Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7901) alienpapa válasza Tapsi (#7899) üzenetére


alienpapa
senior tag

Nyilván nem! De tegnapig a SEO szót vagy tököm se tudja mi ez sem hallottam sehol. Valszeg meghagyom majd a hátteret, és ráírom majd a szöveget. Egyébként nagyon jó tipp, még ilyet!

Bocs a duplázásért, de nem tudtam már szerkeszteni!

[ Szerkesztve ]

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7902) spammer válasza alienpapa (#7898) üzenetére


spammer
veterán

Oké, hogy idősek otthona, nem kell egy "vizuál bajnoknak" lennie, de egy kis dizájn ráférne még :)

A fejlécről tényleg szedd le a szöveget, helyette írd be egy divbe és pozicionáld oda. A menügombok szerintem túlságosan le vannak kerekítve és hovernél szerintem az underline is felesleges a linkeken :)

Továbbá raknék egy footert is az aljára, ahol a legfontosabb infók (elérhetőség stb. ott vannak.). Tudom, van kapcsolat menüpont, de akkor is :)

szerk: Főoldalon a szöveg kicsit nehezen olvasható a háttér miatt, ezért a hátteret átlátszóbbá kellene tenni, vagy a szöveget div-be és annak egy halványan átlátszó hátteret vagy valami.

---

Más, illetve részben kapcsolódik a fenti oldalhoz is, mert látom az is HTML5. Mennyire tartjátok jó ötletnek a self-closing tageknél elhagyni a lezárót? HTML5-ben ugye el lehet, de ez a kevésbé elterjed, illetve régebbi böngészőknél okozhat-e gondot, vagy már mindegyik támogatja normálisan a html5-öt?

<img><br><input> elemeknél lezártam, mert megszoktam még az xhtml időkből, de most már html5 doctype van megadva, gondoltam elhagyom a / jeleket, mert mi a francnak, ha nem kötelező.

A <script> illetve <link> esetében elhagytam a type-ot, mert ez sem kell html5 esetében.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7903) martonx válasza alienpapa (#7898) üzenetére


martonx
veterán

Az őszinte vélemény attól függ, hogy mennyi időt szántál az összekattintgatására. Ha 1 órát, akkor nagyon király. Ha napokat, akkor katasztrofális.

Én kérek elnézést!

(#7904) Sk8erPeter válasza PumpkinSeed (#7889) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

PumpkinSeed, lassan elmondhatnád, mire is akarsz kilyukadni, mert eddig nem sok értelmet nyert mindaz, amiket írtál a Linuxos böngészőkről, tévesen. :)

==========

(#7884) martonx :
na igen, de egyébként alapvetően szórakoztató ilyen hsz.-eket látni, amikor valaki azon hőbörög, hogy dehát a Linuxos böngészők tök elavultak, amikor kiderül, hogy Lynx-ben böngészik a csávókám :DDD

Sk8erPeter

(#7905) alienpapa válasza martonx (#7903) üzenetére


alienpapa
senior tag

:) Akkor katasztrófa történt kérem szépen!
te mit csinálnál másképpen? Csak hogy tanuljak is valamit a kritikádból, mint pl a spammer kolegáéból.

[ Szerkesztve ]

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7906) Sk8erPeter válasza spammer (#7902) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

self-closing tagek elhagyásáról HTML5-ben:
jó a felvetés, ezzel kapcsolatban szerintem ez egy igen jó, rövid és tömör, de lényegre törő hsz.:
http://stackoverflow.com/questions/3558119/are-self-closing-tags-valid-in-html5/3558200#3558200

Ha személyes gyakorlatra vagy kíváncsi: én nagyon megszoktam, hogy használom a self-closing tageket ott, ahol XHTML-nél kell, és számomra nagyon rontja az olvashatóságot, ha nincs lezárva egy tag, ezért továbbra is a korábban megszokott formát használom, mivel HTML5-nél megengedett (a lezáró / ugyanis opcionális).
Ezenkívül a parse-olás miatt is problémás lehet egyes esetekben, ha nem használom a self-closing tageket, ahol nem tolerálják a HTML5-ös lezáratlanságot, például a jsFiddle-nél a lezáratlan tagek esetén pirossal validitási hibát jelez a HTML-kódban. Amint lezárod pl. az <img> taget, megszűnik a validitási hibajelzés.
Már a HTML4-nél is meg lehetett csinálni, hogy nem zárod le pl. a bekezdést (<p>) vagy a listaelemeket (<li>), még a strict DOCTYPE-nál is (ami szerintem szintén ronda, de az ajánlás megengedi, W3C validátora sem jelez hibát), tehát a böngészőbeli probléma kétlem, hogy pont most lenne aktuális, ha már megoldott kérdés volt korábban is (a HTML 4 igen régóta létező "szabvány", a 4.01 1999-ben került publikálásra).

Szerintem tehát szebb, ha le van zárva minden tag, de ez tényleg csupán ízlés kérdése.

Sk8erPeter

(#7907) spammer válasza Sk8erPeter (#7906) üzenetére


spammer
veterán

Köszi :R

Van itt valakinek tapasztalata Sublime Text 2 és SASS párosról? Most ismerkednék a SASS-szal, Windows alá letöltöttem a Rubyt, command prompt alatt be is lőttem, figyelte az scss-t meg is csinálta a css-t belőle, de ehhez futnia kell ugye parancssornak. Na most így minden indítás előtt ki kell tallóznom a mappát és meg kell adnom neki a figyelő parancsot, ami nem túl kényelmes :)

Nem lehet valahogy ezt Sublime Text 2 alá automatizálni? Pl. hogy mindig épp az aktuális projekt (css nevű) mappáját figyelje, vagy valami? :F

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7908) PumpkinSeed válasza Sk8erPeter (#7904) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Próbáltam igazolni, hogy a linuxos böngészők nem támogatják a CSS3-at amit hát nézőpont kérdése, hogy most támogatja-e vagy nem. Mert a te nézőpontodból igen, míg az én nézőpontomból nem. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7909) Sk8erPeter válasza PumpkinSeed (#7908) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Kár, hogy még mindig nem fogtad fel, hogy a Linuxos böngészők nem azt jelentik, hogy CLI-ben használod a Lynx-et, és kész. :W Egyébként meglep, hogy miután legalább ötféleképpen magyaráztam el neked, hogy létezik UNIX/Linux alá rendes GUI is, még mindig gondok vannak a felfogásoddal, már bocsi. :)
Szóval tulajdonképpen nem igazoltál semmit (bár a UNIX/Linux-szal kapcsolatos tájékozatlanságodat igen), de azt legalább kitartóan. ;]

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7910) Sk8erPeter válasza spammer (#7907) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Na most így minden indítás előtt ki kell tallóznom a mappát és meg kell adnom neki a figyelő parancsot, ami nem túl kényelmes"
Legegyszerűbb erre létrehozni az asztalon egy parancsikont.
Ha Windows-ról van szó, akkor
Target/Cél: C:\Windows\SysWOW64\cmd.exe (ez 64 bitesnél; 32 bitesnél C:\Windows\System32\cmd.exe; de egyébként 64 bitesnél megadhatod bármelyiket, tök mindegy)
Start in: d:\sajat_projekted_eleresi_utja\css
elmented, és kész vagy, innentől mindig itt nyílik meg a cmd.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7911) PumpkinSeed válasza Sk8erPeter (#7909) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

1. Nem állítottam, hogy nincs alájuk rendes GUI, de a szerverek 80% CLI alapon működik mert annak jobb az erőforrás kihasználása.

2. Linuxos böngészőre a példa azért a Lynx mert azt használják CLI-n a legtöbben. A Google Chrome nem Linuxos böngésző, mert van Win-re MacOSre is.

3. Azért írtam, hogy a te és az én szemszögemből mert a te szemszögedből a GUI-t nézzük ahol van CSS3, az én szemszögemből pedig a CLI-t mert én azt használom többet.

4. Szerintem felesleges ezt tovább folytatni, mert nem fogunk dűlőre jutni ebben. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7912) Gave válasza PumpkinSeed (#7908) üzenetére


Gave
addikt

Az állítással van a gond alapvetően, persze nekem nem érne meg egy vitát.

Hamis az állítás, nem nézőpont kérdése. :))

Ha linuxon csak szöveges böngésző lenne, vagy külön hivatkozol rájuk akkor rendben van. De ilyen univerzális kijelentésekkel szerintem ellőtted az agyát itt néhányaknak, és hát érthető miért.

Vannak a grafikus és a szöveges böngészők. A CSS-nek jelentéktelen a szerepe a szöveges böngészők esetében.

A weboldal a látogatóknak készül, a legtöbb weboldal célközönsége grafikus böngészőt használ, azok közül is az elterjedtebbeket.

A CSS a weboldalak grafikus/vizuális prezentációját szolgálja. Hogy jön ide akkor a marginális felhasználású szöveges böngésző, amivel egyébként is teljesen élvezhetetlen netezni? Kivéve, ha valaki a fájdalomra jön izgalomba. ;]

Here? For folks like us? Wrong city.., wrong people

(#7913) Peter Kiss válasza PumpkinSeed (#7911) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Szerveren nem böngészünk, ha mégis, akkor pedig nem azt vizsgáljuk, hogy mennyire támogatja a CSS3-at. :facepalm:

Egyébként sem a jobb erőforrás-kihasználás miatt nincs GUI a szervereken. :facepalm: #2

(#7914) Tapsi válasza Peter Kiss (#7913) üzenetére


Tapsi
addikt

Egyébként sem a jobb erőforrás-kihasználás miatt nincs GUI a szervereken. - eleve miből gondolod, hogy nincs GUI a szervereken? Mármint az összesen...

(#7915) fordfairlane válasza PumpkinSeed (#7911) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ne komplikáljátok már ezt a témát tovább, ha kérhetem. Nyugodtan lehet CSS3 technikákat használni a weboldalakon, persze ésszerű fallback mechanizmussal. A karakteres böngészők meg a lőtéri kutyát nem érdekelnek. Feltéve persze, ha nem elméleti okoskodás a cél, hanem a közönség elérése.

x gon' give it to ya

(#7916) cucka válasza PumpkinSeed (#7911) üzenetére


cucka
addikt

1. Nem állítottam, hogy nincs alájuk rendes GUI, de a szerverek 80% CLI alapon működik mert annak jobb az erőforrás kihasználása.
A valódi ok, hogy az esetek többségében nincs szükség GUI-ra. Egy olyan problémára kínálna megoldást, ami szervereken nem létezik.

2. Linuxos böngészőre a példa azért a Lynx mert azt használják CLI-n a legtöbben. A Google Chrome nem Linuxos böngésző, mert van Win-re MacOSre is.
Érted, leesett nekünk is, hogy ezt a "linuxos böngésző" nevű, teljesen értelmetlen terminust most találtad ki, hogy igazold az érvedet.
(Amúgy mi lesz, ha lefordítom a lynxet osx-re? Onnatól megszűnik linuxos böngészőnek lenni? :) )

Azért írtam, hogy a te és az én szemszögemből mert a te szemszögedből a GUI-t nézzük ahol van CSS3, az én szemszögemből pedig a CLI-t mert én azt használom többet.
Tehát az a szemszögöd, hogy belogolsz a linuxos szerverre, hogy CLI-ben böngéssz és hiányoznak a CSS3 fícsörök. Kezdhetted volna ezzel is, így mindenkinek leesik, hogy nem egy problémára keresel megoldást, hanem problémákat keresel saját magadnak.
Amúgy pontosan melyik CSS3 fícsör hiányzik a jobb CLI-s böngészési élményhez? A több háttérkép? Lekerekített sarkok? Web fontok? Vagy csak van egy szarul összerakott oldalad, aminél pusztán a véletlennek köszönhető, hogy más böngészőkben jól jelenik meg?

(#7917) PumpkinSeed válasza fordfairlane (#7915) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

:)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7918) Sk8erPeter válasza PumpkinSeed (#7911) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az igen :DDD
Igazából közben Gave, Athlon64+ és Tapsi, fordfairlane és cucka olyan jól összefoglalták, amiket reagálni akartam, hogy alig van mit hozzátenni (főleg az tetszett, amit cucka írt most, hogy "nem egy problémára keresel megoldást, hanem problémákat keresel saját magadnak" :D - rövid, tömör összefoglalása annak, amit most csinálsz). Olvasd el, amiket írtak, és gondolkozz egy picit.
Itt nem a te nézőpontodról van szó, hanem arról, hogy hülyeséget állítottál. Ha kategorikusan kijelented, hogy a Linuxos böngészők nem támogatják a CSS3-at, akkor az színtiszta baromság, amit nem lehet reakció nélkül hagyni, mert a végén még valaki tényleg elhiszi. Hogy mindezt felfogod-e, az másik kérdés. Az meg megint másik kérdés, hogy te elvileg fejlesztőként vajon miért használsz Lynx-et, miféle perverzió vesz rá erre (az más kérdés lenne, ha csak átmenetileg, tesztcélból rákukkantanál), és hogy vajon miért csodálkozol ezek fényében azon, hogy ott a CSS3-támogatás annyira nem mutatkozik meg.
De hidd el, az oldalad látogatói nem Lynx-et fognak használni az oldalad megtekintéséhez, és hidd el, a megrendelőd csöppet sem fogja értékelni, hogy te CLI-alapú böngészővel szopatod magad.

Sk8erPeter

(#7919) Peter Kiss válasza Tapsi (#7914) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Nem mondtam ilyet. :U

(#7920) Tapsi válasza Peter Kiss (#7919) üzenetére


Tapsi
addikt

Egyébként sem a jobb erőforrás-kihasználás miatt nincs GUI a szervereken

Ezt írtad. Ebből levonható az, hogy szerinted nincs GUI a szervereken, csak más okból, mint amit a kolléga írt. Erre írtam azt, hogy miből gondolod ezt? :)

(#7921) Sk8erPeter válasza Tapsi (#7920) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Mondjuk sztem ezen már tényleg nincs értelme vitázni. :) Van olyan szerver, ahol van GUI, van, ahol meg nincs (mert pl. tök felesleges).

Sk8erPeter

(#7922) Tapsi válasza Sk8erPeter (#7921) üzenetére


Tapsi
addikt

Ok, ez számomra világos, csak kíváncsi voltam, hogy ő miért gondolja ezt...? :)

[ Szerkesztve ]

(#7923) PumpkinSeed válasza Sk8erPeter (#7921) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Örülök, hogy megbeszéltük ezt is. :DD

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7924) cucka válasza Tapsi (#7920) üzenetére


cucka
addikt

Abból, hogy 2013 van. Egy GUI erőforrásigénye annyira minimális, hogy lényegében senkit sem érdekel.
Hidd el, ha nagyban megkönnyítené a rendszergazdák munkáját, akkor nem a 100MB plusz memóriahasználat lenne az akadálya a dolognak. (Mennyibe is kerül 100MB memória? 2 dollár? :) )

(#7925) Tapsi válasza cucka (#7924) üzenetére


Tapsi
addikt

A kérdésem arra irányult, hogy miért gondolja azt, hogy nincs GUI a szervereken?

Hint: rengeteg szervert GUI-val használnak, főleg a Win Servereket.

(#7926) Sk8erPeter válasza Tapsi (#7925) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Rengeteg szervert meg nem GUI-val használnak. :) Van olyan szerver, ahol tényleg totál felesleges a grafikus felület, mert a szerver csak pont arra való, hogy kiszolgálja azt az X mennyiségű oldalt, az ehhez tartozó beállítások meg CLI-n is elvégezhetők. Pl. sok LAMP-szerver ilyen. Egyszer jól bekonfigolják a szervert, aztán max. plusz biztonsági intézkedések, update-ek miatt nyúlnak hozzá, nem különösebben releváns a rendszergazdának, hogy van-e rajta GUI, vagy nincs, mert terminálban is el tudja látni a feladatát.

Sk8erPeter

(#7927) Sk8erPeter válasza PumpkinSeed (#7923) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Én meg örülnék, ha lenne végre valami érdemi hozzászólásod is a topicban. :D
Kár, hogy még mindig nem érted, miről van szó, mert webfejlesztőként egyenesen ostobaság GUI nélkül használni a saját oprendszeredet (amin fejlesztesz, nem az éles tárhelyedről beszélünk, remélem, ezt már felfogtad), és még mindig nincs igazad abban, amit állítottál. :) De úgy használod az oprendszeredet, ahogy akarod, és azt gondolsz, amit csak szeretnél, de ha nagy mellénnyel állítasz hülyeségeket, akkor ne lepődj meg rajta, ha sok-sok cáfolatot azonnal az arcodba kapsz többektől is. Látom, hogy tök felesleges neked bármilyen észérveket is felsorakoztatni, eddig legalább 7-en megpróbáltuk, de teljesen hatástalan volt, láthatóan nem jutott át hozzád az érdemi információkból semmi. Sok sikert. :)

Sk8erPeter

(#7928) PumpkinSeed válasza Sk8erPeter (#7927) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Nyilván azért nem folytatom az érvelésem mert megértettem. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7929) spammer válasza Sk8erPeter (#7910) üzenetére


spammer
veterán

Köszi, közben rátaláltam erre a ST2 csomagra [link], ez egy F7 billentyű leütésére (Build) megnyitja a command promptot és megadja az adatokat neki és végzi is a dolgát :C Így már elég power a cucc :D

Csak szívtam vele pár kört, azt írta ki a command prompt, hogy "sass is not recognized as an internal or external command", aztán próbálgattam más csomagokkal stb. és az Istennek sem ismerte fel a parancsot. A nagy gulizások közepette bukkantam rá erre a cikkre, itt írták, hogy "PATH" -os opciót be kellett volna pipálni Ruby installnál. :W

Na mindegy, a lényeg, hogy most már automatikusan teszi a dolgát :)

szerk: Amúgy remélem, hogy ha lesz CSS4, akkor ezek a dolgok, amiket a SASS nyújt, már alap dolgok lesznek benne. :U

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7930) Sk8erPeter válasza spammer (#7929) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"itt írták, hogy "PATH" -os opciót be kellett volna pipálni Ruby installnál"
Utólag is tudod szerkeszteni a környezeti változóknál a PATH-t:
Win+R (Start - Futtatás), aztán
control.exe sysdm.cpl,System,3
OK
utána "Environment Variables" gombra kattints, itt is simán be tudsz utólag elérési utakat pakolni a PATH-ba.

A Ruby-könyvtár bin alkönyvtárát kell bepakolni PATH-ba (pl. ilyesmi: c:\Programs\Ruby193\bin\), a korábbiaktól pontosvesszővel elválasztva. Így nem gond, hogy nem pipáltad be azt az opciót az installnál.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#7931) spammer válasza Sk8erPeter (#7930) üzenetére


spammer
veterán

Nem tudtam, hogy így is megoldható :R Szerencsére fél perc volt csak a reinstall. Vannak programok, amiknél van modify opció a Programs and Featuresben, így nem kell újrahúzni, de ennél nem volt lehetőség utólag bejelölni az opciókat. No most már ezt is tudom :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7932) Soak válasza PumpkinSeed (#7911) üzenetére


Soak
veterán

2. Linuxos böngészőre a példa azért a Lynx mert azt használják CLI-n a legtöbben. A Google Chrome nem Linuxos böngésző, mert van Win-re MacOSre is.

Kár, hogy lynx-et épp 2 perce használtam windowson ... :DDD

(#7933) PumpkinSeed válasza Soak (#7932) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Mekkora kár.. :)

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7934) alienpapa


alienpapa
senior tag

Kéne egy portable webszerver, amit bármikor el tudok indítani egy pendrive-ról mysql-el phpmyadminnal. Google talál rengeteget, de engem az érdekel, hogy ti mit ajánlotok.

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7935) martonx válasza alienpapa (#7905) üzenetére


martonx
veterán

Egyrészt minek ehhez CMS? Ezt pár fix statikus HTML-el megkockáztatom hamarabb összeraktad volna, mint hogy napokig Wordpress témákat hajkurásztál, meg bütyköltél. Ráadásul az oldalra képek feltöltése tűnik az egyetlen dinamikus szerver oldali feladatnak, azt pár sornyi akármivel, mondjuk PHP-vel meg lehet oldani.
Nem bántásként, de én arra számítottam, hogy ha már ennyit bütyköltél a Wordpress-el, akkor valami csilivili, hiperszuper, agyon blogolt, kommentek tömkelegétől roskadozó oldalt fogunk látni, rengeteg dinamikusan felvitt adattal, nem pedig egy "statikus" oldalt.

Én kérek elnézést!

(#7936) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Most olvastam valahol, hogy php-nál kiválaszthatjuk milyen alapértelmezett kiterjesztése lehet. Azt írták, hogy érdemes a php-n hagyni, de azt nem írták, hogy mik a további választható opciók. Milyen kiterjesztése lehet még egy php állománynak?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7937) Peter Kiss válasza PumpkinSeed (#7936) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

PumpkinSeed is lehet.

(#7938) G.F.


G.F.
aktív tag

Segítséget kérnék. Felraktam a forrást. A [ jsfiddle ] látható szerkezetben azt szeretném elérni, hogy a jobb-közép-bal oldali divek mindig a legmagasabb div-vel egyenlő magasságúak legyenek, és ne ilyenek, ahogy most látni...

[ Szerkesztve ]

-gf-

(#7939) Gave válasza G.F. (#7938) üzenetére


Gave
addikt

Nem lesz, ha nem abszolút pozicionálsz. Viszont a látszatát tudod kelteni, ha használsz extra mask wrapper diveket.

Here? For folks like us? Wrong city.., wrong people

(#7940) spammer válasza G.F. (#7938) üzenetére


spammer
veterán

Div equal height kulcsszavakra keress, van rá többféle megoldás, jQuery-s is.

Jó lenne, ha a következő CSS-ben ezt is megoldanák valahogy, mert szar dolog ilyesmivel gányolni.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7941) CSorBA válasza spammer (#7940) üzenetére


CSorBA
őstag

Az a gond, ha meg is oldják, a kompatibilitás miatt jóformán sosem használhatod legalább 10 évig még :D
Valami egységesítés nagyon kellene, bár ha igaz, hogy a Google böngészőmotort akar váltani, akkor lehet +1 motort kell még támogatni... [link] :W

(#7942) spammer válasza CSorBA (#7941) üzenetére


spammer
veterán

Mozilla is újat fejleszt, ha jól olvastam nem is olyan rég. Nehogy már egyszerű legyen a dolgunk :D Lehet prefixelgetni újabbakat is, juhé :DDD

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7943) mcs


mcs
veterán

Sziasztok!

Egy weboldalt írok gyakorlás céljából, aminek lényege az, hogy legördülős listákból, kiválasztandó szempontok alapján szűrjön ki az adatbázisomból elemeket, és írassa ki ugyanazon oldalra Javascript-Ajax segítségével. Tudom, hogy ehhez elsősorban ,,if" utasításokra van szükségem, de egyszerűen nem tudom sikeresen kivitelezni ezt. Aki szívesen segítene, és kíváncsi az oldal elemeire, állományaira, annak elküldöm privátba. Előre is köszönöm!

(#7944) Soak válasza mcs (#7943) üzenetére


Soak
veterán

Nem fog senki írni privátba, hogy a szabadidejében ilyennel szórakozzon és a fórum nem is erre való. Tedd közzé hogy hol tartasz és biztos hogy kapsz segítséget, hogy merre tovább.

(#7945) mcs válasza Soak (#7944) üzenetére


mcs
veterán


A képen látható, hogy a html részben megvannak a legördülős listák, választási lehetőségek, és a ,,Mehet" gomb Ajax hívással listázta ki az adatbázis tartalmát jobb oldalra úgy, hogy mellékeltem hozzá azt a php fájlt, ami végrehajtja az adatbázis *teljes* tartalmának lekérdezését, amik itt konkrétan az általam összeállított számítógép konfigok. Azt szeretném megoldani, hogy a lekérdezés a választások alapján történjen úgy, hogy kiválasztok mondjuk 2 giga memóriát, 250 gigás winchestert, dvd-írót és monitor képátmérőt, majd ezek alapján szűrje, és írja ki az adatbázisból a megfelelő mezők tartalmát (konfigokat) gombnyomáskor.

(#7946) alienpapa válasza martonx (#7935) üzenetére


alienpapa
senior tag

Az oldal elkészítésével nem sok időt töltöttem el. A legtovább az tartott amíg kiválasztottam, hogy melyik legyen: drupal, vagy wordpress. Aztán a wp megismerése + a photoshop megismerése is időt vett igénybe. Mert bármilyen furcsa, soha ezelőtt nem kezeltem ps-ot. Évekkel ezelőtt corel draw-al rajzolgattam, de ennyi.
Ha most kezdeném sokkal hamarabb meglenne minden.
Én szerettem volna, hogy szét legyen blogolva, és kommentezve, de akinek csináltam ő nem.
Egyébként nem veszem bántásnak, azért tettem ki a linket, hogy kritikákat kapjak! Szeretnék tanulni a hibáimból, szóval béke van! :)

Viszont ez az első oldalam. És én szeretem! :)

Milyen módszerekkel lehet még weboldalakat csinálni?

[ Szerkesztve ]

''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.

(#7947) spammer válasza alienpapa (#7946) üzenetére


spammer
veterán

"Milyen módszerekkel lehet még weboldalakat csinálni?"

Szövegszerkesztővel ;] Illetve direkt programozásra specializált szöveges szerkesztőkkel :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7948) Gave válasza alienpapa (#7946) üzenetére


Gave
addikt

Egyszerű szövegszerkesztővel.

Kiindulásnak szerintem jó bookmarkolni pár referencia oldalt. W3Schools/Sitepoint/About

Aztán, első nekifutásra:

1. HTML
2. CSS
3. JS
4. PHP

Ha a kódolás nem tetszik, készíthetsz Flash weblapokat is. Pont az a jó a weben, hogy számos lehetőség van a legtöbb megoldásra, mondjuk ennek az is az oka, hogy olyan irányban nőtte ki magát a Web amire eredetileg nem számítottak. Így a legtöbb eszköz kicsit hiányos és a fúziójukra van szükség ahhoz, hogy modern értelemben való weblapokat gyárthassunk. -- dióhéjban. :D

Here? For folks like us? Wrong city.., wrong people

(#7949) spammer válasza Gave (#7948) üzenetére


spammer
veterán

"Ha a kódolás nem tetszik, készíthetsz Flash weblapokat is."

Aki flash alapú weblapot készít 2013-ban, hát.... :U Szerintem maximum játékokhoz meg esetleg videókhoz való a flash (reklámokon kívül ugye :D ), weblapot nem szabad teljesen rá építeni.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#7950) Gave válasza spammer (#7949) üzenetére


Gave
addikt

Azt nem mondtam, hogy javasolt is. Lelke rajta :D

Here? For folks like us? Wrong city.., wrong people

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.