Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adatfalo

senior tag

Hello!

Ti milyen oldalakon/ milyen módszerrel szoktátok az általatok üzemeltetett/készített weboldal gyorsaságát mérni? Készítettem az egyik ügyfelemnek egy oldalt, és a cégnél panaszkodnak a weboldal lassúságára, miközben nálam, több városban, különböző gépeken, különböző eszközökön a sok képet tartalmazó főoldal szerintem egész normális tempóban jön be, már csökkentettem a képek minőségén, eltüntettem az összes error-t, amit a chrome feldobott amikor a consol-t néztem. Volt egy 3D-s forgatható modell a főoldalon, amit kivettem, nehogy az legyen a ludas, de nálam és náluk se befolyásolta a lassúságot/gyorsaságot.

Ami még furcsa, hogy nekik nem töltődnek be az ékezetes betűk, miközben az Open Sans-ot használom, ami köztudottan támogatja a magyar ékezeteket. Mondtam már nekik, hogy shift+f5-el frissítsenek, de nekik "nem azt csinálja ez a billentyűkombináció, vagy továbbra is ugyan olyan" .

Én gyanakszom arra, hogy ott a cégüknél van valami rendszergazda szinten tiltva, korlátozva. Igaz, hogy még nem tökéletes a weblap, de amiket felhoznak hibának annak a 90%-át már orvosoltam a kezdetekben.

Viszont most néztem a google developer-es PageSpeed Insights-ot, itt feldobott jó pár problémát, van valami plugin ami a képi tömörítéseket elvégzi helyettem, valamint a gyorsítótárazás engedélyezését .stb?

Új hozzászólás Aktív témák