Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Igen, nagyon "rossz" már az át váltás. Egy év core/essential 3+ hó ultimate. Nemrég néztem. Inkább vettem fel év core-t 9k-ert(eneba). Maradunk majd azon ha lejár.
-
Alarikman
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az uj gen xbox konzol valószínűleg 400k körül fog nyitni. A PS6-ot meg lehet el napoljak. 2027 vége elott nagy eséllyel nem lehet számítani rá. Egyedül a Steam box lehet jóval olcsóbb ha egyáltalán megjelenik. De az is nagy eséllyel halasztva lesz a RAM mizeria miatt.
-
Alarikman
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha használtban gondolkozol akkor szerintem megéri a csere. Kb 100e Ft-ot kell rá koltened. Az X-ek olyan 140-180k körül mennek. Az S -t olyan 70-80k körül tudod eladni állapottól függően. Ha uj X-ben, akkor mar 150k vagy több a differencia.
A 60Hz-es tv annyiban csak hatrany, hogy a VRR/balanced mód nem megy. Tehát marad a 30 vagy 60fps. És ha ingadozik akkor láthatóbb lesz. De nagy hátrányát nem fogod érezni.
Viszont egy jobb TV alacsonyabb kesleltetest/gaming módot is tud, netán dolby visiont ami nagyot dob a látványon.
Szóval el gondolkodtato. -
Alarikman
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem volt el baltázott a series s. Igenis a kis pénzű embereknek egy szuper beugró volt a next gen közé. A fejlesztőket meg kényszerítette arra, hogy optimalizáljanak. Amiből az erősebb gépek is profitáltak. Kompromisszumokkal még most is használható. Kellene ilyen a következő generációban is. Csak kisebb külömbség legyen a két gép között.
-
Alarikman
senior tag
válasz
boxmaci
üzenetére
Igen, egyetértek. Sokat gondolkodtam rajta, de végül is maradok az XSS-nél mert casual gaming-re teljesen megfelel. Kezd romlani a látásom is, már nem vagyok pixel vadász. Maximum ha majd lesz next gen akkor "olcsón" egy használt XSX jöhet, de nem lét kérdés. A PS vonal most nem hoz lázba. A fiam és barátai is xbox-on vannak. A home-olás is működik. PC nem jöhet szóba az árak miatt. A steam machine meg szerintem nem lesz olcsó. Kb 700 dollárért is konzolt vennék(de nem mert nem költök ra annyit).
-
Alarikman
senior tag
Kérdés az Outer Worlds 2-t játszókhoz:
Inez cuccait mikor lehet fejleszteni? Megcsináltam a küldetését, kinyírtam az egyik matriarkat fejlesztett lett a keze, de ez nem adott hozzá semmit a cuccai fejlesztéséhez. Később jön ez a lehetőség majd? -
Alarikman
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én a fiammal home-olok és ugyanúgy kihasználja a GPU-t mint én, és ha más csomag lenne, gondolom, azt is hasonlóképpen.
-
Alarikman
senior tag
Ha csak egy női és férfi karakter van akkor igen is jó ha van narrálás. Sokat hozzá tesz. Például a Cyberpunk esetében azt hittem hogy Thomas Jane adja a hangját a férfi V-nek. Teljesen megörültem, aztán kiderült, hogy nem, csak hasonlít rá. Keanu Reeves-ről nem is beszélve.
Egy Elder Scrolls 6-ban nehezebb megoldható a sok faj miatt mondjuk. Szerintem ezen az Obsidian spórolt az OW2 esetében. Nem is összehasonlítható a két stúdió teljesítménye és a letett munka az asztalra. Más liga jelenleg. Ez az Obsidian már nem az ami régen volt, sajnos. Még ha aránylag jó játékokat is adnak ki. De semmi eget rengető. -
Alarikman
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Én is így érzem. Egy sima NPC-vel 5-10 percig kell beszélni. A harc mennyisége meg kevesebb mint az Avowed-ben. A hangulat jó, de nekem is erőlködni kell, hogy játszam.
Jelenleg a Fallout 4-el is jobban elvagyok. A nextgen update után szuperül néz ki és fut S-en is(40fps quality). Bakancs listás játék. És power armor-ban nagyon pöpec játszani. -
Alarikman
senior tag
Mákom volt, hogy tegnap letöltöttem az Outer Worlds 2-t. Ha nem így teszek, lehet ma nem tudom letölteni.

Semmi nem jön be és felkiáltójelesek a játékok, de azért engedi játszani... -
Alarikman
senior tag
válasz
boxmaci
üzenetére
Nagyon remélem lesz olcsóbb Xbox. De úgy érzem kicsi rá az esély. Még nem tudom, hogy mit veszek, majd az idő eldönti. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindkét vonalon van játék könyvtáram, és nem nagy az eltérés a mennyiségben, úgyhogy nem kötődök egyikhez sem nagyon. PS4 van amúgy a kék oldalról. Jelenleg Xbox -on vagyok aktív. Szeretem nagyon a kis S-t 1080p -s monitorral.
-
Alarikman
senior tag
válasz
boxmaci
üzenetére
Úgy fog versenyezni, hogy egy olcsóbb gépet ad ki(PS6) és elég nagy játékos bázisa van, úgyhogy nem lesz gondjuk. A következő generációban legalábbis biztos nem.
A Microsoft-nak meg vagy bejön ez a hibrid megközelítés, vagy nem. Meglátjuk. Reméljük bejön, mert kell konkurencia. -
Alarikman
senior tag
Ha jól értelmezem akkor a magyar ár kb a duplája lesz az ultimate -nek, mig az usa-ban +50%? Értem, régiós ár eltörlés. Akkor ennyi volt az ultimate, tart amíg tart nekem. Kijátszok amennyit tudok és akkor max marad az essential.

-
Alarikman
senior tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Nehéz pontosan megállapítani. Állapot és garancia hossza is számít. De Series X esetén olyan 160-180k kb. Series S esetén 70-90k.
-
Alarikman
senior tag
Meg minden is Xbox...

-
Alarikman
senior tag
Ma szerencsés voltam. Miután lejárt, vettem 6 hó Core-t és egy hó GPU-t és átváltás után kaptam még egy extra hónapot ingyen. Így lett 5 hónap(január végi lejárattal). 2900Ft körülre jött ki egy hónap. Az Eneba-ról van.

-
Alarikman
senior tag
Nekünk két series s van home-olva és monitorral(1080p) elég jó élményt nyújtanak. 4K tv-n is próbáltam, nem rossz a felskalazott kép ha nem ülsz túl közel.
Ha olcsón akarsz kijönni nem találsz jobb gépet. Gamepass ultimate van a gyerek miatt, de én is kihasználom. Pl az Avowed-et és a south of midnight -ot így toltam végig. Jelenleg CP2077-el játszom és az szépen fut rajta. Keveset fogyaszt és csendes gép. Ajánlom. Persze 4K tv-hez az X jobban passzolna. Kár hogy elszálltak az árak. -
Alarikman
senior tag
Van itt valaki aki próbálta a "The Outer Worlds"-et? Vagy netán a Spacer's choice kiegészítővel? Vagy mindkettőt?
Nekem bejön a játék, de a sima verzió grafikája, főleg a "draw distance" szörnyű Series S-en. Ahogy látom a feljavított/XS optimalizált jobb(YouTube videók alapján). Tapasztalatok? Érdemes megvenni a "Spacer's"-t? -
Alarikman
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A Bethesda/Zenimax is gondolom nagyon érintett a leépítések téren. Erről valamit tudtok? Van egy mobilos játék amit szeretek, de nagyon elhanyagolva van. Ez a The Blades. De egy egész jó community van köré épülve, főleg discord-on. Páran aggódnak a leépítések miatt.
-
Alarikman
senior tag
válasz
KKaresz45
üzenetére
Ez biztos nincs így. Az aprón vettem egy Series S-t ami 2024 augusztusi gyártású és a tag ősszel vette itthon boltból, de januárban túl adott rajta(alig használta és Ps5-re váltott). Szóval igenis fogynak a kicsi konzolok is. Főleg, hogy a magyar pénztárcákhoz sokaknak azok passzolnak.
-
Alarikman
senior tag
válasz
Steve1207
üzenetére
Ha van egy dedikált partner(AMD) a chip fejlesztés terén az sokkal többet tud hozni mint ha meg nyitják mások előtt is a kaput. Nagyon is jó így, az AMD-n kívül úgy sincs olyan aki ilyen SOC-okat le tudna szállítani, itt az volt a lényeg, hogy még szorosabbra vették az együttműködést mint eddig.
-
Alarikman
senior tag
válasz
rolkaDb
üzenetére
Semmi extra kábel nem kell. A sima HDMI 2.0 high speed tudja ezt, mellékelik is a monitorhoz általában. A 4k 120hz-hez kellene HDMI 2.1 ultra speed. Fortnite szerintem jobb monitoron. Közel vagy, egér/billentyűvel még jobb. Ha kábelt akarsz akkor a sima type A-C kábel kell(sima nagy USB). De ez csak akkor kell, ha valamiért nem jön létre a kapcsolat a kontroller és a box között.
Split screen-ben amit tudok az a Borderlands 3, Gears of war pl. De nézz utánna a neten. -
Alarikman
senior tag
válasz
rolkaDb
üzenetére
Series S-hez szerintem simán elég az 1080p. Nem igazán tud többet manapság erőből. A lényeg, hogy 120hz VRR-t(Freesync) tudjon a monitor. Mert néhány cím tud 40 fps-t, és ahhoz kelleni fog. AOC monitorok elég jó árban vannak amikben van hangszóró/Jack és elég színhelyes. Lásd 24G4X(E) széria. Mi ilyenekkel toljuk itthon a két Series S-el.
-
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
Megpróbáljuk holnap a gears of war-t. Még nem játszottam vele. Utána olvastam, elvileg mennie kéne egy gamepass -al.
-
Alarikman
senior tag
Ha van két konzol egy háztartásban és home-olva vannak egymással akkor működik a multiplayer? Borderlands 3-at próbáltuk a fiammal, de ki dobál a játékból olyan 5-10 percenként. De lehet a játék hibája.
-
Alarikman
senior tag
A mostani ár emelkedésre a válasz jelenleg a: Gamepass. És, hogy meggondolod, hogy mivel játszol és miért fizetsz.
Nem hiába a youtube-os tartalom gyártók vannak a legjobban kiakadva, mert ha akarnak nézettségét, meg kell venniük a játékokat hamar, teljes áron. Nem sajnálom őket annyira.
Mi itt a "Vadkeleten" már ár érzékenyek vagyunk egy jó ideje. -
Alarikman
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Köszi, nagyon érdekes olvasmány volt. Főleg az, hogy skalazodik attól függően, hogy mit játszol rajta. És hogy ezeket az új konzolokat már eredetileg is így tervezték(felhőbe is). Azaz az X-nek két párhuzamos GPU végrehajtója van, tehát átlagban kettőt tud kiszolgálni S profillal. De néha 3-at vagy csak egyet(lásd CPU intenzív Starfield).
-
Alarikman
senior tag
válasz
GoTReX
üzenetére
Tegnap én is próbáltam, nagyon zavaró a homályos kép. Lehet, hogy inkább majd felhőből fogok játszani. Egy pc-n 1080p-n talán nem annyira zavaró mint egy 4k tv-n.
Ennyire sikerült optimalizalni? Avowed ilyen téren sokkal jobban néz ki és fut tv-n S-en. Ezt jól összecsapták.
Amúgy igen, elgondolkodtató, most olyan 140-160k körül mennek az X -el aprón. -
Alarikman
senior tag
Skyrim(special edition) ha jól tudom lehet moddolni, hogy legyen magyar felirat a játékon belül. Jól tudom? Ps4-en nem lehetett.
-
Alarikman
senior tag
válasz
Quinine911
üzenetére
eneba.com, cdkeys.com
-
Alarikman
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Szuper, kitöltve +1
-
Alarikman
senior tag
A fiam kontrollerében az LB gomb megadta magát. Nem úgy "kattan" mint a másik párja. Gondolom a mikro kapcsoló eltört. Egyszerű fehér darab.
Érdemes vele foglalkozni? Javítható gazdaságosan? Szerintem ez az eredeti kontrollere. 2020-as. Használtan vettük neki. -
Alarikman
senior tag
-
Alarikman
senior tag
válasz
Laonda
üzenetére
A fiam ezt kapta szülinapra ugyancsak XSS-hez: link
Ár érték arányban nagyon jó. 180hz ami a 60hz többszöröse, ami jó. Van benne hangszóró (igaz gagyi), hangkimenet, 2 HDMI, 1 DP. Ahogy néztem nagyon szép képe van. Betekintési szögek szuperek. Bejött neki. 1080p inkább 24 colon szép. Felette inkább 1440p. Az előző kolléga által ajánlottak azok elég komolyak és az áruk is 100k körül indul. Persze ha nem gond, akkor azok sokkal jobbak. -
Alarikman
senior tag
Xbox play anywhere címek ~= minden is Xbox. Ez is lesz a fókusz biztosan.
-
Alarikman
senior tag
Pénznemet érdemes dollárra vagy euróra állítani?
-
Alarikman
senior tag
Első online GPU vásárlásom tervezem. Most egy rövidebbel kezdenék. 6 hó Core és 1 hó GPU(non-stackable). Eneba-n: 13211Ft/4 hó = 3300Ft/hó. Nekem ez már megfelelő. Paypal -el tervezem fizetni.
Egy hét múlva jár le amúgy a meglévő. Mennyi ezeknek a felhasználhatósága? 1 hónap? A Core-nal azt írták korlátlan.
Jó vagyok eddig? Vagy várjak nyugodtan és a lejárat előtt két nappal vegyem meg? Eléggé mozog ezeknek az áruk. Volt itt nemrég 3900 is az 1 hó GPU. Eladók megbízhatósága gondolom rendben van, ha ott a zöld pipa és 9,5 felett van az értékelése.
-
Alarikman
senior tag
válasz
Roooland89
üzenetére
Szerintem hamarosan ki fogom takarittatni.
-
Alarikman
senior tag
Az SSD hűtés problémának vannak előjelei amúgy? Gondolom ha nagyon felmelegszik akkor throttling-ol és lassabban tölt be mondjuk a játék. Csak azért kérdezem mert a fiam XSS-e 2020-as, az enyém 2024-es. Elvileg konzolos boltból szerezték be a rokonok. Ők vették neki karácsonyra.
Érdemes lenne pásztázni hamarosan? Olcsóbb egy takarítás mint egy SSD vagy másik konzol... -
Alarikman
senior tag
Mi ez az Avowed hatalmas woke ellenérzés a neten és utálat? Nemrég kezdtem játszani vele, de nem jön át. Eddig nincs komolyabb bajom vele. Ez nem a Veilguard. Ja és nem vagyok woke fan egyáltalán.
-
Alarikman
senior tag
Kaptunk egy hónap GPU-t ingyen a WD-s tárhely bővítő mellé. Ha nem most akarom felhasználni hanem mondjuk 3-6 hónap múlva, ugye ezek nem járnak le?
Más: Tervezek egy második box-ot is beszerezni(mert a meglévő ment a gyerek szobába monitorral). Ha mindkettőn beállítom a fő fiókot(ami az enyém, a gyerek fiók mellett), akkor minden ugyanúgy meglesz? Mentések, vásárlások, minden? Lehet láma kérdés, de nem volt még két konzolom. -
-
Alarikman
senior tag
Ha veszek egy wd black SSD tárhely expansion card-ot akkor azt egyben fogja mutatni/kezelni a belső tárhellyel együtt?
-
Alarikman
senior tag
Üdv mindenkinek. Érdemes az ilyen külföldről beszerezhető (Ali) NVME tárhely bővítő adapterekkel hülyéskedni(venni, belevaló SSD-t találni, szerelni)? Vagy vegyek hozzá 40+ ért mondjuk 512GB-osat készen? Vagy több pénzért nagyobbat.
-
Alarikman
senior tag
Olyan problémám van a kontrollerrel, hogy ha messzebb vagy mint 1,5-2m a boxtól akkor el-elveszti a kapcsolatot. Közelebb hoztam a boxot a tv elé, már csak ritkán veszti el. De ez normális? Más is tapasztalt ilyen kis hatótávot? Elem feltöltve. PS4 kontroller a másik szobából is jól működött és soha sem vesztette el a kapcsolatot. Bocsi, de kezdők vagyunk, ez az első Xbox-unk. Amúgy szeretjük, ez az egy nyűg van.
-
Alarikman
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Semmi gond. Csak jeleztem, hogy ilyen is van. Amúgy mobilon jobb ez az app mint a böngésző.
-
Alarikman
senior tag
Erősítsetek már meg, hogy ha a tv kiírja(TCL C805), hogy freesync prémium miután 4k -ra állítottam és mindent bekapcsoltam a boxon, Dolby vision-t is és minden zöld akkor már jó vagyok? Egy Hama high speed hdmi kábelem van. Azt nem tudom, hogy 2.0 vagy 2.1. Elég a 2.0? Sima PS4 van még, az nem tud ennyi csili-vili dolgot.
-
Alarikman
senior tag
Üdv mindenkinek! A fiam kapott egy Series S-t karácsonyra. Nagyon bejön eddig. Pár kérdés meg fogalmazódott bennem:
- Sajna a Forza Horizon 4 kikerült mindenből. Van egy kis esély, hogy idővel bekerül az 5 az alap game pass-be?
- Külső tárolóra a prevgen címek telepíthetők, ugye? Összefoglalóból ez jött le.
- Jedi survivor -ban másnak is ledobalta a kontrollert? Habár egy firmware frissítés után mintha kevésbé tenné.
Gamer monitort valaki tudna ajánlani hozzá? Mert gondoltam majd a saját szobájában azzal tolhatná. Egérrel és billentyűzettel. Főleg a Fortnight miatt.
Ez a fenti három játék érdekli, úgyhogy egyenlőre nem éri meg a gamepass nekünk. -
Alarikman
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi a hozzászólást. Az exkluzívok már nem érdekelnek. Meg vannak ps4-en ami kell.
Ami nagy fegyvertény az én esetemben az az, hogy a magyarítások terén jobb az Xbox. A gyerek 10 éves még nem annyira megy neki az angol. De én is el viselnék több magyar feliratot. A Sony valahogy olyan mostohán kezeli a magyarításokat és modokat. -
Alarikman
senior tag
Valaki tudna írni felsorolás szinten egy listát, hogy miben más/jobb/rosszabb az Xbox öko szisztéma mint a Playstation? Nem nekem kell, én nagyjából tudok párat (jobb előfizetés, Forza, Microsoft exkluzívok).
Egyszerűen beton fej és kritizál engem, hogy minek akarok venni a gyereknek Xbox Series S-t, amikor ps4-em is van. Miért nem ps5-öt, kérdi. 1. nekem még mindig drága. 2. Ps4-en megvan minden ami kell és szeretnénk az Xbox szféra jóságából is reszesedni. Köszi. -
Alarikman
senior tag
Üdv! Ha rokon kint jár külföldön és megveszi a konzolt olcsóbban mondjuk németből, akkor használható ugyanúgy itthon is a magyar store-ral?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Motoros topic
- E-book olvasók
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2 - Mario Kart - Gyári tok - Gyárli fólia
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- Playstation Store feltöltő kártyák! Akár 90.000ft-ig áron alul!!!
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mass Effect nosztalgia érzés fogott el közben kicsit.