- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Windows 11
Ősszel jelenik meg, ingyen frissíthető Win10-ről, 64 bites verzió lesz csak, UEFI, secure boot, TPM, MS fiók a Home verzióhoz, a rendszer kompatibilitás ellenőrzéséhez letölthető program lap alján Q&A résznél: -
törölt tag
Windows 11 bemutató: Panos Panay be se mutatkozott, a házáról mesélésnél már lefagyott a stream. The main stream appears to be having issues. It's buffering constantly for everyone. (The Verge)
Nem értem YT csatornájukra miért nem tolják ki. Twitteren még valamennyire nézhető, de az is akadozik. -
törölt tag
válasz
mefistofeles #135846 üzenetére
24-én lesz egy Microsoft bemutató, ahol beszélnek az új rendszerről és akkor gondolom kiszivárogtatták a korai buildet, hogy a tech lapoknak legyen témája és milyenek a reakciók.
-
törölt tag
Nekem is elég mobilon. Abból a szempontból néztem, ha a rendszer egy funkciójának a settings lehetősége csak egy helyen van jobb klikk menüben, és a rendszer settings részén nem, akkor az rossz design. Tapasztalatom alapján nagyobb azok halmaza akik legalább a vezérlőpultban, gépházban körülnéznek, mint akiknek automatikus mindenre jobbal kattintani. (jump list és hasonlók is kevésbé ismert dolgok)
-
törölt tag
Ha egyértelmű lenne, nem kérdeznék ennyien. Tálcán sem egyértelmű, a hover panelen és a gépház tálcabeállításoknál pedig nincs lehetőség, ha user esetleg megnézné mindkét helyen. Nem tudom, te hogy vagy vele szerintem elég fárasztó már, tudom MS nem csinálta rosszul szerinted ezt se, szerintem igen, szóval lapozzunk. Kezdődik a meccs.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ballal rákattint: a felugró panelen nincs opció kikapcsolásra
Jobbal rákattint: nem biztos leesik neki a news & interests közt keresse a weather kikapcsolást
Gépházban tálcatulajdonságoknál megnézi: nincs ottEredmény: amit két hete írtam, hogy lehet gyártani az "ahogy volt már róla szó" sablon válaszokat, mert a frissítés után hetekig fogják kérdezgetni hogyan lehet eltüntetni a megjelent időjárás ikont, főleg amiért egy blurry fos, illetve amikor kiírja "warning" egy vihar miatt, user azt hiszi a géppel van baj, vagy a hover paneltől "ijed meg" ("előjött valami a számítógépen" userek népes tábora)
-
törölt tag
Azt kivételesen viszonylag egyértelműre csinálták: "Show Cortana button" [kép]
viszont gépház tálcabeállításokhoz azt sem rakták be a többivel, csak a My People gombot [kép] ez így következetlen (a gépház kereső résznél sincsenek a kereső tálcára vonatkozó opciók) A tálca beállítások "Select which icons appear on the taskbar" résznél, sem a "Turn systems icons on or off" résznél sincs ott minden lehetőség.Ez így következetlen és átgondolatlan.
-
törölt tag
Tavaly óta Panos Panay lett a Windows főnök is, meg akarja újítani dolgokat, hogy ne csak kényszerből használják a rendszert az emberek, hanem szeressék is. A Sun Valley kódnév ráncfelújítás a következő lépés. Szerintem csak simán Windows név lenne a jó, ha évek óta azt reklámozzák utolsó Windows. A 2010-es éveknek vége, a 10 már nem kell. A helyükben az új Chromium Edge-nek is más nevet adtam volna a megújulás jegyében, mert UWP Edge leszerepelt. Bár, ha ez a mostani tálcás időjárás hírek spam minősége lesz az új irány, akkor egyelőre nem élem bele magam az ígérgetéseikbe. Koncepciókat (Sets? Fluent design?) eddig is bejelentettek az elmúlt években Build konferencián aztán a megvalósítás nem mindig követte le. (ég és föld Apple bemutatókhoz képest, akik nyáron beszélnek valamiről, ősszel már használhatod) Szerintem a WaaS dologból se az lett amit vártak, az utóbbi időben olyan kevés feature, hogy csak enablement package "nagy" frissítés helyett.
A Windows 10X is visszatáncoltak, pedig abban is lett volna értelem, hogy a cégeknek megmarad a legacy rendszer mindenféle kompatibilitással, az új pedig nulláról egy átgondolt modern rendszer. Nem egy toldozgatott frankeinstein amit most használunk. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #135498 üzenetére
Bal alsó sarokban ott a remind me in 3 days gomb, arra kellett volna menni és gépházban rendszer, értesítéseknél kapcsold ki ezt a kettőt:
A tálcán lévő hülyeséget felejtsd el. Szánalom, hogy ezt így kiadták. Kb. tíz ember már kérdezte tőlem, hogyan kell kikapcsolni.
-
törölt tag
Remélem a régi képmetsző nem lesz kivezetve, különben máshogy kell képernyőmentést csinálnom arról, amikor az új UWP képmetsző nem tud képernyőt menteni: [kép]
UnSkilleD:
persze van ezer ilyen program, most a Windows dolgairól beszéleklegalább az Edge fejlesztése egész jól halad, annak örülök
-
törölt tag
válasz
Lauda #134921 üzenetére
Félmegoldás: jobb klikk a tálcán és a menüben kikapcsolod az egérmutatóra felugrást és csak a tálcán lévő jelzést nézegeted. A feljövő panelen úgy látom nem lehet, hogy csak az időjárás rész legyen. Viszont ahogy eddig, a start menübe kirakhatod az időjárás app csempéjét, azt is lehet már záróképernyőn mutassa, azt is lehet a naptárban látszódjon kis várható ikonnal. Vagy rainmeter telepítése.
Egyébként az Edge böngészőben rövid ideig volt új lapon időjárás ikon és hőfok, aztán eltűnt. A tálcáról több embert tudnak a bing, msn oldalaikra vonzani.
Amúgy nem vágom desktopon ezer helyen is legyen időjárás dolgot az okostelefonok korában.#134911Geth
"ezért javasoltam, hogy a jobb klikket kellene először beleverni a fejekbe"Windows 95 óta nem sikerült, ezzel együtt kell élni. (hasonlóan ahogy gyorsabb bill. kombókat kevésbé használnak a mezei userek többsége)
A példád már megtörtént eset: amikor a cortana ikon, keresőcsík kikapcsolását kérdezték, akkor is mondtuk jobb klikk menü, jött a következő ilyesmi dolog és ismét megkérdezik hogyan lehet. Lehet gyártani az "ahogy már több alkalommal volt róla szó, használd a keresőt, lett linkelve" sablonválaszt.
A probléma nem az nem mindenkinek jut eszébe a jobb klikk, hanem az nem tették be az opciót gépházba is mert úgy aki legalább ott körülnéz kérdezés előtt, ott megtalálná.Amiről jut eszembe a másik probléma, hogy hat év alatt nem történt meg a vezérlőpult -> gépház költözés, párhuzamosan fut egy kiherélt és egy félkész dolog. (még több év, ha úgy nézem már a Win8-ban elkezdték a másik felületet)
Kíváncsi leszek a legújabb nagy ígérgetésre, Panos bácsi Sun Valley frissítése ősszel milyen lesz. -
törölt tag
Tudom a szemedben Microsoft rosszat nem csinál, attól még sok ember fogja kérdezni hogyan lehet kikapcsolni amikor kiterítik mindenkihez ezt a frissítést. Mert nem annyira triviális a jobb klikk sok usernél. Konkrétan itt is, ma is egy újabb kérdező. Nekem az lenne könnyebb, ha a cég hallgatna insider feedbackre és nem ilyen gagyin adna ki új feature-t.
- ne legyen default a hoverre panel feldobás
- gépház, tálca beállítások közt is találja meg user
- vagy az értesítéseknél
- vagy frissítés után egy opt-in üzenet akarja-eViszont meg kell dicsérnem a fejlesztőket, mert ennél legalább adtak kikapcsolás opciót. A start menü gagyi hover "menüjére" nem adtak.
-
törölt tag
A triviális az lenne a gépház, tálca beállítások között is megtalálná a felhasználó vagy a megjelenő panelen. És nem alapértelmezetten hover lenne.
január 6-i bejelentés:
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 21286 | Windows Insider BlogNyilván folyamatosan nem dolgoztak rajta félévet, mert akkor reagáltak volna az insiderek visszajelzésére, hogy ebben a formában ez így gagyi. Persze inkább kiadták így. Ahogy az elmúlt években megszokott ez a hozzáállás.
-
törölt tag
Tálcán nem nagyon szoktak jobb klikkelni. Nem annyira triviális. És amelyik user be is kukkant a gépház, tálca tulajdonságok részhez: a csodálatos Windows UI tervezői nem gondoltak arra, hogy a tálcán megjelenő dolog bizony szerepeljen a tálca beállításai között.
(default kereső csík fehéren rikítva hasonló probléma, örülnek amikor szólok hogyan kell csak nagyító ikonná alakítani)Egyébként is egy rakás fos az időjárás+hírek a tálcán feature, mert blurry a text és nem is kattintásra hanem már hoverre
feldob egy böszme panelt, tehát amikor ezt kitolják a vadonba, rengeteg ember fog anyázni miatta. Már látom magam előtt a "vírust kaptam?" hívásokat...
Plusz csak az MSN híroldal spam az egész és az időjárás még csak nem is az időjárás appot nyitja meg. Félév elment ennek a szarnak a fejlesztésére, nagyon fontos volt.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #134862 üzenetére
Olvasom a frissítés előzetest, következő patch kedden már mindenkihez elér ez a tálca időjárás+hírek spam. Várom a telefonokat ismerősöktől hogyan tudják kikapcsolni.
Redditen már láttam a képeket, hogy a start menü csempe időjárás és a tálcán lévő eltérőt mutatott, legalább következetesen követik az új fejlesztések a következetlenséget. Egyéb hírekben: nyáron az idővonal szinkronizálást is lelövik. Én helyi szinten is kikapcsoltam annyira átgondolatlan, haszontalan dolog. Többet akadályoz mint segít.
-
törölt tag
válasz
Lauda #134845 üzenetére
Olyan kicsi frissítés ez, hogy nincs ami elromoljon.
Az őszi lesz komolyabb. A sokadik ígérgetés újra elhangzott: Microsoft teases a ‘next generation of Windows’ announcement ‘very soon’ - The Verge
(tíz év elment arra, hogy fogalmunk sincs milyen irányba akarnak tartani) -
törölt tag
válasz
karldergroße #134730 üzenetére
Ne a onedrive-ból indítsd a telepítést, hanem rakd át C-re a frissítési segédet.
-
törölt tag
Microsoft confirms Windows 10X is dead
Úgy meglepődtem -
törölt tag
válasz
Attila2300 #134470 üzenetére
Ha még nem gyalultál, akkor gépház, fiókok, szinkronizáció részen kapcsold ki. És online MS fiókból is Szinkronizált beállítások ürítése: Beállítások szinkronizálása Windows 10-es eszközökön
-
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #133864 üzenetére
Fájlkezelő, nézet menüben kapcsold ki a pipálós jelölőnégyzeteket. Képekkel: How to Remove Checkboxes in File Explorer on Windows 10
-
törölt tag
válasz
Armagedown #133839 üzenetére
ha flamandokhoz húz a szíved, hollandul:
https://www.microsoft.com/nl-be/store/b/windowsha pedig wallonokhoz, franciául:
https://www.microsoft.com/fr-be/store/b/windows -
törölt tag
Ezt én már régen elengedtem. Úgy oldottam meg HDD lemezek lehúzva és csak két SSD. Meg fogod kapni, hogy nem a Windows hibája és user error és hasonló kifogások. Nálam amit Win8 nem ébresztett, ugyanaz a konfignál a Win10 folyton. Friss telepítéskor is, tehát 3rd party program kizárva. Amire jutottam netes kutakodás alapján gyakori probléma, és amit megfigyeltem Windows Update, Áruház frissítés, Defender stb. rendszerfolyamatok ébresztgetik.
-
törölt tag
válasz
vlevi #133510 üzenetére
Egyébként is egy átgondolatlan félkész cucc a timeline, és még el is rontotta az addig smooth win+tab nézet animációját. Első dolgom install után kikapcsolni. Szerintem file explorer recent files és böngészőben az előzményekkel többre megy az ember. Egyébként régebbi rendszerekben volt olyan a start menüben hogy recent documents, az is hasznosabb volt ennél a félkész idővonalnál.
csicso82: Cortana már angolul is kukázva, lekorlátozva, közelében nincs 6-7 éve Nokia Lumián mennyit tudott, akkor talán legjobb asszisztens volt, a Bing is gyenge angol területen kívül
-
törölt tag
válasz
--Disztroj-- #133348 üzenetére
Bizonyára van rendszeres külső biztonsági mentés, így hagyhatod egyben is.
-
törölt tag
válasz
zsoltzsolt #133292 üzenetére
80 ezer forint a Pro, ha megnézed a Microsoft oldalát. Amikor te Home alól belépsz a linkelt felületre ahol felkínálja a Pro-t, ott mennyit ír ki neked?
-
törölt tag
válasz
zsoltzsolt #133285 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #133254 üzenetére
Gyorsindítás kilőve, jobban mondva hibernálás ahogy van kilőve. Nem szoktam leállítani. Csak altatni. Egyik tiszta telepítés után vettem észre [kép] vezérlőpult ütemezett karbantartás alapértelmezetten éjjel 2 és alapból bejelölve felébresztheti a gépet, hát mondom köszi legyen inkább délután 2. Ezután is felébredt éjjel és akkor esett le a Windows Update a ludas. Aktív órákat beraktam éjjelre és így kuss van.
És ez felülírja a vezérlőpultos részt is, mert hiába hagytam az alap éjjel 2 órán, mégse ébreszti, mert az aktív órák beállítás nem engedi.
csicso82: bár gyorsak a mai gépek és böngésző is indul előző lapokkal, nekem kényelmesebb az altatás és azonnal ott folytatni
-
törölt tag
válasz
isti732712 #133016 üzenetére
HDD és felhő szerintem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kátai #132384 üzenetére
A Windows 10 helyreállítási lehetőségei (microsoft.com)
a számítógép alaphelyzetbe állítása, minden elem eltávolítása, adatok törlése beAz Adatok törlése Be törli a fájlokat és megtisztítja a meghajtót. Ha el szeretné ajándékozni, le szeretné adni újrahasznosításra, vagy el szeretné adni a számítógépét, használja ezt a lehetőséget. Ez akár egy-két órát is igénybe vehet, de mások számára megnehezíti az eltávolított fájlok helyreállítását.
-
-
törölt tag
válasz
Aryes #132211 üzenetére
Windows alól indított MCT elkészített telepítővel adatok megtartásával ráfrissítést vagy a Frissítési asszisztenssel megpróbálhatod. [link]
Egyébként azért írja ki, mert valamilyen driver, 3rd party program nem tetszik neki és kompatibilitási hiba esély miatt visszatartják a te gépeden. Aztán sokszor kiderül erővel ráfrissítesz és megy azért mégis.tibike8: ugyanezt tudom javasolni vagy esetleg új user fiókot csinálni, valószínűleg összefosta magát a profilod, megesik
-
törölt tag
válasz
tibike8 #132199 üzenetére
Áruház bezár, futtatásba: wsreset.exe
ha nem elég, admin parancssorba:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth -
törölt tag
Jobb klikk tálcán task manager
Win + X menüből kétszer "t" és enter (elég lenne egyszer t is, ha a Microsoftnak lenne annyi esze az Apps and Features nem a t lenne az aláhúzott, hanem a szabad A)
-
törölt tag
válasz
weiss #131893 üzenetére
Ha gépház, rendszer, értesítéseknél be van pipálva ez [kép] akkor így mutatja a főoldalt [kép] ha ki van pipálva akkor így [kép] és rákattintva [kép] mert én alapértelmezetten használom az Edge-t, számomra legjobb böngésző. Ezek javaslatok csak, és természetesen a saját terméküket javasolják. Ne kattints rá a javaslatra, kb. ez a megoldás, vagy azt a pipát ahogy neked jobb. Gépház programoknál ha be van állítva default böngészőnek más, akkor azt elvileg nem piszkálhatja el a Windows és Edge.
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #131888 üzenetére
Próbáld USA régióra állítani, viszont ha IP alapján nézik akkor hiába.
Gyakorlatilag végleg kicsinálták már Cortanát. (ebben is az szerepel US only a főbb képességek, a világ többi részén csak butított) -
törölt tag
válasz
Tappancs2001 #131882 üzenetére
SSD nélkül csak a hajadat tépnéd
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
belanszabolc #131756 üzenetére
Tünet alapján próbáld meg a gyorsindítás funkciót kikapcsolni [link]
Röviden alapból a leállítás-bekapcsolás nem "tiszta" boot. Újraindításkor tiszta azért olyankor már jó. Ha kikapcsolod a gyorsindítást, akkor a leállítás-bekapcsolás is "tiszta" lesz. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
seger #131327 üzenetére
A Windows 10-ben lévő gyári UWP Mail appot nem sikerült megkedvelni, ezért Edge böngészőben outlook.com és iOS gyári mail app
leroyclub: ImageGlass a kedvencem
-
törölt tag
válasz
Fuvaros #131270 üzenetére
A Lenovo rakta rá. Egyrészt a McAfee egy rossz termék, másrészt amikor lejár a próbaverziója idegesíteni fog az előfizetéssel. Eltávolíthatod, akár a külön McAfee Removal Tool futtatásával mert annyira beletúrják magukat ezek a rendszerbe. Aztán elég a Windows saját védelme, az a gyári. UO a Chrome-ban maradjon.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
D0zeR #131137 üzenetére
Ezek után a Microsoft telepítő eszközével is próbáld meg. Vagy másik pendrive.
-
törölt tag
válasz
cigam #131107 üzenetére
Az még nem is olyan cifra szerintem. Pl. "volume" esetében kontextus nélkül szerencsétlen fordító találja ki kötetre vagy hangerőre gondolt a költő stb. Nálam számítógép, telefon, TV, konzol stb. angol nyelven, így nincs félreértés és kényszerített rövidítések, valamint a hibakeresés is könnyebb.
-
törölt tag
válasz
zonusz #131078 üzenetére
Próbálj új fiókot csinálni és ott megnézni jók a programok vagy Windows alól indított telepítővel ráfrissítés "in place upgrade" keress rá. Elvileg jól klónoztad, viszont ez az a helyzet amikor malmozás és ötletelés helyett időben egyszerűbb tiszta telepítést végezni, programokat újra felrakni és probléma megoldva.
cigam: gondolom törölsz és lomtárba helyezés az "újrahasznosítás" (nem használok magyar Windows-t, a "recycle bin" kapcsán gondolom onnan jön a recycling)
-
törölt tag
válasz
Ringman #131034 üzenetére
Windows...
Pyriel77: Lemezkarbantartó rendszerfájlok takarításával vagy Windows Update cache (SoftwareDistribution mappa) takarítása. (majd újraindítás után újra kerestetni)
-
törölt tag
válasz
liszi70 #130946 üzenetére
Azt hittem ilyenre vágysz.
Akár azt is lehet böngészőn kívül mást meg se tudjon nyitni.
"Külön fiók megoldás lehet" Félig. Win + L a saját fiókodra, a másik az övében csinál amit engedsz neki, viszont ha kikapcsolja vagy újraindítja a gépet, ugrik a te folyamatod is.
Szerintem ha a te géped egyszerűbb elmagyarázni a játékszabályokat, mi az hogy csak úgy beletöröl...
-
törölt tag
válasz
VGYke #130942 üzenetére
Normális, szálakra van bontva. Az Edge saját feladatkezelőjében is megnézheted. (Shift + Esc)
liszi70: külön fiók, gpedit start, szólni mit ne csináljon az illető. Én már csak arra vagyok kíváncsi mi a szituáció
testvér, nagymama, gyerek poénból uninstallt nyom a torrent progidra? Első eset után nem engedném oda. Várom holnap valaki azt kérdezze, lekorlátozták a start menü és vezérlőpult/gépház elérésem, hogyan tudok törölni?
-
törölt tag
válasz
liszi70 #130920 üzenetére
Elmondani a másik személynek ne piszkálja?
8 Tools to Stealth or Hide Running Program from Appearing in Taskbar or Traybar • Raymond.CC
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #130878 üzenetére
Monitor gombjaival vagy a videókártya vezérlőpultjában told el a képet egy picit.
-
törölt tag
Csak használati engedélyt vettél, az OS nem a tied. A böngésző a rendszer része. Vigyázz, a Win7-ben IE van és Paint, Wordpad, Notepad...
"De legjobban az idegel fel, hogy ott virít az ikonja a start menüben, és sehogy nem tudom onnan kiszedni."
Start menü app lista gépházban kikapcsolható és a másik részére azt tűzöl ki vagy unpin amit akarsz.
-
törölt tag
válasz
Jorus #130776 üzenetére
Más is zavaros itt. Ez egy angol Windows magyar nyelvi csomaggal? "Downloads" "C:\Users...." valami összekuszálódott, váltsd angolra a rendszer nyelvét majd vissza magyarra, gépházban telepítsd újra a magyar nyelvi csomagot, ilyesmi vonalon indulnék el a probléma kezelésével.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest