Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000

Hozzászólások

(#1398) Düsseldorf válasza Cifu (#1386) üzenetére


Düsseldorf
tag

"Szóval a Lore felülvizsgálattal semmi gondom, csak akkor legalább normálisan írják meg. A Nikea Zsinat vagy a Space Wolf lore például korántsem logikus vagy átgondolt. Hogy a folyton felemlegetett példával éljek...
Akik nem a szerepjátékok alapján/miatt olvassák a regényeket, vagy az egymásnak ellentmondó kodexeket nem veszik ennyire komolyan, azoknál ezek a problémák fel sem merülnek.
1.: Minek ad ki a GW Codex-eket, ha nem tartja szem előtt őket? Ez az ő felelősségük, és a Lore részei.
2.: Ha legalább értelmes és jól átgondolt lenne az új Lore, akkor én lennék az első, aki hullámozva rajong a változás miatt..."

1. Ebben igazad van, de most jön a DE: szerintem ez a vájtfülű keveseket zavarja csak, másrészt ilyen megosztott világnál teljes koherencia nem elérhető, továbbá ahol ennyire részletesen elkezdik kifejteni korábban 2 oldalban elnagyoltan és illogikusan összefoglalt 200 év eseményeit, ott elkerülhetetlen az ütközés az összedobott korábbi lore-al. szerintem maradva a HH-nél, korábban roppant elnagyolt címsorokból próbáltak csinálni lexikonrészletezettségű leírásokat, nem meglepő h. vannak ütközések.

"Ezt ügyesen kimagyarázták - csak ez már vagy nem jutott el sokakhoz, vagy magas volt a magyarázat
Nem magyarázták ki ügyesen, ugyanis továbbra sincs tisztázva pontosan honnan eredeztethetőek a Fenris-i farkasok és mi a hátterük."

Kezdjük ott, a leírás szerint azok tényleg nem farkasok, mert annyi kiderül, a technológia aranykorában géntechnológiával előállított kimérák. Ez szerintem elég, mert mégis mit értessz pontos tisztázáson? Megadják a taxonomómiában használt nevezéktani elnevezéseket használva, mely lényeket használtak fel a "farkasok" létrehozásához? Vagy adják meg azt is, melyek mekkora genetikai hányaddal járultak ehhez hozzá? Vagy még pontosabb eredetleírás kell, a létrehozásuk dátuma, pl. Matthew McNeil és Shira Delaware által vezett genetikuscsapat 15 278-281 között? Ez nonszensz, ez egy regény, ebben épp elég magyarázat amit Magnus mond.

"Amit beidéztél azzal csak egy gond van: Magnus is rébuszokban beszél, és nem felel meg a logikának. Ugyanis ha emberi gének is lennének az "őshonos" Fenris-i farkasokban, attól még a Lupus főrendbe sorolják őket, nem pedig a Homo főrendbe..."
Nincs igazad. A Fenrisen honos xeno élőlény nem eshet semmilyen földi családba vagy rendbe, ehhez puszta formai hasonlóság a konvergens evolúció miatt nem elegendő.

"Szvsz Graham McNeill fejéből kipattant, hogy milyen jól hangzik az egész alapját adó aranyköpés, amit aztán megpróbáltak kifejteni valahogy. Nem igazán vált be..."
Szerinted. Szerintem meg ötletes magyarázat, és biológiailag és logikailag se hibás- és épp azért hagyott némi bizonytalanságot, hogy ne legyen támadható. Ezért írtam hogy okos.

"Szóval vannak írók akik igyekeznek koherensebbé tenni a világképet, csökkenteni a problémákat, csak ezeket is észre kellene venni, nem csak azt, mi nem stimmel.
Azt nem vitatom, hogy vannak jobban sikerült novellák, amik próbálják a lore-t normálisan és logikusan kifejteni, engem az zavar, hogy ezek mellett viszont bőven van olyan, ahol ostobaságokat hoznak össze, a régi lore-t pedig egy tollvonással úgy húzzák át, hogy amit adnak helyette, az marhaság, nem következetes és nem logikus...
Persze van ami így is nettó ostobaság a részéről, de hát erről pont azok a korábbi lore verziók tehetnek, amelyek felülírása miatt annyit panaszkodtok.
Ez így egy rohadt nagy ferdítés, más szóval féligazságokkal akarod a saját nézetedet alátámasztani."

A fenrisi farkassal kapcsolatban McNeil jó munkát végzett, az h. nem értessz eléggé a biológiához, az nem az ő hibája. Amit adott magyarázat, teljesen korrekt.
A Nikeai zsinatról meg egy szót nem írtam, igy nem is ferdíthettem róla ...

"Amúgy engem azért zavarnak a hasonló HH béli lore felülírások, mert hajdan elég egyértelmű és kerek volt a történet. A Császár sem volt hibátlan, de megvolt az erő és az akarat ahhoz, hogy felépítse a Birodalmat az emberiség romjaiból. Hajdanában sem volt szeplőtlen (lásd Thunder Warriors történetszál), de azért síkhülyének nem lehetett nevezni. Ezt a lore-t összeállítók következetesen tartották is, sőt, a korai novellák is. Aztán jött a HH, és örömtáncot járva csinált belőle egy nagy hatalmú, de amúgy félkegyelmű bohócot..."

Ezért írtam lejjebb, ameddig még nem jutottál el olvasásban, hogy elkezdték ezt korrigálni, lásd pl. a Master of mankind

"akit az irodalmi Wh40k érdekel, azt ezt egyébként nem bánja (észre sem veszi), a szerepjátékosok meg nyilván morognak majd miatta, de gondolom átgondolják a kiadónál melyik mennyi benefitet hoz
A szerepjátékosok nem túl régóta moroghatnak, lévén, hogy az első valódi Wh40k szerepjáték 2008-ban jelent meg. Addig táblás játék volt ugyanis a Wh40k és spinoffjai..."

jó, leygen táblás játék, egyik se érdekel.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Warhammer 40.000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.