Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld

félisten

válasz bobsys #50 üzenetére

Szerintem én se küzdök tovább vele, közlöm az emberkékkel, hogy ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, meg tessék rendesen kifizetni a teljes migráláshoz az óradíjat :)

A Product ID-s story:

Egy másik ügyfél boltolt a helyi vateráról egy DL380 G4-et ócsópénzért. Beüzemelték egy trial Server 2K3 Standard-el meg egy trial SQL 2005-el. A project lényege volt a reporting services tesztelése, hogy miként tudnak egy MySql DB-ből linked database-el gyorsan, hatékonyan riportokat készíteni. Ezzel kiváltva a sok manuális excel-es bohóckodás. Szépen lassan haladt a project egyre jobb eredményekkel, végül úgy döntöttek, hogy oké, megvesszük a licensz-t hozzá. Egy OEM licensz megvásárlásra került, aztán jött a pofáraesés :)
    A Server 2K3 trial-ban nem úgy megy, hogy csak beírod az legális serialt, aztán kiírja, hogy köszönjük az aktiválást és mindenki boldog. MS szerint, CD be, és upgrade telepítést kell nyomni. Oké, megértettük :)
    CD be, kövér error, upgrade not supported :W
    Reinstall nem játszik, SQL-ben kb 1000 munkaóra eddig.
    Kis utánajárás, azért problémázik mert nem azonos a trial product ID-je mint a CD-n lévő i386\setupp.ini-ben. Regedit elő, rákerestem a system properties-ben lévő Product ID-re, kicseréltem az összes helyen ahol tudtam a CD-n lévőre persze hozzá kellett adni a -OEM- et plusz az eredeti maradék részét. (a wpa részen nem lehet, de ez nem is gond)
    Amúgy itt a lista a product id-k első részéről: [link]

Eztán lefutott az upgrade, még a .net-et meg 1-2 dolgot meg kellett rugdalni, hogy működjön minden.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés