- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Másik oldal: Ő sem igy kezdte, csak letett valamit az asztalra, ha ingyé' kap cuccokat.
Meg azért azt meg is kell tervezni, jó aláirom, hogy úgy könyebb, hogy megvannak a cuccai, emg tudja, hogy mije van, de azért akkoris van benne egy kis meló.
Vizsugaras vágás nem olcsó móka, neke is van benne egy pár garasa azért.De azért lennék a helyében.
-
mrbig25
őstag
Google a barátod
Másfelől itt van egy képes leírás, hogy kell használni. -
AndrewTdi
addikt
AX szériát, de teljesen igazad van. Gemkapocs nem ment, tűzőgép kapocs nem ment, MDPC Nils féle pin remover eltörött (miután kibírt egy HX szériát, ebbe "beletörött a foga")
Aztán megvettem ezt a mostani készletet. Önmagával ezzel sikerült, de nem volt rövid idő. Aztán nagyon nagyon picit műszerészcsavarhúzóval benyúltam a tű mindkét oldalára, kellőképpen összement, aztán benyúltam ezzel a Lamptron cuccal és azonnal kijött.
-
Bulitt
addikt
Több variáció is létezik a rejtélyes alaplap tálca plexi megvalósításra. Egyik, hogy nem teli plexi, hanem csak egy keret. Tehát kivágta a méretet, ami kell, majd a belsejéből kivágta a felesleget. Így kapott egy keretet
Aztán megvalósítható úgy is, hogy a plexibe furatokat csinál, és az alaplap távtartók szépen átcsúsznak rajta. Persze, ehhez olyan vastag plexi kell.
Az élvilágítást nem csak kívülről lehet megvalósítani. Ha az elméletem helyes, akkor ez egy keret plexi, és belülről van a világítás. Szemből az alaplap, hátulról a tálca takarja. Persze lehet nem így van csinálva, de én erre tippelek.
A fele matt fele átlátszó pedig ismételten a csiszolás a megoldás. Próbáld ki. Veszel egy darab plexit, finom 600-800-as csiszoló vásznat. Egyik oldalát lecsiszolod. amit lecsiszoltál az matt lesz, a másik átlátszó, és ha nem nyúlsz az élekhez az is átlátszó marad.
szerk.: Az a kis négyzet pedig egy feszültség osztó
szerk.: Egyedileg gyártatott. Pont olyan mint egy alaplap. Lemaratott nyákpanelt két oldalról védőréteggel vonják be, és csak a forrasztási szigeteket hagyják kint. Nem hiszem, hogy itthon bárki tudna ilyet csinálni. Max rendelésre, de 1-2db-ért olyan árat kérnek el, amit nem szívesen fizetnél ki. -
Bulitt
addikt
Ahogy sejtettem
Ha megnézed az első, és második képet az oldalon. az alaplapra van ráforrasztva az SMD LED. Attól, hogy ismerjük a LED szalagot, az ugyan olyan alkatrészekből áll, mint bármi más. tehát a szalagon lévő LED-ek külön is megvásárolhatók, így azokat bárhova fel lehet forrasztani. Igaz, baromi pici a lábuk de lehetséges. SMD led, szalag nélkül. Több fajtája létezik
Ebből következik, hogy ha megnézed a 19. képet, akkor amit ott látsz kis sort, azt úgy hívják, hogy forrasztható próbapanel. Ez a panel nem más, mint egy lemaratott nyák lap, sok alkatrész furattal. Az ebbe beleforrasztót alkatrészeket aztán vezetékkel össze lehet kötni a többivel. Mivel a LED szalag 5mm széles, a képen látható tákolmány pedig az 1mm-t ha eléri, rögtön érthető, hogy miért ezt a megoldást választotta. Mivel keskenyebb a világítás mint egy LED szalag, így nem is kellett azzal foglalkoznia (nem is tudott volna vele), hogy bele marja a plexibe a ledek helyét. Csak simán élre illesztette őket.
Az alkatrész ledek, ezek az SMD ledek, egyébként nagyon kicsik és érzékenyek a hőre. Nagy rizikó ilyet forrasztani, mert simán szét lehet égetni.
A plexi kérdésedre pedig valószínűnk tartom, hogy lecsiszolta a víztiszta plexit 600-800-as papírral. Attól lett ilyen matt. Egyébként lehet kapni ilyen matt plexit is. Úgy hívják ha jól tudom, hogy Opál Plexi
-
Bulitt
addikt
Szerintem itt nem a led szallagot használták, hanem simán az smd ledeket forrasztották lábuknál fogva. Egyébként pedig, ha minden igaz NUT marással simán illeszthető, pl: led szalag a plexihez, úgy, hogy a lehető legjobban eltűnjön. De természetesen lehet a lapját is világítani, oda viszont elég egy két lyuk neki.
-
DiceBlade
aktív tag
én elvállalnám
"referencia"
+ egy kis "spoiler" abból, hogy mi lesz kész nemsoká
(elnézést a bitangpusztulatos képminőségért) -
Ramses07
Modder
Ebbe nekem is van némi (elég sok) dolog ami nem tetszik, de hát nem az én gépem
Meg a kivitelezéssel némi problémáim voltak, mert egy-két részt nem én csináltam és nem lett túl esztétikus
A másik két gép szebben meg lett csinálva. Meg ebben a ventik sajna fölöslegesek..
-
Atke
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest