Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7801) Sk8erPeter válasza spammer (#7800) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Escape-elve tudnád beszúrni a HTML-kódot.

Második felére:
Mivel a Rangy-t használod:
http://stackoverflow.com/questions/3053542/how-to-get-the-start-and-end-points-of-selection-in-text-area/7425758#7425758

A spanyolviasz feltalálása helyett és kényelmesebb megoldás érdekében pedig:
http://ckeditor.com/demo
esetleg BUEditor

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7802) spammer válasza Sk8erPeter (#7801) üzenetére


spammer
veterán

Köszi, escape megvan. :R Rangyinputs van nálam, de nem is figyeltem, hogy ennek külön projekt oldala van, én csak kimásoltam jsfiddle-ből :DDD De most leszedem a frisset meg megnézem a doksiját, aztán megpróbálom meghegeszteni :)

Köszi az editoros linkeket is, de az most nekem overkill lenne, csak 1-2 gombot akarok hozzáadni, csak arra kell, hogy beolvasott fájlok szövegét lehessen php-s felületen módosítani, lightweight az egész. :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7803) alienpapa


alienpapa
senior tag

Tudnátok ajánlani wordpresshez valami jó és okos "szövegszerkesztő" plugint? Az alap nagyon fapados!

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7804) The DJ válasza alienpapa (#7803) üzenetére


The DJ
addikt

Szerintem bőven eleget tud a beépített is, de vannak azért alternatívák.

Kicsit okosabb: TinyMCE Advanced

Jóval okosabb: Ultimate TinyMCE

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7805) spammer válasza Sk8erPeter (#7801) üzenetére


spammer
veterán

Na belőttem a friss Rangyinputot, de ennél nem működik az escape, simán kiírja szövegként úgy, ahogy van.

Erről van szó:

case "replaceSelectedTextAndCollapse":
$ta.replaceSelectedText("<img src=&#34;&#34; alt=&#34;&#34;", "collapseToEnd");
break;

Itt a demoja és a forráskódja [link]

Próbáltam &quot; kóddal is, de azt is csak simán kiírja, nem konvertálja át idézőjelre. :F

A többi működik, csak most is az idézőjelekkel van gondja.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7806) spammer válasza spammer (#7805) üzenetére


spammer
veterán

Áhh megvan,

<img src=\"\" alt=\"\"/>

Pedig php-nél is mindig ezt használom, most meg eszembe sem jutott megpróbálni :W :D

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7807) alienpapa válasza The DJ (#7804) üzenetére


alienpapa
senior tag

Wow! Az ultimate tinymce nagyon fasza! Köszi!

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7808) LonGleY


LonGleY
veterán

Hali!

3 WordPress oldalam is felnyomták a botok (pedig különböző pluginek és témák találhatók rajtuk), ezért kiiktatnám őket. Nyomják itt a spam-okat a phpmail-t kihasználva... soha többet WP. Namost, ezt a 3 oldalt átültetém más formába:

* Az egyik alá egyedi motor készül majd, viszont a jelenlegi tartalmat pár hónap erejéig valamilyen CMS-ben raknám föl, a kinézet egyelőre nem számít. Mit tudnátok javasolni, amit már nehezebb szétcseszni? Most a Typo CMS-el szemezek.

* A két másik oldal statikus, kevés aloldallal, facebook iframe-el, analytics kóddal, ezért arra gondoltam, szimpla html-be menteném át őket, és úgy kerülnének vissza a WP helyére. Ezt mivel, hogyan érdemes megtennem?

(#7809) Soak válasza LonGleY (#7808) üzenetére


Soak
veterán

A drupalt nézd meg, elég komoly közösség áll mögötte.

(#7810) LonGleY válasza Soak (#7809) üzenetére


LonGleY
veterán

A Drupalból nem kérek, köszi.

Készítettem már vele 1-2 tesztet, sőt használtuk a Drupal Commons-t is egy darabig, de annak ellenére, hogy hivatalos, együtt tesztelt moduljai vannak, baromi szenvedés bármilyen épkézláb kombinációt kihozni belőle, ami működik is - persze nem jött össze. Webshopot akartunk pl. összerakni, de állandóan inkompatibilis volt minden mindennel. Valahol bejön a hierarchiája, de nulla kedvem van vele és a több ezer fájljával dolgozni. Valami modernebb, letisztultabb darab kell, nem a közösségi összehordott bisz-basz.

[ Szerkesztve ]

(#7811) Sk8erPeter válasza spammer (#7805) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na látod, máris nem overkill a CKEditor. :) Komolyabb buzerálás, beállítgatás nélkül működik, végzi a dolgát, és nem kell vele szívnod, ráadásul tök minimál profilt is beállíthatsz hozzá. Az igaz, hogy nem egy apró méretű valami maga a teljes library, de manapság az a ~400 kB sem kéne, hogy számítson, a böngésző úgyis gyorsítótárazza (hacsak a júzer valami degenerált okból (pl. mondván, SSD-je van, minek) nem kapcsolja ki a cache-t (ami attól még szerintem nem indokolt, de ez nagyon OFF :D) ).

Igazából sok-sok szívás és csiszolgatás helyett egyszerűbb és indokoltabb olyan library-t használni eleve, ami megfelel az igényeidnek.
Itt pl. egy elég minimál felület van belőve: http://ckeditor.com/demo#tab
az Inline editing módot nézted már? Az is igen korrekt szerintem.

Sk8erPeter

(#7812) Sk8erPeter válasza LonGleY (#7810) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Akkor valamit Ti csináltatok rosszul. :)
Nem könnyű menet elsőre a Drupal valóban, de bőven megéri a "szenvedést", mert jelentősen megtérül, későbbi továbbfejlesztési igény során. Ha olyan nagyon szar lenne, mint ahogy beállítod, akkor vélhetően nem használnák közel egymillióan. :) Nem akarok kortesbeszédet tartani mellette, de az ellene való uszításra reagálnia kell valakinek, akinek van vele tapasztalata. :DDD

Mire szeretnéd használni, mi volt az, amit nem sikerült vele összehoznod?

Van egyébként Drupal topic.

Sk8erPeter

(#7813) LonGleY válasza Sk8erPeter (#7812) üzenetére


LonGleY
veterán

Mondom nem akarok Drupallal foglalkozni.

Biztos csudijó, de elsődleges szempont most a könnyű összepakolás, és a biztonság. Itt nem előny, hogy egymillióan használják (annál népszerűbbek a botok körében is). Egészségükre! Idővel cseréljük egyedi motorra, úgyhogy egyikben sem akarnék pengévé válni. Mint kiderült, a WP-ből sem volt értelme. A Drupal-os webshop kérdést is így oldottuk meg: egyedi motor készült alá, másfél hónap alatt. Most 60x jobb, mint bármelyik CMS alapú kalimpálás.

Plusz ott van a html-be mentős kérdésem is:

A két másik oldal statikus (kevés aloldallal, facebook iframe-el, analytics kóddal), ezeket szimpla html-be menteném át, és úgy kerülnének vissza a WP helyére. Ezt mivel, hogyan érdemes megtennem?

[ Szerkesztve ]

(#7814) spammer válasza Sk8erPeter (#7811) üzenetére


spammer
veterán

Wow, ez az inline editing nem rossz :) Tegnap írták itt a TinyMCE-t, gondoltam ránézek, láttam, hogy tök gyorsan belőhető, kipróbáltam és most éppen az van. Igazad volt, minek variálok én, ha már a profik összeraktak jó dolgokat és gyorsan be is állítható :) De majd betesztelem ezt a CK-t is szerintem :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7815) Sk8erPeter válasza LonGleY (#7813) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A "csudijó" egyedi motor továbbfejlesztésével, hibacsekkolásokkal, biztonsági foltozásokkal meg esélyes, hogy lesznek még szopások, ami egy ügyes kóderekből álló közösség által felügyelt, igen nagy közösség esetén kevésbé fordul elő. Persze tény, hogy sokkal jobban a saját igényeitekre tudjátok szabni. (Bár egyedi rendszernél (spanyolviasz feltalálásánál) kedvezőbb befektetés akkor már egy igen jól használható frameworköt bevetni, főleg, hogy ahhoz munkaerőt is lehet találni, nem kell az új munkás betanulására egy csomó időt elcseszni. A "60x jobb" így picit túlzás, inkább "attól függ" - de erőforrás-spórolás tekintetében valószínű, hogy jobban jártatok a saját rendszerrel, ami nem elhanyagolható egy komoly rendszernél. Egy webshop azonban Drupal-alapokon "könnyen" belőhető.)
Csak tájékoztatásul: ha megnézed osztott tárhelyek blogjait, fogadjunk, hogy túlnyomó többségben azt fogod találni, hogy X mennyiségű Joomla-oldalt, és Y mennyiségű WordPress-oldalt törtek fel sajnálatos módon sikeresen, Drupalt én legalábbis nem igazán szoktam látni (pl. a Tárhelyparknál már többször számoltak be WordPress elleni sikeres izmozásokról), pedig tanulságos lehet egy-egy ilyen eset, de én jóideje nem nagyon találkozom tömeges sikeres Drupal-feltörésekkel. Elképzelhető, hogy azért van ez, mert nagyon gyorsan kiadják a biztonsági foltozásokat, amint találtak egy hibát valahol. Mindegy, nem győzködni akarlak, ezt csak mellékesként megjegyeztem, ha már szóba hoztad a botokat.

Hogy mivel tudnád exportálni a WP-tartalmaidat, azt majd megmondja az, aki ért a WP-hez.

Sk8erPeter

(#7816) Soak válasza LonGleY (#7813) üzenetére


Soak
veterán

Nem tudom, hogy mit értesz könnyű összepakolás mellett, de a drupáltól könnyebbet szerintem nehezen találsz, olyan mint egy standalone desktop program kb ha nem akarsz belenyulni a kódba. A biztonság nyilván egy opensource cuccnál sosem lesz olyan mint egy saját kódnál, de ha odafigyelsz akkor nem lehet probléma, persze nem árt ha tisztában vagy a webes alkalmazások sebezhetőségeinek alapjaival.

Ha CMS-t akarsz akkor ugyis azt fogják ajánlani amit sokan használnak, nem véletlenül, sokkal nagyobb a tudásbázis, gyorsabban fejlődik.

nem a közösségi összehordott bisz-basz

Ezen azért jót nevettem :D

Szerk :

Mint kiderült, a WP-ből sem volt értelme. A Drupal-os webshop kérdést is így oldottuk meg: egyedi motor készült alá, másfél hónap alatt.

Azt nem értem, hogy minek probáltátok ráerőltetni a webshopot? Szerintem kurvára nem arra való egy ilyen CMS, mikor van egy csomó direkt webshopnak fejlesztett motor.

[ Szerkesztve ]

(#7817) Sk8erPeter válasza spammer (#7814) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Mindkettő nagyon jó, én korábban TinyMCE-fan voltam, de aztán az idő eldöntötte, hogy végül a CKEditor maradt, jóval több dologra használható az API, bőbeszédűbbnek tűnik a dokumentáció (legalábbis fél éve még így volt), meg nagyon szimpatikus, hogy a CKEditor integrálását mindenféle rendszerbe segítik (ASP.NET, Java (nem, nem JavaScript :) ), Drupal, Joomla), plusz nagyon aktív a fejlesztése.

Sk8erPeter

(#7818) Sk8erPeter válasza Soak (#7816) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"A biztonság nyilván egy opensource cuccnál sosem lesz olyan mint egy saját kódnál"
Na ja, de mondjuk a saját kódnak megvan az a hátránya, hogy sokszor kevésbé biztonságos, mint egy open source kód. :D (Mivel az ellenőrzésére fordított idő és energia széjjeloszlik a világban, így gyorsabban találnak hibaforrást, esetleges biztonsági rést.)

Ezt "a közösségi összehordott bisz-basz" megjegyzést csak most látom. :D Úgy látszik, szerkesztette a hsz.-t. De ezek az állításai mind kinevetnivalók:
» "annak ellenére, hogy hivatalos, együtt tesztelt moduljai vannak, baromi szenvedés bármilyen épkézláb kombinációt kihozni belőle, ami működik is"
- jé, milyen érdekes, az a sokszázezer felhasználó nem így gondolja
» "Webshopot akartunk pl. összerakni, de állandóan inkompatibilis volt minden mindennel"
- ez is egy szimpla f@szság. Webshopot pont nagyon komolyan fejlesztik, pl. a Drupal Commerce-t (régebben az Ubercart volt a menő), egyszerűen hazugság, hogy minden inkompatibilis mindennel.
» "a közösségi összehordott bisz-basz" - hát ez már említésre sem méltó. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7819) LonGleY válasza Sk8erPeter (#7815) üzenetére


LonGleY
veterán

Sk8erPeter: Azért a framwork-öket nem nélkülözzük teljesen, pl. egy-két alcsonyabb szintűt most is bevetünk az oldalépítéshez: Twig és Slim.

A Drupal kapcsán elfogadom az indokaid, nekem is az egyik legszimpatikusabb CMS, de ezalkalommal inkább mással próbálkoznék.

A lementést megoldottam HTTrack-el, szimpla HTML-t gyártottam az oldalból. Ezt törjék fel... :]

Soak: Sok egyéb motort is próbáltunk, egy évig ment pl. OpenCart, ez állt a legközelebb az elképzeléseinkhez. De hamar ennek is elértük a határait, mindenképp egyedi megoldás kellett. Több munka az elején, fellélegzés később... pl. Dropbox alapú mass termékfeltöltést, AdWords exportot és társait tud már most. :D

[ Szerkesztve ]

(#7820) Soak válasza Sk8erPeter (#7818) üzenetére


Soak
veterán

Most ne a pistike kódot vegyük a másik oldalra, mert nyilván azok semmit nem érnek. De ha eléd tesznek egy forráskódot, hogy keresd meg a hibát, könnyebben megy mintha egy frontendet látsz :)

(#7821) Sk8erPeter válasza Soak (#7820) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, persze. Csak a nem vérpistike által fejlesztett kódban is éktelenkedhet valami csúnya hiba, amit csak akkor vesznek észre, amikor már megtörtént a baj. De ettől még igaz, amit írsz, hogy a saját kód valamelyest védettebb, mivel a feltöréshez sokkal többet kell próbálkozni, kevésbé lehet célzottan támadni.
Amúgy szerkesztettem az előző hsz.-t. :D

(#7819) LonGleY :
na, akkor látom közben megoldottad. :)
Ja, a HTTrack jó kis eszköz, de nem gondoltam, hogy ennyire egyszerűen akarod, azt hittem, komolyabb dologról van szó, hogy pl. a tartalmakat külön-külön szeretnéd exportálni az adatbázisból, vagy hasonló. No de akkor legalább nem kell tovább gondolkodni. :D

Sk8erPeter

(#7822) alienpapa


alienpapa
senior tag

Kész van az oldal nagyjából, megvan a domain is! Feltöltés után viszont minden localhostról nyit meg, mivel oda mutatnak a linkek. Ugye nem kell mindegyiket egyenként átírnom? :F

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7823) martonx válasza LonGleY (#7813) üzenetére


martonx
veterán

Remélem a tietek nem ilyen, de múltkor volt szerencsém egy egész komoly cég online fizetős rendszerének php-s kódját átnézni, db-vel együtt. Hát mit ne mondjak, amikor a bankkártya adatok ott vannak letárolva plain text-ben a mysql-ben, miközben az összes user input összekonktatenált select * from users where username = $post[akármi] -vel van megoldva, akkor ott azért megállt bennem az ütő. Miközben fontoskodva magyarázták neikem, hogy a https, a bankkártya adatok elkérésekor nagyon fontos, mert attól lesz biztonságos az online vásárlás...
Szvsz sok cég esetében a https semmi más, mint az ügyfelek szimpla szemfényvesztése, mert az átlag user azt hiszi, hogy ha megjelent a kis lakatocska a böngészőjében, meg ég a biztonságos zöld lámpa, akkor minden OK.
Ettől kezdve határoztam el, hogy ha jót akarok magamnak, akkor inkább soha, sehol nem adom meg a bankkártya adataimat, bármilyen profinak is tűnik egy adot cég (kivéve persze bank, vagy paypal).

Én kérek elnézést!

(#7824) The DJ válasza alienpapa (#7822) üzenetére


The DJ
addikt

Nem kell egyesével átírnod.

Megnyitod a PHPMyAdmint, megkeresed a wp_options táblát és módosítsd a siteurl és a home mező értékeit localhostról az újonnan vásárolt domainedre.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7825) Soak válasza martonx (#7823) üzenetére


Soak
veterán

És eddig hány kártyának vannak meg az adatai? :D ;]

(#7826) CSorBA válasza Soak (#7825) üzenetére


CSorBA
őstag

Hehiheihahuha :DDD

(#7827) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Mivel lehet azt beállítani, hogy adott mezőt(pl textfield) ne mentsen el a böngésző? Belépéshez kellene.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#7828) LonGleY válasza martonx (#7823) üzenetére


LonGleY
veterán

Áh, innovatív, totál átgondolt a rendszert, ilyen hibákat amatőrök vétenek csak... sok sok van belőlük.

(#7829) Soak válasza Speeedfire (#7827) üzenetére


Soak
veterán

(#7830) alienpapa válasza The DJ (#7824) üzenetére


alienpapa
senior tag

Köszönöm segítséged! Működik a dolog, kivéve azok a képek, és letölthető dokumentumok, amiket a médiatárból csatoltam a tartalomhoz. Azokat még mindig localhostról akarja megnyitni.

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7831) The DJ válasza alienpapa (#7830) üzenetére


The DJ
addikt

PHPMyAdmin megnyit, wp_posts tábla kiválaszt, fenn SQL gombra kattints és írd be a következő lekérést:

UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content,"localhost","domained.hu");

Utána katt az Indításra.

Ez megkeresi a posztok tartalmi részében az összes localhost-ot és kicseréli a domained.hu-ra. Értelemszerűen a domained.hu-t módosítsd a lekérésben a megfelelő domainre.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7832) alienpapa válasza The DJ (#7831) üzenetére


alienpapa
senior tag

egy kicsit átírtam a parancsot, mert a tárhelyen belül egy html nevű almappába van a wordpress. De nem működik a dolog. A hivatkozásokat jól átírta, szemre jók a linkek, de mégsem jeleníti meg a képeket és a pdf fájlokat.
Mindösszesen kb 7-8 darab lehet belőlük úgyhogy kézzel hozzáadom őket megint.

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7833) Speeedfire válasza Soak (#7829) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Köszi! :R

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#7834) Lacces


Lacces
őstag

Hali,

BootStrap-et használok, de az egyik résznél fullra elakadtam.
<div class="navbar navbar-static-top">
<div class="navbar-inner">
<div class="container">
<a class="btn btn-navbar" data-toggle="collapse" data-target=".nav-collapse">
<span class="icon-bar"></span>
<span class="icon-bar"></span>
<span class="icon-bar"></span>
</a>
<a href="/kozostanulas/" class="brand">KözösTanulás</a>
<div class="nav-collapse">
<ul class="nav pull-right">

<li>
<a href="/kozostanulas/logout/index">kijelentkezés</a>
</li>


</ul>
</div>
</div>
</div>
</div>

És itt a navbar-inner-nél egy ilyen CSS-t generál:
min-height: 40px;
padding-left: 20px;
padding-right: 20px;
background-color: #fafafa;
background-image: -moz-linear-gradient(top, #ffffff, #f2f2f2);
background-image: -webkit-gradient(linear, 0 0, 0 100%, from(#ffffff), to(#f2f2f2));
background-image: -webkit-linear-gradient(top, #ffffff, #f2f2f2);
background-image: -o-linear-gradient(top, #ffffff, #f2f2f2);
background-image: linear-gradient(to bottom, #ffffff, #f2f2f2);
background-repeat: repeat-x;
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#ffffffff', endColorstr='#fff2f2f2', GradientType=0);
border: 1px solid #d4d4d4;
-webkit-border-radius: 4px;
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;
-webkit-box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.065);
-moz-box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.065);
box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.065);
*zoom: 1;

És nézegettem a .less fájlokat de sehol sem találom azt, amelyik a background-image-t csinálja, valakinek van valami ötlete, hogy hol lehet? Leakarom róla szedni... :R

(#7835) Lacces válasza Lacces (#7834) üzenetére


Lacces
őstag

Hagyható, nem lényeg, kitöröltem az egész nav meg navbar.less, ugyanúgy kigenerálja... :(

(#7836) Sk8erPeter válasza Lacces (#7835) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát gratulálok, jól "megoldottad" a problémát... ;] ;]

Szerk.:

még a szerk. időbe is belefért, azzal együtt, hogy más topicot nézegettem közben, basszus, ne amatőrködj már, hogy kitörlöd a fájlt, és ezzel "oldod" meg, már bocsi...

https://github.com/twitter/bootstrap/blob/master/less/navbar.less

itt csak rákerestem, hogy ".navbar-inner", és jé, vannak az általad keresett dologra vonatkozó részek:
19. sor:

// Inner for background effects
// Gradient is applied to its own element because overflow visible is not honored by IE when filter is present
.navbar-inner {
min-height: @navbarHeight;
padding-left: 20px;
padding-right: 20px;
#gradient > .vertical(@navbarBackgroundHighlight, @navbarBackground);
border: 1px solid @navbarBorder;
.border-radius(@baseBorderRadius);
.box-shadow(0 1px 4px rgba(0,0,0,.065));

// Prevent floats from breaking the navbar
.clearfix();
}

ami téged érint:
#gradient > .vertical(@navbarBackgroundHighlight, @navbarBackground);

aztán később még érdekes lehet:
#gradient > .vertical(@navbarInverseBackgroundHighlight, @navbarInverseBackground);

aztán ahol konkrétan ez a mixin definiálva van:

https://github.com/twitter/bootstrap/blob/master/less/mixins.less

// Gradients
#gradient {
..............
.vertical(@startColor: #555, @endColor: #333) {
background-color: mix(@startColor, @endColor, 60%);
background-image: -moz-linear-gradient(top, @startColor, @endColor); // FF 3.6+
background-image: -webkit-gradient(linear, 0 0, 0 100%, from(@startColor), to(@endColor)); // Safari 4+, Chrome 2+
background-image: -webkit-linear-gradient(top, @startColor, @endColor); // Safari 5.1+, Chrome 10+
background-image: -o-linear-gradient(top, @startColor, @endColor); // Opera 11.10
background-image: linear-gradient(to bottom, @startColor, @endColor); // Standard, IE10
background-repeat: repeat-x;
filter: e(%("progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='%d', endColorstr='%d', GradientType=0)",argb(@startColor),argb(@endColor))); // IE9 and down
}

............
}

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7837) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Lenne egy kérdésem. Van a megszokott teszt oldalam. Ha megnézitek, mindenhol jó a footer, de az üzleteink menüpontban elcsúszik, és nem tudom miért. :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7838) spammer válasza PumpkinSeed (#7837) üzenetére


spammer
veterán

Azért van, mert a #base -nek fix magasságot állítottál be.

Csináld így:

#base {
height: auto;
}

Footernek is elég kisebb magasság:

#footer {
height: 38px;
line-height: 38px;
padding: 10px;
}

A lényeg, hogy ha a line-height megegyezik a height-t értékével, akkor vertikálisan középre igazítja.

Én amúgy a #content-re is egy height:auto -t állítanék be, mert kicsit furcsa, hogy ha nem töltöd fel szöveggel, akkor olyan nagy üresség van ott. Igaz, auto méretezéssel nyilván eltérő lesz a különböző oldalakon, mert a tartalom alapján méretezi, de legalább nincsenek nagy üres részek. :)

szerk: ha az ATW vagy a végső szerver engedi a PHP-t, akkor szerintem jobb lenne elkészíteni úgy, hogy header-base-footer állandó és a content részt tölti csak be a php (switch). Bár nem túl "heavy" a tartalom, elbírja végül is :)

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7839) PumpkinSeed válasza spammer (#7838) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Annyira nem értek a php-hoz sajnos, sőt még semennyire. Talán meg tudnám csinálni, de legnagyobb ellenségem a lustaság megint arcon vágott. :)

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7840) Gave


Gave
addikt

Ti milyen framework-el vagy CMS-el állnátok neki egy adatbázisként funkcionáló weblapnak?

Amit feltétlen tudnia kellene:
⇨ Multi user szerep menedzsment.
⇨ Útómoderált/jóváhagyott tartalom beküldés frontendről.
⇨ Gyors és egyszerű sablonozhatóság a lapmegjelenésekre, például kategóriánként,stb.
⇨ Több szempontos értékelés rendszer. Akár kategóriánként előredefiniált.
⇨ Jó lenne ha a templating külön menthető és publikálható lenne. Hogy xlevel user például tudjon blog formátumban írni, adatlapot tölteni, illetve válogatni egyéb presetek közül.

Példa oldalak: 1 | 2 | 3

Közepes komplexitású lapról van szó, tehát nem egyimdb babérjaira szeretnék törni :D.

Here? For folks like us? Wrong city.., wrong people

(#7841) martonx válasza Gave (#7840) üzenetére


martonx
veterán

ASP.NET MVC - már ha az IIS, ASP.NET egyáltalán játszik.
Ha PHP oldalról kellene választani, akkor talán Symphony, esetleg Yii.

Én kérek elnézést!

(#7842) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

CSS-ben nincs vertikális középre igazítás?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7843) spammer válasza PumpkinSeed (#7842) üzenetére


spammer
veterán

De van, csak nem működik mindenre, minden esetben sajnos (pl. div-en belül).

vertical-align:middle

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7844) PumpkinSeed válasza spammer (#7843) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

DIV-en belüli IMG-re szeretném alkalmazni. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7845) DeltaPower válasza PumpkinSeed (#7844) üzenetére


DeltaPower
őstag

A div-re display:table-cell és működni fog, de egyéb gondok adódhatnak vele.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#7846) Tapsi válasza PumpkinSeed (#7844) üzenetére


Tapsi
addikt

Az csak JS-sel fog menni.

(#7847) PumpkinSeed válasza DeltaPower (#7845) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ez nem sikerült. :(

(#7846) Tapsi

Ezt akartam elkerülni, de ha nincs más választás. :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7848) Tapsi válasza PumpkinSeed (#7847) üzenetére


Tapsi
addikt

Ne félj annyira a JS-től. ;)

(#7849) CSorBA válasza Tapsi (#7848) üzenetére


CSorBA
őstag

Ismert a kép mérete? Mert akkor: position: absolute.

(#7850) PumpkinSeed válasza Tapsi (#7848) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Nem szeretem a már kész js-t alakítani, annyira még nem vagyok szakember. :(

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.