Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Szia!
Annakidején én is kipróbáltam több márka legújabb vívmányait és végül a Roland nyert magasan. Az (akkor) új progresszív kalapácsmechanikájuk hihetetlen jó, gyors, nem puha, de akinek nem felel meg a gyári beállítás, az RD-700SX esetén menüből állítható. Persze, van ezeken midi is, de már USB is, ami eléggé megkönnyíti a PC-s dolgot.
Próbálgatni a Radnóti utcában lévő Zenegalériát javaslom, nagyon segítőkészek voltak. Épp nem volt a bemutatóteremben RD700SX, ezért beengedtek a koncertterembe és ott a Roland bemutatózenekar hangszerét nyomogathattam kedvemre, vagy 1 órán át. Tudom, ez a típus kicsit több mint 400, de ez a kalapácsmechanika van az FP-7-ben is ha jól tudom, de ott ezt biztosan meg tudják mondani.
Üdv, V
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
KilgoreTrout
senior tag
Érdemes lehet szerintem elgondolkodni egy midi billentyűzet + midibox felálláson is. Pl. a Fatar gyárt nagyon jó mechanikákat és aztán ezt azzal bővíted, amivel akarod, ráadásul jóval olcsóbban ki is jössz.
Vagy, ami még költséghatékonyabb, ha veszel a gépedhez egy jó hangkártyát (50-60000-től már vannak kifejezetten zenélésre valók észrevehetetlenül alacsony latencyvel) és a gépre kötöd a billentyűdet, és különböző Vsti-ket hajtasz meg vele. Ezeknek a hangminősége már azonos v túl val egy 2-300.000-es szintién, és hát ...khm... végülis ingyen is hozzá lehet jutni.
pl: http://www.synthogy.com/pages/audio.html itt van pár audio demo (mondjuk ez az egyik véglet, ~40 gigányi zongora minta)
vagy pl Steinberg The Grand, de nekem például nagyon bejön a TruePiano is (truepianos.com - ez nem tisztán mintavételezett, hanem hibrid mintavételezés-szintézises technikát használ, látszik is a méretén, csak 50 mega)
Ráadásul így jóformán korlátlanul bővítheted újabb hangszínekkel a szintid, pl B3 orgonával...
http://www.native-instruments.com/index.php?id=b4ii&L=1[ Szerkesztve ]
-
-
Viszlát
addikt
A Roland kész felüdülés volt és nem csak a drágább kategória. Talán az FP-2 volt az amivel kezdetekben szemeztem, már az is klasszisokkal jobb volt az általam próbált Yamaháknál, de aztán az RD700-SX még azt is mérföldekkel verte (csukott szemmel nem mondanám meg, hogy éppen nem hagyományoson játszom.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
Szia, nem felejtettem el, de sajnos akiről én tudtam az már nem csinálja. Viszont folyamatban van egy komoly szakember telefonszámának előkerítése, az Akadémián is ő hangol. Remélhetőleg ma vagy holnap utolérjük és akkor megosztom veled a számát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest