- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
Bácsi a műszaki egyetemen tanított nagy számítógép örült volt nyugdíjasként örökölt egy nagyon jelentős összeget ettől bekattant és eszetlenül költötte a pénzt.Mindenből irracionális mennyiséget vett "örököse nem volt" és amikor meghalt 2011 a felesége nem tudott a szobájába be menni mert a gondozó költözött oda
Most lehetett kitenni a gondozót és meg látni mire is szórta el a pénzt a bácsi
.Itt van pár kép a xp és a vista csomagról van még ott egy windows mileneum és egy office 2003 is.[link] [link] [link] [link] -
-
eeXaa
addikt
-
-
idegen lény
addikt
válasz
üzenetére
Pontosan ott volt minden, ahol mondtad.
Start menü
Computer
C:-n jobb klikk
Properties
a kördiagramm mellett van egy Disk Cleanup gomb, azt meg kell nyomni, majd kiválasztva a tisztítandó részeket, a megjelenő Disk Cleanup kisablaknak van egy jobb oldali füle, More Options, itt van a System Restore and Shadow Copies.Ezekkel fölszabadult valamennyi hely, de továbbra is egyre csökken valamitől.
Valami zabálja a memóriát!
-
válasz
üzenetére
Tudtommal a Vista volt az első olyan nem szerver kategóriás Win, ami kifejezetten szerette a több CPU-s/több magos vasat. (mondhatni végre arra is próbálták optimalizálni)
A HW kihasználásával a nagyobb gond - mint írtam a 35920-ben - az volt, hogy akkoriban indult be az "olcsó gépet mindenkinek" dömping, és csodákat vártak a sokszor már vásárláskor elavultnak számító gépektől.Mellesleg hidd el, tudom a különbséget, nem véletlenül váltottam egy 3GHz@3,8 Prescott-ról egy Q6600 köré épített cuccra...
-
válasz
üzenetére
A HW gyártóknak ki volt adva, csak éppen nem láttak benne fantáziát "Jó még az ikszpé!" felkiáltással. Manapság, amikor az XP támogatása a végéhez közeledik, rá vannak kényszerítve.
Másrészt az XP is az SP2 és SP3 idejében lett az a megbízható oprendszer, ami.De a teljesítményes résznek akkor sem értem a lényegét...
-
jeni
félisten
válasz
üzenetére
Szia
Szerintem ezért a Microsoft a felelős,a Vista haláláért. Miképpen lehetett,hogy sok géppel nem volt kompatibilis? Nagyobb tárhelyet követelt magának,hamarabb megtelt az elsődleges partíció.Több hardvert nem ismert fel vagy semmi sem volt hozzá. Némelyiken meg elégé lassú volt.Az is igaz,hogy több régi XP időszakában kiadott hardver elemek még kaptak Vista drivert és a Win7-re már nem adtak ki egyetlen meghajtó programot sem. pl.: Canon Lide 50,Logitech Sphere,stb...
Természetesen ezek az én tapasztalataim,ha tévedtem valamelyikében akkor boccsi.

-
kraftxld
félisten
válasz
üzenetére
Elvileg Trend Micro van rajta, de ez a tapasztalataim szerint nem garancia semmire, általában csak a legális dolgok miatt szokott sírni (nirsoft féle produkey és tsai) de megnézem pár scannerrel, köszi a tippet!
Tegnap este 1,5 órát vártam az újraindítás után, és akkor még nem jött elő, de ma reggelre igen...
Ja, még egy infó, ha ki-be jelentkezek akkor is ott maradnak. -
Neontea
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszodat, ezt én is megtaláltam, csak ez sajna Win7, ott nem produkál ilyen hibát se x86on se x64en, sőt Vista x86 sem csinált ilyen hibát még sohasem.Ezért vagyok meglőve, talán írok a Microsoftnak

Torrent közben jön be általában ez a hiba reggelre. -
jeni
félisten
válasz
üzenetére
én is leszedtem a microsoft oldaláról mindkét SP 1-2 javító csomagot.
Lehet,hogy túloztam egy kicsit az idővel de az Sp1 eltartott nekem este 3/4 7-től egészen 1/2 10-ig.A HDD-ről ment a frissítés.
A netem az UPC Fiber 60 de most fél évig a Fiber 120-t kapom.
Átnézzem a feladatkezelőben az infókat,hogy mi mire megy el a CPU és a memória esetében. pl.: ma reggel is frissített,bár nem néztem meg mi is volt az..de annyira lassú leállást még nem tapasztaltam. A párom már toporzékolt,hogy mikor áll le a gép,mert a gyerekkel, kellett indulnia az iskolába,így is majdnem elkésett a melóhelyről
-
xrvman
őstag
válasz
üzenetére
Sziasztok!
Es az is szamit, hogy update-n keresztul, szedte -e le vagy eleve leszedte a teljes SP1, ill SP2 csomagot es azt eresztette ra.Csak halkan kerdem, mi van akkor ha leszedi az SP2 vel megcsinalt, nem buheralt csomagot es azt teszi fel a sajat kulcsaval?
Persze maga is megcsinalhatja ugyanezt.Es akkor sztem eleve jobb lesz az egesz.Nem tud errol esetleg ingyenesen frissiteni Windows 7 -re?
-
jeni
félisten
válasz
üzenetére
A konfigurációm az alábbiból tevődik össze:
- i7-920 proci Mugen2 hűtővel
- Gigabyte X58-UD5
- Ati 5870
- OCZ i7 Intel Extrem Series 3x2giga 1600 Hz ram
- Samu F3 1 terrás HDDNálam a frissítés eltartott jó 4 órát mindkét esetben
A Vista Home Prémium 64 bit Hun változata van meg
Az op rendszer felállása és a gép kikapcsolásánál a sok idő amit erre elpazarol a rendszer az ami zavaró
-
ro_bert17
őstag
válasz
üzenetére
Ezek szerint ez a Pista sajátossága? Mert ugye Xp alatt még nem találkoztam ilyennel. (vagy nem vettem észre). De a W7-em alatt is normálisan annyit látok, amennyi foglalt.
Viszont kíváncsiságból megnéztem az egyik vista-s virtuális gépen: ott a kb. 65 GB-os partícióból, kb. 7-et tüntet el.
Szóval ezek szerint én vagyok ennyire kocka, hogy szeretnék annyit látni, amennyi az annyi!
Na mindegy. Ettől még nyugodtan fogok azért aludni... (főleg hogy a barátnőm gépéről volt szó eddig
)
Köszi!
-
19870820
senior tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Nagyon szépen kérlek, ne haragudj, de ettől még nem lettem okosabb...
Nem lehet hogy egyszerűen az IP-címe változott meg, mert az akár érthető is lenne, de hogy a MAC-címe ? Ez már maga a sci-fi kategóriája. Nem mondom, hogy nem igaz, amit ismerősöd állít, de a kételkedés jogát erősen fenntartom!
Ráadásul kártevőt emlegettél. Erről sem tudni többet? Legalább a nevét ? -
denieBoy
tag
válasz
üzenetére
Pár hozzászólással ezelőtt, pont volt egy ilyen irányú kérdésem, hogy vajon az alaplap cserét meglehet e úszni, újratelepítés nélkül.
Kiderült, hogy igen, 3 héten belül a második lapcserén vagyok túl, amit a Vista reinstall nélkül gyönyörűen átvészelt.
Miből gondolod, hogy most mégis újra akarnám telepíteni?

A kérdésem tehát, mit lehet kezdeni az Energia menedzsmenttel, hogy megint beállíthatóvá váljon a hibrid alvás, Vista újra telepítés nélkül.
Köszi.
Üdv/D
-
Sonky
aktív tag
válasz
üzenetére
Nah akkor!
Betelefonáltam a lenovo-hoz. Elmondtam hogy mi a helyzet. Kérték a gép SN számát meg a modell számot. Elmondták hocs Portugáliában került forgalomban és Spéci lenovo féle vista van hozzá. Kipostázzák a Gyári Lenovo-WIndows Vista Business DvD-t CSAK a lemezt kódot nem hisz a gépen van felragasztva! amit a gép oldalán található Kóddal tudok felrakni.
És ezt kéne magyarítani.
Tehát Portugált-Magyarra.
Csak Portugál Windows-t tudok felrakni ha azt akarom hogy eredeti legyen!
-
Sonky
aktív tag
válasz
üzenetére
Na felment a vista de viszont nem tudom aktiválni.
Business Oem volt rajta gyárilag amit most vissza is raktam. Gépen gyári COA matricáról írtam a a kódot de nem fogadja el.Lehet hogy ehhez valami spéci lenovo vista kell?
Ha igen honnan tudom beszerezni?Esetleg mi a lenovo-magyarország @-címe?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem meglepő, hogy nincs normális driver/"sw" hozzá. Ez már Pinnacle hagyomány... (A 110i-hez volt személyesen is "szerencsém", nem egy nagy eresztés.) Amiket leírtál hibajelenségeket, azok pont az EVR hiányára utalnak, ami nem képjavítás, hanem egy videomegjelenítési mód. Na ez az, amit a Pinnacle soha nem implementált a drivereiben/"sw"-eiben. Így marad az Overlay és a VMR.
-
Himym
senior tag
válasz
üzenetére
A két vírus írtó teljesen megvan egymás mellet nem veszeknek és nem akad a gép se még akkor sincs veszekedés ha az egyikket futtatom a másikat meg nem...
Amit mondtál az nekem nem volt újdonság egyből ott kezdtem de nem változott semmi meg próbáltam egy új txt-t létrehozni az asztolon létrehozta ugyan de nem látom az asztalon a startmenüből megnyitva az asztalt látom hogy ott az új szöveges dok...
Szal olyan mintha az egész asztal rejtve lenne.

Köszi a további helpet.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Köszi szépen. Majd turkálódok, hogy melyik lehet.
De van még egy kis fejlemény, használat közben jönnek a gondok és az ötletek. Word dokumentum szerkesztésekor a másolás, beillesztés, kivágás, vagyis a vágólaphasználat nagyon lassan megy.
Szóval szerintem a vágólappal lehet valami bibi, legalábbis a használat közben bennem erre szűkült le a problémák listája.
Meg lehet valahogy javítani a rendszer ezen szolgáltatását? -
19870820
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi az infót.SP2es Vistához így akkor meddig jön frissités?A frissités pontosan mire/mikre terjed ki az SP2es esetén?Csak biztonsági frissités jön majd vagy úgyanugy rendszer frissités is?Bocs a hülye kérdésekért,de az általam linkelt oldalon ezekről nem találtam infót és engem meg érdekelne.
-
hehe23
tag
válasz
üzenetére
megnéztem pörög ugyanúgy, és tök hűvös - kézzel érezhetően is - van a házon belül...
kevés por van a házban, nem jellemző...
télleg nemtom, én is grafkártya hibára gyanakodtam, de burnintest-tel teszteltem és semmi.
amúgy ez a fajta hiba win 7 és xp alatt is előjön ahogy olvasom, és sehol se látok rá megoldást...
-
Balumacikaa
tag
-
Mariann294
őstag
válasz
üzenetére
Közben megnéztem jobban a Win 7 beépitett töredezettségmentesitőjét....érdekes itt nem csinálja...
De a vista beépitettje,meg vagy még 3 különbözö progi igen...érdekes..
Vagy lehet hogy közrejátszik az a dolog,hogy nagyobb hardverigényű játékok zabálják a memóriát,ami elfogy,és ezért szerencsétlen HDD nem győz villogni? (pl:GTA IV,és Sims 3) -
{Zodiac}
senior tag
válasz
üzenetére
igen, biztosan 64-es, ugyanis minden más eszközillesztőm 64-es, és az nv driver előző verziója is 64-es
csak ennél a verziónál nem akar felmenni, de ez inkább nv driver hiba, mint vista, legalábbisd most már így gondolom, mivel más fórumokon is találkoztam hasonlóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Eladó egy soundcore boom 2 se
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most lehetett kitenni a gondozót és meg látni mire is szórta el a pénzt a bácsi
...a. laptopomon előre volt telepítve, a hardver meg pont elég hogy normálisan menjen.... 4 év alatt soha semmi baja nem volt... használom is amig télen veszek egy új gépet, de akkor már előretelepített sevennel..

)
Ráadásul kártevőt emlegettél. Erről sem tudni többet? Legalább a nevét ?