Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Воланд
titán
Akár. Az a baj, hogy én nem tudok olyan programot, amivel meg lehet nézni, hogy mi foglalja le a memóriát.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
Nálam most ilyen gép volt szervízen. 2 db 512-es 533-as ram volt benne. A bios 1 gigát írt ki. A winben, az erőforrás figyelő 1,6 giga ramot foglalt le + a többi. A számítógép tulajdonságainál meg kiírta, hogy 2,5 giga ram van, abból 1 giga használható. Van integrált vga, de az le van tiltva. Vetettem velük 2 db 1 gigás modult, a bios is így látja, a tulajdonsádoknál meg az erőforrásnál is jól írja ki az infót.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Nem hát. Én sem értettem. Raktam bele 2x1 gigás modulokat és akkor javult meg. Lehet a ram haldoklik, vagy nem is tudom. Próbáld meg kivenni őket majd újra berakni. Hátha lesz valami változás.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Steelmanus
addikt
Nekem csak 512 Mb video memoria van a karin es mint lathatod a kepen a Hardverek szamara fentartva szurke resznel 770 Mb-t latsz, mert a gepben levo minden egysegnek, videokari foleg, de vincsik, mert abban is van(nak) memoriak szoval minden olyan hardver ani memoriat tartalmaz az ide kerul. Tehat alapbol a Te videokarid mar 1Gb memori + a tobbi itt jelenik meg.
Ugye az SSD betetele elott vincseszter vezerloje a BIOS-ban AHCI modra volt allitva. Vagy egyszeruen csak beletetted a regi - gondolom hagyomanyos vincsi - helyere?
Mert SSD-t AHCI modban kell hasznalni, vagy ugy illik, es ujra telepiteni a rendszert ha a hagyomanyos vincsit SSD-re valtunk.
A lassulas oka akar lehet hardveres is de lehet hogy az eszkozilleszto fajl serult.
Egy dolgot javaslok elsore, ird be a futtatasba hogy msinfo32 vagy keresd meg a Start menuben a Renszerinformacio-t es ha megnyitod akkor keresd meg a Tarolasnal a kepen lathato reszt, a legalso szam 4-el oszthatonak kell lenni ugy hogy egeszamot kapj, vagyis nem lehet tortszam. Partico kezdetenek eltolasa.
Masik, ellenorizd a AS SSD Benchmark progival hogy milyen a teljesitmenye az SSD-nek.(#3229) ferikek Van Hibernacios faj? Torold le es keszit egy ujat.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Sajnos ahogy irtam, teljesen veletlenszeru, hogy latja-e vagy sem. Termeszetesen ez a lemezkezelesre is vonatkozik, mar neztem. Szerintem nincs gond semmivel (se kabellel, se rackkel), mivel mint irtam, a HD Sentinel latja es SMART ertekeket is ki tudja olvasni, de "nincs kapcsolat" cimkevel latja el.
-
nagyúr
Nem mindig van. Akkor nincs, ha a rendszer előre létrehozott partícióra rakod. Pl. XP telepítővel törlöd a meglévőt, majd restart, win7 dvd be, és utána ott már nem formázod/törlöd, hanem csak rákattintasz hogy oda rakja és akkor már nem lesz 100 megás paríció.
-
félisten
-
félisten
"8GB RAMnál mekkora az esélye hogy elfogy ha letiltottam a gyorsitótárat a HDD-n?"
Nulla, mert a DMA pufferelés tiltása csak a lemezteljesítményre van kihatással negatívan, RAM-ra nincs.Ha meg esetleg "kódolt nyelven" a gyorsítótárat a virtuális memóriára értenéd , akkor meg arra azt tudom mondani, hogy hagyd békén és a méretét is az OS kezelje. Ha esetleg SSD-t használsz, akkor max helyezd ki egy HDD-re.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
föccer
nagyúr
Esetleg tömörítés, vagy hardveres titkosítás nincs a meghajtón?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Fel kell hozzá építeni egy olyan hálózatot, ami IP protokolt használ. Az OS-ekbe beépített hálózatkezelővel nem fog menni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
nagyúr
Kontakt hiba, vagy driver bug, esetleg minkettő, vagy a hangkari pusztul elfele.
-
Core2duo6600
veterán
Chrome-ból szeretném kimenteni a jelszavaim meg a könyvjelzőim.
Erre mintha lenne lehetőség a chrom on belül is, ha esetleg online helyre mintha ezt is tudnáAzok a játékok amik a dokumentumokba csinálnak mentést azt elég elmenteni és telepítés után visszarakni?
Elvileg igen, de hányok az ilyen beállításoktól oda mentsen ahova én beállítom.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
C0d3r
addikt
Játékmentés mentéshez (milyen érdekes kifejezés ) javaslom a GameSave Manager-t.
-
Viktoár
addikt
Na jó ideig kikapcsolva hagytam a gépet hogy ne kelljen reggelig várni.
A vinyó hibátlan,nincs rajta hibás szektor.
agressiv : Nem néztem meg a tápot,mert még lehet hogy garis.Ha előkerül a papírja és nem garis akkor belekukkantok.Az előző konfiggal nem volt semmi baja.
Közben sikerült lencsevégre kapni a kék halálos képernyőt.
Ez alapján már el lehet indulni.Újabb kis jelenséggel bővült a hibajelenség.
Mielőtt bejön a kék halál,szétesik a kép és kockásodik.Újraindítás után hibátlan a szokásos win7 figyelmeztetéssel karöltve miszerint súlyos hiba után helyreállt a rendszer.Üdv:Viktor
-
félisten
"Lapitopit Tvvelszeretném..." Ez jó...
Van ilyen átalakító és igen, megy a hang is, feltéve, ha megfelelő a videokari és annak a videokarinak a driverei is fent van.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Igen, működnie kell, ezért van a kanóc... (Mondjuk azt nem tudom, mennyi pénzbe fog ez fájni, mármint az átalakító, de lehet, hogy kiül a D betű az arcodra...) [link]
UI: amúgy milyen lapitopiról van szó (bár szvsz két konfigról van inkább szó), mert olyannal még nem hozott össze a sors, amin egy Intel, meg egy NVidia kari is pörög...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sfdrakex
nagyúr
Van olyan kábel aminek egyik vége jack dugó a másikon 2 rca van, nekem pl a gépből ilyenen megy a tvbe a hang, mert a vgamon dvi kimenet van csak, azon átalakító hdmi-re viszont így a hdmi csak képet visz, így külön kellett a hangot a tvhez vinni.
1,5 méter 120 Ft. + házhoz szállítás 1500 , de kapható bármelyik hipermarketben is.
25000 rugó az pedig 25000*1000 amit te akartál írni az szerintem 25 rugó.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
Jaa , értelek jack elosztó kell neked akkor. Bedugod a hifibe, és beletudsz dugni 2 db jack kábelt.
-
sfdrakex
nagyúr
Nem tudom mennyit romlik, szerintem nem lehet vészes.
(#7302) Fire/SOUL/CD
Igen rá kell kötni az alaplapi hangot, de a lényeg hogy működik.
#7303) Hegyirabló
Mi a hangkártyád pontos típusa? W7 nem talált hozzá alapból jó drivert, vagy azt meg se nézted?
[ Szerkesztve ]
-
balpeter04
tag
Igen, igen közben rájöttem!
Semmit nem tudok beállítani, csak kér egy "illesztőprogramot"! Miután visszaállítottam AHCI-ra, megint elkezdett gondolkodni a 64bites driver, de aztán megint kidobta azt az üzenetet, hogy "az illesztőprogram nem telepíthető. Lépjen kapcsolatba a szállítóval!". Teljes passz! Nem tudom mit csináljak!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát ha exFAT fájlrendszer van a külső HDD-n(csak feltételezem, hogy MAC OSX alatt lett formázva), akkor azt a W7 is kezeli, nem kell egyéb progi. Derítsd ki, milyen fájlrendszer van azon a HDD-n. Legrosszabb esetben (ha ennek nincs egyéb akadálya, azaz a rajta lévő adatok mehetnek a levesbe), akkor újra kell particionálni azt a hdd-t.
-
nagyúr
Hát egyszerűbb egy reinstall. Csak a wint feldobob meg legyen rajta hang, vga driver és kész. A többit majd az új tulaj megcsinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest