Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
A televíziónak van saját szoftvere, azt tudod esetleg frissíteni (gyártó honlapján nézd meg). Ott azt is leírják, milyen formátumokat (tömörítést) támogatnak. Semmi sem garantálja, hogy a TV-dhez elérhető ilyen szoftver. Egyébként az avi és mkv nem "igazi" formátumok, elég sokféle tömörítést alkalmazhatnak ilyen fájloknál.
Ha a gépedről megy a lejátszás és csak kirakod a TV-re, mint monitorra, akkor a lejátszóprogramodat kell cserélni, vagy feltenni hozzá a megfelelő codec-et. -
Latyak79
csendes tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni,remélem jó helyen járok.Van egy LG (túl)okos tv-nk,a divx xvid fájlokat miután kijelöltem a gépen a tv-re ki tudtam rakni és ott elindította a lejátszást.Avi-nál csak a képet tudtam kirakni,hangot a számítógép hangszórójáról tudtam hozzáadni.Mkv és x264 -nél nem adja ki a lejátszás lehetőségét a tv-n.
Mit kell telepítenem illetve tennem ahhoz,hogy minél kevesebb macerával elinduljanak az ilyen kiterjesztésű filmek,a tv-n? -
Tomykj
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne több kérdésem:
Létezhet e holyan hogy x264.es tömörítésű egy fullhd film?
és ha igen tudtok nekem mondani egy jó konverter programot ami át tudná nekem konvertálni ezt a formátumot H.264-be vagy mpeg 2-be vagy VC-1 be?A harmadik kérdésem hogy ezek közül melyik az a formátum amivel a legjobb minőséget érem el!
Azt is megmondom hogy miért érdekes ez az egész, ugyanis vettem egy samsung blu ray lejátszót egy régebbi szériát de elvileg premium kategoriás leértékelve 12 hó garival.Igen ám, de elég kevés formátumot kezel és az x264-es formátumot lejátsza de időnként szaggat. Új lejátszóba nem nagyon szeretnék befektetni viszont szeretném a HD filmjeimet lemezeken tárolni illetve tokba ezért sajnos csak a konvertálás marad!
Lécci ha van rá öttletetek hogy mi a megoldás vagy netán valaki tudja is azt akkor irjatok!
Előre is köszönöm!
-
szimcsi
senior tag
Van egy 5.1 dvdrip filmem (HD.x264), aminek AAC hangkodeket ír ki a lejátszó. Viszont nem 5.1- ben játsza le. Ac3 kodek van feltelepítve, az olyanokat lejátsza 5.1- ben. Valaki tudna segíteni, hogy mit kéne feltelepítenem? kösz
-
kolja
tag
Tisztelt hozzáértők!
X264-ből szertnék DVD-t és XviD-et konvertálni.
Lehetséges-e és ha igen milyen programot ajánlotok hozzá.
Kedvenc filmemet a Ghost in the shell-t szertném átpakolni.
Köszönettelkolja
-
karyo
senior tag
Az mkv konténer. Az x264 az pedig encoder. Töltsd le az X264.exe-t, avisynth-et, majd nézz utánna a doom9.net-en, mi is az a frameserving. Írsz egy avs scriptet, majd x264-hez egy batch filet, és azzal le tudod kódolni a kívánt méretre, de úgy érzem nem árt , ha utánnaolvasol.
-
Dot
őstag
Helló!
Én egy oan konvertáló progit keresek ami a 8GB os .mkv (x264) filmet 4GB os .mkv (x264) be konvertálja!
Üdv: Dot -
zsiga667
addikt
Felirattól függ, én rendszeresen dolgozok olyan .ass felirattal ami annyi processzoridőt eszik mint maga a videó...
A megoldás egyébként az hogy felteszed a VSFilter-t, amúgyis jobb mint az MPC beépített feliratozója, és nem csak az említett módokban tudja kirakni a feliratot. -
PuMbA
titán
Hali!
Media Player Classic + CoreAVC 1.5-el lenne egy kis gondom.System default directshow outputba simán megy minden(nem akad),gyorsabb is mint a vlc(kevesebb proc.hasznalat).Így viszont nem működik a felirat.Csak vmr7 és wmr9 rendererbe.Ha ezeket benyomom,akkor van felirat,de akadozik a video.Nem hiszem h a felirat ennyire megterhelő lenneTudnátok segíteni,mi lehet a gond?
-
zsiga667
addikt
Fraunhofer.
Az MPEG2 leírásod valóban stimmel, de amit utána írsz az egy kicsit sántít.
Egyrészt az x264 az egyik legjobb minőséget nyújtó codec, nem véletlenül ez a de facto szabványos encoder a scene release-eknél. Mondjuk nemrégiben jött ki az új, h264-es CCE HD, az könnyen lehet hogy jobb minőségű és/vagy gyorsabb, nem véletlenül kerül legálisan 75000$-ba (igen, 75k USD...).
Másrészt nem értem mire gondolsz amikor azt írod hogy ''gyári''.Független szoftverfejlesztő cégek önálló termékeiről van szó, pl. az említett CCE HD, vagy akár a Nero Digital, a különbség csak annyi hogy az x264 egy ingyenes, open-source program. -
Necc
addikt
Ezt az infót kiegészíteném még: olyan, mint egy Fraunhoffer (asszem ez a cég neve, ha nem úgyis tudjátok
) MP3 kódolású zene összehasonlítva egy blade/lame kódolású MP3 zenével, azonos bitrátán ég és föld a kettő, óriási minőségbeli különbségek vannak! Ugyanez/hasonló érvényes a h.264 szabványra is.
Egyéb infó: ezek a szabványok úgy vannak lerögzítve, hogy a lejátszáshoz szükséges kódsor meg van adva, ez alapján pl. (vegyük az MPEG2-DVD -t) a gyártók az asztali lejátszóikat fel tudják képezni MPEG2-DVD lejátszására. Nade az, hogy hogyan kódold le a filmet MPEG2-be, az már nincs sehol se leírva! Magyarán ugyanazt a filmdarabot különböző kódolókkal lekódolván teljesen más képminőséget kaphatunk, hiszen az MPEG2 szabvány csak azt írja elő, hogy ''én mit kapjak ahoz, hogy megjelenítsem a képet'' de az, hogy te azt kódolás szintjén milyen kódsorral készíted el, az rád van bízva.
Hasonló érvényes - szerintem - a h.264-re (ebben igazítsatok ki, az MPEG2-ben 100%-ig biztos vagyok), és ezért lehetséges az, hogy egy ingyenes x.264 -es kodek sosem éri utol a ''gyári'' h.264 kodeket képminőségben. Ezért nem illik összetéveszteni a h.264-et az x.264-gyel (no meg már csak pusztán azért a tényért sem mert a h.264 egy eljárás/szabvány, míg egy x.264 egy kodek, de ezt most hanyagoljuk). -
zsiga667
addikt
válasz
ssolitude #31 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő. A H264 az MPEG-4 AVC nevű videokódolási szabvány kódneve/rövidítése, az x264 meg egy konkrét codec amivel ennek a szabványnak megfelelő videoanyagot lehet létrehozni. Valahogy úgy lehetne jellemezni a dolgot, mint mondjuk az mp3 és a Lame kapcsolatát.
-
vtechun
veterán
na, en kodoltam x264-be dvd-ket. Talan meg jobban eszi a gepet relative mint a dekodolas
xvidbe kb 20 fps-el ment a kodolas, ugyanazzal a geppel, x264-be kb. 5 fps. Lejatszashoz, mplayert, vlc-t javaslom, ezek ingyenesek, legálisan használva tudtommal a coreavc nem ingyenes
amiben sztem egeszen jelentos volt szamomra a kulonbseg, amikor tv-t sztrimeltem neten keresztul, mondjuk 200 kbittel ( 512 a DSL-em feltoltese, de ennyi bitrataval ill. 32-64 kbites hanggal ment csakk akadasmentesen a sztrim ) akkor eg es fold volt a kulonbseg xvid es x264 közt az utóbbi javara. Viszont brutalisan ette a gépet. A sztrimet VLC-vel nyomattam. aztán szerveren tovább lehet lőni, és máris tudják akár több 100-an is nézni
pl foci, F1
-
ivcsi86
tag
na mostmár megoldodott a probléma egy win ujrahuzás után és másik VGA drivert tettem fel,igy a VLC simán lejátszik egy 720i x264 -et minden codec nélkül.
-
ssolitude
őstag
Szerintem a kettő ugyanaz. Illetve az egyik a dekoder, a másik az encoder. Talán. [link]
Szerk.: aki nem kódol, csak néz, annak teljesen felesleges bármilyen kodekpack-ot telepítgetni. Vista alá pl. nem is lesz egyszerű. Erre kiváló megoldás a KMPlayer. Nálam a WinDVD-t, Winamp-ot és BSPlayert váltotta le egyszemélyben. [link]
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
Én most találkoztam először ezzel a kodekkel tömörített filmekkel. 3000+-os A64-el, és kb. 2 hónapja frissített K-lite codec pakkal szépen megy. A lányom gépén régebbi K-lite volt, azt frissíteni kellett, azóta ott is megy. Az asztali DIVX lejátszó természetesen nem játsza le. Ami nekem feltűnt, hogy mintha élénkebb, kontrasztosabb színek lennének a filmeken. Kollégám 1900+-os AMD gépe is lejátsza gond nélkül a filmeket, ő is K-lite pakkot használ.
-
Chandler
senior tag
hát én nemtom miért kell olyan űberbrutál gép, nekem egy amd athlon xp2400+ van 512 mb ram és egy geforce ti4200-as, még a H264 720p kódolást is simán viszi (persze coreavc-vel, nem ffdshow-al, ahogy Zsiga is írta, az kevésbé gépigényes) akadozás nélkül
(ugye jól tudom hogy az X264-hez nem kell olyan erős gép mint H-hoz?)
[Szerkesztve] -
ivcsi86
tag
biza.
eddig még nemtaláltam semmit (lejátszot,codecet) amivel jol mennének ezek a filmek,pedig van jonéhány,szal nemszeretném ha kárbavesznének.
Biztos másnak s van ilyen filmje,ök mivel játszák le? -
Hikvision
senior tag
Nálam az Xp Codec pack 2.0.6 wan fent és a BsPlayer Pro Augusztusi verziója és az én konfigommal ami aztán tényleg nem egy erőgép, tökéletesen vitt idáig minden torrentről szedett x264-es videót.
-
ivcsi86
tag
és honnan tudnám ezt a csodaságot letölteni?
-
ivcsi86
tag
hali! ti hogy játszátok le a x264 kodolásu filmeket? mert nekem a kép nagyon akadozik...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Üdv!
1.) Igen, jobb az x264 minősége (persze nem mindegy, hogy milyenek a tömörítési beállítások). De ha úgy fogalmazunk, hogy kb. azonos minőséget kisebb helyigénnyel tud elérni, akkor talán szemléletesebb a dolog.
2.) Pl. VirtualDub-al. De az ingyenes x264-hez is van az hiszem egy kis program (leírás K9-től a Sony Vegas topicból: [link]); vagy pl. a MainConcept is kiadott egy kis programot (MainConcept H.264 Encoder), amivel átkonvertálhatjuk nyersanyagainkat H264 tömörítésűre.
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
Sziasztok!
Mostanában egyre több filmet találok amik x264-ben vannak tömörítve, a régi jó xvid, és divx helyett.
Kérdésem, hogy ez tényleg jobb minőségű-e? Csak mert én őszintén nem látok különbséget, viszont vannak akik erre esküsznek. Az én szemem a béna?
Második kérdés: Milyen programmal lehet filmeket x264-be tömöríteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest