Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
lehet mar tudni kb mikor jon ki vegleges sp1? vagy ne varjak, es szedjem le 2008 januar integratedot? rendes sp1 integralt lenne az igazi
masik. sony ericcson pc suite pista64el megbolondult, install utan elso alkalommal jo, aztan ha bedugom telot usb-be, pista megfagy, de ugy, hogy csak reset. probaltam regebbi es legujabb pscsuitot is. help pls
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
hahajdu
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálom tömören kifejteni a problémát : Az új gépre (Amd X2 6400+, 2 GB ddr2 ram, 320 gb SATA2, Geforce 8600gt) nem tudom milyen OP rendszert rakjak. Elsősorban játékra kéne, de haladó szintű videóvágásra is használnám.Lehetőségek:
XP 32bit
XP 64bit
Vista 32bit
Vista64bitA vista, számos teszt alapján, lassabban futtat játékokat mint az xp, viszont támogatja a direct x10-et. Ez a diretx 10 valójában mire is jó ha van? Mi a különbség a 32 és a 64 bites verziók között? (Gondolom minddkét esetben a processzor mindkét magja használatban van)
Lehet hogy kicsit OFF, de sok kérdés merült fel egyszerre. Segytsetek!
üdv.
hunpad.com
-
RI/OS
őstag
válasz hahajdu #8206 üzenetére
64bites kihasználja ha 4gb+ ramot van.
Én személy szerint Vista 32bitet ajánlanék neked, abból is Home premium vagy Ultimate.
A videókártyád is tudja a dx10et.Ez a diretx 10 valójában mire is jó ha van?
Ha egy olyan játékkal játszol, ami támogatja a dx10et, akkor kapsz pár plussz szebb füst effektet, perpill ennyi
-
Core2duo6600
veterán
a total hulye felhasználók ellen véd
ideális lehet akkor is ha vki csak netezésfre használja
de nekem is ez volt az első hogy kikapcsoltammás lenne a helyzet akkor ha csak akkor jonne fel ha a rendszert érintő beállításokat csinálnék....
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
hahajdu
aktív tag
Köszi a velőps választ! A füst effektek nem igazán izgatnak, inkább legyen gyorsabb a gép.
Azok alapján amit elmondtál először XP 32-t raknék rá (ami amúgy is van itthon), majd idővel vistára cserélném.hunpad.com
-
hahajdu
aktív tag
az itthont úgy értettem hogy a lakásban
hunpad.com
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi most telepítettem a Vistát, így aztán elég idegen még. Nem találom, hogy hol lehet a helyi hálózatot beállítani. Vezeték nélküli hálózatra már csatlakoztam de a helyit az istennek se találom. Át kéne állítanom a munkacsoportot. Hol tudom megtenni?
-
warrior28
aktív tag
válasz Core2duo6600 #8210 üzenetére
Angolt... (???)
-
Takhanto
őstag
válasz SalvadorLynx #8212 üzenetére
Vezérlőpult\Rendszer\ bal oldali sávban: speciális rendszerbeállítások \számítógépnév fülre és onnan szerintem ismerős lesz neked.
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
KDavid17
aktív tag
hi az egyik partíción xp van a másikon vista és mit kéne ahoz beállítani, hogy tudjak az xp-s partícióban is csinálni valamit?
előre is thx -
Henryk
aktív tag
Hali újra,
olyan problémám van, hogy netezéskor ugye kéri hogy telepítsek fel adobe flash playert, hogy megjelenitsen ilyen animált ablakokat (firefox-ot használok) namost Vista alatt ez nemakar felmenni sehogy, probaltam manualisan is, leszedtem felinstallaltam, de ugyanugy kéri,
nektek hogymegy vista/firefox alatt ez? -
Henryk
aktív tag
jah értem hogy ... aha.. pedig pont a firefox 64bites verzóját használom a Bon Echo-t hogy majd mien jolesz, hát akkor mégse. előkeresem akkor a régebbit amit xp-n használtam
ja és kösziáttudnál nézni a sata problémás totyikba? úgyláttam abban is otthonvagy, nem akartam már aztis ide írni
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egy kis segítség kellene a következőhöz:
A Vista Home Premium 32bit Hun a C:\ meghajtóra lett telepítve, de én utólag telepítettem az XP SP2 32bit Hun változatát a D:\ meghajtóra és innentől kezdve mindíg az XP indul el. Hol tudom átírni a Boot.ini-t hogy megkérdezze hogy melyik oprendszer induljon el? Elvileg rátelepíthetném újra a Vistát a C:\ meghajtóra, de azt írja hogy felülíródik minden eddigi adat(javítási lehetőség nincs), de a windows old mappában elérhető lesz minden régi adat. Ez nekem több okból sem jó(pl telepített progik stb miatt). Segítségeket előre is köszi. -
craine12
tag
Valakinek van megoldása a következőkre?
1. Rejtett és rendszerfájlok bekapcsolása, erre megjelenik az asztalon két desktop.ini, amiket ugyan le lehet törölni, de újraindítás után létrejönnek. Feladat: ne látszódjanak.
2. Sidebar-ra olyan minialkalmazás, ami órajelet, hőmérsékletet mutat? Pl. mint Everest, de lehetőség szerint ne fizetős, és ne kelljen külön programot indítani, ami beépíthető oda, hanem eleve csak ott legyen, remélem érthető, mire gondolok.
3. x64-es Business-em van, ezen már sajnos nem fut el a NHC, helyette tud valaki valami használhatót ajánlani? Esetleg valakinek sikerült beüzemelnie? Az a bajom, hogy ha energiatakaréskos profilt választok, akkor felfele nem kapcsolgat az órajel, ha meg a kiegyensúlyozottat, akkor meg lefele nem (ahogy néztem, lefele 6x-os szorzóig és kb. 72 MHz-ig tud elmenni, már ha jól mérnek a programok, persze együtt nem sikerül összehozni a kb. 450 MHz-et). Pedig jó lenne valamivel visszafogni a gépet, ha akkuról megy...
4. Csomó dolog 32/64 bites verzióban van (pl. DT 4.12), mégis a PF (x86) könyvtárba pakolja a telepítő. Akkor minek 64 bites? Vagy valamit elrontottam, és nem jó verziót rak fel magától?Egyelőre ennyi, szerintem még lesz kérdés.
No woman. No cry. No kidding.
-
rétisün
veterán
a boot.ini-t hiába irod át, az már csak akkor jön, ha xp-t indítasz. megoldás: boot vista dvd-ről, aztán "számítógép javítása" (vagy ilyesmi) asszem kétszer kell eljátszani, utána lesz egy bootmenüd, amin ki tudod választani, mit induljon
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
na, kép is van hozzá (igazangol, de a lényeg látszik):
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
SalvadorLynx
aktív tag
Hi! Hogyan lehet az aszatli parancsikonok mértetét csökenteni? Nem akarnám 1024*768-nál nagyobb felbontásba rakni, ahhoz a monitorom kicsi.
-
Henryk
aktív tag
válasz SalvadorLynx #8230 üzenetére
asztalon jobbklikk, nézet, klasszikus ikonok
-
rétisün
veterán
válasz SalvadorLynx #8230 üzenetére
ctrl+egérgörgő
Joshi: nem hiszem, hogy hiányozna, próbáld meg, hogy kicsit tovább engeded, ez még nem a legelső kép, kicsit később jön....
-
craine12
tag
#8223-on felül: az normális, ha a rendszer és rejtett fájlok mutatásának bekapcsolása után ha belemegyek a Dokumentumok mappába, akkor ott csak rejtett parancsikonok vannak, melyeket meg sem tudok nyitni, hozzáférés megtagadva címszóval? Ugyanilyen okoból nem tudok a SendTo mappába sem pakolni. Vagy ez már a HP ProtectTools Security Manager babrálása miatt lehet? Próbálgattam, mit lehet kezdeni a TPM-mel, esetleg ha ahhoz is van valami okosság, szívesen fogadom.
-
rétisün
veterán
easybcd-ben a configure boot, és az add/remove entries ablakokban tudod konfigurálni a bootolást, uj oprendszert hozzáadni, várakozási időt, bootsorrendet beállitani stb.
egyébként két oprendszer használatánál célszerű először a régit (xp) telepíteni, aztán a z ujabbat (vista), ugyanis a vista felismeri az xp-t, és csinál hozzá boootmenüt jól, az xp viszont simán kinyirja a vista bootrendszerét, mivel fingja sincs, hogy mi az a vista.....
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
ja a híres byte vista. Én is feltettem tapasztalatszerzés céljából. Onnan látszik mennyire ért hozzá a srác, hogy ilyet ír az Nfo-ba, hogy azért csinálta home premiumból, mert gyorsabb a kernele mint az ultimatenek. LOL
Na mondom, nézzük olyan értelmetlenül van megcsinálva, hogy egy nagy gány. Ráadásul olyan dolgokat szedett ki, amik gyorsítják a rendszert. Meg kivan szedve a töredezettségmentesítö, de az ikonja ott van vinyó-jobbklikk eszközöknél persze az indexelést meg benthagyja ki van szedve az elötöltés meg a biztonsági mentés is.a fele hardverem nem ismerte fel azon már meg sem lepödtem. Szóval tök jó, csak épp a vistához köze sincs. De oprendszernek sem nevezném.[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
ha józsi bácsi kezébe adok egy vlite-ot meg egy telepítöt, bizti müködöképesebb rendszert rak össze. És nem is okoskodik bele a kernel témába, amiröl fingja nincs.
-
Joshi
titán
Most XP-ről írok! Megoldódott a probléma, az XP indulását egy ntldr nevű fájl hiánya gátolta meg ami igazából ott volt csak a D:\ meghajtó helyett a C:\ meghajtón. Átmásoltam a D:\ meghajtóra és azóta minden működik ahogy elő van írva. Érdekes, hogy az EasyBCD miért a Vista meghajtójára rakta a nélkülözhetetlen fájlt.
-
Joshi
titán
Őszintén szólva nem értek ilyen mélységekben az oprendszerekhez, de egyszer feltettem a 64bit-es Ultimate hun verziót és én attól kaptam idegbajt, hogy állandóan indexelt, tekert a vinyó ha kellett ha nem. Sorba kapcsoltam ki a számomra érdektelen funkciókat, de ennél a verziónál nem tapasztaltam ilyet sőt azért nem akartam letörölni ráadásul bőven elég a Home Premium verzió is. Most hogy működik mind2 OP nyugodt vagyok.
Ja és köszönöm rétisün a segítséget, rávezettél a megoldásra.
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
a home premium az igen. De ez nem az...ez úgy a fele. Defender is ki van véve. Vicc. Olyan lassú mint a dög, se gyorsítótárazás se semmi. Ha majd le akarod menteni a rendszert, az plussz progi, védelemre plussz progi, töredezettségmentesítés plussz progi, ráadásul illegális. Szóval pasziánszozni jó, dehogy bekapsz vmi vírust összedöl 2perc alatt az is biztos ja és hogy teljes legyen az öröm bódottá az update nem megy, 0x0000 blabla hibát dob
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Lehet hogy igazad van, de nekem megfelel pont a csonkításai miatt. Engem nagyon idegesítenek a számomra nélkülözhető alkalmazások tömkelege. Védelemre eddig is külön progit használtam, töredezettségmentesíteni meg format C:-vel szoktam kb félévenként. Ha az XP-vel nem szedtem be vírust, akkor ezzel a Vistával se lesz nagyobb rá az esély.
-
RI/OS
őstag
válasz craine12 #8223 üzenetére
nah nézzük ezt a kérdést is.
1.a rendszer védett filejait rejtsd el különben mindig ott lesz.
2.jobb klikk a sidebaron, minialkalmazás hozzáadása, és itt lesz h towábbi minialkalmazások online wagy wmi ilyesmi, itt wálaszd ki a keresési nyelwnél az angolt, itt lesz százféle gadget ingyen..
3.további energiatakarékos beállításánál meg tudod adni a processor használat intervallumát százalékban. Erre notikhoz asusnak ill. acernek is van külön progija.
4.azért rakja az x86ba, mert azok 32bites progik, csak mennek 64biten is.[ Szerkesztve ]
-
craine12
tag
Már épp ideje volt Amúgy köszönöm a váéaszokat, de:
1. pont azért kapcsoltam be, mert látni szeretem, mi van a gépemen (szakmai ártalom). Ideiglenes megoldásként behúztam a Sidebar alá őket, de jó lenne, ha eltűnnének.
2. Igen, azt megtaláltam korábbi kommenteket alapul véve, detöbb ezret nem volt időm végignézni, főleg, hogy fele nem európai nyelven íródott, kibogozni nem sikerült, mit rejtenek. Valami konkrét tippre gondoltam volna, hogy XY-t szedjem le. Lustaság fél egészség.
3. A szűzalékokat megleltem, de egy T7500-asnál az 5% az 110 MHz-et jelentene, tehát simán alulmúlná a min szorzó és min FSB szorzatát, mégsem vált vissza, még aksira kényszerítve sem. Lehet reggel Recovery Disc befigyel, és megy vissza az x86-os Vista, az alatt legalább működik az NHC. Amúgy nekem HP van, abban is van HP Optimized séma, az is annyit ér...
4. Értem én, hogy a 32-esek mennek a 64-esen is, de ha már egyszer kiírja a gyártó, hogy 32/64, az ne azt jelentse, hogy elfut, hanem legyen egy telepítőben benne a 32-es ÉS a 64-es verzió, és a környezetnek megfelelőt telepítse. Az inteles videókártyadriver pl. ilyen volt.#8237-re esetleg?
-
RI/OS
őstag
válasz craine12 #8249 üzenetére
1.ja engem is zavart, de nem találtam meg oldást, uh ment off-én úgy szoktam ha vmit meg akarok nézni átmenetileg bekapcsolom, aztán ki-
2. Ne legyél lusta:p vannak külön kategóriák, én egy msn sidebart kerestem, elég hamar meglett
Sok proginak csak 32bites verziója van jelenleg..pl a játékokat is x86ba rakja. De nem lesz lassabb töle.
A 8237et meg próbáld meg uac nélkül, rendszergazdaként(az uac-t vezérlöpult, felhasználói fiókok, felhasz fiókok felügyelete-kikapcsolásnál tudod kilöni)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest