Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
rostiron #8245 üzenetére
Ebben a videóban a Digione Signature szerepel, a hirdetésben a sima Digione. A sima van nekem is (a Signature sokkal drágább). A sima 1 tápos, a Signature 2 tápos.
A pi4 nagyobb teljesítményű, de nagyobb fogyasztású is, nagyobb hűtőborda kell rá. Nekem a Picoreplayerhez elég a Pi3, a Volumio nem tudom mekkora erőforrás igényű. Ennek érdemes utánajárni és akkor kérheted akár Pi4-el is. -
senior tag
válasz
rostiron #8241 üzenetére
Ldac = Losless Digital Audio Codec. Bluetooth-on keresztül ezzel érheted el a legjobb hangminőséget a BTA30 Proval (amikor BT adóként használod). Viszont ezt csak akkor tudod kihasználni, ha coaxon vagy optikán érkezik a zene, amit megoszt a Fiio. Ha usb-n, akkor nincs LDAC.
Ha a csajod fejese tudja az LDAC-t (vagy később Te használnál ilyen fejest/fülest), akkor jobban jársz a Digione-al.Bár nem hallottam ezt a dac-ot, de abból kiindulva, hogy a drágább K11 R2R-ben is szutyok minőségű usb-t építettek Fiioék, nagyobb összegben mernék fogadni arra, hogy a BTA30 Pro is jobb minőséget tud coax-on, mint usb-n.
Nyugodtan olvass utána, milyen minőséget képvisel a Digione. Ennyiért szerintem ajándék. Nálam a Wiim Pro és Pro Plus mellett is labdába rúg.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #8239 üzenetére
Mi ezen a bonyolítás? Ígyis-úgyis 1 kábel jön a dacba.
Gondolom azért van bt-s dacja, mert használja is. Ez a dac csak coax-on és optikán tud LDAC-ot, ami rendben van. A többi protokol a mérések alapján moslék minőségű ebben a dacban.
Ráadásul SPDIF-en a nagy felbontású PCM nem is megy át.
Adatlapot néztél? Usb: 48kHz/16bit, Coax: 192kHz/24bit. -
senior tag
válasz
Polllen #8198 üzenetére
Én az elmúlt hetekben agyfaszt kaptam a Wiim Home app béna működésétől, visszaálltam a picoreplayer+LMS párosra. Ugyanúgy squezeelite fut mindkettőn, a picoreplayeren újabb 2.0-s verzió, a Wiimen 1.9.
Az LMS is sokat gyorsult, így sebességben sem igazán érzem visszalépésnek a Wiimhez képest. -
senior tag
Nem sokkal azt követően változott a név, hogy a Logitech lelőtte a mysqueezebox szervert és megmozdultak a közösség fejlesztői.
Sokat javult a sebessége, illetve a telepítést követő beállítás is lényegesen gyorsabb lett. Alapból magyarul, material skinnel indul, rögtön felajánlja a legfontosabb pluginek telepítését is.
Nálam egy rpi4-en fut picoreplayer alól. (A lejátszó picoreplayer egy rpi3b+-on.) Érezhetően gyorsabb az egész és a testreszabhatóság miatt nekem még mindig szimpatikusabb, mint a Wiim felülete. -
senior tag
Van itthon nas-ként használt mini pc-ről futó LMS szerver, Wiim Pro és Rpi3b+ Allo Digione hat-el, Picoreplayerrel.
A kényelem miatt a Wiim Pro-t javasolnám elsősorban. Másodsorban pedig azért, mert az Allo Digione már nem nagyon kapható sehol. Plusz a raspberry+digi hat mellé egy jobb lineáris táp is kellene, ami tovább drágítja a dolgot.
A Wiim Pro-n ugyanúgy a squeezelite lejátszó fut, mint a Picoreplayer alatt. Ha nincs bekapcsolva az rpi, az LMS a Wiim-et csatolja fel lejátszóként. Nas-ról nálam minidlna-n keresztül látja a Wiim a mappákat, de alapvetően Deezer-ről szólnak a zenék. -
senior tag
Nekem egyik app sem jött be. Böngészőből használom Material skin -nel (pluginként telepíthető LMS alatt).
-
senior tag
válasz
contaxg #8046 üzenetére
Meglepett, hogy az InnuOS 2.0 gyakorlatilag egy LMS + squeezelite (audio részt illetően), némi felhasználóbarát saját fejlesztésű púderrel. Ügyesen látták meg a benne rejlő lehetőséget, mert nagyon stabil és jó a hangja. Viszont a Logitech eléggé elengedte a kezét az utóbbi időben, aminek lassan meg is lett az eredménye.
-
senior tag
válasz
contaxg #8042 üzenetére
Eddig is volt plugin, de a hitelesítés a mysqueezebox szerveren keresztül történt, amit most lekapcsoltak. A linkelt fórumon ott van amúgy minden infó, nincs semmi "haha", ha érdekel, elolvashatod. A szolgáltatókat keresték meg, illetve a szerver lekapcsolásáról szóló hír után kérték, hogy minél többen írjanak a szolgáltatók supportjának/fórumaira, hogy működjenek együtt a fejlesztőkkel (az egyikük Logitech alkalmazott). A Deezerből elég nehéz kiverni a szükséges api-t, de úgy tűnik megoldódik az is. (Először megvonták a vállukat a Deezernél, de egyre többen írták a fórumain, hogy lelépnek más szolgáltatóhoz. Ennek hatására meggondolták magukat.)
-
senior tag
Egy TMP tápom van az Rpi-hez, gondolom a Wiim sem fogja húzogatni a száját, ha megörökli.
Panthera: A Volumio nekem sem tetszett, bár én a 2-es verziónál abbahagytam a kísérletezést. A Kodi vezérléséhez keress appo(ka)t, az LE csak a Kodi-t futtató minimál OS.
Az egyik mini pc-re raktam Linuxot és felraktam a Deezer app-ot. Ha fut az app, a telefonon működik a Deezer Connect, tudom vezérelni a pc-ről történő lejátszást. Ha USB-s dac-om lenne, lehet megelégednék ennyivel is, ingyen van.
Teszek egy próbát az Rpi-s Kodival is.
-
senior tag
válasz
tibor72 #8018 üzenetére
Nálam mini pc-n fut az LMS szerver, Raspberry pi 3b+ és Allo Digione pároson pedig Picoreplayer. Deezer-t használok. Egy ideje nézegettem a Wiim Pro-t a fentiek helyett, asszem adok neki egy esélyt.
Most nézem, hogy Kodi alá van Deezer plugin is. Ha megjött a Wiim, teszek egy próbát a Kodival a raspberry-n. -
senior tag
Lelövik a mysqueezebox.com-ot, így megszűnik minden, az oldalon keresztül eddig hitelesített streaming szolgáltatás (Deezer, Tidal, stb) használata.
-
senior tag
Ha van egy LMS szervered, akkor a lejátszód lehet pCP vagy Moode is. Ha a Moode-ot választod, akkor külön készüléken kell legyen az LMS szerver. Ha a pCP-t, akkor az rpi-re fel tudod rakni az LMS szervert is, így lehet egy eszközön a szerver és a lejátszó.
Mostanában inkább pCP-t használok, hangban nem érzem visszalépésnek a Moode-hoz képest, viszont sokkal stabilabb és a rendszer mérete is kisebb. Memóriából fut az egész lejátszó, tapasztalatom szerint akár egy rpi2 is bőven elég neki.
Az LMS-ben van Tidal, Deezer, Qobuz, Spotify, így mindenféle hókuszpókusz nélkül tudod használni. Én szeretem túrkálni a Live Music Archive-ot is (4870 kiselőadó koncerfelvételeit tartalmazza). Automatikusan szinkronizálja a streaming app-okban történt változásokat (pl. playlist, kedvencek, stb.).
Telefonról vezérled a lejátszást, de nem a lejátszó felületén, hanem magán az LMS szerveren. (A lejátszó felületét igazából egyszer látom csak, amikor beállítom.) Ezt böngészőből, vagy alkalmazásból tudod megoldani. Én böngészőből használom, a Material skin mellett feleslegesnek érzem külön alkalmazással bohóckodni.
Egyetlen hátránya van az egésznek, rá kell szánni az időt a szerver és a lejátszó beállítására, ami első alkalommal lényegesen több, mint a Moode esetén. Ha külön eszközön van az LMS szerver (nálam egy Debian alapú mini pc), akkor igazából csak a lejátszó csere-berejénél kell pár dolgot állítgatni, a szervert már nem kell piszkálnod.
Nagyon aprólékosan be tudsz állítani mindent. Pl. megadhatod, hogy külön processzormagon fusson a lejátszás, időzítheted a szinkronizációt, hogy gyengébb vason futó szervernél ne lassuljon be a rendszer, amikor épp zenét hallgatnál, stb.
Ha van türelmed elbabrálni ilyenekkel, akkor tégy vele egy próbát. Ha a gyors/kényelmes megoldások híve vagy, akkor marad a Moode, Volumio, más. -
senior tag
válasz
Bogyó bá' #7950 üzenetére
Nekem 2 db Rpi4 (2 GB) van. Az egyiket befogtam LMS szervernek (Tidal, Deezer és saját flac), ami jelenleg csak egyetlen lejátszót (Rpi3+ Allo Digione) szolgál ki. A másik Rpi4 jó ideje csak porosodik. Ha szeretnél játszani, kölcsön tudom adni. Gyári táp van hozzá, illetve armor borda van rajta. Utóbbi nem tudom, mennyire van útban egy HAT-nek.
-
senior tag
válasz
Tothg86 #7642 üzenetére
Régebben az SMSL X-Usb-t ajánlották erre a célra. De ez kifutott. Az utódja az SMSL PO100 Pro. Usb bemenet, coax, optika és i2s kimenetek. Xmos XU316 van benne, dsd és mqa kezelés is megy neki. Audiophonics, Aliexpress és Amazon is forgalmazza, 80-90 eur/usd körüli áron.
Ettől olcsóbban (40-50 usd) a CM6631A-ra épülő holmik kaphatóak Aliexpressen. -
senior tag
válasz
SunMount3r #7638 üzenetére
Ha rendesen rálát a routerre, akkor nincs gondom a wifivel (3b+ és felette Digione) Moode alatt, oda-vissza másolgatok rá bármennyi adatot.
Van egy adapterem (asszem Tplink), majd kipróbálom. Ha működik, kiderítem a típusát. Ha Moode alatt megy, gondolom Volumio alatt is fog.
-
senior tag
Nekem van TMP és Digione is, igaz Rpi3b+-on. (Van itthon Rpi4 is, de az armor miatt nem akartam szenvedni a Digione ráapplikálásával.) A TMP mellett én nem éreztem érdemi javulást a Digione érkezésével. Persze ennek más oka is lehet. (Pl. a dac coax bemeneten gyengébb, mint usb-ről.)
Számomra azonban kényelmesebb a coax használata, így a digione megmaradt. Sőt egy bnc-rca átalakítóval 2 coax kimeneted lesz a Digione-ról, így akár 2 külön dac-ot is ráköthetsz. -
senior tag
Rpi3b+al használok Digione-t. Rpi4 is van itthon, de szerintem az pusztán zenére overkill. Meg melegszik is.
Moode alatt egy kattintás kiválasztani audio output-ként a Digione-t. Szerintem Volumio alatt sem bonyolultabb.
Lineáris tápnak TMP-t vettem az Rpi-hez, de ez már (az én fülem szerint) nem hozott annyit hangban, mint a Digione.
A Digione-ban azt szeretem, hogy egy bnc-rca adapterrel két coax kimeneted lesz. Nálam így két dac is lóghat az Rpi-n -
senior tag
válasz
SunMount3r #7448 üzenetére
Találkoztam. Moode ugyanígy baromkodik. Még nem szántam rá magam, hogy megoldjam.
Nálam "gyűjtőmappák"-nál csinálja ezt, amikben több előadó innen-onnan összedobált számai vannak. Talán ha beraknék egy borítóképet a mappába, azt emelné be a random képek helyett. -
senior tag
válasz
Polllen #7441 üzenetére
Nekem orangepi-on futott armbianra faragott omv. Kb két évig serverként használtam, megosztás samba-n. Stabilabb volt, mint az Rpi3b+, ami őszintén meglepett.
Moode alatt nekem is vacakolt néha az smb, ezért inkább az rpi-re kötöttem az ssd-t. Ugyanúgy elérem hálózaton, mintha a szerveren lógna és nincsenek váratlan meglepetések. -
senior tag
válasz
Melorin #7251 üzenetére
Igen, a Named I2S device: None.
DT Overlay kapcsán ezt írja a Moode: Contact the device manufacturer for information on which overlay to use. Ha a gyártó a Hifiberry Digi+ Pro-t ajánlja, akkor első körben azt próbálnám meg.
Nekem volt olyan kínai kártyám, ami nem ment a gyártó által ajánlott overlay-el, így maradt a próbálgatás/felhasználói visszajelzésekben túrkálás. Végül egy másikkal életre kelt. -
senior tag
válasz
SunMount3r #7205 üzenetére
Nekem a leírás alapján az jött le, hogy indulásnál figyeli, tud-e csatlakozni a beállított wifi hálóztatra. Ha igen, felcsatlakozik, ha nem, akkor hotspotra vált (már ha engedélyezted ezt). Újra wifire csatlakozni pedig újraindítást követően fog.
Mondjuk, ha Volumiot használsz, ki is próbálhatnád.Én Moode-ot használok.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #7203 üzenetére
[link] Hotspot részt nézted már?
-
senior tag
válasz
letoltobeze #7164 üzenetére
A 2Tb-os SanDisk ssd-kre ugyan nem találtam adatot, de más gyártók hasonló méretű ssd-i sem kérnek 0,7-0,8A-nél többet (max). Gyári táppal használod a Pi-t? Milyen fájlrendszer van az ssd-n?
-
senior tag
válasz
letoltobeze #7160 üzenetére
Ha bedugtad az usb-s meghajtót, akkor Menu és Update Library. Utána ott kell legyen a meghajtó a listában az USB pont alatt. (A hálózaton is megosztja samba-n keresztül).
Egyébként milyen külső házban van az ssd, illetve milyen ssd? -
senior tag
válasz
Ba cy lus #7133 üzenetére
UASP a kulcsszó, amit kerestem.
Az Rpi oldalán olvashatsz a témáról, az általad tapasztalt problémák is mind ott vannak a hibalistában. Ez alapján továbbra is azt gondolom, hogy a házzal lesz gond (pontosabban a ház-linux párosítással).Szerk: Az említett házban használtam hdd-t és ssd-t is ntfs-re, majd ext4-re formázva. Sosem volt gond Moode alatt egyik esetben sem.
-
senior tag
-
senior tag
válasz
SunMount3r #7057 üzenetére
Ha ezek meg nem számítanának...
Szerintem ezek csak akkor számítanak, ha hallod is a különbséget a meglévő rendszereden a lejátszók között. Ha azért választod a Jriver-t a Foobar helyett, mert mások/sokan jobbnak mondják, akkor a maximumot nem magadnak hozod ki a rendszeredből, hanem a másoknak. (Nem a Trónok harcából jött másokra gondolok.)
-
senior tag
válasz
SunMount3r #7043 üzenetére
Én az oldalukról vettem a Digione-t, mert máshol nem volt készleten. Házat viszont nem vettem tőlük, mert szerintem bűnronda mindegyik. 8 hónapja használom így, néha kap egy portalanítást, semmi baja.
-
senior tag
Lineáris tápról persze, hogy szépen szól. A linkelt mod szerzője viszont a gyári Pi tápot használja. Emiatt kellett a szűrő.
Én abból a feltételezésből indultam ki, hogy a budget kategóriában nézelődő fórumtárs valószínűleg nem akar még külön lineáris tápra is költeni, mert abból egy normális darab többe kerül, mint maga a dac. -
senior tag
válasz
SunMount3r #7022 üzenetére
Budget kategóriában sajnos csak kompromisszumos megoldásokat fogsz találni. Ezt tapasztalatból mondom.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #7018 üzenetére
A DAC+ Pro állítólag nagyon jól szól némi módosítás után. Feltéve, hogy sikerül szerezni használtan.
-
senior tag
válasz
letoltobeze #6897 üzenetére
Pedig nem egy bonyolult dolog a Moode. Mivel szívsz?
-
senior tag
válasz
letoltobeze #6872 üzenetére
Aprón van pár darab 3b+ használtan, ha nagyon sürgős.
-
senior tag
Nekem Allo és TMP táp is van itthon. Egy Rpi3b+ -al használom őket. Véleményem szerint elég az egyikre beruházni a kettőből, attól függően, hogy usb-ről vagy coax-ról etetnéd inkább a dac-ot.
Nekem a táp volt először. Az Allo már nem hozott igazán észrevehető javulást a hangban.
-
senior tag
válasz
letoltobeze #6594 üzenetére
Én egy TMP féle táppal kezdtem, aztán jött az Allo Digione. A TMP-vel érezhetően javult a hangminőség, a Digione esetében ezt már nem tudom egyértelműen kijelenteni. (A dac egy Aune X8, az rpi pedig RPi3b+.) Olvastam olyan tesztet, ahol szintén arra jutottak, hogy egy jobb lineáris táp mellé nem indokolt a Digione.
Persze a végeredmény nagyban függ majd a dac coax bemenetétől is, szóval érdemes utánanézni, hogy az adott dac melyik bemenetről produkál jobb minőséget. -
senior tag
válasz
Ba cy lus #6486 üzenetére
Nem tudom mekkora távtartókat adnak mellé, az Allo Digione-nál 12mm-est kaptam. (Az Rpi -n lévő tüskesor magassága fix, szóval gondolom a Hifiberry-nél is ekkora lehet a távtartó). Esetemben (Rpi3B+) a procin lévő borda teteje és az Allo között kb. 5mm szabad hely van.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #6462 üzenetére
A'la nature. Sem a nas, sem a lejátszó nincs bedobozolva.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #6459 üzenetére
Méretre ez hasonló az Allo Digione-hoz. Nálam simán elfér a 3B+ -on úgy, hogy a pici bordák fent maradtak.
-
senior tag
válasz
Ba cy lus #6431 üzenetére
Csörögj rá. Én az első tápomra egy hónapot vártam. Idegeskedtem én is, de ez van, sajnos.
Engem most a Posta szívat. A franciáktól érkezett csomagom, a debreceni logisztikai központban van egy hete. Tegnap beszéltem a depóval (nem találták), az itteni postával (nem találták) és az ügyfélszolgálattal is. Mindenki látja, hogy becsekkolták a csomagot Debrecenben, de senki nem tudja megmondani, hogy merre van.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #6400 üzenetére
Nem használok Volumio-t, Moode-ot használok. De belenéztem a dokumentációba és egyből érthető választ kaptam arra a kérdésre, amit feltettél. Ezért osztottam meg.
Szóval ha dac-ot használsz, akkor I2S "on", ha csak a Pi jack kimenetét, akkor "Off".A led-ek működésével kapcsolatban pedig az Rpi dokumentációját érdemes fellapozni.
-
senior tag
válasz
SunMount3r #6397 üzenetére
A beállításokban meg a 2IS mód továbbra is ki van kapcsolva...
If you are are NOT using an i2s device (for example a USB DAC), then ensure that the 'i2s' switch is in the 'Off' position.
[link] -
senior tag
válasz
CyberFriend #6377 üzenetére
Akkor ezt benéztem. Sorry.
-
senior tag
válasz
CyberFriend #6368 üzenetére
3,5 A körül tud az alap verziója. (Én is ilyet használok.) Egyébként meg akkora teljesítményűt készít Tamás, amilyet kérsz.
Ba cy lus: Nekem is mondta Tamás, hogy most nincs 5V trafója. De ha megvan az alkatrész, gyorsan elkészül. A héten kértem egy 15V-ost, másnapra kész volt.
-
senior tag
Ideírom, hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben: Moode alatt ugyanígy működik a dolog.
Samba-n keresztül automatikusan megosztja az usb-re dugott ssd/hdd-t, így hálózaton keresztül barkácsolható a zene mappa.
Illetve itt is ugyanúgy látszanak a források, köztük az "SDCard", amire átpakolható a muzsika. -
senior tag
válasz
SunMount3r #6305 üzenetére
Az rpi topikban lanszelot fórumtárs most szenvedett meg vele, hogy a dac-ját működésre bírja rpi-vel, volumio-val és egy érintőkijelzővel. (A szenvedés a dac hibás kábele miatt volt, mint utólag kiderült.) Szóval működik a dolog.
Külföldi fórumok tapasztalatai alapján a gyári kijelzőhöz nem kell driver. Más gyártók cuccainál előfordulhat némi fennakadás (pl. van driver, mégsincs ui, stb). -
senior tag
válasz
SunMount3r #6286 üzenetére
Nálam Moode fut a Pi3B+ -on (próbáltam Pi4-el is, de nekem gördülékenyebbnek tűnik a 3-al). Néhány apró hűtőborda van a melegedő részeken, de szerintem azok nélkül is ellenne. Nem olyan forrófejű.
A lineáris tápom jobban felmelegszik, mint a Pi. -
senior tag
válasz
Ba cy lus #6279 üzenetére
Az első rendelésem nekem is ilyen volt. A válaszlevél után napokig nem történt semmi. Rájuk írtam, azt mondták küldik. Aztán megint semmi. Majd újabb email és sűrű bocsánatkérések közepette elengedték a szállítás díját. Azóta viszont flottul megy náluk minden rendelés.
Írj az "elérhetőségek" alatt lévő sczirjak-os emailre, ő intézi a megrendeléseket. Vele leveleztem én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden ami hőszivattyú
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest