Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Péntek óta csatlakoztam a csapathoz egy 64-es egységgel. Eddig még csak bekapcsolni volt időm, nyomkodni nem. Itt olvastam, hogy van rá valami új ROM, ha nem az van a telón, akkor próbáljam meg frissíteni, majd mehet a költözés ( Redmi 4a-ról), vagy frisstítés után ajánlott egy factory reset és csak utána költözés?
-
-ZeeZee-
senior tag
Nem akar összejönni az átköltözés. Az új telefonon (RN9Pro) nem volt átköltözés app, ezért apkmirrorról letöltöttem a legfrissebbet (3.x), a régi telefonon (Redmi 4a) viszont alapból van MI átköltözés. Gondoltam sima ügy lesz, de sajnos nem. A régi telón elindítom, "én vagyok a küldő", az újon "I'm the receiver" és csak tekernek. Nem látják egymást. A régi telón nem tudok manuális átvitelt indítani, mert csak "Én vagyok a fogadó" és "én vagyok a küldő" gomb van.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Viktor0610 #4013 üzenetére
Ezt a linket mem nyitja meg a régi telefon csak teker.
Közben letöltöttem ere a készülékre ugyanazt a MI Mover verziót, majd melóban megpróbálom ezzel mit csinál. Remélem működik majd.
Egy kicsit más: dualsimesként fogom használni, és az SD kártyát is haaználnám, ha van értelme. Ha jól emlékszem, akkor 5-ös android felett már nem lehet applikációt telepíteni az sd-re. Akkor mit lehet vele csinálni? Filmet másolni rá, oda menti a képeket, vagy mire is használható egy telefonba az sd kártya? Előre is köszönöm.
-
-ZeeZee-
senior tag
Sikerült a költözés, a régi telefonra is rá kellett tenni a MI Movert.
Most viszont a következőben kérem a segítségeteket: Honor Band 4-es okoskarkötőm van, Huawei Health app-pal. Sikeresen bejelentkeztem, párosítottam az eszközzel. De ha megszakad a kapcsolat a telefon és a karkötő között, akkor csak a telefon újraindítása után tudom újrakapcsolni a telefonhoz a Bandet. Ha a BT menüben megnézem, hogy milyen készülékek vannak a közelben, akkor a saját karkötőmet nem látom, de pl. asszony Mi Band 4-et még messziről is "észreveszi". A régi telefonon nem volt ilyen gondom, ha messze mentem, lecsatlakozott, majd automatikusan visszacsatlakozott, ha ismét hatótávon belülre került. Valaki találkozott már hasonlóval, vagy tud esetleg megoldást?
A régi Redmi 4a-n ha lehúztam az értesítési sávot, akkor a BT alatt mutatta, hogy mihez kacsolódott, itt viszont már nem látok ilyet. Lehet, hogy a 12-es MIUI már nem ilyen?
-
-ZeeZee-
senior tag
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele.
Félmegoldás született: megszüntettem a párosítást, majd újra párosítottam, ekkor ismét feldobta azt az üzenetet, hogy 6-os android felett kell a helyhozzáférés (?), ezért ha nincs bekapcsolva a GPS (tartózkodási hely), akkor nem csatlakozik egyáltalán a bandhez. Ha be van kapcsolva, akkor a Huawei Healtben már lehet csatlakozni a karkötőhöz. Az automatikus visszacsatlakozás hektikusan megy, néha megcsinálja, néha nem... -
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem:
- A híváslistát be lehet állítani, hogy ne alul legyen az utolsó hívás, hanem a tetején?
- Az akkumlátornál át lehet valahogy állítani, hogy ne csak az utolsó 24 órát mutassa, hanem mondjuk a teljes töltési ciklust?
- NFC-t hogyan lehetne a legegyszerűbben tesztelni? Érintős bankkártyám van, de más nem nagyon, ami NFC-s lenne... És tökre nem értek hozzá...Előre is köszi.
-
-ZeeZee-
senior tag
Köszönöm, ez gyors volt. A híváslistát benéztem. Illetve valamiért ha sokat hívok, akkor nem a legutolsó hívás van legfelül, hanem egy korábbi és nekem kell mozgatni, hogy lássam a legfrissebbet. De tényleg az utolsó van felül, nem alul, csak a fenti miatt megkeveredtem...
A batterystatot majd este otthon...
Az NFC-vel sincs szerencsém. Szerintem nem NFC-s a bankkártyám, hanem PayPassos, azért nem akar működni. Tudnátok mondani olyan "dolgokat", amiben elvileg NFC chip lehet? -
-ZeeZee-
senior tag
Telefont újraindítottam, próba: folyamatosan read error.
Tokból kiszedtem (gyári PU tok):read error, de csak akkor, ha odateszem a kártyát. Ha otttartom, akkor nem csinál semmit. Ha elveszem, visszateszem, akkor read error.Nem, akkor is folyamatosan read error...[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
Hogyan tudok a legegyszerűbben mentést csinálni a telefonról? NFC hiba miatt szeretném factory resetelni, hátha megjavul. Viszont a telefont már belaktam, és ha nem jön össze, akkor szeretném a mentett állapotot visszatölteni, hogy ne kelljen semmit beállítani, semmit újra telepíteni...
-
-ZeeZee-
senior tag
Nos, otthon nem sikerült működésre bírnom a BBS-t, ezért másik géppel próbáltam, de ugyanabba futottam bele. Ami megvolt:
-BBS-t telefonra feltettem, USB hibakeresés engedélyezve
-minimal ADB-t feltettem a gépre
-ha USB-n keresztül összedugom a PC-t és a telefont, akkor az eszközkezelőben megjelenik az USB eszközök között: ATOLL-AB-IDP _SN:xxxxxxxAz első parancssorra az ADB felrakása után:
C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.BATTERY_STATS
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
error: device unauthorized.
This adb server's $ADB_VENDOR_KEYS is not set
Try 'adb kill-server' if that seems wrong.
Otherwise check for a confirmation dialog on your device.
C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>
Utána kipróbáltam PowerShellel:
PS C:\WINDOWS\system32> adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.BATTERY_STATS
adb : The term 'adb' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the s
pelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permissi ...
+ ~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (adb:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
PS C:\WINDOWS\system32>
Mit csinálok rosszul? Kell valamilyen driver?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Oldman2 #4313 üzenetére
Igen, a telefonnal való engedélyadás kimaradt. (Nem gondoltam, hogy ilyet kell, de most is tanultam valamit. Mert olvasni olvastam, de valamiért nem néztem meg...) Most megadtam az engedélyt:
C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.BATTERY_STATS
Security exception: grantRuntimePermission: Neither user 2000 nor current process has android.permission.GRANT_RUNTIME_PERMISSIONS.
java.lang.SecurityException: grantRuntimePermission: Neither user 2000 nor current process has android.permission.GRANT_RUNTIME_PERMISSIONS.
at android.app.ContextImpl.enforce(ContextImpl.java:1906)
at android.app.ContextImpl.enforceCallingOrSelfPermission(ContextImpl.java:1934)
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService.grantRuntimePermission(PermissionManagerService.java:2108)
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService.access$900(PermissionManagerService.java:122)
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService$PermissionManagerServiceInternalImpl.grantRuntimePermission(PermissionManagerService.java:3087)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.grantRuntimePermission(PackageManagerService.java:5874)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.runGrantRevokePermission(PackageManagerShellCommand.java:1955)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.onCommand(PackageManagerShellCommand.java:230)
at android.os.ShellCommand.exec(ShellCommand.java:111)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.onShellCommand(PackageManagerService.java:22468)
at android.os.Binder.shellCommand(Binder.java:881)
at android.os.Binder.onTransact(Binder.java:765)
at android.content.pm.IPackageManager$Stub.onTransact(IPackageManager.java:4924)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.onTransact(PackageManagerService.java:4114)
at android.os.Binder.execTransactInternal(Binder.java:1021)
at android.os.Binder.execTransact(Binder.java:994)
De valami más baja van.Közben meglett: be kellett kapcsolni a az USB hibakeresés mellé az USB-hibakeresés (Biztonsági beállításokat) is.
Nos, mégsem lett jó minden:
Exception occurred while executing:
java.lang.IllegalArgumentException: Unknown package: com.asksven.betterbatterystats
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService.grantRuntimePermission(PermissionManagerService.java:2120)
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService.access$900(PermissionManagerService.java:122)
at com.android.server.pm.permission.PermissionManagerService$PermissionManagerServiceInternalImpl.grantRuntimePermission(PermissionManagerService.java:3087)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.grantRuntimePermission(PackageManagerService.java:5874)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.runGrantRevokePermission(PackageManagerShellCommand.java:1955)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.onCommand(PackageManagerShellCommand.java:230)
at android.os.ShellCommand.exec(ShellCommand.java:111)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.onShellCommand(PackageManagerService.java:22468)
at android.os.Binder.shellCommand(Binder.java:881)
at android.os.Binder.onTransact(Binder.java:765)
at android.content.pm.IPackageManager$Stub.onTransact(IPackageManager.java:4924)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.onTransact(PackageManagerService.java:4114)
at android.os.Binder.execTransactInternal(Binder.java:1021)
at android.os.Binder.execTransact(Binder.java:994)
[ Szerkesztve ]
-
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz csabaspecial #4666 üzenetére
2 évente cserélik ingyenesen. Ha hamarabb cserélsz, pénzt kérnek érte.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Viktor0610 #5107 üzenetére
Nejem engem is sokszor hív a másik (céges Vodás) számon, mert a telenor nem elérhető. Ezek szerint a VoLTE a ludas? Nem szoktam nézegetni, hogy épp mit használ a teló, rábízom a döntést.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Viktor0610 #5111 üzenetére
Kikapcsoltam, eddig mindig elértek. Persze ellenpróbám nincs...
Más: ha nagyon hosszan beszélek, akkor van, hogy a beszélgetés végén elveszem a telefont a fülemtől és nem éled fel a képernyő, hanem sötét marad. A hívást nem tudom megszakítani, csak ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor lezár a képernyő, majd újbóli megnyomással (felold) és meg tudom szakítani a hívást. Ez mitől lehet?
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Próbáltam közvetlen tárcsázást kitenni, de nem találom a menüpontját. Utánaolvastam, hogy launchert kellene váltani, mert ott lehet, hogy van ilyen opció. Ez mivel jár? Feltelepítem, beállítom a közvetlen tárcsázást, aztán le is törölhetem a launchert, visszatérhetek a stock MIUI launcherhez? Ez így járható út? (egyébként van vagy 15 közvetlen tárcsázásom kirakva, de kellene még pár darab...)
MIUI Global 12.0.1.0(RJZEUXM)
-
-ZeeZee-
senior tag
Jelentkezem.
Nem telepítettem semmit, vasárnap éjjel magától lefrissült 12.5.7-re. Reggel csak azt vettem észre, hogy kéri a pin kódot. Azóta viszont ismét helyreállt a fogyasztásom, már 2 napja használatban van a teló és jelenleg 69%-on van, visszaállt a 0,6%/h fogyasztásra, ami 12.5.6-on 1.1-1.5%/h volt. Hiába indítottam újra, akkor is ilyen rossz értékeket hozott.
Én egyelőre örülök neki, hogy lefrissült, hátrányt még nem tapasztaltam.
-
-ZeeZee-
senior tag
Valahogy hozzárendelődött a pdf filetipushoz a WPS Office. Hogyan tudom ezt kitörölni/módosítani? Előre is köszönöm.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz elfelejtette #8044 üzenetére
Igen, itt néztem, de nincs alapértelmezett beállítva. Valahol máshol kell keresnem. Mint a windows-ban a fájltípus társítások...
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz elfelejtette #8046 üzenetére
Megpróbáltam egy alkalmazások preferenciáinak visszaállítását, de nem változott a helyzet, azon kívül, hogy most megint minden engedélyt újra kér. Sajnos maradt a WPS office, mint pdf megnyitó. Most viszont nem találom a drive pdf olvasót. Lehet, hogy már nem is működik...?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz elfelejtette #8048 üzenetére
Megvolt, amint rányomtam rögtön nyitotta is a WPS. Mi történhetett a drive pdf olvasóval? Eltünt az éterben? Letiltottam valahogyan?
-
-ZeeZee-
senior tag
MIUI V12.5.8.0 (RJZEUXM) van a telefonomon. Nem talál frissítést. Egyszer csak meg fog jelenni, vagy telepítsem manuálisan?
-
-ZeeZee-
senior tag
MIUI Global 13.0.2 Stabil
13.0.2.0(SJZEUXM)
Android 12 SKQ1.211019.001 (Közben észrevettem, hogy 13-as androidot írtam, pedig az android 12-es, a MIUI a 13-as. bocsi...)Jogokat este majd megnézem, ha otthon összedugom a géppel. De legalább már tudom mi hiányozhat.
Ha gond lesz, jelentkezek.
-
-ZeeZee-
senior tag
Az előbb felajánlotta a frissítést 13.0.2-ról 13.0.5-re. Aztán amikor rámentem volna, hogy letöltés, akkor eltűnt.
Most nem talál frissebbet...
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Egy
szomorútapasztalatot osztanék meg veletek, ami egyelőre happyend:Pénteken beszéltem utoljára a telefonomon, szombaton feltöltöttem, vasárnap csak nyomkodtam, nem beszéltem senkivel (volt 1 nem fogadott hívásom, de nem voltam telefonközelben). Ma nejem próbált hívni, de 5 beszélgetés során kiderült, hogy az én telefonom felső hangszórója megadta magát, minden előzmény nélkül. Kihangosítva, illetve az órámon keresztül (kihangosítva) tudtam beszélni, de az ear-speaker tök süket. Először próbáltam újraindítani, majd neten túrni szétszedős videókat, hogy miként lehet cserélni. Bár furcsa volt, hogy egyik napról a másikra makkant meg, nem esett le, nem bántotta senki/semmi.
Rájöttem, hogy már nem olyan egyszerű ezeket szétszedni, mert melegíteni kell, utána meg ragasztani, de már beletörödtem. Közben próbálkoztam mindenféle speaker teszt programmal, a beépített teszt módokkal, de tök süket volt a teló. Aztán ráakadtam erre. Itt azt boncolgatják, hogy szoftveres a probléma és k.pja be a xiaomi, mert nem javították még ki. A legutolsó bejegyzés:
Anonymous9/4/22, 6:43 PM
*** SOLUTION ***
turn off the phone, remove the sim tray, and change the sim card position from slot #1 to #2, put the sim tray back, turn on the phone and do a test call and problem solved, it must be some problem between the sim #1 and #2, xiaomi still does not fix this problem.És srácok: MŰKÖDÖTT! Kipróbáltam a csere után, mindkét SIM szólt, utána visszacseréltem az eredeti állapotra és úgy is működik.
Köszönöm, hogy végigolvastátok.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz nincsnév007 #9289 üzenetére
Igen. Először felcseréltem a 2 sim kártyát, újraindítottam, működött, majd visszaállítottam az eredeti állapotot (ismét megcseréltem őket).
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, haladok egy kicsit a korral, és beállítom a telefont, hogy tudjak vele fizetni NFC-vel. Ehhez kérnék egy kis útmutatást.
Jelenleg
a Takarékbanknál,az MBH-nál (sicc.) van a számlám/bankkártyám. Van a telefonon G-Pay, és Simple alkalmazás is. Ha bemegyek az NFC menühöz, akkor be tudom állítani a G-Pay-t és a Simple-t is, mint alapértelmezett fizetési mód. Ez így elég nekem? Beállítom az egyiket (melyiket érdemes?), bekapcsolom az NFC-t és kész? Ennyi lenne?Előre is köszönöm.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz draco31 #9461 üzenetére
Ma reggel kipróbáltam a Sparban, hogy tudok-e fizetni. Spoiler: nem jött össze.
Beléptem a Simple-be, beállítottam az NFC-t, odatartottam a kártyaolvasóhoz, majd nem történt semmi, azon kívűl, hogy nem támogatott kártyát írt a terminál. Tehát a Simple nem lesz nyerő az MBH-s kártyánál... Majd holnap kipróbálom a G-Pay-t.
-
-ZeeZee-
senior tag
Délben kaptam...
Kedves Felhasználónk,
Ezúton tájékoztatunk, hogy 2023. május 15-én megváltozott a Simple és Simple Plus alkalmazások neve és elérhetősége az alábbiak szerint:
Az eddig Simple Plus néven futó újgenerációs alkalmazásunk mostantól Simple néven működik (app verziószám: 1.34.0),
Az eddigi Simple app ezentúl Simple Classic néven érthető el (app verziószám: 3.75.0).
A Simple és Simple Classic párhuzamosan használható egyazon mobilon.
Új funkciók és szolgáltatások ezt követően kizárólag az új Simple alkalmazásra érkeznek majd.
A klasszikus Simple alkalmazásban elmentett adataidat, megvásárolt termékeidet az új appban is eléred Simple-fiókos bejelentkezés után.
Az új Simple alkalmazást itt találod (app verziószám: 1.34.0 és feljebb):
Mi történik a régi Simple alkalmazással?
Simple Classic néven továbbra is elérheted és használhatod, új fejlesztések ide már nem érkeznek. Az alkalmazás működéséhez viszont továbbra is teljes műszaki hátteret és támogatást biztosítunk, ameddig az érintéses mobilfizetési szolgáltatás teljeskörűen (OTP Mastercard/Maestro kártyákra is) meg nem jelenik az új Simple alkalmazásban.
Mi az, ami nem elérhető az új Simple alkalmazásban?
Az új alkalmazásban a megszokott módon igénybe vehető minden inapp szolgáltatás, és bármely bank által kibocsátott bankkártyával lehet fizetni benne (Mastercard/Maestro, Visa és AMEX kártyákkal egyaránt).
Az OTP Mastercard/Maestro és Simple kártyákhoz kapcsolódó érintéses mobilfizetés jelenleg csak a Simple Classic alkalmazásban elérhető.
A régi és új alkalmazás gond nélkül tud működni egymás mellett egyazon készüléken.
Meddig használhatom a Simple Classicot?
A Simple Classic működtetését, és ezáltal az OTP Mastercard/Maestro/Simple kártya érintéses mobilfizetés szolgáltatását mindaddig fenntartjuk és támogatjuk műszakilag, ameddig az érintéses mobilfizetési szolgáltatás teljeskörűen (OTP Mastercard/Maestro kártyákra is) meg nem jelenik az új Simple alkalmazásban.
Elérem az új alkalmazásban a BKK bérletemet, matricámat, jegyeimet, biztosításaimat, és korábbi tranzakcióimat?
Igen, a Simple-fiókodba bejelentkezve bármelyik alkalmazásban elérsz minden olyan javat, terméket és tranzakciótörténetet, amit a Simple-fiókkal hajtottál végre bármelyik alkalmazásban.
Hogyan tudok belépni az új alkalmazásba?
A megszokott módokon, a fiókadataid megadásával.
A Simple Classic alkalmazást itt találod (app verziószám: 3.75.0 és feljebb) : -
-ZeeZee-
senior tag
Tegnap vettem észre, hogy a korábban kirakott közvetlen tárcsázásaim nem működnek. Ha rábökök, akkor megjelenik, hogy kit akarok hívni, de a sim választás szürke, nem tudok kártyát választani. Újraindítottam a telefont de nem segített. Valakinek van valami ötlete? A múlt héten még biztosan működött.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Viktor0610 #9593 üzenetére
Nem tudom, mert tiltott a közvetlen tárcsázás.
Közben megtaláltam, hogy vasárnap este 22:37-kor frissített a tárcsázó. Valami lehet ebben a frissítésben, ami tiltja.
Szerk: van "új" widget: Rendszer UI.
Ezzel már lehet kitenni közvetlen tárcsázást, de:
- 2x1 a mérete
- ha több száma van valakinek, akkor választani kell, hogy melyiket szeretném hívni
- csak a legutolsó (?) hívások közül lehet kiválasztani, hogy mit szeretnék kitenni[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
Tudja valaki most mi a helyzet a Xiaomi Cloud-dal? Elvileg befejeződött a képek átvitelének lehetősége a Google Photosba, de nálam még mindig elfoglalják a teljes tárhelyet, és persze törölni nem tudom, mert kivették a galéria "fület". 30 nap után törlődni fog? Én már több, mit 2 hónapja átvittem, de nincs változás.
Egyáltalán lesz még XC, vagy felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz nincsnév007 #10327 üzenetére
Nálam is ezt csinálja hétfő óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest