Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz #54715584 #725 üzenetére
akarmilyen uj lehet egy windows, mire kijon, mar biztos, hogy a hardvereszkoz gyartoja elerhetove tette az ujabb drivert.. persze van olyan is (mint pl. a 8110-es relatek halokartyanal), hogy a vista update ujabb drivert tolt le, mint ami kint van a relatek oldalan.. ebben csak az az erdedekes, hogy a realtek elegge ogyafigyel a szoftvertamogatasra.. en mindig a legujabb drivereket teszem fel es meg sosem volt belole problemam..
Play nice!
-
Tomi84
aktív tag
válasz #54715584 #908 üzenetére
én éppen mostanában tettem fel a 64bites Vista Business-t és magam is meglepődtem rajta milyen kellemesen csalódtam. Még nem is sikerült kifagyasztani, minden cuccomhoz van driver (még egy régi thrustmaster ff kormányhoz is) és egy-két régi játék kivételével minden progi teljesen jól fut. Egyedül tűzfalat nem találtam még hozzá. Régebben zoneAlarmot használtam, az nem megy vistán, Agonitum, Comodo, szintűgy nem. Tudnátok egy ingyeneset ajánlani?
Viszont egy érdekes problémába ütköztem a minap: ha leállítom, pontosabban ''elaltatom'' a rendszert, majd visszalépek, valamelyik szabályozott ventim nekiáll 100% pörögni. Ahogy eddig kiszűrtem vagy a tápegység vagy a videókártya valamelyik ventije. Ha újraindítom a gépet ez megszűnik. Valakinek valami ötlete?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kernel
nagyúr
válasz #54715584 #1062 üzenetére
Ha formázni akarod, XP-ből is megteheted, hacsak az nem rendszermeghajtó, vagyis nem bootpartíció, nincs rajta lapozófájl stb.
Ha törölni szeretnéd csak a Vista könyvtárakat, az már érdekesebb, mert tulajdonba kell venni, ami nem is olyan egyszerű, mint az XP-nél megszokott.
Vista bootmenü nem a boot.ini-vel működik, de eltüntethető az XP javítókonzol fixboot parancsával. Ez a parancs a Vista által módosított bootszektor-kódot visszacsinálja eredeti állapotába, ezután ismét az ntldr veszi át a rendszertöltést.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
őstag
-
törölt tag
válasz #54715584 #1146 üzenetére
erre esetleg vki?
feleannyi terulet szabadult fel torles utan, mint amekkora fileokat valojaban toroltem...
fs-zsoci: keves program van meg, ami elindul a 64 bitesen, nekem az csak 30 napot volt fent a gepen
most a 32 bites verziot nyuzom
a ketto kozti sebesseggel nincs gond
de az xp-hez viszonyitva sokkal lassabb -
katt777
félisten
válasz #54715584 #1192 üzenetére
Nálam Vista gyorsabb tömörítésben és videó konvertálásában is (sokkal). A megoldás talán a használt programban van, illetve, a jelek szerint nincs.
3DMark, UT2004, ilyesmik telepítenek OpenAL Audio-t. A működésükhöz szükséges.
[Szerkesztve]Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz #54715584 #1194 üzenetére
Talán a szinte semmi tette föl , mert éppen egy codec csomag is lehetett, hangkártya programtámogatás, illetve bármi, aminek szüksége van rá, nem csak játék és 3DMark. Sajnos így nem tudom. Általában minden program jelezni szokta, hogy telepíteni kívánja (egy szép nagy fehér ablak az OpenAL logójával a közepén). Nem nyomtál rá rutinból valami ilyesmire egy telepítés során? Én mindenesetre még nem találkoztam olyan progival, amelyik a hozzájárulásom nélkül feltette volna. Lehet, hogy itt uninstall-játék lesz ezt kiderítendő, de a géped gyorsaságát biztosan nem az OpenAL befolyásolja, szóval szerintem ezzel ne vacakolj, mert aminek kell, az meg nem fog működni nélküle.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz #54715584 #1199 üzenetére
Akkor nézd meg, el tudod-e távolítani a program uninstall-ból. Ha nem, akkor bogarászd végig a registry-t, és törölj minden, erre vonatkozó bejegyzést (viszont hibák jelentkezhetnek, ha az ezt használó program innen keresgél, és nem csak a feltelepített fájlokat nézi). Máskülönben komplett reinstall lesz, ha tudni akarod, mi pakolta fel, mert ha egyszer már érzékeli hogy fent van (ha nem a registry-t nézi, hanem a fájlokat, az még gázabb, mert akkor azokat is keresgélni és törölni kell, amit meg lehet, hogy nem hagy a rendszer), akkor nem fog újra megjelenni, hiába telepítgeted újra az összes drivert és programot. Ja, és a rogramok eltávolításával az Open AL-t nem fogja eltávolítani az azt telepítő alkalmazás. De mondom, ez nem kémprogram, valaminek szüksége van rá, szóval ha nem olyan fontos, hogy a következő aktuális rendszertelepítés előtt megtudd, mi tette fel, akkor nem pazarold rá az idődet.
Álmoskönyv szerint a rutinszerű kattintgatás nem jelent jót.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz #54715584 #1217 üzenetére
A 64bitest??? A progi első futtatását adminisztrátor üzemmódban kell megtenni. A progit állítsd erre a parancsikon tulajdonságainál, ne a felhasználót (az úgyis az, gondolom). UltraISO-nál meg Alcohol-nál is ez kellett (mindegyiknél kűködött a virtual drive is). Egyébként szerintem használd az Alcohol 120%-ot.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Vistaboy
veterán
válasz #54715584 #1802 üzenetére
Az egyik linkedben serial és torrent-link is van. Ha ez legális, akkor minden az...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Sdi
addikt
válasz #54715584 #2155 üzenetére
Az energiagazdálkodási lehetőségek > séma beállításainak módosítása > speciális energiaellátási beállítások módosítása > merevlemez > merevlemez kikapcsolása > soha.
Engem is idegesített.
Azt hittem szarakszik a vinyóm, vagy a tápom.
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Tom5
addikt
válasz #54715584 #2238 üzenetére
Nálam is ezvan 15.01-es nForce driver fel,restart és kék képernyő Most az van,hogy nincs fent alaplapi driver (Vista mindent felismert) és felraktam 162.22-es WHQL VGA drivert,most már van kép játék közben (legalább is AvP2 nél és egyéb régebbi játékoknál) ,eddig tetszik a Vista,azt hittem majd a hangkártyával fogok szopni,ennek ellenére az pikk pakk felment és szépen működik,míg a videókártyával szoptam rendesen (remélem már nem lesz vele gond)
-
Tom5
addikt
-
törölt tag
válasz #54715584 #4902 üzenetére
meg mindig problema
sziasztok, asztali gepen vista ultimate, laptopon home basic...
asztalin megosztok egy konyvtarat, de azt nem latom a laptoprol...
otletek? tippek a beallitashoz?
a gepek kozott van router isaddig mar eljutottam, hogy latja egymast a ket gep, de kene jelszo, meg usernev...
az eleg, ha a vendeg fiokot lejelszavazom, akkor a masik geprol azzal a jelszoval be tudok lepni es latoma megosztott konyvtarat? -
TIV
tag
válasz #54715584 #4946 üzenetére
én mindig azt csinálom, hogy létrehozok mindkét oldalon egy-egy belepo usert, jelszóval. Aztán kérem, hogy jelszavas védelem legyen a hálózaton. Amikor csatlakozni akarok a másik géphez pl így...\\masik\c$ elegendő csak megadni a felhasználónév/pw-t MEGJEGYEZ és már megy is minden.
-
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Napelem
- Garmin Venu 3 - testnevelés óra
- Politika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bundle topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest