- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #4066 üzenetére
Közben rájöttem, hogy egyszerűbb kézzel, leszedtem az összeset, gépen átkonvertáltam, visszatöltöttem majd egy egyszerű SQL scripttel átírtam az adatbázisban a szükséges dolgokat.
Ha valakinek véletlen kellene:
UPDATE wp123_posts SET post_mime_type = replace(post_mime_type, 'image/bmp','image/jpeg');
UPDATE wp123_posts SET guid = replace(guid, '.bmp','.jpg');
UPDATE wp123_postmeta SET meta_value = replace(meta_value, '.bmp','.jpg');- itt a wp123_ ugye a telepítéskor megadott adatbázis prefix.
-
LógaGéza
veterán
Egyik cikkíróm BMP-ben tölti fel a képeket (én meg csodálkozom, hogy elfogy a tárhely...), és rábeszélni se tudom, hogy máshogy csinálja...
Hogyan tudnám az eddig felrakott képeket legfájdalommentesebben átkonvertálni JPG-re? Elvileg az Imsanity tudná, gyakorlatilag pedig nem... -
LógaGéza
veterán
Erre a célra én ezt használom: Under Construction. Sose volt még semmi bajom vele.
Tárhelyre: Van oldalam a Tárhely.Eu-nál, sose volt vele baj, mindig ha volt valami nagyon hamar válaszolt a support is, gyors, stabil. Itt is lesz akció BF-en.
Most kaptam nemrég egy megrendelést egy másik oldalra, szétnéztem, és most rápróbálok a Rackforest-re, sok jót hallottam/olvastam róla, majd kiderül
Ja, és az adatforgalom a korlátlan. -
LógaGéza
veterán
Egy Wordpress alapú oldalról szeretne az egyik tulaj mobilra (iOS-re) appot fejleszteni. Mivel a oldal témája mobil kompatibilis, ezért eddig úgy volt megoldva, hogy minden oldalnak létre lett hozva a mobil párja, és saját, oldalonkénti CSS módosításokkal ki lett véve a header, stb.
Kérdésem, hogy nincs erre egy jobb megoldás? Mobilos pluginból láttam egy párat, csak hátha valakinek van ezzel tapasztalata. -
LógaGéza
veterán
válasz
vitezfeher #3725 üzenetére
Köszönöm, megtörtént az átállás, csak kisebb probléma volt, hogy a menüket újra fel kellett venni, mert az oldalak linkjei a régi domainre mutatva maradtak, de ez csak ujjgyakorlat
Másik probléma:
Egy olyan megoldást kérnek, hogy Facebookal be lehessen jelentkezni az oldalra, és legyenek olyan tartalmak, amik csak a bejelentkezettek látnak. Külön - külön meg tudom valósítani, de egyben nem megy. A tartalmak jogosultságfüggő megjelenítését eddig Simple WP Membership-el kezeltem, viszont ez rá se bagózik arra, hogy FB-s login történt...
Valaki készített már esetleg ilyen megoldást? -
LógaGéza
veterán
Van egy egyszerű HTML alapú weboldal, amit (legyen
lajos.hu
), amit felújítok, és lesz helyette egy WP alapú. A kimaradás minimalizálása érdekében létre lett hozva egy aldomain, másik tárhelyen (aminew.lajos.hu
lett). Ha elkészül az új oldal hogyan lehet a legfájdalommentesebben, és a leggyorsabban kicserélni a régi oldalt az újra?
Annyit mondott a tárhely üzemeltetője, hogy majd ő átírja a domaineket, és jó lesz. Mondom neki tök jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne, de csak nézett... -
LógaGéza
veterán
Tud valaki véletlen egy olyan témát, aminek az iMagazin mobilos felületéhez hasonlít a mobil felülete?
-
LógaGéza
veterán
Na megtaláltam, viszont kicsit bonyolultabb a dolog, mivel Avia Frameworkre épül, és ott külön változóként hívja meg, de nem is ez a lényeg. Hanem:
Ha törlök valamit pl egyfunctions.php
-ból, azt hogyan tudom maradandóvá tenni? Child témával csak hozzáadni és módosítani tudok, nem? -
LógaGéza
veterán
Akkor ennek még nekiesek lassan. Már csak ki kell találni, hogy melyek azok a méretek, amiket nem használ.
Még egy kérdés: W3 Total Cache-nél ha bekapcsolom a Minify-t, akkor egy pulzáló kör kerül minden oldalra. Forrásból kitaláltam, hogy az mg_loader class felelős érte, ami a Media Grid kiegészítőhöz tartozhat. Utánnaolvasva a fejlesztő is írta, hogy neki is problémái voltak vele, a fájljai előre vannak optimalizálva, és nincs szükség arra, hogy a W3 belenyúljon. Na már most hogyan tudnám kizárni a Minify alól a MediaGrid-et teljesen?
-
LógaGéza
veterán
Még egy kérdés: Ha feltöltök egy képet, ebből csinál a WP 20-21 különböző méretűt. Ezt lehet valahogy csökkenteni?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egy helyi televíziónak csinálok egy weboldalt. Most Youtubera töltik fel a videóikat, arra is készítettem fel az oldalt, viszont feljött egy ötlet, hogy meg lehetne oldani CDN-en keresztül is. Viszont ezzel nem nagyon vagyok képben, hogy hogyan működnek. Főleg annyi érdekelne, hogy van-e tárhelykorlátozás, vagy csak adatforgalmat mérnek? Melyiket lehet jól integrálni Wordpressbe?Esetleg teljesen rossz irányba tapogatózok, és valami más megoldás jobb lenne?
-
LógaGéza
veterán
Nem tudtok véletlen ajánlani nekem egy megbízható és értelmes back-end fejlesztőt, aki meg tudná oldani WP oldal, és egy éttermi szoftver összekötését? A programban alapból van webes modul, és a saját (amúgy logikusan felépített) adatbázisába ment, annyi lenne a fő cél, hogy ha leadnak egy rendelést neten, akkor a program adatbázisába is bekerüljenek a rendelések.
Mennyire bonyolult amúgy ezt megoldani, ha már így előkerült? -
LógaGéza
veterán
Én nem ajánlanám, nekem nagyon sok rossz tapasztalatom van velük... Csak egy tesztoldalt akartunk rajta létrehozni, hogy meg tudjuk mutatni a megrendelőnek az elképzeléseinket, de sajna többet volt elérhetetlen az oldal, mint elérhető. Többször írtam a supportnak is, mivel ingyenes fiók volt, így 2-3 nap válaszidő volt, de kb mindig azt mondták, hogy épp nagy DDoS támadást kaptak, és azért nem megy... Ez volt olyan, hogy egy héten 3x is...
Azért, hogy ON is legyek:
Én meg direkt WP-re őket hallottam jó választásnak: WPNode.
-
LógaGéza
veterán
válasz
trisztan94 #2475 üzenetére
Mennyire jó a WooCommerce supportja? Mert üresbe nem akarom megvenni, hogy aztán ne is használjam...
-
LógaGéza
veterán
WooCommerce témának van valakinek ajánlott? Jöhet fizetős is. Eddig ezt nézegettem, csak attól félek, hogy egyszer csak abba fogják hagyni a supportot...
-
LógaGéza
veterán
WooCommerce beállításokat és termékeket hogyan tudok egyszerűen átrakni egy új WooCommerce webáruházba?
Nem az egész oldalt akarom vinni, csak a beállításokat, és a termékeket kategóriástul.
Megoldható egyáltalán így? -
LógaGéza
veterán
Van egy Joomla alapú oldalon egy Revolution Sliderben összerakott slider, amit nekem ugyanúgy meg kellene csinálnom WP alatt. Ne férek hozzá a Joomla kezelőjéhez, hogy kiexportáljam. Forráskódban látszanak a RS beállítások.
Nincs valami egyszerű megoldás, hogy lemásoljam a slidert, vagy végig kell próbálkoznom a beállításokat, hogy melyik mit csinál, és reménykednem, hogy sikerül megcsinálnom?A dolgot nehezíti, hogy sose használtam még RevoSlidert...
-
LógaGéza
veterán
válasz
adatfalo #2377 üzenetére
Elvileg a progi amit használnak majd, az tud XML-ből rendelési adatokat importálni - most az a kérdés, hogy WooCommerceből tudok-e automatikusan egyéni formátumba a rendeléseket exportálni. Meg plusz variációk... Van itt még kérdés
Mondjuk ebbe a WPPizza pluginban látok fantáziát.
-
LógaGéza
veterán
Valaki csinált már pizzériának netes rendelőfelületet Wordpress alapon? Mennyire lehet jó egy ilyen rendszer WP alapon?
-
LógaGéza
veterán
válasz
janesart #2316 üzenetére
500-as hibát akár egy hibás .htaccess állomány is generálhat.
Webáruházban ugyebár WooCommerce, nekem pl az indulásnál sokat segítettek a WP-Suli cikkjei.
-
LógaGéza
veterán
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, nekem is elsőre ezekhez hasonló, taxonomys megoldás jutott eszembe - viszont úgy voltam vele rákérdek, hátha valaki látott már ilyet akár készen is.
Kicsit nyakatekerten írtam le mondjuk az előbb mit szeretnék, jobb lenne egy konkrét példa, pl:Első oldalon lennének termékkategóriák, pl: ingek, pólók, pulóverek, stb, esetleg kis képekkel illusztrálva. Rákattint a pólókra, majd megjeleníti a pólókat a kapható színekben, pl kék, zöld, piros, stb. Ekkor rákattint a kékre, és ekkor kiadja a kék színű pólók méreteit. Végül rányom a méretére, az eredmény pedig a konkrét termék.
Gondolom ilyen plugin nem nagyon létezik (bár szerintem eléggé leegyszerűsítené a vásárlók dolgát)...
-
LógaGéza
veterán
Szeretnék összehozni egy kattingatós, varázsló-szerű felületet, a cél az lenne, hogy a potenciális vásárló elétéved, akkor tudjon választani, pl 3 típusból, utánna kiadja a 3 színt ami a kiválasztott típusból van, majd tudjon választani méretet a választott típusú és színű termékből. Végül pedig kiadja, hogy mely termékek felelnek meg ezeknek az attribútumoknak. Az egész jó lenne, ha valami Ajax-szerű lenne, hogy ne kelljen mindig más oldalra ugrania.
Mennyire bonyolult a tervem? Merre induljak? Elsőre nekem egy taxonomy filteres megoldás jutott eszembe, csak azt nem tudom mennyire lehet egyszerűsíteni.Ja, és az egész WooCommerce adatokból táplálkozzon
-
LógaGéza
veterán
Megpróbáltam életre kelteni a Varnish-t, a vége a Connection Refused lett
Ez alapján csináltam, de mivel alapból Varnish 4-et rak fel (annak megy ugye más VCL kell), ezért ezt a VCL-t használtam.
Varnishlog nem ír semmit (szó szerint). Azt furcsáltam, hogy :80-as porton semmi nem hallgat...
Valaki találkozott már ilyennel? (Mondjuk lehet nem is ide tartozik a kérdés).
-
LógaGéza
veterán
Meg is történt a migrálás, nem volt nagyon bonyolult, köszi a tippet!
Egy problémám van, az új szerveren, amit most vettem észre. Ha rányomok bármely termékre, akkor 404 Not Found hibát kapok. A kezdőoldal, és az admin felületen minden tökéletesen működik, viszont az összes többi link nem... Mit ronthattam el?
-
LógaGéza
veterán
Ha már átálltunk VPS-re, mielőtt megváltoztatjuk az A rekordot eszembe jutott, hogy most már nincs megkötve a kezünk. Mit szeret jobban a WordPress? Felraktam az alap Apache - PHP - MySQL kombómat, azon megy, csak kérdés, hogy nem-e járnék jobban a pl itt ajánlott nginx és mariadb kombóval. Utóbbikat még sose használtam, de ha jobb, akkor megtanulom
Kinek milyen tapasztalata van ebben? -
LógaGéza
veterán
Következő gyors kérdés: Hogy a legegyszerűbb átköltözni egy másik szerverre az egész WP oldallal? Mentsek le FTP-n minden fájlt, meg MySQL-en az adatbázist, vagy van egyszerűbb opció is?
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
lupus_l #2188 üzenetére
Kicsit félreérthető volt valóban. A Transgate cég, ami magát a WooCommerce plugint adja, az ajánlja a Bariont.
Teljesen jó lenne a Simple, csak nem tudom, hogy hogyan lehet beleintegrálni a WooCommercebe stabilan, és legfőképp biztonságosan.
Szerk.:
Bár most találtam egyet, ez legalább ingyenes lenne, csak nem tudom mennyire biztonságos. -
LógaGéza
veterán
Woocommerce alapú áruházhoz kellene bankkártyás fizetési megoldást. A nemrég ajánlott Transgate-es megoldást néztem, a céges számla OTP-nél van, de ők a Bariont ajánlották - az utóbbiról viszont még sose hallottam
. Utánnaolvasva elég jókat írnak, kérdés, hogy van e mögött valóság is, vagy csak marketing?
Valaki használja ezt a megoldást? Érdemes harmadik félnek kiadni ezt is? -
LógaGéza
veterán
válasz
SharpSA #2174 üzenetére
Az, hogy ha minden opció meg van adva, és arra jelenjen meg a megfelelő termékkép, az megoldható simán Variációknál megadott termékképpel.
Az, hogy színeket, képeket lehessen megadni, arra meg ezt találtam.Rendelhető/raktáron megoldásra találtál valami jót?
-
LógaGéza
veterán
válasz
SharpSA #2137 üzenetére
Köszi, végül az az opció maradt, hogy átirányítottam a Pénztár oldalt egy alap oldalra, hogy ne tudják elküldeni a rendelést egyáltalán. A cél végülis ez volt - de ettől függetlenül ezt is beállítottam, és letiltottam a regisztrációt
A másik: van arra lehetőség, hogy amikor az WooCommerceben van arra lehetőség, hogy amikor berakok egy variálható termékhez egy Szín attribútumot, akkor ne szöveggel írjam ki a választható színeket, hanem pl színnel kitöltött körökkel, vagy valami vizuálisabb módon?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Épp egy webshopot finomítgatok, és a következőt szeretném megoldani:
Akit érdekel nézegethesse nyugodtan, pakolhasson kosárba is termékeket, ám a megrendelést ne tudja elküldeni a weboldalon, csak regisztráltként.
Megoldható ez így? -
LógaGéza
veterán
válasz
salmiakki #2052 üzenetére
Ezt értem, de attól nem jön létre egy képes kategóriaválasztó. Nem a menü a lényeg, azt meg tudom csinálni, hanem a kategórianézet. Ennyire rosszul írtam le, hogy mit szeretnék?
Szóval, ilyet szeretnék létrehozni:
A képet innen mentettem.
Úgy meg tudom oldani, hogy létrehozok egy Oldalt, és oda berakosgatom a képeket, és statikusan linkelem, de szerintem ez nem a legelegánsabb megoldás...
-
LógaGéza
veterán
válasz
salmiakki #2050 üzenetére
Az okés, csak hogy jelenítem meg a kategóriákat?
Teszem azt, a példánknál maradva: bejövök ide, kiválasztom az otthoni termékeket (for home), rákattintok, akkor bejön még egy kategóriaválasztó, itt rámegyek pl arra, hogy led strips, és csak akkor jelennek meg a termékek.
Na én ezt a kategóriaválasztót szeretném megcsinálni. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
WooCommerceben szeretnék egy olyat csinálni, hogy a felső menüben kiíratom a fő kategóriák neveit, rákattint, akkor behoz egy lapot, amin a következő kategóriákból választhat, és csak utánna jelennek meg a termékek. Igazából azt sem tudom, hogy keressek rá
Hasonlót, mint itt: Ha rákattint a LED LIGHTINGS - INDOOR kategóriára, bejön a választási lehetőség, hogy for home, vagy for store. Rámegyek a for home-ra, akkor bejön a többi kategória, rákattintok pl a LED strips-re, és csak ekkor jönnek a termékek.Megoldható ez ezen a felületen? Nem akarok ezért OpenCart-ra váltani
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Még ha értenék is az Ajaxhoz
PHPben is ennyit tudtam összehozni, nagyon nekikéne ülnöm tényleg legalább egy nyelvet megtanulni -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek egy megoldást, amivel hasonlót meg tudok csinálni, mint itt látható: [link] (ha nem ugrana oda, akkor a Configurator alatti lenyíló menükre gondolok). Tud valaki valami plugint ajánlani hozzá? Még csak tippem sincs hogy keressek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro 16" (2021) M1, 32GB RAM, 500GB SSD Csúcskategóriás erő, elérhető áron!
- HP 280 Pro G2 Sff üzleti gép i3/8GB/WIN11
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- Hibátlan üzleti lézernyomtatók garanciával (színes, multi, fekete-fehér)
- BTO/CLEVO X170KM-G DTR i9-11900K/64GB/RTX3070 Gamer/Workstation
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest