Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
djsomi
csendes tag
válasz
LiteCross91 #2416 üzenetére
Esetleg az orosz appot be tudnád linkelni? Köszi!
-
farkas-j
őstag
Az MI Home alkalmazásba fel van véve a lakásunkban lévő robotporszívó és hőmérő. Hogyan és hová kell felvenni egy másik lakásban lévő robotporszívót és getway-t (persze a helyszínen), hogy mindkettő helyen lévő eszközöket el tudjam érni?
-
djsomi
csendes tag
válasz
LiteCross91 #2416 üzenetére
Aham, közben megnéztem, nekem HU-ra van állítva. Alapvetően én az aqara home-ot használom account nélkül. Csak gondoltam megnézem Xiaomi Home-ban is mert abban ugye több mindent lehet látni. Csak ott meg ez a 3 cucc dob hibtá
Külföldi fórumokon olvastam már hogy egy vszinu szerver/lokációhoz kapcsolódó gond, de gondoltam rákérdezek itt is.
Az orosz app IOS-en problémásabb kicsit de megpróbálom valamikor, már csak a kíváncsiság kedvért is.
Köszi!
-
LiteCross91
aktív tag
Profil, settings, region. Alapvetoen eu s orszagban mukodnek jol, stabilan. Nekem kínai szerveren fura dolgokat csinált. Az a baj, hogy ha eu szerveren vagy, ott nincs sok eszköz a gyari appon. Viszont van egy orosz Mi Home app, amiben eu szerveren is elerhetoek a kínais eszközök.
-
djsomi
csendes tag
válasz
LiteCross91 #2414 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom hol lehet ezt megnézni?
(sorry még új vagyok a témában)
-
djsomi
csendes tag
Sziasztok,
Gyors kérdésem lenne, vásároltam pár Aqaras cuccot, alapvetően működnek a dolgok, 2 problémám van hátha valaki jár már így és tudja a választ:
A smart plug nem igazán mér fogyasztási adatokat hol mutat valamit hol nem kaotikus. Rossz lenne a cucc maga?
Illetve a Xiaomi Home app 3 eszközt nem lát rendesen, a Hubot magát, a füst szenzort és ezt a smart plugot. Ha rábökök kidobja h Failed to initialize device (7).
Valaki találkozott már ilyennel?
Köszi!
-
Moki2
aktív tag
válasz
Zolinho05 #2401 üzenetére
MI GW kezel mindent , de régiófüggő , az aqara GW nek jobb az autómatikus feldererítése és aple compatibilis . Minden mozgásérzékelőnél tudsz beálítani időintervalumot , de aqara fényérzékelővel is rendelkezik (érzékenység nem állítható ) , de nem tudom megy e eu servereken . Itt jön képbe orosz app, nálam mainland china van.Ha több cuccot szeretnél később akkor vagy orosz app vagy kínai hub . [kép] [kép]
-
Alex91
félisten
válasz
korpicschess #2402 üzenetére
[link] , ez ugyan nem xiaomi, de relative olcso, es megy Alexaval is... Ezt ugy 10 cm-enkent lehet vagni.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
korpicschess #2408 üzenetére
Orosz appot használom EU szerveren, eddig megevett mindent. Telegramon beszéltem a fejlesztővel és ő írta, hogy a Gateway 2 a fenti izzókat támogatja csak.
Ha van valaki, aki ezt [link] vagy [link] ezt használja Xiaomi gateway-el, akkor jelentkezzen plíz. Egyébként engem az is érdekelne, hogy van-e itt olyan aki bármilyen ikea-s izzót használ gateway 2-vel, és konkrét link is érdekelne az izzóhoz. -
bl4ze
veterán
Urak,
Létezik wifi-s azaz nem gateway-os füstérzékelő amit MiHome képes kezelni? Gateway-em nincsen, nem is vennék, olyan érdekelne ami Global, azaz EU serverre felmegy. Köszönöm ! -
korpicschess
veterán
válasz
LiteCross91 #2407 üzenetére
A korábban említett régióra figyelj, nem tudom számít-e az égőnél (kínai/EU szerver, ilyenek).
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
korpicschess #2406 üzenetére
Egy fórumban megtaláltam a hub által támogatott ikea izzokat és sajnos ez nincs köztük.hatha másnak is segítség:
ikea.light.led1545g12 - IKEA E27 white spectrum opal
ikea.light.led1649c5 - IKEA E14 warm white
ikea.light.led1546g12 - IKEA E27 white spectrum clear
ikea.light.led1536g5 - IKEA E14 white spectrum
ikea.light.led1537r6 - IKEA GU10 white spectrum
ikea.light.led1650r5 - IKEA GU10 warm white
ikea.light.led1623g12 - IKEA E27 warm whiteSzóval rendelek philipset. Itt van: [link]
-
korpicschess
veterán
válasz
LiteCross91 #2405 üzenetére
Erre gondolok: [link]
Azért remélem sikerül beállítani az IKEA-sat! -
LiteCross91
aktív tag
válasz
korpicschess #2404 üzenetére
Nem tudom milyen phillipsre gondolsz. Most nem találom. Mivel ezaz ikeas nem működik jelenleg, így ez biztos nem éri meg. Ismeromek hozták, de en 800 lumenest akartam. Igazából alig van különbség. Nem éri meg sztem az 1000es.
-
korpicschess
veterán
válasz
LiteCross91 #2403 üzenetére
Sajnos segíteni nem tudok, csak kérdezem, hogy az a 200lm megéri a plusz felárat pl. a Xiaomi boltban kapható 3500 Ft-os Philipshez képest (bár épp nem kapható)? Próbáltad mindkettőt? Érdeklődök csak.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok! Vettem ikeaba egy Tradfri e27 1000lm izzót. Istennek sem látja a Mi home app. Xiaomi Gateway 2 van hozzá. Le es fel kapcsolom 6x, elkezd villogni az izzó, de nem találja meg. Kozben a hub meg kinaiul karattyol valamit.
-
korpicschess
veterán
válasz
Zolinho05 #2401 üzenetére
Sziasztok!
Én is hasonlókra készülök. Amit nekem tanácsoltak, hogy egy régióból legyenek az eszközök, és mivel a robotporszívóm amit rendeltem elvileg EU lesz, így maradnék ennél.
Van még egy Air Purifier 2-őm, az viszont valszeg kínai régió, mert adapteres. Ezen felül egy Geerbestes Yeelight körte, ami valszeg szintúgy kínai (hogyan tudnám ezt ellenőrizni?).
Ami tutira kell: gateway. Ebból is a régiónak megfelelő kell szerintem, úgy jársz szól, ha nem kevered őket.
A Xiaomi.hu árai nem olyan vészesek, azonnal megvannak, és nem annyival drágábbak. Bizonyos esetekben még olcsóbbak is, mint külföldről.Én azt szeretném kérdezni, hogy vannak-e olyan eszközök, amik régiótól függetlenül ugyanúgy fognak működni és tudom őket integrálni majd a rendszerbe? Pl. éjszakai fények. Ilyen esetekben megérhetné külföldről megrendelnem, mert ezek alapvetően ráérnek.
Konyhapult fölé Yeelight Stripet szeretnék, valaki tudja esetleg, hogy milyen hosszúságoknál vágható el a szalag? Nekem olyan 40-44cm és a 2 méterhez a maradékra volna szükségem.
Előre is köszönöm és kérlek javítsatok ki, ha hülyeséget írtam!
-
Zolinho05
friss újonc
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam ,itt is máshol is,rengeteg video megnézése után nem igazán tisztul a kép..sőt egyre jobban belezavarodom a dolgokba( kinai,eu,szerver,orosz appal igen nem, aqara,mijia)
Szeretnék kiépíteni egy rendszert , mozgásérzékelőkkel (olyannal amelyiknél betudom állítani hogy pl csak bizonyos időszakban kapcsolja fel a villanyt mozgásra),ajtó-ablak zár érzékelőkkel amik összhangban lennének yeelight izzókkal,illetve szeretném kezelni őket pl.google home-al. Ez lenne a fő szempont.
Ha valakinek lenne türelme leírni nekem hogy melyik gateway-t ,melyik érzékelőket vagy csomagot válasszam hogy ez így kompletten működjön azt nagyon megköszönném! -
-
Van több Xiaomi BT-s hőmérőm. Jött egy E-ink-es órás, a Xiaomi Mi-9-es telefonommal nem akar kapcsolódni, a régi Note 2-sel igen
Többi BTs kapcsolódik a Mi 9-essel is. Van ötletetek?
-
DaDa
senior tag
válasz
< CyberBob > #2392 üzenetére
Pont ahogy írtad. 3 felé mód van a kapcsoló. 1 kapcs, 2 kapcs vagy hosszan kapcs. (több nincs) És olyan folyamatot rendelhetsz hozzá, amit csak szeretnél. Valószínű, hogy, minden általad leirt beállítás hozzá adható. Nekem pl. hosszan nyomásra aktiválja a gw alarmot, bekapcsolja a kamera konnektort és leoltja a lámpákat.
-
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2395 üzenetére
Örülök , a DNS server a stabilabb kapcsolat miatt javasolt .És érdemes telefonnal 2,4 es wifire kapcsolódni mi homhoz , lehet az is kavart
-
Sztyepadzso
őstag
Na, összejött, ez a DNS-es dolog nem kellett, valahogy az a radaros sz@r megtalálta a cuccot.
De hogy ne legyen egyszerű, a routerben, ami 2,4 meg 5 GHz-en IS szór, külön wifi névvel lett illetve a 2,4 GHz-es sáv, és az 5 GHz meg maradt, ami volt. Mert különben a bugris nem látta.
Most már Updatel. Annyit még, hogy a Kína, és angol nyelv volt belőve.
Köszönöm, hogy időt és energiát szántatok rám. Pedig mer elővettem a kalapácsot. -
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2393 üzenetére
Keress olyan beállítást , hogy dns server a router confog felületén , ott most a szolgáltatód által kapott cím szerepel , azt írd át 8.8.8.8 másodlagos 8.8.4.4-re
-
Sztyepadzso
őstag
-
< CyberBob >
őstag
Kockát akartam, de vennék amúgy is egy Xiaomi Smart Sensor szettet és abban van kapcsoló is. Fellehet programozni a kapcsolót úgy, hogy előre elkészített folyamatokat indítsak vele (összehangolt égők irányítása, mozgás érzékelők bekapcsolása...)? A kocka több fajta "mozgást" is megkülönböztet, a kapcsolóval is lehet több "utasítást" adni pl.: egy nyomás, dupla gomb nyomás, hosszan tartás? Ha igen ezeken kívül is van még más? Lehet több gombot hozzáadni a rendszerhez?
-
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2390 üzenetére
Router ujraindítás is volt ? Ha igen akkor kifogytam az ötletekből , esetleg mi home újrarakása...És routeren érdemes beállítani a google dns servert.
-
sambenez
addikt
válasz
Sztyepadzso #2377 üzenetére
Elem cseréhez nem kell a ragasztást megszüntetni. A hátlap a falon marad addig és kész.
-
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2379 üzenetére
Aqara GW-nél működik
-
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2377 üzenetére
Igen , de előtte azért nyomdd hosszan előtte a kis gombot , hátha az is elég , de 1.5 év után jogos az elemcsere is . Párosításhoz nyomni kell , de ezt írni is szokta nálam a a program.
-
Sztyepadzso
őstag
Köszi, megpróbálom, ha hazaérek, kicserélem őket, úgyis le kellett szednem párat belőlük(a gyerekek ágyának a szegletében voltak, hogy lássuk, milyen hőmérsékleten hogyan alszanak) , de utoljára voltak felragasztva, az biztos.
Az elemcsere felér egy resettel, vagy sem? (csak kérdés) -
Moki2
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #2374 üzenetére
A GW MI GW v2 .Necsak a GW reseteld hanem a hőmérőket is a kis gombot nyomvatartva , esetleg elemcsere se árthat .Nálam működnek bár aqara GWm van , de mostanság szarakodott a szerver
-
Dayco
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, kezdő vagyok még a témában.
Vannak Yeelight izzóim és van egy Yeelight LED sorom. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha felkapcsolom az izzókat a (fizikai, 230-as) kapcsolójukkal, akkor a LED sor is felkapcsolódjon egy meghatározott színnel (az folyamatosan áram alatt van)? Illetve utána, ha bármilyen színt beállítok az izzó(ko)n, ugyanolyan színre változzon a LED sor is? Esetleg ugyanezt visszafelé is?
Nem találom ezt a lehetőséget az app-ban.
Köszönöm! -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
Idestova kb 1,5 éve használnék egy kínai(azaz ilyen háromérintkezős) Xiaomi Gatewayt, ezt: dgnwg02lm. (azért a kép, mert nem tudom már, hogy hívják, és mert kínai, egy mukkot nem értek a szövegből).4 db apró, kijelző nélküli hő- és páratartalomszenzorral használom, vagyis használnám, ha nem sz@rakodna az utóbbi 2 hétben. A telefonom egy Huawei P30 Pro, Android 10-el, és rajta Mi Home appal. Eddig ment, de az utóbbi időben kiírta, hogy a készülék offline. Nem történt a halózatomban változás, egyszerűen nem látják egymást, ha ismét hozzá akarnám adni a lakáshoz.
Hogy bonyolítsam, Ausztriában élek, de mert akkor csak a Mainland China régióval működött a ketyere, azért az lett beállítva. De nekem pont mindegy lenne, váltok én szervert, ha azon múlik...
Szóval itt tökölök vele, írja, hogy szkennelli a készülékeket, de nem látja ezt a sz@rt. Kéri, hogy akkor manuálisan állítsam be, és kapcsolódjak a GW-hez a wifijén, ez lenne lumi.gateway.v3_miapc236 , de ugyanúgy semmi. Reseteltem 20szor, villog, kihúztam, bedugtam, újraindítottam a telefont, újrahúztam az appot. Próbáltam Németországot beállítani, próbáltam Kínát(már mainland nélkül, elfrissítették onnan) , semmi. Kaptam a kis dobozában egy SIM-tűt is, de nem látok lyukat, hol tudnám "még jobban" resetelni
Elvileg lehetne QR-kóddal is csatlakoztatni, de olyan nincs a gépen, csak a dobozon, de az meg valami más lehet, talán az app linkje, mert nem hibával ledob a kódról...
Tudnátok segíteni, hogy lehetne beüzemelni?
Köszi szépen -
tib78
tag
válasz
LiteCross91 #2322 üzenetére
Sajnos nálam is ugyanez volt.
Rendeltem egy új EU-s kamerát, nem tudok tovább babrálni a Dafanggal. -
tyielow
aktív tag
Vettem pár hete egy [link] ilyen Aqara Gyro / Schock szenzort. Párosítottam, majd beállítottam, hogy ha mozgást érzékel, küldjön notificationt a telómra. A gond az, hogy csak akkor működik, ha fut a Mi Home app.. vagyis a nap 99%-ban nem megy. Tipp?
-
DaDa
senior tag
válasz
< CyberBob > #2365 üzenetére
Nekem van kockám és kínai Gw-el megy tökéletesen. Igaz a kocka is Kínából van. Bár most már orosz appal használom, azzal is megy minden.
-
Alex91
félisten
válasz
< CyberBob > #2365 üzenetére
Nincs kockam, kinai gateway-em van, ugyhogy passz...
-
farkas-j
őstag
Egy cikk amit érdemes elolvasni
-
Sziasztok! Hazai xiaomi gateway + hazai xiaomi zigbee konnektorral gyűlt meg a bajom. A szettet használom már egy ideje, a konnektor viszont decemberi vásárlás, de rettentően kiábrándultam belőle. Folyamatosan offline, néhány napig megy, ha áramtalanítom a gateway-t, de utána ismét offline státuszba kerül, majd néhány nap múlva megint működik egy darabig. Olyan 7-8 méterre van a hub-tól, létezik, hogy ennyire gyenge az átvitel? Blitzwolf Wi-Fi konnektorokat is használok, azok stabilan mennek, a Mi Home kompatibilitás miatt szereztem be ezt az eszközt, kényszerből, mert wifi verzió épp nem volt (nincs most sem), de ez így egy vicc! Lehet tenni valamit a stabilabb kapcsolat érdekében, vagy ez ennyit tud?
-
sziryboy1
újonc
A Xiaomi asszisztens és a Google Home integrációja jelenleg le van tiltva, és nem egyértelmű, hogy mikor férhetük hozzá újra
Fasza! vettem észre, hogy tegnap óta nem műxik.
-
Moki2
aktív tag
válasz
erikke17 #2351 üzenetére
A mi mozgásérzékelőben nincs fényerősségérzékelő , és az aqara kijelző nélküli hőmérő légnyomást is mér nem csak páratartalmat .Dimmelhetőség a társított okoségőtől függ , a yeelightnál úgy látom lehetséges , de kipróbálni hétfőig nem tudom.Aqara GW van azzal eddig ment minden mainland china
-
bupemko
senior tag
válasz
erikke17 #2351 üzenetére
Nekem szenzor nincs, csak hőmérő, abból a kerek meg a négyzetes is megy Mi GW-jel gond nélkül.
Orosz app segítségével mindent reggeltem Hungary régióban, orosz app-ban mindent látok, iOS meg normál Google Store Mi Home app-ban csak Aqara hőmérő látszik így magyar szerverre reggelve (gondolom app-ban van valami régió specifikus szűrés ami gátolja a regisztrációt is, ezt oldja fel az orosz app).
Volt még téma az is, hogy állandóan be kell jelentkezni app-ba, mert elfelejti, ez nekem is volt. Nekem most úgy tűnik sikerült kiküszöbölni azzal, hogy kiléptem béta programból meg ugyanazon verziójú hivatalos (céges teló) meg orosz app-ot (privát teló) használom.
-
erikke17
őstag
Tehát akkor az aqara mozgás érzékelő "okosabb" mint a sima mi? Esetleg olyan, hogy ha este érzékel mozgást csak dimmelve kapcsoljon be az adott izzó vagy lámpa?
Vajon többi szenzornál is van ilyen, hogy okosabb az aqara? :)
Aqara szenzor csak aqara gateway-al kompatibilis? Ha jól olvasom a legujabb kell az mi szenzor kompatibilis?
Előre is köszönöm, bocsi a kérdés rohamért :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest