Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok!
Most is, mint mindig, a Wireguarddal kapcsolatban kérdeznék. Az lehetséges, hogy a kollégiumi rendszergazda korlátozza a VPN-en keresztül forgalmazható sebességet? Csak mert Wireguard nélkül 100 mbps a netünk, Wireguarddal pedig drasztikusan lecsökken 30-ra. Más nettel nincs ilyen gond, egyedül ezzel. Mindenhol máshol csak 5-10 mb-t csíp le a wireguard a netből. Hogyan lehet ezt esetlegesen megkerülni? -
Ricsii2001
tag
Azóta szerencsére elhárult a hibajelenség. Nem a Wireguard okozta a fennakadást, hanem a telefon helyzete, vagy épp a SIM kártya szolgáltató, fene se tudja. Lehet március óta beleraktak a SkyShowtime, és az RTL+ alkalmazásokba valamilyen VPN-t megkerülő dolgot, ami a telefon helyzetét, vagy a SIM kártyát figyeli.
Ez akkor lett egyértelmű, amikor beállítottam az OpenVPN-t a szerveren, és már azzal sem akart működni a SkyShowtime.
A megoldás pofon egyszerű volt: Bekapcsoltam a repülőmódot, a wifit pedig visszakapcsoltam. És úgy már működött a SkyShowtime is a Wireguarddal. Talán megoldást jelentett volna a Fake GPS is, de azt nem is próbáltam, ugyanis nem szeretek hozzá hasonló alkalmazásokat telepíteni a telefonomra, csak ha nincs más választásom. -
Ricsii2001
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Jelenleg nem Magyarországon tartózkodom, és szeretném elérni a SkyShowtime, és RTL+ streaming oldalakat.
A megszokott módon létrehoztam egy kis VPS szerveren magamnak egy Wireguard szervert, ami laptopon kiválóan működik. Gond nélkül elindul az RTL+ is, és a SkyShowtime is, fel sem tűnik neki, hogy amúgy Magyarország közelében sem vagyok. Azonban telefonon (Samsung) már írja is a hibaüzenetet, hogy a szolgáltatás nem érhető el ott, ahol vagyok. A Wireguard alkalmazást használom a csatlakozáshoz. Beinportáltam neki a config fájlt, majd elindítottam. Az IP cím megváltozik, de valahogy mégis át lát rajta. Ilyen az OpenVPN-es időszakomban nem volt, ott minden tökéletesen működött VPN mögül is, ugyan ezzel a telefonnal, csak nem szívesen váltanék vissza OpenVPN-re.
Valószínűleg nem szerveroldalon van a probléma, hanem a kliensben kellene valamit beállítani.
Így néz ki a config fájlom:
[Interface]
Address = cím, cím
DNS = 8.8.8.8, 8.8.4.4
PrivateKey = Kulcs
[Peer]
PublicKey = Kulcs
PresharedKey = Kulcs
AllowedIPs = 0.0.0.0/0, ::/0
Endpoint = Ip cím:51820
PersistentKeepalive = 25
A kulcsokat, és az IP címet én töröltem ki most a jelenlegi hozzászólásból, a config fájl tartalmazza az adatokat. Hogyan tudom rávenni az androidos wireguardot, hogy úgy működjön, mint annó az OpenVPN? Tehát hogy ne lássa azt, hogy nem Magyarországon vagyok?
Köszönöm előre is! -
Ricsii2001
tag
válasz
sohrking
üzenetére
A ProtonVPN-en kívül érdemes még egy pillantást vetni a Cloudflare által biztosított Warp-ra (ismertebb nevén 1.1.1.1-re). Ennek egyedül az a hátránya, hogy nem lehet országot választani, és oda csatlakozik, ahová a legoptimálisabbnak érzi. Elvileg korlátlan adatforgalmat biztosít az ingyenes (én legalább is használgattam egy időben, és nem tudtam lemeríteni az adatkeretet, pedig töltöttem le-fel rendesen, és 4K is becsúszott néha-néha). A hivatalos oldalán megtalálhatod, van Androidra is, és windowsra is.
Szerk: Megnéztem most, és úgy látom, hogy almára is akad. -
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Annyi még, hogy nem számít, ha újra kell az egészet konfigurálni, és a Pivpn-hez sem ragaszkodom, csak egy lépésről lépésre leírásra lenne szükségem. Köszönöm!
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok!
Egy újabb problémába ütköztem.
Mint azt már korábban említettem, elegem van a kollégium által biztosított korlátozásokból, ezért, és azért, hogy elérhessek Magyar tartalmakat, VPN-t használok. Az OpenVPN-t beállítottam egy Asus routeren, amelyen az OpenWRT van telepítve. A tűzfal beállítását követően a csatlakozás hibátlanul létrejön, és szépen működik az internet, annyi bökkenővel, hogy így a 95 mbps letöltési sebesség helyett 15 mbps a letöltési sebességem, és ez egy kicsit aggaszt. Olvastam az OpenWRT fórumján, hogy ez normális, mert a routerek CPU-ja nem nagyon kedveli az OpenVPN-t, kivéve azok, amelyek kifejezetten VPN-re lettek kihegyezve. Ez egy sima otthoni router, Asus rt ax53u. Azt olvastam, hogy lehetne javítani ezen a helyzeten:
"In the case of OpenVPN the only possible solution is to switch to 128-bit encryption.
All other tweaks that could boost your OpenVPN performance will give no effect because of insufficient CPU power.
If you are not comfortable with 128-bit AES you should move to Wireguard."
Sajnos kollégiumi körülmények között a Wireguard kilőve az UDP tiltogatós hülyeségük miatt, ezért marad az OpenVPN. Azt tudom, hogy a szerver 256 bites titkosítást alkalmaz, hisz azt választottam a PiVPN konfigurálásakor. A probléma az, hogy a script nem is biztosít 128 bites titkosítás beállítását, így egy másik módot keresek ennek a beállítására. Hogyan tudom ezt a beállítást megváltoztatni a szerveremen? Puttyal elérem a VPS szerverem, amiről a VPN fut. PiVPN-el állítottam be annó, a következő scripttel:
curl -L https://install.pivpn.io | bash
Köszönöm előre is a segítséget!
Engem nem zavar a 128 bites titkosítás, mert amikor még a CsibVPN-t használtam, akkor sem volt vele semmi baj, hisz ők is 128 bitessel dolgoznak. Még azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyit javít majd a sebességen? -
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Elkészítettem a friss .conf fájlt, immár a wireguardhoz, itt, ahol most jelenleg vagyok, tökéletesen működik, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a koliban is jó lesz-e.
-
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Még egy problémába ütköztem. Szerettem volna a korábban létrehozott OVPN config fájl segítségével csatlakozni a bérelt szerverhez a kollégiumból (UDP-n keresztül), és mint azt sejtettem, a kollégium blokkolja azt a portot, amire szüksége lenne az Open VPN-nek. TCP segítségével lehet csatlakozni, de az nagyon durván csökkenti a sebességet. Viszont a ProtonVPN hibátlanul tud csatlakozni. Milyen portot használjak a config fájl létrehozásakor, ami működni fog UDP-n? (Érdekesség, hogy még a Telegram audio, és videohívás is le van tiltva, viszont a Facebook Messenger az működik), szóval vannak olyan portok, amelyek engedélyezve vannak. YouTube-ozni tudok, torrentezni már nem. Játszani sem lehet, tehát valahogyan ki kellene használni a nyitott portokat.
-
Ricsii2001
tag
Jó ez a VPS4You. A legolcsóbb csomag próbaidőszakát használom jelenleg, beállítottam, hogy egy OpenVPN alapú VPN szerverként üzemeljen, eddig egész jó. Csak a bökkenő most ott van, hogy nem tudom rendesen tesztelni a VPN kapcsolatot, mert földrajzilag nem ott vagyok, ahol lenni akarok, és itt a jelenlegi helyemen lassú a net, de itt is 50 mbps volt a max, amit elértem, és 40 a feltöltés, amit elértem a vpn-el. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz otthon. Ezzel nincs letiltva semmi, az IP címem folyamatosan ugyan az, mint ha Magyarországon lenne a gép (Vagy is ez pontosan így van). Szóval köszönöm szépen a javaslatot, a tanácsot!
-
Ricsii2001
tag
Persze. Csak laptopon menne, vagy telefonon, vagy tv-n, attól függ, hogy milyen kedvem van. Itt ha jól figyelgetem, az a lényeg, hogy melyik szolgáltatónál vannak a szerverek. Mert mondjuk a Rackforest nincs tiltva, a Szerverplex sincs, viszont a Deninet, és a JZT már tiltva van sajnos.
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a megfelelő topic a kérdésem számára, de egye fene. Eddig A CsibVPN-t használtam, viszont a napokban elkezdték tiltani a streaming szolgáltatók (A Disney már letiltotta, az RTL Most is letiltotta, gondolom idő kérdése, és a HBO, és a Netflix is tiltja majd).
Arra gondoltam, hogy VPN szolgáltatás helyett inkább egy VPS gépről fogom a VPN-t adni magamnak OpenVPN, vagy Wireguard segítségével, mert azt már csak nem tiltják le, hisz az nem tekinthető VPN-nek úgymond. A kérdésem az, hogy milyen olcsó VPS szolgáltatók vannak, ahol olcsón lehet szervert bérelni? A hostpostról mi a véleményetek? (Tudom, ez nem a reklám helye!). Vagy tudtok jobbat? Csak VPN futtatására kell a gép. -
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Bocsánat, most látom, hogy apró elírás történt a részemről. Tehát nem 15000 forint, hanem 1500. Azaz ezer ötszáz. Sajnos nem tudom szerkeszteni a korábbi hozzászólást már.
-
Ricsii2001
tag
válasz
ssgt1981
üzenetére
Amit én jelenleg használok, a CsibVPN. Ez egy Magyar szolgáltatás, én is csak itt láttam pár hete. Az írásom továbbra sem reklám, de a szolgáltatás nagyon olcsó, csak 15000 forint havonta, van féléves csomag, meg 12 hónapos csomag, és tartalmaz Francia szervert, szerintem megérős dolog. Majd nézz rá.
-
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Egyébként isten ments, hogy reklámnak nézzétek ezt a hozzászólást, kizárólag segítő céllal írom most ezt ide.
Nos, az általam múlt hét óta használt VPN, a Csib VPN képes Amerikához csatlakozni (Newyork), és az HBO, és a Disney tartalmak mennek szépen. Nem tökéletes a kapcsolódás, a ping az nagyon nem jó, de a le, és a feltöltési sebességek kis túlzással rendben vannak.
Telefonon open vpn-en tudsz csatlakozni, gépre van saját kliensük, de gépen is tudsz Open VPn-ezni, ha szeretnél. -
Ricsii2001
tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen, sajnos a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy a streaming szolgáltatók nagyon szeretik tiltogatni a VPN-eket. Rólam tudni kell azt, hogy egy olyan országban élek, ahol nem érhető el a Netflixen kívül semmi, ami érdekes lenne. Ez az egyik szomszédos országa Magyarországnak. Számtalan VPN szolgáltatást kipróbáltam, de csak nem volt jó. Végül az Avira Phantom VPN-nél maradtam, ami szintén tiltva volt a Disney-nél, és az HBO-nál, de találtam módot arra, hogy hogyan tudnám mégis nézni a műsorokat.
1. Fogj egy VPN-t, és valamilyen módon oszd meg a kapcsolatot. Lehet az egy tabletről, vagy telefonról a PDANet+ segítségével, vagy egy routerre is felrakhatod, ha a VPN szolgáltatód ezt támogatja, és vagy ha a routered tud Open VPN-hez csatlakozni, és döntsd el előre, hogy melyik országot szeretnéd választani (Az én esetemben ez Magyarország volt, mert én ha tehetem, inkább szinkronosan nézek mindent). A lényeg, hogy ne natívan csatlakozz a VPN-hez, hanem már alapból az jöjjön a hálózatból, ez fontos, a következő lépésekből megérted, hogy miért.
2. Most, hogy megosztottad a VPN-t, és sikerült is csatlakoznod, menj fel egy IP checker oldalra, és nézd meg, hogy minden rendben van-e, tehát, hogy milyen országban vagy az IP címed alapján.
3. Ha ezzel minden okés, akkor mehetünk tovább. Van egy olyan dolog, hogy CloudFlare Varp (1.1.1.1). Neked erre lesz majd szükséged, amit letölthetsz Windowsra a hivatalos honlapról, vagy telefonra az alkalmazásboltokból. Tehát töltsd le, és telepítsd.
Next-next-install-finises a telepítő, semmi extra. Indítsd el a programot, és fogadd el a feltételeket.
4. A programban kapcsold be a kapcsolót, és várd meg, míg csatlakozik. Ez az én esetemben néhány másodpercet vett igénybe.
5. Ha meg van, megint menj fel egy IP checker oldalra, és nézd meg, hogy most milyen IP címed van. Most, hogy csatlakoztál a Cloudflare Varppal, egy másik IP címet kell, hogy kapj, ugyan abból az országból, ahová az eredeti VPN-ed is csatlakozik, csak éppen azzal a különbséggel, hogy az ISP-d, azaz a szolgáltatód, nem M247, meg nem DataPack, vagy bármi ilyen VPN-es dolog, hanem a CloudFlare INC. És a CloudFlare INC IP címek nincsenek tiltva sehol.
6. Most már felmehetsz a streaming oldalra, ahova szeretnél. Én így néztem már Diznit, HBO-t, Netflixet, RTL-t, és semmivel nem volt baj. Csak én azért fordultam múlt héten a fórumhoz, mert tisztában vagyok azzal, hogy macerás ez a módszer, és kellett valami rendesebb megoldás. De ha más nincs, akkor ez is jó lehet.
Remélem tudtam segíteni! -
Ricsii2001
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Én tegnap előfizettem a CsibVPN-re, és eddig álom VPN-nek tűnik. Nem lassít, nem zavarja egyik oldalt sem, tényleg, mint ha Magyarországon lennék. És ráadásul csak 1500 forint havonta a "Prémium" nevezetű csomagjuk, és minden olyan eszközre rá lehet rakni, ami tud Open VPN-ezni. Szóval ez nagyon tetszik.
Csak még egy kérdésem lenne ezzel a VPN-el kapcsolatban, még pedig az, hogy itt miként zajlik a számlázás? Tehát ez magától leveszi havonta, vagy pedig ezt mindig magamnak kell intéznem? Csak mert nem közvetlenül az oldalon kellett megadnom a kártyaadatokat, hanem a Barion oldalára irányított át.
ekkold, tobias40:
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nincs vezetékes internet előfizetésem Magyarországon, csak egy Telekomos dominóval rendelkezem, azon is annyi nettel, hogy tudjak beszélni a csevegőalkalmazásokban. Én diák vagyok. És a rendszergazdám biztos, hogy nem menne bele ilyenbe, pláne mert az intézményi hálózatot magáncélokra használnám. Ismerőseim pedig, akik tudnának ebben segíteni, nemhiszem, hogy lennének, pláne, mert NAS-al nem tudom, hogy melyikőjük rendelkezik, és ráadásul nekem, ha olyanom van, akkor délután filmezek, ha meg olyanom, akkor hajnalban :) És én azt akarom, hogy tényleg 0-24 menjen a dolog. Egyenlőre jobbat nem is kívánhatnék a Csib-nél, már csak a 10 eurómat sajnálom, ami a Protonnál landolt :)
Egészen tegnapig nem hallottam a Csib VPN-ről, tegnap láttam, amikor írt róla Foremi a legutóóbbi hozzászólásában, és szemet szúrt nekem, hogy egy Magyar szolgáltatásról van szó, és gondoltam magamban, hogy ennek tuti rendes IP címet kellene adnija a DataPack, vagy az M247 helyett. -
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Ez jónak tűnik, mert tényleges Magyar IP címet kapok, és minden megy, amire szükségem van (Mondjuk egy Magyar szolgáltatótól el is vártam a rendes Magyar IP címet). Köszönöm szépen a segítséget, és további szép napot kívánok mindenkinek!
-
Ricsii2001
tag
válasz
phrenetiX
üzenetére
Szervusztok!
A legtöbbet a videó stream letöltése topicot szoktam böngészni, és ott szoktam hozzászólni néha, és talán ott a felhasználók már ismerhetik a nevem. De most nem erről van szó, hanem segítséget szeretnék kérni, VPN-el kapcsolatban.
Nos, a helyzet a következő:
Viszonylag sokat tartózkodom külföldön. És most, a legnagyobb örömömre, végre elő lehetett fizetni az RTL streaming szolgáltatására. Én nagyon szeretem az RTL-es tartalmakat, és azt, ami ott van, szóval nagyon örültem neki. Viszont ez csak Magyarországon érhető el. Nagyon kevés videó megy csak külföldön, és a videók oroszlán részére azt mondja, hogy a tartózkodási helyemen nem tekinthető meg. Ilyenkor mit csinál az ember? Keres egy olyan VPN szolgáltatást, ami tud Magyarországhoz kapcsolódni, és azt hittem, hogy jó lesz. Elő is fizettem a Proton VPN-re, mert arról már korábban is rengeteg jót hallottam, egyébként tényleg jó, gyors, a pinghez is csak 1 MS-t ad hozzá, szóval nem olyan rossz az. Viszont az RTL Plusz nem megy róla továbbra sem, valószínűleg azért, mert az "M247 Europe SLR" szolgáltatón keresztül mennek a Magyar szerverek, és ezt a szolgáltatót a legtöbb streaming szolgáltatás letiltotta, ugyanis sem az HBO, sem a Disney nem megy róla Magyarországról (Számomra az utóbbi két szolgáltatás nem olyan érdekes, ezeket csak a család többi tagja használja). Szóval 4000 forintot csak úgy kidobtam az ablakon, az RTL pedig továbbra sem megy az országomból. Így hát, hogy ez a pénzkidobás ne történjen meg még egyszer, ezért a topic olvasóihoz szeretnék segítségért fordulni. Azt szeretném kérni, hogy valaki ajánljon olyan VPN szolgáltatást, ami Magyarországhoz tud csatlakozni, és viszonylag gyorsak a Magyar szerverek (20-30 mbittel le és fel kiegyezek, csak filmezéshez kell, és nyilván, hogy ne egye meg annyira a pinget), és persze a streaming szolgáltatások, főleg az RTL, ne tiltsa, tehát rendes Magyar IP címeket adjon. Először egy hónapot szeretnék csak kifizetni, hogy megnézzem, hogy mit is nyújt nekem az adott szolgáltatás, és ha beválik, akkor meghosszabbítom. Merjek előfizetni a Nord VPN-re? Vagy valami másra? Most olyan 10000 forintot tudnék még rászánni a dologra. Még jó, hogy a Protonnak nem az egyéves csomagját vettem meg, mert a Support a visszatérítési kérésemre csak a saját marketingszövegét szajkózza.
Szóval tényleg megköszönném a segítséget, és bocsi, ha hosszú lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Villanyszerelés
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- EAFC 26
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest