- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
KaiotEch #10496 üzenetére
Ezeket a vasakat kilométerekkel az arcvonal mögött helyezték el. Nem arra tervezték őket, hogy szemtől-szemben harcoljanak harckocsikkal.
De ott van a Marder II ami ugye ehhez hasonlóan nem sok védelmet biztosított a személyzetnek, de a maga idejében meglehetősen sikeres páncélvadász volt. Amikor jöttek a nehezebb ellenfelek akkor meg egyszerűen kivonták a frontról és leselejtezték vagy lepasszolták a szövetségeseknek, vagy szétszerelve hasznosították újra. De ott van az M18 Hellcat ami szintén egy elég gyenge páncélvédelemmel ellátott és felül nyitott páncélvadász volt, de a sebességből adódó előnyt kihasználva sikerrel vette fel a harcot a Tigrisekkel és a Párducokkal szemben.
Szóval ne becsüljük le még az ilyen minimális védelmeket sem. Gyalogosként még az is több a semminél és növeli a túlélési esélyeidet ha csak 30cm mélyen be tudod ásni magad.
-
válasz
KaiotEch #10496 üzenetére
Na de nehogy azt gondold már, hogy a valóságban úgy harcoltak az artyk, mint a játékban. Az artyk feladat az volt, hogy belőjenek egy területet nagy tömegben. Egyszerre nem 1 arty volt, hanem több tucat, vagy akár több száz, és egy területet bombáztak folyamatosan. Gyakorlatilag szinte semmit sem találtak el, hacsak nem mondjuk egy várost lőttek, arra szinte semmi esély nem volt, hogy eltaláljanak egy tank méretű célpontot. Amit te a játékban látsz az artykról (hogy ennyire célzottan lőttek célpontokat), az 40-50 évvel a 2. VH után következett be.
Aztán még lehetne beszélni a francia csodatankokról, azok a valóságban csak egyszer tudtak újratölteni, mert csak annyi lőszer fért a tankba, aztán irány a bázis. Csak hát ki játszana francia tankokkal, hacsak 10 tölténye lenne az egész játékban (mint a valóságban), vagy az artykkal, ha nem lenne esélye eltalálni egy tankot (mint a valóságban).
-
válasz
Stauffenberg #10494 üzenetére
Hát az a lemez egy háborúban semmit nem ér kb
SU-14-ben elfér egy kisebb kínai falu
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
KaiotEch #10493 üzenetére
Hát valahogy így. De a játékban lévő S-51-en van egy nagy védőlemez is. Pontosabban szólva ezen a fotón lehajtott állapotban van.
-
Dobi 562
addikt
válasz
#48613632 #10490 üzenetére
Többen is válaszoltak neked. Az szerintem senkinek sem fordult meg a fejében a kérdésed alapján, hogy azzal az alapvető dologgal nem vagy tisztában, hogy shift-et kell nyomni Isten-nézethez...
(#10491) patrikgtaivs: tőlem nyugodtan kiírhatod, engem nem zavar, csak helyesbítettem amit mondtál. Egyébként azt hiszem pont a te egyik KV-4 visszajátszásod hozta meg a kedvem, hogy majd elinduljak azon az ágon is.
-
törölt tag
Köszi srácok a sok értékes hozzászólást az arty ballisztikával kapcsolatos kérdésemre, de annyit kellett volna mondanotok, hogy nyomj egy shift-et célzás közben.
Most vagy ti sem tudjátok, hogyan kell rendesen artyval célozni, vagy csak dübörög a jóindulat???? -
Dobi 562
addikt
Az előbb egy 10-es Batchat szakasz elé kerültem IS-8-ban. Elég gyorsan kivégeztek, egyet azért tudtam lőni az egyikbe... Szakaszban félelmetesek lehetnek ha rászállnák valakire...
(#10488) patrikgtaivs: általában kimagasló eredményekkel szoktunk e-péniszt növelni, nem jármű kifejlesztéssel. Azért gratulálok, nekem is tervbe van véve az IS-4 ága!
-
Patrick76496
őstag
Ez a szöveg mostanában nem nagyon hangzott el, csak régebbi olvasók tudják, ki mondta mindig.
E-Penis növelés:
Mert ugye:
Kicsit hiányozni fog a KV-4, megvártam, hogy meglegyen vele a kerek 400 csata, csak aztán adtam el. Így összességében tetszett, jó acélos, pontos a lövege is aránylag. Egész jól játszható tank, olcsó a kifejlesztése is. Így a buffal, elég HP-ja is lesz.
Remélem az ST-1-ben sem fogok csalódni.
-
Atlantis
veterán
Hát igen, P2-n még jó volt az az ágyú, de itt nem akar működni. Két 65%-os csatát buktunk zsinórban, nem tudok vele nyerni...
-
-
Dobi 562
addikt
Elkészült a Korean féle weak spot skin csomag a 7.5-höz, kontúros és színezett változatban is, tömörített textúra pakkhoz is!
-
[HUN]Dani
őstag
Az effi ratingot milyen időközönként frissítik?
-
mynames
senior tag
Na mára elég volt! mentem kb 8-at és a MM mindig vérlázítóan osztott...
, és engem mindig a gyengébbik csapatba...nekünk KV2, meg Tiger ellennél meg T29 és IS nem is egy...
Még a topra fejlesztett Tiger is lepattan az IS-ről, sokszor jártam már így....mára elég.. -
Chris0321
veterán
válasz
#48613632 #10420 üzenetére
Ezt még senki nem írta, gondoltam én megteszem. Az arty akármi felett át tud lőni de nem biztos, hogy pont mögé is.
Az artys úgy céloz, hogy a bal shift-el átvált felülnézetbe és csak azokat a tankokat látja amit a csapatának tagjai is. Szóval nem kell közvetlenül látnia az ellenséget, akár a pálya másik végéből is tud dolgozni, segíteni a csapattársait. -
sith7
félisten
Rep file - okat hova kell bemásolni ?
nem találok rep könyvtáratollie
Köszi -
Dobi 562
addikt
Megdöntöttem a kredit rekordomat:
Prémiumos, 6500 sebzés. Szegény E-100 mennyit kapott... Visszajátszás.
Gyors tankkal ezen a pályán mindig próbálok a sziklafal alatt elhelyezkedni, eddig bejött.
-
Fel
addikt
Végre ez is összejött:
Victory!
Battle: Murovanka 2012. augusztus 6. 16:21:26
Vehicle: Lorraine 40 t
Experience received: 5 628 (fine for causing damage to allies: 16; x3 for the first victory each day)
Credits received: 60 193 (fine for causing damage to allies: 6 210; compensation for damage caused by allies: 290)
Battle Achievements: Mastery Badge: "Ace Tanker"Replay itt: [link]
Annyira nem volt nagy szám, de az ellen T110E5 játékosa feldobta kicsitEkkora gyáva senkiházit sem nagyon láttam még...
-
GaburroSan
aktív tag
Köszöm...az komoly....
Akkor nem veszek.
-
vhw
addikt
válasz
[HUN]Dani #10451 üzenetére
Nem mindegy, hogy hol lövöd, de azért a PzIV legjobb ágyújával már átkéne. A Marderek-Hetzerek (és a többi T4 TD) a leghatékonyabb ellenfeleik a T4 csatákban, azoknak meg azért nincs 130as penjük.
GaburroSan: a D.max-al az az egy probléma, hogy drága a lőszer (800 credit), amúgy viszonylag jól keresne.
-
GaburroSan
aktív tag
Skacok a Dicker.Max mennyit hoz körönként, van valakinek??
-
Patrick76496
őstag
Fel, ollie: Pedig ez karbantartás, nem a magyar fordítással van a baj. Az a poén az egészben, hogy az elején úgy olvastam, hogy előre "nem" tervezett karbantartás, mert ugye így lenne értelmesebb a mondat, de előre tervezett karbantartás van oda írva. Az kit érdekel, hogy előre tervezték, ha nekünk egy szót sem szóltak róla, hogy b*sznák meg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szerk.
Beengedett a szerver, ezek szerint megint van. -
[HUN]Dani
őstag
Azt mondjátok meg nekem, hogy az amx40 miért kapott könnyű tank besorolást? Olyan lassú mint a tetű és elég jó a páncélzata is. Pár körrel ezelőtt 12 lövést adtam PzIV-el egy amx40 front páncéljára. 12 lövésből 1 azaz 1 sebezte meg a többi lepattant. Ezzel nem is lenne semmi baj ha nem a PzIV top ágyújával történt volna az eset..
-
Fel
addikt
válasz
KaiotEch #10445 üzenetére
"Server is temporarily unavailable due to schduled maintenance" -- Csak tudnám, hogy hol jelentik be, mert sehol sem látom...
-----------------------------
Nekem T30-cal épen végetért egy csata. Már az összegzést néztem, 1492xp, 59k kredit.. Kíváncsi leszek megkapom-e...
-
válasz
Patrick76496 #10446 üzenetére
Ez nem karbantartás.
-
Patrick76496
őstag
Nyugodtan befejezhetnék az előre nem bejelentett karbantartásokat, egy hét után örömmel játszanék a játékkal. Olvastam, múltkor is volt. Kezdődik: véletlen Alt+Tab-ot nyomok, kirak asztalra, ahogy kell, a játék és az XVM futva marad, azt hittem, hogy az én hibám. Rákattintok a tálcán lévő ikonra, visszaenged bármilyen gond nélkül a csatába, erre a szerver leállt. Köszi WG.
7.5-ről annyit, hogy az elején nagyon durván fogadott. IS-3-mam szemből ammo rack-eli a 128-as csövű E-100, csak azt látom, hogy -1500. Azóta kezdek hozzászokni, bár az is bejátszott, hogy 1 hétig nem volt WoT-ozás...
-
válasz
GaburroSan #10444 üzenetére
Mit?
-
GaburroSan
aktív tag
A jó édes anyjukat.....legalább jelentenék be előre!!!!
-
longwild
aktív tag
Fenébe... megint a szerver... pedig épp a 13. áldozatom volt a célkeresztben
-
Atlantis
veterán
válasz
KaiotEch #10440 üzenetére
20k kredit emberenként. Igen, én úgy szoktam, ahogy írod, régi gép eladásakor emberek mennek barakkba, megveszem az új gépet legénység nélkül, barakkból mehetnek bele, majd átképzem őket egyesével a személyes adatokon belül (valahol) az "aktuális tank" gombot használva.
-
Az SU8 teljes legénységét át tudom rakni SU-14-be, hogy megmaradjanak a fejlettségeik?
-
forras2
őstag
Sziasztok
Nem volt 1 hétig netem, így nem is tudtam játszani.
Most szedtem le az új frissítést.
11k kreditem volt, meg száz valamennyi szabad tp-m.
Most meg van 72k kreditem, meg 4700 szabad tp-m.
Ez vajon minek köszönhető?
T-50-em van, Párducom, KV1-em meg PzIV, és meg is van mindegyik gépem -
Atlantis
veterán
válasz
Alapvetően a célzás 3 féle jelzést ad:
- zöld: elvileg tisztán lőhető a célpont, de néha még így is elakad valamiben (gondolom a pontatlanság miatt).
- piros: van valami akadály a célpont és közted
- fehér/szürke: hatótávon kívül van (német arty-nál én ilyen nem nagyon láttam, bármelyik pályát átlövik akárhonnan).Szerintem nincs különbség köztük, mindegyik 45°-ig tudja emelni a csövét. Amit láttál, hogy "domb mögé" lőtt, az szerintem azért lehetett, mert jól volt pozicionálva az arty és mögé is látott. Amúgy nem lehet mögé lőni, legfeljebb még az lehet, hogy a splash elkapja a célpontot, ha szorosan mellélősz. Esetleg hegyoldalba állással lehet a szögön "csalni", de így meg még hosszabb a becsapódási idő.
Aztán cáfoljatok meg, mert biztosat ez ügyben nem tudok...
-
D.Orion
veterán
válasz
Kezdésnek a wot wiki-n majdnem minden tanknál fel van sorolva az ágyú függőleges és vízszintes kitérése fokban. Persze az adatokban lehet hiba, de általában közel állnak a valósághoz. A hatótávot és a szöget szokták növelni az arty-val úgy, hogy felállnak egy domboldalra, így több 10°-ot is nyerni lehet. Az egyetlen, de lényeges probléma a meredek szögű tüzeléssel, hogy nagyon sokáig utazik a töltet a levegőben mielőtt eléri a célt. Ezért jól meg kell gondolni, hogy melyik tankra érdemes lőni. Ha leláncolnak egy tankot akkor az arty hótziher, hogy rá fog lőni azonnal, ha arra néz.
-
törölt tag
Hali, az arty-k ballisztikájáró lehet tudni valamit? Nagyjából az érdekel, hogy milyen magas tereptárgy felett tud átlőni, és milyen messziről?
Valamint, ha tereptárgy van a célpont és köztem, akkor a célzórendszer hogyan működik?
Csak mert láttam olyat már külső szemlélőként, hogy domb mögé lőttek. Ezt hogyan kell? Köszi -
Ááá, a meccs elején lefagyott a gép, mire visszamentem a játékba már nyertünk, 1 árva karcolás sem volt a tankomon, és persze 3x szorzó minimális XP-vel...
-
D.Orion
veterán
Arra figyelj nagyon, hogy az xp-ből mindig fejleszd ki amit lehet(még ha nem is tudod vagy akarod megvenni az adott modult) és ha már elite a tankod, akkor azonnal nyomd be a gyorsított képzést. A legtöbb új játékos nem veszi észre, hogy van ilyen funkció is és egy csomó xp-t elcsesznek az elején ami később csak ott áll la tankon ahelyett, hogy a legénység fejlődött volna belőle. Valamelyiket a kettő közül X-eld be, ha előjön.
-
joergie
őstag
válasz
KaiotEch #10410 üzenetére
De akkor miért csodálkozol hogy lassan haladsz?
Nem értem. Én valamikor nyár elején vettem meg az obj212-t meg vettem prémet multhéten, eddig jóformán duplázgattam minden nap szinte, meg néha játszottam amikor volt kedvem vele, most hiányzik még úgy 50k xp hozzá. 320k xp nem ugrik elő csak úg ya bokorból, a grindelés is több nap lenne, és abba azért el lehet fáradni agyilag. De szerencsére elkezdtem az m4043at is nemrég, úgyhogy nem fogok unatkozni arty ügyileg
Szerintem a francia artyval túl könnyű játszani, játszanak csak vele a kezdők, nekem viszont kell a nagyobb ágyúk splash dmg-je, mert hiába pontos az ágyúja, ha nem találsz nincs dmg. tesztszerón kb ugyanannyi átlagdmg-t értem el vele mint a többivel. de aki nem annyira jó artyval annak sokkal kényelmesebb az tény.sith7:
gyakran ha egy ponton tartod a célkeresztet akkor nem muszáj megvárni hogy teljesen összeszűküljön, de szituációtól függ, ha biztos találat kell, és a célpont se mozog hektikusan, akkor várd ki. tudni kell meddig van rajta spot, mert eltűnés után 1-2mp-el még el lehet lőni, utána már nem érdemes. -
D.Orion
veterán
Röviden: Igen.
Hosszabban: Ha szép nagy és magas célpontra lősz, akkor jól képzett legénység esetén nem kell megvárni a teljes célzást, de ha van rá időd, akkor mindenképpen érdemes. Lőttem már ki 800 méterről full nyitott célzókörrel ellenséges arty-t, csak úgy hogy odafordultam és bamm. De nem ez a megszokott. Kezdő arty-sként mindenképpen érdemes a sík terepen állókat lőnöd, azok könnyebb és biztosabb célpontok.
-
sith7
félisten
-
D.Orion
veterán
Victory
Sand River 2012. augusztus 6. 11:02:00
M7 Priest Experience received: 2 337 (x3 for the first victory each day) Credits received21 918
Battle Achievements: Confederate, Mastery Badge: "Ace Tanker"Csak lőttem akit értem, általában nem is vártam meg míg beszűkül, hátha eltalálom. Bár T7 csata volt és a Priest nagyon nehezen képes átütni a T7 heavy tankokat még oldalról is, de csak azért is őket bontottam. A végére egy Ferdinand kill is befigyelt.
-
[HUN]Dani
őstag
Végre ez is meglett. Imádom ezt a tankot!
Győzelem!
Csata: Steppes 2012. augusztus 6. 10:42:24
Jármű: PzKpfw IV
Szerzett tapasztalat: 1 765
Szerzett kredit: 74 198
Csatában elért Achievement: Acélfal, Kiváló Lövész, Popel Kitüntetés III Osztály, Kiváló soför jelvény: "Tank ász" -
Hát asszem eldöntöttem, maradok USSR oldalon. Egyedül a franciáknak gyorsabb a forgása, de kisebbet lő. Viszont elég nagy érvágás lesz, hogy most 18-21 a forgása és most lesz 12-14... A mostani SU-8-at is lassúnak érzem, hátmég az ez után érkezők.. Amúgy csak én haladok nagyon lassan vagy más is? Prémium nélkül játszom, de olyan lassan lehet lépegetni a tankok között, hogy szerintem 1 év fog eltelni mire nekem Ob. 212-m lesz, mivel nincs időm minden nap játszani, most is csak azért volt kicsi, mert szabin voltam, kitudja hány hónapja 1 percet nem játszottam semmivel sem.
-
Atlantis
veterán
válasz
Timyyy #10408 üzenetére
Megnézem majd.
Nálam fordítva van, minden nap az arty-val kezdek, hogy tankokkal esetleg helyre tudjam hozni a tüzérkedés miatt elb...ott napi stat-ot. T7-ben már drágán is javítják a gépet, simán lehet veszteséges kört menni GWT-vel, még ha sebzel vele, akkor is. Ennek ellenére kedvelem a GWT-t, de helyén kezelem, az arty nálam sokadlagos fontosságú szál csak.
-
Timyyy
őstag
válasz
Atlantis #10406 üzenetére
Tudom hogy nem a legjobb a GWT, de ha Typ E kell, akkor bizony nyomni kell. Nézd meg a kört amit az előbb tettem fel, még meg is dícsértem a scoutot, folyamatosan tudtam lőni ahogy betöltöttem, egész körben jól nyomta. Bár ez ritka, de hülye csapattal is legtöbbször jót lehet arty-zni.
Ha valami tankkal nem tudok nyerni, vagy csak idióták játszanak abban az időben amikor én is nyomnám, akkor váltok arty-ra, azon nem szoktam idegeskedni, mert mire meghalnak, a sebzés adagomat kiosztom.Kaiotech: nemtudom neked mi rángatózik, nekem nem.
Max valami mod miatt máshogy látod a replay-ben, de amúgy semmi gond nincs vele.
-
Atlantis
veterán
válasz
Timyyy #10403 üzenetére
Ha szereted a GWP-t, akkor a GWT csalódás lesz. Lomha, tohonya dög, lassan fordul, alig vánszorog odébb és az alap ágyúval még nem is üt olyan nagyot. Célzás nem gyorsabb, sőt.
Én arty-val úgy vagyok, hogy csak a napi duplákat csinálom meg vele, arra is max 3 csatát kap. Ha ennyi alatt nem sikerül, hagyom a fenébe, mert csak rontja a statom. Arty-val vagyok leginkább kiszolgáltatva a csapatnak és amilyen a felhozatal újabban, hát nem sok segítséget kap tőlük az ember, legtöbbször spot-olni is csak külön kérésre indulnak el, védelemről meg ne is álmodjunk.
-
Timyyy
őstag
Ha már arty...
Victory!
Battle: Sand River 2012. augusztus 6. 8:35:38
Vehicle: GW Panther
Experience received: 2 904 (x3 for the first victory each day)
Credits received: 29 789Prémium nélkül természetesen. 15-ből 7 telitalálat, elég jó arány, ennél rosszabb szokott lenni. Ha valakit érdekel adok replayt.
Ezzel a körrel már csak 10K xp-re van a GW Tiger, hát kíváncsian várom, de előre féleg a kitéríthetőségtől, remélem cserébe gyorsabban pontosodik. -
válasz
littlemole #10401 üzenetére
SU-8: 293 csata, találati arány 38%
-
littlemole
őstag
válasz
KaiotEch #10388 üzenetére
Én a német ágat viszem arty vonalon. A GW pantherrel van 670 csatám 54% győzelem. Már rég leválthattam volna a GW tigerre, de annyira szeretem hogy még nem tettem. Mondjuk sok más tank is vásárlásra vár.
Gyors, mozgékony, jó a kitéríthetősége. Mozgékonyságából adódik hogy gyorsan át lehet menni egy másik pozícióba, ha éppen ott van szükség rád. Sebzésben nem egy űber 350-500 attól függ mit és hogyan lő vele az ember. Pontosan lő. 48% a találati arányom vele. Néhányszor Telibekap az ember valakit akkor hozza a max 1100+ sebzést.Nemrég kezdtem bele a francia arty-ba is. Nem egy álom az elején. Nagyon kicsi az ágyú kitéríthetősége. Érdemes ezekkel is menni?
Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Diabetes - Cukorbetegség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Realme GT2(használt, független, 128 GB, 8 GB RAM, szürke)
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- GAMER PC! i7-12700K / RTX 4070 Super / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest