- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ezért kérdezgetlek, hogy hogy érdemes csinálni egyszerűen.
De ez a két sor teljesen ismeretlen nekem:$tpm = gwmi -n root\cimv2\security\microsofttpm win32_tpm
$tpm.SetPhysicalPresenceRequest(97)fogalmam sincs mit csinál. "gwmi" parancsra egyáltalán semmi találat a googleban.
El tudnád mondani részletesen ez mit csinál?
A dollárjelet is be kell írni?"Block SID-re keress rá"
Nincs ilyen a biosban. -
"Ha egyáltalán működik"
Ezért kérdeztem.Ezt a képet egy USB3 WinToGo ról készítettem. [kép]
Persze csak a belső sata lemezek látszanak rajta. Ha valaki felkészüt megúszhat így egy felesleges telepítést.De honnan az infó hogy a többi parancssoros dolog kell hozzá? Itt magicianban csak ennyit ír: [kép] semmi többet.
-
-
Olvastam a leírásodat. [link] tudok számolni.
Csak megkérdőjeleztem hogy minek bekapcsolni (ha csak az OS-re van a beállítás hatással) ha utána úgyis törlöd az OS-t.
A kérdező gondolom a C: meghajtóról beszél, te pedig egy nem OS meghajtóról?
A Magician helpjében sincs ilyesmiről szó. -
-
Az 1600AF a kezdetektől támogatott. Igazából az MS kommunikációja volt szar, mert azt mondta a Zen+ és az utáni processzorok támogatottak, de nem nevesitette a két Zen+ 1xxx pocesszort, az 1200AF és 1600AF személyében. A közhiedelem szerint a 2xxx processzorok támogatottak, de pl az IGP-s 2xxxx processzorok nem, azok még sima Zen architekurára épülnek.
-
Ezekben nincs IGP, az alaplapok, amelyek meg fogadják, azok fogadnak támogatott processzorokat.
Az AMD esetén csak az első ZEN nem támogatott, ezek jellemzően a 1xxx IGP nélküli processzorok és a 2xxxG IGP-s processzorok. A két kakukktojás a Ryzen 3 1200AF és a Ryzen 5 1600AF, ezek ZEN+ architekturára épülnek. -
Ez a tökéletes meghatározás:
szerencsés
.
Az a lista, amit közzétettek a támogatott CPU-król, az "Orosz rulett" kategória vagy inkább Muppet Show, mert
1. Olyan CPU-k is szerepelnek rajta, amik amúgy nem támogatottak (hisztizik telepítéskor, PC Helath sem találja alkalmasnak)
2. Olyan CPU-k meg nem szerepelnek rajta, amiket meg támogat (telepítő nem hisztizik, PC Health alkalmasnak találja)Ez utóbbira az Én itthoni konfigom CPU-ja remek példa: Ryzen 5 1600
Sosem szerepelt a listában (a kezdetektől sem), most sincs rajta, mégsem hisztizik a telepítő, PC Health is alkalmasnak találja és felajánlotta a 24H2-t, most is hibátlanul fut alatta...Szerintem az MS ilyen véletlenszám-generátort küldött a korábbi listára, aztán az előállított számot (X) indexként használva minden X.-ik CPU-t törölte a listából...

A POPCNT (CPU belső utasítása, nem törhető!!!) utasítást nem támogató CPU-kon hogyan futna? Sehogy! Ha ezt tényleg direktbe meghívnák (mármint a POPCNT gépikódú utasítást), akkor csontra fagyna, nem kék halállal, hanem 16,7 millió színű halállal az a masina, 'oszt mégis mennek...
MS megint átbaxta a világot, rengetegen ezért vettek új CPU-t vagy épp új komplett konfigokat... Megint szépen összejátszva az OEM építőkkel/hardvergyártókkal szép summára tettek szert, ez ennyi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Francia91
veterán
Akkor ez van, belefutottam (ahogy össze-vissza kommunikálnak, nem is nehéz belefutni).
Visszatértem Windows 10 IoT Enterprise LTSC-re, így mostmár hidegen hagy. A f*sza, erős laptopomat nem fogom ezért nélkülözni, CAD/CAM programok és a CNC miatt pedig továbbra is a Windows kell

-
Francia91
veterán
Dehogynem, elég sok helyen volt erről szó....

[link]
[link]
[link]
Nemhogy Windows 12, de még Windows 11 sem lesz, nem ad ki több kész verziót operációs rendszeréből a Microsoft.
És még vagy 10 linket rakhatnék be. Igenis ez volt kommunikálva
-
-Rolika-
senior tag
-
-Rolika-
senior tag
Storer, Explorer talán nem, de sosem használom.
Más nem akad. Mondjuk 99%-ban iRacing fut csak. Ha esetleg játszom bármivel is, az sem friss játék.
Folyamatos felvétel nincs bekapcsolva. Én magam szoktam felvenni, streamelni OBS-el.
Amíg win10-et használtam semmi gond nem volt. -
https://pcforum.hu/hirek/28935/windows-11-tamogatott-igenyelt-processzor-microsoft-nem-valtozott
Egyszerűen hatástanulmányt végeztek nagy merítésű mintával.
Szvsz, ha nem lett volna felháborodás kiganéztak volna, csak mivel lett visszatáncoltak.
Amúgy valószínűleg, ki akarnak rakni a Windows 11-ből pár HT-t foltozó,de egyébként lassító javítást, és ezért próbálkoztak meg megint vele. -
Attila0
őstag
-
Attila0
őstag
Pont ezért kérdeztem. Szóval, TE vélhetően szakmai szemmel milyen valótlanságot látsz abba hogy helyreigazításként megírta azt hogy „Bocsi a laikusok ijesztgetéséért, de tulajdonképpen nem is történt semmi változás! Mert már egy OEM sem venne újként 8-9-10. generációs processzort.”
-
-
V.Stryker
nagyúr
Oké, itt 3 hsz-en belül jött két ellentétes választ.
Amúgy már kinőttem a buherálásból. Pont azért vettem ilyen gépet, mert gondoltam,hogy ha még a 8. gen-t támogatják, a 10-et biztos fogják 2-3 évig és az nekem pont elég egy géppel. Ehhez képest elég erőset sikerült húzni.
Igazából akkor amúgy ha tényleg nem jön rá frissítés, akkor dugják fel maguknak a sz.rukat. Át tudok szokni linuxra és soha többet nem veszek MS-el szerelt gépet. -
Azt azért nem mondanám mert folyton lecsesznek valamit
Ha példát is kérsz pl 23H2-vel tökéletesen ment a dacom ami külső hangkártyaként szolgál most a 24H2-nél minden indításnál semmi hang ki kell húznom az usb-ről aztán visszadugni,hogy legyen hang.
Jó akkor ha annyira nagyokos vagy akkor hozd be a színprofil beállítást ezt a régi fajtát a jobb egérgomb képernyő beállítások/speciális kijelző beállításokkal.Nekem meg van egy gyanúm,hogy neked sem mert csak a tököm user errorból tudtok kiállni holott nem mindenki abban szenved...
-
vlevi
nagyúr
Értem, akkor ezért.
De nekem a gephazban nem lehet választani módot, ha lenyitom, akkor csak a kiegyensúlyozott van ott.
Az amd profil az természetesen az amd chipset driver telepítéssel került fel, több helyen ajánlottak, hogy azt érdemesebb használni az alap Windows energia séma helyett. -
5leteseN
őstag
Mint említettem: folyamatban van!
..."szándékosan"!
-
Szerintem nem szükséges. A feladat: X2 full rendszergazdai jogokkal fut, amíg X1-et szeretné lekorlátozni mondjuk adott könyvtárra, adott file elérésre, adott process hozzáférésre, hálózat használatra, stb.
Windows Pro kell hozzá, és helyi csoportházirend.
https://www.ninjaone.com/blog/apply-local-group-policies-to-specific-users/
Közös security group-ot hoznák létre, ezt alkalmaznám az érintett könyvtárakra, illetve az elindított X2-es programra.
Azt, hogy a process-ekre hogyan működik ez, nem tudom, de erre indulnék.Szerintem ez itt elég off téma, inkább valami programozási topikban, esetleg a Rendszergazda topikban kérdeznék.
-
mexel
veterán
Engedd már el azt a fájl-t, nem az érdekel fogd már fel. Ez csak egy példa volt arra hogy megtudjam mi változott a frissítésben ami okoz ilyet? Mert nyilván volt valami a frissítésben és nem egy üres lufit fújtak rá a gépre. A lenovo és a bios frissítő engem nem érdekel, rendkívül magasról pont teszek rá, csak felhoztam példának hogy a frissítés óta ez nem megy. Lehet ha éppen egy drivert nézek meg az sem megy (- ahogy olvastam pl kamera driverekről stb közben)
Azaz volt valami a frissítésben ami máshogy működik. Lehet hogy jobban, nem állítottam hogy ez rossz. Csak gondoltam van valaki aki esetleg tudja, hogy mi az. Pl valami jogosultásgot néz és azon szigorítottak mert biztonsági rést foltoztak vele, vagy bármi, egyszerűen csak úgy van beállítva mostantól a rendszer hogy csak páratlan napokon lehet futtatni exe kiterjesztésű fájlokat, pároson pedig nyerni lehet egy körutat Ózdra, teljesen mindegy, engem ez érdekelt.
Éspedig azért mert ha esetleg egy új telepítőt csinálok pl akkor nem árt ha tudom mielőtt ráengedem a gépekre, tudjam mire érdemes ezzel kapcsolatban figyelni.
Itt sem a lenovo sz@r fájlja vagy más egyéb fájl nem releváns, de nem értem ezt miért kell ennyire magyarázni, mintha érthetetlen lenne mire vagyok kíváncsi. És a sok oktatás és kioktatás helyett vagy nem kell válasz attól aki nem tudja, egyszerűen lépjen tovább, vagy ha valaki tudja megválaszolja. Ennyi lenne az egész. Ehelyett kb 20 poszt értelmetlenül és feleslegesen ( köztük ez is), mintha nem lett volna érthető mit kérdeztem. De úgy tűnik sokaknak valóban nem, csak a fogást keresik inkább.
Nem is tudom minek erőltetem a kérdezést, én hülye még abban élek ami régen volt. ha tudott valaki választ segített szívesen, aki meg nem annak keresnivalója sem volt a topikban kb, vagy csak legalább csendben olvasgatott...
B efejeztem, bocsánat a sok felesleges írásért -
mexel
veterán
Ugye érthetően írtam, hogy a win11-en a frissítés előtt működött. Nem egyszer, hanem kb 100x.
Win 10-en is.
És most nem. Azaz a frissítés óta. Ha visszateszem a frissítés előtti verziót ismét megy.
De nem akarok a lekledbe gázolni ha ekkora érdekeltséged van a winben hogy szinte saját problémának veszed, ezért ezentúl csak dicsérni fogom a rendszert és nem itt jelzem ha valami gondom van. Mégegyszer írom, bár kétlem hogy érthető lesz, csak azt kérdeztem mi lehet az a változás ami ezt okozza? Lehet hogy számodra hülyeség mert nem érted, de attól ez még létezik.
Na jó, nem szemetelem tele a "szakmai" topikot, részemről elengedem ezt a stílust, csak mindig felbosszant ha magyar fórumon kérdezem, 10-ből max 1 segítő komment és kb 9 kötözködő, kioktató, megmondóemberes, de szalmailag és témához kapcsolódóan igazából semmit sem számító komment van, legyen az tv vagy oprendszer
-
mexel
veterán
Ez a program egy exe kiterjesztésű fájl ami futtatható.
Pontosabban:
"DOS-os vagy Windows-os futtatható program vagy önkicsomagoló archívum.
Megnyitáskor futnak.
Bármelyik Windows-os fájl, amelyik ".exe"-re végződik, dupla kattintásra indítható."Egyébként divat ha kérdez valaki normálisanb csak a kötekedés és kioktatás megy vagy van aki érti mit akartam csak az nem mer megszólalni?
Minek olvasok utána? Találgass az előzmények alapján.
Pl annak hogy ez a 24H2 másnál is okozott ilyesmit. ( spoiler: igen , elég sok hiba volt a frissítéssel, fórumokon, microsoft oldalán is találni sok mindent, van ami ismert és mégis kiadták stb stb.)
További szép napot. -
mexel
veterán
Köszi, ez érthető lehet így.
Nem vizionálok, csak ha ez a fájl nincs felkészítve akár más sem lehet felkészítve. Csak azért volt fura mert a kb 25 év alatt nem volt ilyen élményem hogy egy fájl ami működik a rendszeren egy frisítés után nem. Ennyi az egész, de köszönöm a válaszokat, nem kérdezek többet.
Majd utánaolvasgatok ha lesz időm. -
spider23
senior tag
Értem. Mondjuk a másik gép ami megy és ugyan az, azon ott van a win11 legújabb frissítéssel és hibátlan.
De ezek szerint csak régebbi win11 mehet akkor csak rá friss installként és max azt lehet frissíteni.
Vagy inkább rakjak rá win 10et? Sajnos ezekre a gépekre nem mehet linux, céges számlázó ami win alapú meg word excel kell rá. -
coco2
őstag
Nos, akkor légyszíves változtass a szokásaidon

A magam részéről nem kívánom az offolást folytatni. Én itt windows finomhangolási lehetőségről érdeklődtem. És természetesen a workaround is elég jó. Viszont a "ki van zárva, mert nem tudom" nem az érdeklődésem tárgya. Peace
-
coco2
őstag
Jobb ötletem nem lévén megmutatni a problémát csináltam egy screen video-t (16 sec mp4), feltöltöttem google drive-ra, és gyártottam olvasáshoz megosztás linket. Csak jobb klikkelgettem a file explorerben, és azt láttam. Ha nálad azok a funkció gombok sosem cserélnek helyet lent / fent, áruld el légyszíves, mit állítottal be, hogy nálad úgy van?
-
Elvileg megcsináltam, bootx64.efi amivel indítottam, de majd kíváncsi leszek automata mód bootol vagy nem

Lehet az SSD teljes tartalmát törölni kell és aztán úgy fel tenni a rendszert és nincs meglepetés!?Internet csatlakozás nélkül nem is lehet be lépni a rendszerbe?
Meg majd ha ezen túl is vagyok, akkor MS fiók nélkül a rendszerbe be léphető?
-
-
-
hugi0
őstag
Egy biztonsagisnak biztos az "okorseg" - nekem nem az.
.
Igen volt kriptobanyasz a gepen (w11).
Porgott a VGA rendesen.
Megnyitottam az EXE filet notepaddal kicsit beleszerkesztettem ezt-azt atirtam, igy mar nem latta el a funkciojat.
10 napig nem volt aktiv, utanna toroltem - azota nem volt.
Ezt sem lihegtem tul. - volt, nincs.
.
Az en szempontjaim masok, mint az "atlag", ha nekem nem kell jelszo es ebben segitesz azt koszonom !
.
Errol meg nem hallotam "Credential Manager" delutan utanna nezek ha talalok magyar informaciot rola.
- sajnos nekem az angol az nem megy.
Bar sokkal egyszerubb ha nincs jelszo es nem kell egy kulon program hozza, hogy a szamomra nyugbol egy keveset elvegyen.
.
Noxy !
Laptopot nem hasznalok.
Szamomra a laptop gazdasagtalan es kenyelmetlen.
- ugyan ugy mint a jelszavas idopocsekolas. -
hugi0
őstag
Dehogy allitok.
Nem fogom minden inditasnal a billentyut veregetni.
.
Semmi olyan nincs a szamitogepemen amit ha zarolnak a "bunozok" vagy elviszik akkor az nagy veszteseget okozna.
Ha neki ez kell vigye zarolja - leszarom.
.
De hogy magamat hatraltassam azzal, hogy minden egyes inditasnal idot pazarlok arra, hogy jelszavakat irkaljak - hát azt nem.
Meg a ket szamitogepem kozott megint jelszavat irkaljak az nonszensz.
.
A win11-et is kieroszakoltak csak azert kerult az egyik gepre.
- ezzel egyutt ugye uj alaplap procit is vennem kellet, pedig valojaban nem lett volna ra szuksegem.
.
Remelem erzekeled a hozzaallasom a jelszavakhoz es a "rendszerhez".
A w7 is csak evekkel kesobb kerult fel amikor mar az XP-t korlatoztak.
.
Tudom tudom a fejlodeshez szuksegvan a fejlesztesekre.
- de az en felhasznalasi teruletemben meg a win95hu is jo lenne.
-
hugi0
őstag
A w11-es gep elindul jelszo nelkul.
A w7-es gep is jelszo nelkul indul.
Hol talalom a felhasznalonevet (w11) ? - megtalaltam.
- gondolom ez lesz az (kep mellekelve).
Hol talalom a hozza tartozo jelszot ?
- ha jol remlik win11 telepiteset megoldottam jelszo beirasa nelkul.
( - vagy megsem ?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Dell notebook topic
- Bestbuy játékok
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennél jobban hogy lehet kigyomlálni?