Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nekem ettől gyengébb otthoni laptopom van szülői házba, netezésre és filmezésre használom 2 hetente hétvégén, w10 volt rajta, de idegesítően lassú volt még ssd-vel is. Full laikusként rátettem egy Ubuntut előbb, aztán később egy Xubuntut (még kisebb erőforrás-igény) és elsőre minden tökéletesen működött, manapság ezek a disztrók már nem olyanok, mint 10 évvel ezelőtt... parancssort életemben nem láttam még rajta, nem is kellett semmire. Szerintem egy bizonyos hardver-szint alatt simán élhető alternatíva a Xubuntu, folyamatosan frissítve is van.
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Cseréld ki a HDD-t SSD-re és tegyél rá egy Linux Mint Cinnamont. A legújabb mehet rá. Teheted fel a kedvenc VLC-det, de leginkább ffmpeg és SMPlayer kerüljön rá. Az SMPlayer lejátssza neked a világ összes videóját, sőt a youtube linkeket is bele tudod illeszteni és a youtube videókat is azon keresztül játszd le , jó lesz a felbontás és megkímél a reklámoktól. Érdemes a synaptic-kal letölteni rá a yt-dlp és két sorral feljebb ott van a yt-downloader GUI is. És mindenre is jó lesz az ócska notid, legalábbis amire neked kell. Még a reels videókat is le lehet vele szedni. Kis ügyességgel a yt-dlp avulása után a githubról frissíthető. Le kell szedni a legújabb yt-dlp-linux fájlt , futtathatóvá tenni, átnevezni yt-dlp -nek és bemásolni rendszer gazdai joggal a régi helyére a /bin mappába. A Nemo fájlkezelő lesz ebben a barátod. A többire majd rá fogsz kérdezni, meg érezni a Linux kezdőknek topicban. Vírusirtó nem kell rá.
-
gabber01
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ha csak erre kell, akkor viszont tök felesleges Win11-et erőltetni egy kiöregedett gépen, amire amúgy is csak trukkozessel lehet feltenni.
Ha nem kell adatokat védeni rajta, és nem használod bamkolasra, stb., akkor oly mindegy szerintem, hogy Windows 3.1, XP vagy Windows 10 van rajta egy kiherélt és még úgy is lassú W11 helyett.De pár tízezer Ft-ért lehetne egy érzelmesebb laptopot venni. Vagy ez ilyen morális kérdés, hogy működő eszközt nem dobunk ki?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest