Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
feenty
aktív tag
Kis érdekesség:
"... nekem tetszik a rendszer... és lehet kinevvetek de HP NX9005 laptopom van 1.8as amd 512ram amiböl 128 ati video ram... és tökéletes sebeségel fut a rendszer ja es kene ehhez vmi mert 30napos csak...."
Ez a hozzászólás egy X nevű torrent trackeren született. Azért az már valami ha egy felhasználó ilyen konfiggal is élvezni tudja a rendszert. Emelem a kalapot Microsoft bá' előtt!

A páromnak ugyanilyen parákkal rendelkező notija van, és alig birtam ugy ráheggeszteni neki a vistát hogy fusson elfogadható sebességgel. Mert hát ugye a hölgy tipikus nő, és kell neki a "szép" aero ami persze az XP-ben nincs

-
Morden24
nagyúr
válasz
cellpeti
üzenetére
Hogy értsd:
Told fel alap órajellel, és kicsit fékezd le a viszkető ujjaidat, mielőtt széttúrod a BIOS-t. Először ellenőrizd le, hogy tuning (igen, 1 darab n betű
) nélkül nincsenek-e problémáid, mert mint más is írta, ez egy beta OS, elég sokminden előfordulhat. Az is lehet, hogy egyszerűen nem jön be neki a hardverkombinációd, apró hw-hiba, meg ezer minden.Ha megbizonyosodtál róla, hogy tuning nélkül nincsen gáz, és muszáj (igen, pontos j-vel
) húznod a procit, akkor lassan haladj, pölö a megszokott 3,1 helyett told fel 2,8-ra vagy ilyesmi, és nézd meg, úgy bohóckodik-e. Jó esetben veszítesz pár megaherz-et, amit aztán pár idióta 3DMark-os pontvadászon kívül mindenki kb. a hajára kenhet. -
cellpeti
nagyúr
Kedves pzstm
Nekem nem azért kellett a tuning,hogy verjem magam,hogy mennyire vagyok fasza gyerek,meg ilyenek. Nekem azért kell/kéne,mert ha úgy vesszük "elég" régi a gépem, és most vettem bele VGA-t(4850). Mint tudjuk,ahhoz,hogy kihajts egy jobb VGA-t,kell egy jobb proci is,vagy egy órajelemelt. Na most mivel nincs szándékomban már procit cserélni a Nehalem magos Intel előtt,ezért inkább úgy döntöttem,hogy megemelem az órajelet és mivel nagyon jó a proci ilyesfajta tulajdonsága,ezért kihasználom. Nagyon sokat gamelek,amihez kell az FPS(COD4,COD5...stb). Ezért kell a tunning.
Morden24:
BIOS frissités megvolt,azóta nem jött ki új. Most majd feltolom a 7022est alap órajellel és utánna húzom majd feljebb!

-
Morden24
nagyúr
válasz
cellpeti
üzenetére
Még egyszer: rakd fel tuning nélkül, aztán utána ess neki.
Egyébként finoman hozzáteszem, hogy az "érzékenység" nem feltétlenül azt jelenti, hogy szar az oprendszer, hanem azt, hogy alap os-használt közben is gondot okozhat olyan hardver-hiba, ami mondjuk XP-nél csak akkor jönne ki, amikor az akármilyen játékkal játszol.
Egyébként érdemes BIOS-frissítést is megnézni, mert gyakran oka a gyenge tuningteljesítménynek, Vista alatt volt pár ilyen alkalom.Egyébként meg ha instabil, vedd lejjebb a megszokott tuningodat, vagy állítgasd a feszt. Ha te párszáz ócska mhz-ért inkább visszamész egy 7 éves fapados OS-re, az már egyéni szoc. probléma.

szerk.: Az Ati Win7 prebeta-ra meg már mindenki elmondta, hogy egy kalap szar, mit lepődsz meg, hogy tényleg az? Ebben a topikban is hatszázszor le lett írva. Win7-re Ati kártyához jelenleg 9.1-es Vistás driver, vagy az alap cucc, amit a WinUpdate leszed.
-
Fucsi
tag
Hi all.
Azt szeretném kérdezni hogy:
Jelenleg két oprendszerem van:32 bites xp,és windows 7.Szeretnék xp-cserélni.Viszont anélkül hogy windows 7et kéne!!!Megoldható hogy windows 7 maadjon,csak uj xp menjen fel?
Mert attól félek hogy elrontja az uj xp a windowsos boot rendszert.
Lécci az válaszoljon aki már csinált ilyet,vagy aki valóban ért hozzá!!!
-
GodHeart
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
szerintem ez az OS még erre nem való.. főleg nem a 7000 build..
Barthezz (bocs ha elírtam a neved): nekem sem megy ph oldala.. semmilyen böngészővel sem.. én azthittem eddig a netemmel van a gond.. de most tök véletlenül én is megpróbáltam a mobilarenáról.. és simán megy..

-
cellpeti
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
A 7000es.
Azt mondod tegyem fel alap órajelekkel az OS-t és utánna húzzam?
Ez egy nagy fos,hogy érzékeny a tuningra,remélem ki tudom küszöbölni,mert ha nem,akkor tényleg XP. Miért járassam 1,86on mkor simán viszi a 3,15Ghz-et gyári hűtővel
Most veszek rá TX2-t!Mennie kell a tuningnak!!!
-
TokLac
senior tag
Az én béta tesztelésem már vissza is igazolták az email hatására.
"Dear Beta Participant:Thank you for evaluating Windows® 7 Beta. To help you complete a more thorough evaluation we've assembled an array of resources and put them all in one convenient location, the Windows Developer Center."
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cellpeti
üzenetére
Max akkor lehet köze hogy ha húzva raktad fel, de lehet vki jobban megmondja.
Ezt a shutting down-os problémát nekem is csinálta, de még csak a 7000-es build, azóta feltettem a 7022-t, és lényeges változások vannak. Pl bootoláskor nem sípol már a vinyó (!!!) és nem kapcsol ki vmi hülyeséggel. Szépen betölt, most már tényleg minden téren stabilabb mint az XP.
Sztem a VGA drivert nem kellett volna bántani, mert telepítés után felteszi az ő általa leszedettet és annak mindenképp jónak kell lennie. (Meg ez a beta driver amit írtál nem hangzik vmi biztatónak)Milyen build van fennt?
-
Sziasztok!
A win7 strater edisönt várhatóan be lehet majd szerezni egy összerakott asztali géphez is legálisan? Ha igen, akkor hogy, és kábé milyen árban?
Köszi!
-
cellpeti
nagyúr
Arról nem is beszélve,hogy a leállás az maga a katasztrófa. Ki írja,hogy "Shutting Down..." és semmi,pörög a VGA,pörög a proci és nem áll le a gép!
Muszály a házon kinyomni,mert különben egész éjszaka leshetném a leálló képernyőt! Valaki adjon egy ötletet pls!
A proci van meghúzva,dehát semmi köze nincs az OS-hez,vagy igen?
-
cellpeti
nagyúr
Nem tom,lehet engem nem bír a Win7,vagy nem tom mi baja van,de....
Elösször letiltotta vmiért a hálókarit,most meg a COD4ből kibasz játék közbe,hogy nincs DirectXem. Nem jó COD4 alatt az XFire,más game alatt meg megy. (Mirror's Edge - ja ennek a gamenak nincs hangja Win7 alatt)Szóval eddig a tököm ki van vele. A még nagyobb vicc meg az,hogy feltettem hozzá az ATI beta drivert...hát az is fos,most nem ez a lényeg. Utánna feltettem hozzá a Vista drivert(Vista alatt nem volt jó a driver,pedig arra írták,Win7 alatt jó VOLT). Ma hogy felmentem COD4-re megint elkezdte,ugrált az FPSem hiába maximalizáltam le,nem segített. Kezd az agyam nagyon elszállni ettől az OS-től. A gépemmel se lehet gond.hisz nem régi,tehát nem tudom! Igen hajlok az XP felé a gamek miatt,de jó lenne vmi modern OS is,nem tom,adok neki még esélyt,remélem összeszedi magát!

ui.: Bocs,ha hosszú lett!

-
-
honyike
aktív tag
Átállítottam!
Javult, de csak a letöltés!
Az a cucc, ami eddig mx. 10kbps-al jött, az a kezdésnél elindult 66kbps-al, ám gyorsan visszaesett 20-30 közé! Azért az jó javulás! 
Az 1.9 beta kikerüli ezt a p2p korlátozást? és mu az a uTP?

Cathfaern: Én is főrendszerként használom, de a 64bit-et nem ismerem túlzottan!

Viszont szerintem megpróbálhatnád itt is!
-
honyike
aktív tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Én, ha az Opera bemondja az unalmast, akkor googel chrom-mal próbálkozok!

Ez a taktika eddig mindig bejött! De most a kora esti órákban az Opera nekem is szórakozott a Prohardver-rel! Lapfrissítés a fórumon, és a lap feléig betöltötte, a többit meg nem volt hajlandó! Az IE egy kis unszolásra simán megnyitotta... Utána próbáltam Operát, és működött ott is!

De azt nem tudom, hogy ezek mitől lehetnek...

-
-
válasz
honyike
üzenetére
jaja

Na egy érdekes dolog történt most velem. Akarok jönni Ph-ra, de a lapok frissítése helyett benyögte hogy a lap nem jeleníthető meg
néztem a ph főoldalát, azt se. Nézem a mobilarena főoldalt az bejön. Azaz most ha ezt próbálom:
http://prohardver.hu/tema/windows_vista/friss.html#msg30446
nem megy, de ha ezt:
http://mobilarena.hu/tema/windows_vista/friss.html#msg30446
akkor meg igen
WTF?? 
Ja és mindez IE és opera alatt is ugyan ez...helyesbítek, ha az elejére, mobilarena.hu/gamepod.hu/itcafe.hu/logout.hu kerül megy, prohardverrel meg nem
se a főoldala 
-
Blue@X
senior tag
válasz
honyike
üzenetére
Ha a routered tudja az UPnP-T, akkor böngészőből nyisd meg a routeredet (192.168.x.x általában, x helyére értelemszerűen egy szám)
Nekem a Forwarding-nál van az UPnP. Azt csak Enable-re kell rakni és kész is.
uTorrentben a Beállítások -> Kapcsolat -> UPnP port kezelésének engedélyezése.
Ha nem lenne UPnP opciód, akkor keress rá neten, hogyan kell portot nyitni az uTorrentnek routeren. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Raktam fel Win7re vitr.meghajtót,de másikat tettem,de a meghajtókat nem szedte le magával!
Hogyan tudom ezeket eltávolítani? -
Cathfaern
nagyúr
Egy olyan gondom lenne, hogy hülye fejjel elállítgattam a Program Files mappá(k, mert 64bitest használok) jogosultságait. Az lényegtelen, hogy miért, de owner jelenleg az "Administrators" csoport, egyrészt ez így biztonsági okokból sem túl jó, de a nagyobbik gond, hogy TrustedInstallers csoportnak hiába adok teljes jogosultságot, a telepítők nem tudják írni a Program Files mappát (magyarul nem tudok semmilyen programot telepíteni oda).
Hogy lehetne visszaállítani a normális jogosultságokat? Sajnos System Restore nem játszik, mert régebben szórakoztam ezzel, de csak most tünt fel, s nincs már mentési pont azelőtti időkről. -
L7wy
őstag
Barthez, nem direkt neked ment, sorry!
-
-
Látom mindenki beindult erre a mailra
Már csak az ms válaszára leszek kíváncsi 
-
-
válasz
Paladin1492
üzenetére
Elment.

-
-
-
honyike
aktív tag
És a Win tűzfalát hogy tudom kikapcsolni/ engedélyezni benne a torrentet?
-
-
honyike
aktív tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Vírusírtók és tűzfala közül csak az Avast van fent, meg hát ugye az alap Win!
Még nem nyúltam a Win tűzfalához, úgyhogy ha magát nem tiltotta le, akkor én biztos, hogy nem!

Meg Speedtest.net a feltöltésemet 417kbps-nek látja, de Utorrent csak 50kb/mp-vel hajlandó feltölteni! Ez normális, vagy lehetne gyorsabb is?
-
-
honyike
aktív tag
Avast-ot használok, és nem tudom, hogy ő tett-e fel tűzfalat! Kerestem, de nem találtam...
Tudsz segíteni?

-
honyike
aktív tag
Hello!
Win 7 van fent, és olyan gondom van vele, hogy a Utorrent piros pipát mutat allul! A feltöltési sebességem ugyanolyan mint Vista alatt, pedig ott a zöld pipa volt!
Mitől lehet ez, és hogy tudom orvosolni? Vagy van valahol ehhez kapcsolódó leírás?
Köszi!
-
Köszönöm mindenkinek aki elküldte a levelet!
Rendes tőletek! -
TokLac
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Vista esetében:
Az „N” verziók (speciális változat)
A Home Basic és a Business verziókból létezik egy speciális, „N” jelzésű változat is, amely csak az Európai Unió területén érhető el. Ezekből egy bírósági döntés miatt a Microsoft eltávolította a Windows Media Playert. Árukban és egyéb funkcióikban viszont nem különböznek az alapváltozatoktól.
-
Szerintem pedig de
Ugyan is ha megnézed, bár külön fel vannak sorolva, de a sima és n változat is ugyan azt tudja. Az az n ugyan nemtudom pontosan mi, de kb valami olyan lehet, mint hogy oem vagy dobozos.. nem ugyan az, de mégis ugyan az 
Hopp, meg is van a válasz az N-re vistánál. Gondolom akkor win 7-nél is ez lesz a szitu. Bár az elég necces lesz(tekinve hogy itt mindből van N), hogy akkor a magyarban kaphatókban egyikben sem lesz mp?

-
cellpeti
nagyúr
Tudna nekem valaki segíteni aki XFire-t használ???
Mert nem tok róla a szerverekre csatizni és nem jó a game közbeni chat se

-
dashed
senior tag
vki megdobna ezzel a maillel ?

Koszi
ok megse, megtalaltam

2 napja jott
-
legalább megugrasztaná a vista felhasználók számát, ami meg ugyis jól jön nekik

Ja meg akkor már küldjék ugy azt az ingyen vistát, hogy oem változat, mindezt juniusban, és akkor majd ha kijön a win 7 meg ingyen megkaphatjuk azt is
TokLac: 6, amint az ábra is mutatja. Mert szerintem azok, amiknek "n" a vége az ugyan az, mint a nem "n"-es.. -
TokLac
senior tag
Akkor hány Win7 változat lesz?
A kép a Win7 7022 liszenszeit mutatja: [link]
-
-
ööö kaptam egy ilyen mailt az ms-től:
- If you are interested in getting even more involved, the Windows Feedback Program is your chance to directly influence future versions of the Windows operating system. If you send us automated feedback for at least three months and participate in surveys, you will receive a free version of Windows Vista® or Office Ultimate 2007®. To join in, please send email to ****l@microsoft.com with the subject line: "Request to sign up for Windows Feedback Program on Windows 7." This program is limited to the first 500 IT professionals to sign up, so don't delay!
nem tuti az angolom, de feedback-eljek(illetve automatice feedback), és kapok free vistát??
-
corsair4
csendes tag
Valakinek sikerült feltelepíteni az Alcohol120%-t a 7re?
-
GodHeart
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
naja, de minden fullosan fennvan.. és annyit nem ér meg a dolog, hogy kárbavesszen..
akkor inkább ülök a fenekemen és várok valami RC-re, de mivel a gépet erőteljesen használom, nincs időm arra, hogy minden programot feltelepítsek újra, meg gatyába rázzam driver tekintetben. Nekem ez az elsődleges op rendszer és nincs is más.. 
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Lehet már volt kérdés,de a Win7 7022-n megy a Daemon Tools esetleg?
Majd újra kell raknom ugyis,ha megjön a másik winyóm. Mekkora particiót tud kezelni egybe a Win7? 100GB gondolom nem gond neki
GodHeart elméletileg lehet,de mint olvashattad kicsit előrébb, inkább a teljes telepítést ajánlják
-
GodHeart
senior tag
ugy lehet frissíteni 7000to7022 hogy letöltöm az iso-t majd bemountolom és dolgozik?

-
-
twine
veterán
Viszont hogy igazán on is legyek...
Az az egy hét tényleg meggyőző volt amig szórakoztam vele, bár hely hiánya miatt igazán kevés alkalmazást sikerült mellé raknom...viszont..
Az Xp-t "átlag" felhasználás mellet, mindenféle programozás nélkül simán oda tudom fagyasztani "egyéb" alkalmazással, ugy hogy azt a taskmanagerel nem lehet bezárni csak bezárás-bezárás, de nem teszi, és közben fagy a rendszer...ehez képest a Vistán két év alatt egyszer sikerült ilyet csinálnom,,,nem is emléxem hogyan, de az megmaradt hogy majd lehullot az állam mert ezt már szinte lehetetlennek tartottam,,,,a 7 viszont meg egyenesen egy csoda volt, mert mikor valami "odafagyott" simán ráindithattam vagy ugyanazt az alkalmazást, vagy bármi mást,,,hagyta hogy tovább melózzak(természetesen nem ugyanazon a folyamaton, azért ott még nem tartunk) majd késöbb szépen a háttérben leállitotta a fagyott alkalmazást....ennyi,,no fagyás, no reset,,,,meggyőzőnek tünt... -
Milan24
aktív tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha az asztalon a nyilakat eltüntem az ikonokról, mivel engem az nagyon zavar, akkor nem lehet ugyanúgy még letenni programokat a tálcára?
Konkrétan a: HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile ------------>Innen kitörlöm a IsShortcut bejegyzést ugye akkor nincsenek nyilak, de előző verziókba akkor nem lehett tálcára pakolni! Kérdés most se? Mert akkor nem törlöm ki! És a másik amik admin joggal futnak progik, amin a kis pajzs kinn van az ikon jobb sarkába azt is mér nem lehet letenni?7022Build van fenn gépemen.
-
twine
veterán
Jól gondolom hogy ezek a "Build"-ek nem hivatalos verziók? Mert ha igen és egyedül a 7000-es volt "hivatalos", akkor szerintem semmit nem számit melyik Bulid van fent a gépen, hiszen ha hagyja az ember frissiteni a rendszert, gyakorlatilag ugyan azt kapja, mint egy "uj" build-nél,,,csak éppen nem integrálva, hanem frissitve....Azért is kérdezem,,,(mert ez kérdés volt, nem okoskodás) mert kb egy-másfél hétig nézegettem a 64 bites 7000-et, csak nyomorék volt a HDD is amire rászuszakoltam, meg időm sem volt rá, igy ment a levesbe a tesztelés, most viszont felszabadult egy életerős HDD-m, és több az időm is, szóval gondoltam ismét csekkolnám....Tehát a kérdés...eddig egy hivatalos letölthető verzió jelent meg ami a 7000? (akkor tobzódtam én is a Hype-ban, és töltöttem meg szereztem kódokat)
üdv
Twinefeenty:"Azokat akikre gondolsz hogy meggyőzné, nem fogja,mert "azok" úgyis azt fogják mondani hogy ezt már x éve tudja a "másik"
Meggyőzhetetlenek
-
feenty
aktív tag
Hm.. hát az arcom lereccsen....
Egyre türelmetlenebbül várom az RC-t...
Nekem nagyon ugy tűnik hogy ilyen jol rendszert még microsoft bácsi nem rakott össze. Ha ez nem fog senkit meggyőzni arrol hogy a windows-ok is lehetnek jó rendszerek akkor semmi serintem. (Esetleg majd a Win 8
) -
Igen, a mostani aeronak valóban elég sok haszna van. Szóval, megkönnyíti a munkát nagyban és praktikus a munka szempontjából. Sokkal könnyebb vele dolgozni. Annak meg különsen örülök, hogy eltünt a gyorsindítás eszköztár.
Az angollal nekem sincs problémám, de én is jobban szeretem honsítva. Márcsak azért is, mert nálunk a családban én vagyok perfekt angol.
-
TokLac
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Természetesen igazad van, a végleges a tuti és a biztos! Az Aero felületet nagyon eltalálták szerintem, nem is kell ettől jobb! És a win7-ben végre vannak értelmes efektjei csicsa nélkül az Aeronak. Ha a Win7 jött volna egyből az Xp után az nagyon nagy durranás lett volna, de így is az lesz szerintem. Nálam ver mindent a Win7, amúgyis win fan vagyok. Én nagyon várom már a honosított véglegest. Nincs bajom az angollal, de én Magyar guival szeretem.

-
-
-
-
Elisha_
tag
Valaki le tudná írni, hogy hogyan lehet megnézni meddig érvényes a licenc?
-
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) nélkül nincsenek-e problémáid, mert mint más is írta, ez egy beta OS, elég sokminden előfordulhat. Az is lehet, hogy egyszerűen nem jön be neki a hardverkombinációd, apró hw-hiba, meg ezer minden.
) húznod a procit, akkor lassan haladj, pölö a megszokott 3,1 helyett told fel 2,8-ra vagy ilyesmi, és nézd meg, úgy bohóckodik-e. Jó esetben veszítesz pár megaherz-et, amit aztán pár idióta 3DMark-os pontvadászon kívül mindenki kb. a hajára kenhet.

Az a cucc, ami eddig mx. 10kbps-al jött, az a kezdésnél elindult 66kbps-al, ám gyorsan visszaesett 20-30 közé! Azért az jó javulás! 
néztem a ph főoldalát, azt se. Nézem a mobilarena főoldalt az bejön. Azaz most ha ezt próbálom:

Ugyan is ha megnézed, bár külön fel vannak sorolva, de a sima és n változat is ugyan azt tudja. Az az n ugyan nemtudom pontosan mi, de kb valami olyan lehet, mint hogy oem vagy dobozos.. nem ugyan az, de mégis ugyan az