- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
Aktív témák
-
zozzoo
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan 2.2-es ROM-ot keresek, ami jó Telenoros mobilhoz(olvastam, hogy csak T-shez jó némelyik) és nincs benne semmi extra. Csak egy alap 2.2-es android. És ami fontos, hogy nagyon részletes leírást kérnék mellé meg, hogy minél kisebb legyen a hibalehetőség. -
sunahunter
senior tag
Most gondoltál arra, hogy a CM wifijét először itt a fórumon belepakoltam más romokba, amit sokan megelégedéssel használtak míg a svéd wifije nem ütötte meg a mércét?
Előbb olvass vissza, vagy tájékozódj, utána plusszold a marhaságokat.
A CM addig dobós kategória, amíg harmadannyit bír mint a többi rom.
Aki szerint így jó, az játszon vele kedvére.
Nem azt írtam, hogy nem ismerem el mennyit kínlódanak vele, hanem azt, hogy annyit sem ér, mint egy original 2.1, több ok miatt is.
Különben aki nyilvánosságra hoz valamit, bárki kritizálhatja, erről ennyit. Mért kéne jobb romot összedobnom, hogy véleményt mondjak róla???
Saját svédem van fent mér hetek óta, nem másvalaki romját használom ha ez megnyugtat! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
sunahunter #17694 üzenetére
Majd, ha te jobbat csinálsz, akkor röhöghetsz! Addig szerintem jobb, ha inkább meg sem szólalsz. Pláne nem ilyen hülyeségeket....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bodoraudio #17689 üzenetére
Nagyon megéri feltenni a 77-es után, mikor van benne 1, azaz EGY darab javított fájl...
(#17691) ux1: Tudom, de nem lett volna elég csak a 77-esbe berakni azt és azt újra feldobni?
-
pista59
őstag
válasz
bodoraudio #17686 üzenetére
Eddig mindegyik hasított. Az akkumulátor merülésre leszek kíváncsi.
-
ux1
addikt
válasz
bodoraudio #17686 üzenetére
Ez úgy egy-két óra távlatából nagyon meggyőző tud lenni
-
bodoraudio
aktív tag
cm 7 n 78 nagyon szuper,csak úgy hasít.
-
szki
őstag
sunahunter+Majci: Köszi! Nem csúszkázok én se többet! No Lock telepítettem, de töröltem is! Mert úgy látom, hogy bármely fizikai gombra feléled, és aktív az érintőképernyő tőle
Végül feltettem a AnyUnlock-ot, melynél szintén bármely fizikai gombra bekapcsol, de pluszban a back v. home gombot megnyomva oldja fel az érintő képernyőt.
Na ezt szeretem ebben az Androidban, hogy lehet testre/ujjra szabni a dolgokat!(#17681) syl5: merjünk nagyot álmodni a ZTE supportról!
-
Glatius
őstag
válasz
Pumika1975 #17662 üzenetére
A RF kapcsolatot szabályozó firmware szintű protokoll átírása majdnem lehetetlen, a belső szervezése olyan amilyen, ezért a wifi leállítást valószínűleg a bemenetek maszkolásával oldják meg látszólagosan. Ez viszont másra is kihat.
-
syl5
őstag
válasz
Stirlitz #16977 üzenetére
A Pinball Deluxe ingyenes!
(#17615) api29
Ne foglalkozz már annyit mással...nem éri meg ilyeneken idegeskedni!
Amúgy meg mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik, garancia papír meg általában számlával ér valamit, amin viszont adatok vannak a vásárlóról és azt nem szívesen adja idegenek kezébe az ember (én se!).(#17641) szki
Ezt most ugye te sem gondoltad komolyan?
Nem győztünk várni a hivatalos Froyo-ra, aztán majd pont a legfrissebb Ginger-t adják ki rá...
Elárulom, hogy eddig talán az összes Android verzióban találtak biztonsági rést, és van amelyik telefonra hivatalos Eclair van csak...Folyamatosan a hátérben fejleszt a google, van amit meg tud oldani távol, van amit nem és arra pedig sz@rik.
Ez a telefon már most el van felejtve, és ha megjön a Skate, akkor már a felhasználók részéről is el lesz felejtve! -
barnam_
nagyúr
Van új Nihgty Cinamogen 7, ha valakit érdekel
CM N77-78 -
umek7
őstag
válasz
zsocax #17624 üzenetére
Ha már 3-4 alkalomkor lemerítetted majdnem csontra a telefont és fel is töltötted akkor elvileg be kellett hogy álljon az akkumulátor. Biztos nem zabálja semmi a CPU-t (?), mert ez lenne a legvalószínűbb ok rá.
Nálam éjjel amúgy egyáltalán nem is merül, vagy csak max. 1%-ot, szóval az ami nálad van az közel sem nevezhető normálisnak.
-
umek7
őstag
-
mpire
tag
Tyű. Valaki linkelhetne is egy Nihgty Cinamogen 7-et, de olyan "KEzsolcca félét" ám!
zsocax: Ha wipeoltad a bat stats-t, akkor várj még pár feltöltést. Mindenesetre 1 éjjel 7-8% merülés nem normális, friss romnál sem. Ellenőrizd, nem fut-e valami program, ami eszi az akksit. Ha semmi ilyen nincs, akkor még megnézheted, hogy airplane módban mennyit merül egy éjjel. Ha úgy sem változik, akkor hibás az akksi.
-
szki
őstag
válasz
Pumika1975 #17662 üzenetére
Én nem tudok megbékélni ezzel a képernyő feloldási megoldással, hogy két lépéses. Persze költségtakarékosság miatt kevés fizikai gomb van a telefonon. De szerettem például a SER P990i-nél, hogy volt oldalt elhúzható billentyű zár, és volt a fényképezőnek is gombja (meg vakuja). Persze az egy más árkategória volt új korában...
-
sunahunter
senior tag
Na, fenn az RLS5 a hiperszuper új védelemmel ellátott plédemen,
G2-vel, átparticionált datával, programokkal, üres hely 232mb -
Keeperv85
nagyúr
"Cinamogen"
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
micky46 #17647 üzenetére
Mint már írtam is nem az apn duplázásért lett megcsinálva az addig még csak frissítő update-ként elérhető T-s rom, hanem azért, mert sokaknak még egy rom telepítés+aztán egy update csomag lefuttatása is meghaladja szellemi képességeit, ezzel nincs is gond, csak amikor már privátban a 2x ember ezt kérdezi, az már azért idegesítő.
(#17657) Robrobzon
Mondjuk azért mert hivatalosan nincs 2.3-as szoftver a ZTE Blade-re, lelkes külföldi modder csapat foglalkozik a dologgal.
-
Robrobzon
csendes tag
Miért van az,hogy T-mobile-s 2.2 -nél és Hungarian Fingerprint_T1_lite (T-Mobile) "Kezsolca féle" rom-nál a telefon wifi megosztóként tökéletesen működik,míg Nihgty Cinamogen 7 vagy Swedish_Spring_RLS4b_lite_blue SZintén "KEzsolcca féle" romnál a telefon wifi megosztóként a laptopom felé tökéletesen megosztja,de ha csak a nokiámmal kapcsolódom rá abban az esetben egy idő után megszakítja a kapcsolatot?
Tehát a Nihgty Cinamogen 7 vagy Swedish_Spring_RLS4b_lite_blue miért nem biztosítja a Nokiám felé folyamatosan a kapcsolatot? Ezeknél a rom-ok nál ha ZTE telefonon újra kezdek net kapcsolatot használni akkor helyreáll a kapcsolat .....
A T-mobile-s 2.2 -nél és Hungarian Fingerprint_T1_lite ott ha semmit sem teszek akkor is aktív marad a hot spot.... -
istnag
addikt
Sziasztok
Nagy bajban vagyok...Szóval ma elakartam menteni egy számot,meg is tettem,de utána nem láttam aNévjegyzékben, mondom szinkronizálok -bár automatikusra van állítva- Megyek a menüben és nincs ott a fiók sőt a menüpont sincs meg...
Reboot továbbra sincs,na megyek a névjegyzékbe ott rányomok a fiókokra és ez fogad:
android.process.acore váratlanul leállt..stb,stb.
ROM Fingerprint V1 lite t-s update -el és Blue Hybrid témával...
Nagyon megköszönném ha valakinek lenne ötlete -
mira72
őstag
válasz
Pumika1975 #17653 üzenetére
vagy csak nem alszik a teló mert fut valami
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Glatius #17649 üzenetére
ezzel egyetértek... főleg amilyen médiatörvények uralkodnak nálunk... lehet van egy elkülönített osztag 100m-rel föld alatt, akik ott gubbasztanak napi 20órát a gép előtt, s túrják a honlapokat, fórumokat hátha találnak vmi jogelleneset...
kb olyanok mint a traffis sünök hátsó ülésen a bokorban 20 m-re az ideiglenesen kihelyezett 30-as tábla után (ami már minden traffipax kötelező tartozéka)
-
Glatius
őstag
válasz
Surfym@n #17645 üzenetére
Természetes, hogy sok mindent meg lehet csinálni hiszen összeszerelés után a szűz chipre is felteszik a firmware -t, csak nem biztos, hogy mindent meg szabad csinálni házilag, vagy meg lehet oldani közforgalmú eszközökkel, vagy a szoftverekhez való hardverkulcs nélkül. (Ezeknek a megszerzése és birtoklása előkészületi szakban lévő bűncselekmény is lehet, ezért ha kiderül, biztosan áttúrják az otthoni gépet, lemezeket... ) Nagyon sok ember gépéről össze lehet szedni 2 év letöltendőt. Persze nekem otthon KUbuntu szalad.
-
sesshou
senior tag
Kelzsoca leírásában amikor azt mondja a recovery telepítésre"ELSŐ DOLGUNK AZ LEGYEN HOGY EZT A CSOMAGOT RECOVERYBŐL LEFUTTATJUK, " azt úgy lehet értelmezni hogy flash zip from sd és chose zip útvonallal fel tolom mint egy zipet?
-
micky46
csendes tag
Én nem csak emiatt váltottam. De remélem jót nevettél azon, hogy vannak ilyen hülyék, akik emiatt romot cserélnek. Igaz, most kelzsoca is javította a Fingerprintet a dupla apn-ek miatt, pedig az se volt nagy valami. Azt is röhejesnek tartod? Nem láttam, hogy hasonló hozzászólást írtál volna neki.
-
Glatius
őstag
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Keeperv85 #17620 üzenetére
Emlékszem, én először a "brick" fogalmával a legendás linux-os linksys routernél találkoztam:
nagy divat arra is flash-elni custom fw-t (open-wrt), s ott is figyelmeztettek, hogy ha flash közben pl. áramszünet van, akkor téglásodás várhatóVolt is olyan szerencsém, hogy pont akkor pont flash-elés közben el is kapott az áramszünet, tehát volt egy téglajelöltem... s akkor ha már van brick, találtam debrick-elési módszert is!!! Simán vissza lehetett hozni a router-t, máig kifogástalanul teszi dolgát.
Ezzel a "kis" bevezetővel, csak arra akartam célozni, hogy ahol van tégla, ott jó eséllyel lehet "életmentő" megoldás is... lám itt is lett. Ez jó hír
Azért hungariandroid mélyvízében szívesen látnám kiváncsiságomat megszüntető hasznos iromány formájában a megoldást
Más:
Adott egy T-s blade, ami nagyon gyengén veszi/eldobja a jelet - pénteken viszem vissza Árkád MM-be, akkor jön új raklapnyi ZTE-Blade, s cserélni fogják. Addig viszont nálam van még a teló, gondoltam kihasználom a lehetőségeket, fogtam kipróbáltam a közkedvelt ROM-okat.
Be is laktam a fingerprint-et, viszont már nem nagyon akarok tökörészni a cseretelefonon is telepítgetésekkel.Kérdésem, hogy ha a ROM manager-ben csinálok egy Backup-ot akkor azt visszaállítva minden onnan fog menni tovább, ahol abbahagytam (SD-kártya ua. fog visszamenni persze).
Lényegében ez olyan, mint a PC-ken a ghostolás? -
ux1
addikt
válasz
micky46 #17638 üzenetére
Azért az már kicsit röhej, hogy egy H miatt váltotok ROM-ot, mikor a szolgáltatás amúgy működik, csak esetleg a framework van elqrva gyárilag. Mondjuk 1 ikon van benne, vagy a vezérlő jar nem foglalkozik a szétválasztással.
A H-betűt nézegetitek, vagy a szolgáltatást használjátok?
(#17644) gabe96
Tudod nem kell mindent erőltetni ami nem megy, azt sd-ről apk-kén lehet ám telepíteni. Nem fontos úgymond a ROM-ba pakolni. Vannak akik azért kedvelik a lecsupaszított ROM-okat, mert úgyis ők raknak fel minden egyebet. Nem kell mindjárt úgymond haladó szinten mókolni.
-
szki
őstag
válasz
Glatius #17636 üzenetére
Elvileg nyár elején kapható lesz a Skate 2.3.x verzióval, mely "csak" egy turbosított Blade lesz. Gondoltam akkor a Blade-re is kidobják majd hivatalosan a friss OS-t még Q2 végén (biztonsági rés miatt is sürgős lene a guglinak). Bár ismerve a hazai szolgáltatókat, azt is 6-8 héttel később teszik közzé a felhasználóknak (pl. T-s 2.2 exe 2011.03.31.-i, míg 6 héttel később tették csak elérhetővé).
(#17638) micky46: Aha. És Gen2 már a telo? Meg milyen partíció kiosztással, mert Modacon mintha láttam volna olyat, hogy az se mindegy? Bár ott HSUPA-hoz írták, azaz 400 vs 800 kbps fel.
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Vettem a Blade-re karcolás ellen védő fóliát. Nagyon jó, jobb az érintése a kijelzőnek, jobban siklik a keze rajta az embernek. Ha valakit érdekel és szeretne venni, akkor az dobjon egy levelet, mert többet vettem. Mindenkinek ajánlom! -
micky46
csendes tag
Kelzsoca ss rls4-es romjával megjelenik a H betű HSDPA kapcsolat esetén GEN2-es Pengén. Vissza is tértem erre a romra az Ujjlenyomatról.
-
Glatius
őstag
Csütörtök reggel frissítésről beszélni....
2.3.4 hivatalosan sosem lesz egy ilyen kifutó alkotásra, és nem tudok elképzelni semmilyen wunderzipet, ami tabletet csinál a pengéből, hogy a 3.0 menjen rá... tudom korán van, de írás előtt fel szabad ébredni! -
ux1
addikt
válasz
mira72 #17634 üzenetére
Gondolom mobilról pötyögi, azt nem tudja mire nyom
-ja, váltani kellene mert ez már kölök telcsi lett
(#17633) gabe96
Sehogy.
Jó tanácsként annyit: Kicsit olvasgatnod kéne. Pl. 1.hsz.; 2.1-2.2 és 2.3 különbségek stb. Kis önállóság nem ártana, a kereső használata sem bonyolult.
-
gabe96
aktív tag
aggregàtor n74 minimal ROM-jánál hogy tudom bekapcsolni hogy használja az EXT partíciót
elôre is köszönöm! -
szki
őstag
válasz
Keeperv85 #17623 üzenetére
No ugye, hogy nem nagy kunszt beégetni egy ...ROM chipet, és van eljárás Brick Blade-re is... Nyilván azért igényel elektronikai ismereteket, és nem ajánlott home user-eknek.(#17624) zsocax: 1. hsz.-ben van link az akku kérdésre.
-
zsocax
csendes tag
Üdv.
Wipeoltam a battery statsot, de ugyanúgy rossz.
Ma éjjel pl felraktam töltőre a telót 55%-al és mire keltem, 47 lett belőle...Tud valaki segíteni?
Köszönöm
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bakterka #17621 üzenetére
Mivel kvázi szerencséd van és az FTM még bejön, semmi pánik! Irány a T szerviz! Ne piszkáld tovább, mert ha ennél jobb lesz és esetleg úgy kapcsol be, hogy nincs IMEI számod, akkor nagyon hamar el fognak hajtani vele. Így viszont nincs mód az azonnali bevizsgálásra, ergo nem tudnak vele hazazavarni... (Remélem T-s telóról van szó...
)
@api29:
Inkább nem szeretném a módszert közzétenni, mert simán lehet vele IMEI-t cserélgetni. Legyen elég annyi, hogy a v880-as gyári flasher nagyon is működik, ha valaki be tudja állítani. Szerintem ezzel neked pl. egyértelmű mit is csináltam.
-
Keeperv85
nagyúr
Na én asszem' meg tudom műteni akkor is a Blade-eket, ha totál hazavágta valaki. Nehogy utánam csináljátok, de most lehúztam 3%-ál a T-s frissítés közben, úgy hogy direkt az akkut is benne hagytam. Eredmény: se kép, se hang. Fél óra múlva volt újra IMEI számom, G2-es FW feltöltve. Mintha semmit sem csináltam volna előtte...
Viszont ismételni tudom csak magam: NE CSINÁLJÁTOK! Nem kell nektek ennyire a G2-ből semmi! Nincs érdemi haszna még! Ha valakinek nagyon kell a hivatalos csomag, illetve nagyon szeretne CM7-est próbálni, akkor is akkor és csakis akkor csináljon bármit is, ha úgy érzi tud válaszolni a következő kérdésekre magában:
- Megakadt a frissítés, 0-4% között. Melyik folyamat történik ebben az időben?
- Megállt a frissítés 98%-nál, csak recovery van. Most mi van?
- Mi az az FW? Miért is kell ahhoz átírni, hogy az új programok működjenek, miért nem elég csak a partíciós táblák méreteinek átállítása?
- Az mit jelent hogy elszállt az IMEI? (lásd alattam...)Ha csak egy kérdésre nem tud valaki egyértelmű választ, NE álljon neki, mert NEM tudjátok otthon többet feléleszteni a telót.
(api29: Bocs, most nézem csak, hogy véletlen a te hsz-edre nyomtam a választ...
)
Keresőkifejezések: tégla, brick, FW, G2, Gen2
-
bakterka
tag
Hali!Sziasztok!Tegnap szerettem volna telepíteni a hivatalos T-Mobilos 2.2-t.A frissítés vége előtt megszakadt az USB kapcsolat!Most ha bekapcsolom csak az FTM felirat látszik!Mit lehet vele kezdeni?Baccam ki a kukába?(egy kezdő androidos)
-
szki
őstag
Most miért?
7300 Ft -os akksi ár teljesen korrekt
Bontsad szét a tégla telodat, és alkatrészenként eladod 40eFt-értAmúgy vannak azért korrekt eladók is megfelelő papírokkal. De 3 hónapos "garanciával", és eredeti doboz, papírok hiányában nem javasolt használt készülék vásárlása.
Emlékszem még a '90-es évek 2. felére, amikor nagy üzlet volt új előfizetés+akciós készüléket venni (akár hajléktalan nevére), aztán 2 nap múlva a készülék már külföldön talált gazdát jópénzen, míg az előfizetés+készülékrészleteket senki sem fizette. Komoly üzletág volt ez akkoriban. -
Fooler89
őstag
Cm nightly akarok használni akkor minden egyes új verziónál újra kell pakolni a rendszert?
(full wipe)
A Cm oldaláról leszedett romok ugye nem használják az ext2-öt? -
anglergab
addikt
válasz
socketbind #17553 üzenetére
Üdv!
Én sokat teszteltem az USB OTG-t (pontosabban egyelőre az USB Host módot -- ekkor a telefon PC-re nem köthető, mert ugye nem kliens). Android 2.1-en (!), Sven Killig binárisaival és házilag gyártott kábellel sikerült egyszerre 2 db USB-s billentyűzetet és 1 USB-s egeret csatlakoztatnom, ezek mind működnek is. A pendrive már nem sikerült, valamiért nem működött. Keress a nicknevemre, USB host mode-ra a ZTE Blade fórum archívumában (I. rész). Ismétlem, Sven Killig 2.1-es rendszerre oldotta meg az USB Host Mode támogatást (a boot.img biztosan 2.1 specifikus, jó eséllyel a *.ko fájljai is).
Jó lenne 2.2-n megvalósítani az USB host módot, még jobb lenne az USB OTG aktiválása. Ehhez azt támogató boot.img (ebben szigorú értelemben a kernel) és ko (kernel object) fájlok (driverek az USB-s perifériákhoz) kellenek. Láttam a fórumban, hogy Te nagyon értesz a témához. Együttműködhetnénk a 2.2-es USB OTG aktiválásban.
Szerk.:
- van USB Host Mode-hoz kábelem.
- 2.2 alatt is biztosan megoldható. 2.1-en: saját videó -
szki
őstag
válasz
#19617792 #17606 üzenetére
Jót viccelődünk
Akkora luk van az Android biztonságában, hogy két cikk is virít itt fent róla. Prohardver fórum felületen vagyok, és látom, hogy IT Café, és a Mobilarénában is kiemelt cikk. Állítólag csak a 2.3.4 nyújt védelmet, vagy nem lépünk nyilvános helyen titkosítatlan wifire, amikor épp szinkronizálgat a telo a gugli fiókkal.
Gondoltam akkor most belehúznak a guglinál, meg a ZTE-nél, és Q2-ben jön a friss OS
De jó lesz szerdán is -
gabe96
aktív tag
okos voltam
-
DarkGubi
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest