Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6722) crey válasza gzbotii (#6720) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Erről eszembe jut egy sztori.... (alapvetően nem vicces)

Anno a kollégával és egy romániai székhelyű cég két munkatársával (egy román srác és egy székely magyar) voltunk közös országjáró túrán a termékeinkkel.

A kolléganőm valamiért sikeresen az Avas közepére foglalt szállást Miskolcon.
Elég érdekes volt a hotel, de a lényeg az volt benne, hogy annyira lepusztult volt a konyhájuk, hogy nem akartunk ott enni, megkívántuk a pizzát, meg elmentünk a Tescoba, és vettünk egy rakat sört mellé.

Meg is rendeltünk valami gigantikus pizzát magunknak, majd kiültünk a "hotel" elé pizzázni - kb. leszarva, hogy mögöttünk működött egy "álákárt értterem".

Sörözünk ott, mint négy ember, de olyan történik, amire biztosan nem számítok: arra jött egy holland turista, szandálban, klottgatyában, hátizsákkal.

Na most ezt a képzeljétek magatok elé: kicsit sem szürreális kép, ahogy Miskolci cigánysoron egy hotel és étterem előtt három magyar és egy román pizzázik, majd megjelenik egy holland fazon, aki mindenáron beszélgetni akar. Hogy a lótüdőbe került oda? Mit akar? Hogy került ODA?

Hát ő azért kezdett el csacsogni velünk, mert keresett valami helyet Miskolcon (persze megtalálta azt a négy hülyét a városban, aki azt nem tudta merre van balra).

Addigra már eléggé szinten lettünk, és valahogy nem sikerül a holland faszival megértetnünk, hogy nem vagyunk rá kíváncsiak (főleg hogy miután mondtuk neki, hogy ketten 250 km-re, másik kettő 1000-re lakik innen - és marhára nem ismerjük a helyet - olyan baromságokat kérdezett, hogy élvezzük-e a demokráciát, meg jó-e nekünk ez így, mert hogy ő 30 évvel ezelőtt is végigjárta a kelet-európai blokkot így gyalog, ahogy most, és akkor teljesen más volt erre minden).

Ez az a kérdés, ami után köpni nyelni nem tudsz miközben épp sörrel a kezedben röfögsz, de gondolom Ő meg megörült annak, hogy végre talált embert a városban, aki legalább válaszolni tudott a hádújúdúnál bonyolultabb predikatív szerkezetekre is.

A végén kínunkban már annyira röhögtünk, hogy srácnak feltűnhetett valami, mert megkérdezte, hogy mind magyarok vagyunk-e.

Erre én véletlenül azt válaszoltam, hogy mi ketten (kollégámmal) magyarok, ez a kettő meg román!

A székely srácot szó szerint idézném:

- Any_d büdös picsája a román b_zdmeg!

Itt tanultam meg életre, hogy a székelyeket nem illik lerománozni. :D ;]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.