Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti444
csendes tag
Sziasztok!
Az én tapasztalataim a következők: Z9S-t akartam vásárolni, helyette inkább a "jövőbiztos" Z9X-et választottam. 6.0.46-os firmware-rel érkezett, frissítettem 6.066 beta-ra.
Jelenleg egy full hd tv-n használom (Samsung 40a656), 4k-s tv beszerzése januárra tolva. Egy Dune HD Base 3.0-t fog váltani. Ismerkedek még a lejátszóval, 2 napja nyúzom és beleszaladtam jó pár idegesitő bug-ba:
- Better watch out 1080p remux: 24.000 fps-es film, a lejátszó ennek ellenére 23.976hz-en küldte ki a jelet tv-re. Láttam én film közben, hogy ritkán de néha megriccenn a kép. Ezt persze úgy, hogy auto framerate bekapcsolva
- 23.976 hz-es filmeknél is mintha tapasztalnék néha judder-t (Dune-nel ez tökéletes volt) 1080p-s H.264 tömörítésű mkv-k esetén
- Külső srt fájl esetén nálam is jelentkezik a kenuba01 által említett felvillanás eltűnés jelenség, rohadt idegesítő számomra is. MKV- ba ágyazott feliratok esetén nincs ilyen probléma.
- Couples retreat 1080p BW rls már az Universal logonál beszaggatott, azt hittem először adatátviteli hiba, átdugtam az összes usb bemenetre a dokkolót, mindegyiken jelentkezett. Átdugtam a dune-re ott hibátlanul, akadás mentesen ment. Átmásoltam külső ssd-re ismét be a Z9X-be, ugyanott beszagatt. Nem értem miért. Azt gondolnám, hogy a 4k idején nem nagy elvárás egy 1080p-s film lejátszása
Szóval eddig nekem is csalódás ez a lejátszó, de bizakodó vagyok, hogy megoldás érkezik ezekre a problémákra. Amíg 4k-t nem nézek addig vissza is térek a dune-hez. -
peti444
csendes tag
válasz Beni2360 #10695 üzenetére
Milyen beállítas lehet ami beleszólhat abba, hogy folyamatos-e a mozgás?
Ezekkel használom:
Framerate switch: Frame-rate and resolution
Hdmi mode:1080p23hz
Non4k priority YUV444 8bit
Hdmi range Auto
Deep color compatibility off
HDR Auto
MaxCLL and MaxFALL on
HDCP 2.2
A tv egy 2009-es Samsung 40A656,van ezek között a paraméterek között olyan amit esetleg speciálisan ahhoz kéne igazítani. Mondjuk HDMI range vagy HDCP? Ezek közbeszólhatnak?
A tv 24p képes, a Dune-vel teljesen akadásmentes a kép, szóval azt kizárhatjuk, hogy a tv nem kezeli e jelet.
Beolvastam a filet a mediainfo-val:[ Szerkesztve ]
-
peti444
csendes tag
Netflixet használtok Z9X-en?
Telepítettem a menüben található ikonra kattintva. Sajnos itt azt tapasztalom, hogy nics auto frame rate.
Mindent 1080p60hzen küld a tv-re. Resolution gomb megnyomásával tudom kiválasztani a megfelelő frekit, viszont itt nem tudom kiolvasni a filmből milyen fps-el rendelkezik, így neten fellelhető rls-ek nfo-jában nézem meg milyen fps-e van adott filmnek. Ha jól emlékszem itt a fórumon olvastam Z9S esetében, hogy ez az alkalmazás nem médialejátszóra lett optimalizálva így nem is fogja tudni használni a frame ratet. Szerintetek erre várható megoldás vagy így kell megbarátkozni vele? -
peti444
csendes tag
válasz blakey #10710 üzenetére
Hát ezt sajnálom :/
tv-kre telepített netflix alkalmazás tudja követni az fps váltást vagy ez a probléma hogyan küszöbölhető ki? Egyszerűen allergiás vagyok ha nem kadencia helyesen jelenik meg a film. Bezzeg feleségem észre se veszi ha 23,976 helyett 60 hz-en megy minden -
peti444
csendes tag
Feltenném az új 6.0.80-as fw-t, javasolt telepítés előtt factory reset vagy mehet fel anélkül is?
-
peti444
csendes tag
Frissítettem a 6.0.80-as firmware-re, külső srt felirat kezelése még rosszabb lett, mint volt eltűnik, feltűnik, bevillan a következő felirat, visszaugrik az előzőre...
-
peti444
csendes tag
Új, 6.0.85 beta fw jött ki Z9X-re
-
peti444
csendes tag
új fw changelogja szerint nem javították a villogó feliratot, viszont visszajelzések szerint a hangkihagyás, DV és Atmos problémák megszűntek
-
peti444
csendes tag
Erősítsetek már meg légyszi, hogy nálatok is jelentkezik ez a villogó/beugró/eltűnő felirat külső srt fájl esetén. Többször jeleztem már a hivatalos fórumon, videot is töltöttem fel a jelenségről, 4-5 tag alá is támasztotta, de mirror nevű fejlesztő/tesztelő még ilyennel nem találkozott...
-
peti444
csendes tag
válasz Beni2360 #10936 üzenetére
Nálam az összes film ezt csinálja, aminél nem az mkv konténerben van a felirat, hanem mellette .srt formátumban. Dune-n megnéztem ugyanezeket, ott tökéletes. Ha a felirat internal, akkor tökéletesen megjeleníti a zidoo.
Ha most megint megnézem ezt a filmet, ezek a villanások már nem ugyanott jelentkeznek, hanem máshol.
Azok a részek így néznek ki az .srt fájlban, amiről a videot készítettem:
"Azt ajánlom, fogja be a száját ez itt nem a labor"
16
00:01:51,066 --> 00:01:52,396
Mi folyik itt? Kik ezek?17
00:01:52,484 --> 00:01:55,074
Azt ajánlom, fogja be a száját,
ez itt nem a labor.18
00:02:12,838 --> 00:02:14,338
Ion ágyúval talált el minket."Már találkoztunk. A gyermek életben van?"
25
00:02:54,505 --> 00:02:57,295
Nagy hibát követsz el, ő itt Dr. Pershing.26
00:02:57,925 --> 00:03:00,085
Már találkoztunk.
A gyermek életben van?27
00:03:00,594 --> 00:03:03,184
Igen, a parancsnoki hajón van.[ Szerkesztve ]
-
peti444
csendes tag
válasz pontyos #10944 üzenetére
Ez baromi érdekes. Vagyunk kb 4-5-n a hivatalos fórumon akik állítjuk, hogy van egy ilyen bug, a fejlesztőknél nem jelentkezik és nálatok sem.
Mi a fene lehet a probléma? Z9X, legújabb fw, csak helyi lejátszás USB 3 porton, 720p/1080p RIP vagy remux tökmindegy, csak mkv-ban vannak a filmjeim. Összes fw-el csinálja, csak ha srt fájl mellé van rakva, mkv-ba ágyazott feliratnál nem. Minden filmnél, amelyiken így van felirat. Nem időzítés probléma, ugyanoda visszatekerve már nem produkálja ugyanott a felirat villanást.Van hogy 1 perc alatt 3X, van hogy 10 percig semmi. Dune-n semmi ilyen problémám nem volt, pedig van olyan film amit azon is néztem ezek közül. -
peti444
csendes tag
válasz makkai #10946 üzenetére
Nem csak a mandalorian hanem bármilyen film ami külső feliratot használ ilyen, csak pont ez volt kézközelben, hogy próbálgassam.
Töltöttem fel a hivatalos fórumra videokat, megnéznéd, hogy esetleg te is ezt látod-e?
http://forum.zidoo.tv/index.php?attachments/flashing-subtitle-rar.6083/ -
peti444
csendes tag
válasz pontyos #10947 üzenetére
Nem gondolnám, hogy ez beállítás hiba, nem is tudom igazából mi az amit elállítva vagy beállítva ezt produkálhatja. Kódkiosztás, felirat beállítás minden defaulton vagy auton van, mint ahogy az előző posztomban beraktam a screeneket.
Ezeket a filmeket már régen is néztem a Dune-n probléma mentesen. (Dune Base 3.0, előtte Popcorn NMT-100A és egyiken sem tapasztaltam ilyen felirat problémát)
Indítottunk a hivatalos zidoo fórumon topicot neki, 3-4 ember szintén jelezte, hogy problémája van
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoo-z9x-subtitle-flashing-blink.84751/ -
peti444
csendes tag
válasz kenuba01 #10956 üzenetére
Megtennéd, hogy te is jelzed a hivatalos fórumon?
Indítottunk egy topicot, hátha így már jobban ráfekszenek a témára.
Az egyik fejlesztő erre amúgy azt javasolta a fórumon, hogy akkor muxoljuk össze a filmeket...
Ez az optikai kimenetes hang kihagyás viszont nálam nem jelentkezett, pedig be van iktatva egy toslink switch is a rendszerbe.[ Szerkesztve ]
-
-
peti444
csendes tag
Kedves kollégák! (akik RTK1619 chipes lejátszóval rendelkeznek)
Aki tapasztalt külső felirat során villogást, dupla megjelenést, idő előtti eltűnést, következő felirat bevillanást az aktuális szövegben az légyszi írja meg, hogy milyen nyelven nézte a feliratot.
Számomra az kezd körvonalazódni, a hivatalos fórumot olvasva, hogy típus és felirat nyelv függő -
peti444
csendes tag
válasz Beni2360 #10969 üzenetére
Gyakorlatilag bármilyen release címet küldhetnék, aminél a felirat .srt-ből megy.
Küldök azért egy-két konkrétat pü-ben, amit az elmúlt napokban néztem és tuti csinálja.
Viszont nehézség az egészben, hogy ha valahol kiszúrom, hogy ott volt a villanás, visszatekerek oda és már nem lesz ott mégegyszer.
Tettem fel pár napja wetransferre 2 rövid videot, amiben látszódik, hogy is néz ez ki, azt például a mandalorian utolsó részéből készítettem, az 1080P-s MZABI rls-ből -
peti444
csendes tag
Most néztem meg az alábbi filmet:
W*n*er.Wo*an.2017.1080p.BluRay.REMUX.AVC...Atmos......
Csináltam ismét egy kis összeállítást a villogásról a hivatalos fórumra.
Itt tudjátok letöltni
A rar fájl tartalmazza az srt fájlt, szóval ha szeretnétek ti is tesztelni, meg tudjátok nézni.
Ellenőriztem a feliratot és nincs benne semmilyen időzítésbeli probléma, nincsenek átfedések, néhány indokolatlan dőlt sort kivéve rendben van.[ Szerkesztve ]
-
peti444
csendes tag
válasz Ribobon #10984 üzenetére
ma vagy holnap kipróbálom angol felirattal
próbálgattam ma a lejátszón a felirat kódolásokat, de amelyik az ékezetes karaktereket megjelenítette, az fel-fel villant
viszont ha a felirat bele van muxolva az mkv konténerbe, akkor tökéletes a felirat, ez az érdekes, pedig a legtöbb esetben abba ugyanazt az srt fájlt rakják bele, amit én is mellé rakok
eddig a hivatalos fórumon lengyel, magyar, görög, francia, spanyol és török jelentkezett ezzel a hibával -
peti444
csendes tag
válasz Beni2360 #10993 üzenetére
1. Megjön a felirat majd pár ms-ra eltűnik és újra megjelenik, "felvillan" innen a flashing elnevezés
2. Megjön a felirat majd eltűnés helyett a következő feliratból bevillan aztán visszatér az előző felirat, de olyan gyorsasággal, hogy csak bevillanásként lehet észlelni
Az 1. eset a leggyakoribb. A videóimban egyértelműen látszik miről van szó
én nem említettem egy szóval sem pulzálást[ Szerkesztve ]
-
peti444
csendes tag
6.0.90-es firmware elérhető Z9X-re, Z10 Pro-ra, Z1000 Pro-ra és UHD3000-re.
Hivatalos fórum letöltési oldal
Láss csodát mi szerepel a change log-ban:
7. Optimize the problem that the external srt subtitle will occasionally flash.
Boldog Új Évet mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
peti444
csendes tag
válasz Laposelemer #11007 üzenetére
Flashing effect megoldva, most helyette csúsznak a külső feliratok
-
peti444
csendes tag
válasz kenuba01 #11032 üzenetére
Nálam nem jelentkezett flashing, viszont most késleltetve érkeznek a feliratok és ahogy említetted, ha egymás után sok beszéd van akkor rövid ideig marad fenn a felirat. Ez akkor van főként, amikor több mp, perc telik el beszédes jelenetek között, az első felirat mintha késleltetve jelenne meg, de közben érkezik a következő és így lerövidül a megjelenítési idő
-
peti444
csendes tag
válasz Laposelemer #11030 üzenetére
Kb olyan 0,5 másodpercet
Az elejétől csúszik, de nem csúszik el folyamatosan, mintha nem egyezne a film és a felirat fps-e[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- TCL LCD és LED TV-k
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs