen
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
válasz edeleny #6043 üzenetére
Hát már az is segítség hogy másnál is működik vagy csak nálam van bebaszva . Nekem nincs vele bajom faék egyszerű a twonky és az nekem pont jó mert a család tudja kezelni. 4 kattintásból tudják nézni a rajzfilmet/filmet amiben már a letöltés is benne van. Én is amikor hazaérek hajnalban akkor csak leülök nyomok 1 gombot a távirányítón és már megy is a sorozat . Ennyit szeretnék se többet se kevesebbet
-
Freezee
senior tag
Nos most megint nekifutottam átnézni. Úgy indul a dolog hogy: "Ha feltelepült az Uwsiteloader" na itt kezdődtek a problémák mert a wget parancs után már hibára futott és nem települt fel. Ok akkor menjen a slapt telepítése. Na az se ment fel. Ha jól emlékszem azok hibakódjait is beraktam ide. Ergo a minidlna telepítéséig sajnos el sem jutottam . Igen, ez user hiba , elfogadom!, nem vagyok egy linux fejlesztő és üzemeltető hogy ezeket megoldjam. Ezért egyszerű átlag usernek megugorható megoldást keresek. DE nekem az is megoldás ha valaki itt lakik Bp.-en. Hónom alá veszem a cuccot és szívesen átballagok hozzá hogy együtt megoldjuk.( vagy szívesen vendégül látom). Szívesen tanulok.
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
válasz Ferrari fan #6056 üzenetére
A twonky könyvtárában kézzel kellett törölni a beállítási fájlokat ( két .ini -t találtam) meg csinál cache fájlt ha jól értettem azt töröltem. Mindezt leállított állapotban természetesen. Majd elindítottam, pár percet szöszmötölt és azóta szépen megy mint régen.
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
válasz Tapai66 #6515 üzenetére
Nem lehet hogy ez nem a NAS felől jön be? Amint újra húztad (és ahogy vissza olvasom már más van rajta) egyből megint megtalál? Változott az IP címed ( dinamikus gondolom a szolgáltatótol kapott) változott rajta a szoftver, stb, és mégis egyből megtalál pont megint téged... ez eléggé úgy fest másik eszköz irányából jön, vagy nem szedted le jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest