Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! (Már megint) meggyűlt a bajom ezzel a
retekkelmasinával. Eddig egy lemezzel használtam, ami betelt, ezért most tettem bele egy másodikat, hogy kibővítsem.Egyrészt, mióta csak újra bekapcsoltam, megállás nélkül olvassa az első lemezt, de mint az állat, úgy zörög. Mit csinál? Scrape-el? Miért? Miért most? Miért nem lehet leállítani? Azóta újraindítottam, firmware-t frissítettem, mindent csináltam már vele, és nem hagyja abba órák óta.
Csak azért nem rúgok bele, mert a lemezek nem érdemelnék meg.Másrészt, hogy lehet kibővíteni az eredeti tárhelyet? Sehol sem látok ilyen opciót. Egyébként már feltúrtam a netet is, és nem találok sehol egyértelmű leírást. A disk groupnál a manage opció inaktív.
-
kelna91
senior tag
Persze, hogy nem RAID-et választottam... Akkor nem kérdeztem volna itt. A "bővíthető" opciót választottam, mert eleve az volt a célom, hogy később bővíthessek. Az meg nevetséges és védhetetlen, hogy bővíteni csak nagyobb lemezzel lehet. Ja és persze van egy 16TB-os összkorlát, szóval sok sikert, ha 8-10 terás lemezzel indítasz!
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Van egy 8 terás lemez a NAS-ban, már jó ideje. Betelt, most szeretnék mellé tenni egy másik 8 terásat, hogy legyen még hely. Beraktam, de nem tudom kiterjeszteni a kötetet. Mit lehet tenni, hogy kell csinálni? Annak idején direkt úgy csináltam, ahogy a leírás szerint bővíteni lehessen.
Van egy disk groupom, ami basic, és azon van egy "volume on disk group". De hiába megyek akárhova, csak azt látom, hogy vagy RAID1-et csinálhatok a meglévőből, vagy mellé tehetek egy újabb, különálló egylemezes disk groupot/volume-ot. Nekem viszont egy egybefüggő 16TB-os tárhely kell.
-
kelna91
senior tag
válasz zsiga68 #6559 üzenetére
Azóta arra rájöttem, hogy nem úszom meg adatvesztés nélkül. Konkrétan nem fogok tudni mindent lementeni, nincs sem annyi időm, sem annyi tárhelyem, szóval egy jó nagy adag adat veszni fog (azért van duplikátum, de ez akkor is gáz).
Na de arra nem gondoltam, hogy a programok is elvesznek! De csak az, ami az App Centerben ott van az installed fülnél, ugye? Szóval maga a rendszer azért megmarad, nem történik gyári visszaállítás, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest