Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

válasz dchard #7134 üzenetére

Zsolt,72
    Nem tudom átrakni, az első posztomban írtam, hogy e-SIM.

4Grider
    Most írtam, hogy amíg ott voltunk addig az asszony Samsungjával sem ment, és amúgy sincs semmi értelme ennek a Pixel flamingnek, nincs neki semmi baja.

dchard
    De legalább kaptam értelmes választ is, köszönöm. Igen, valószínűleg ilyesmi lehetett, hogy térerő probléma miatt nem ment... Csak nagyon megtévesztő, hogy amíg nem vagy hívásban addig azt írja hogy LTE kapcsolatod van, aztán ahogy elkezdesz telefonálni kiderül, hogy annyira azért mégsem LTE az...
    Most ahogy itthon próbáltam látom, hogy hívás közben ugyanúgy 5G-t mutat felül a térerő ikon mellett, ott némediben viszont úgy rémlik hogy hívás közben a térerő ikon mellett nagyjából semmi sem volt, csak maga a térerő... De normál esetben nem szoktam nézegetni a térerőt hívás közben, így nem volt viszonyítási alapom ill. emlékem, hogy minek kellene ott lennie...

Szóval a megoldás: "Csak egészség legyen, meg térerő!"

Turenkarn

• Tyrel

őstag

válasz martonl #7130 üzenetére

Valahol azt olvastam, hogy a roamingnak is be kell lennie kapcsolva... Nem segített se az újraindítás se semmilyen beállítás, akkor, ott... Azóta működik - szerintem az adott, helyi mobilszolgáltatással ill. toronnyal lehetett gond.

Alsónémedi "határában" voltam pár napot, ahol kb. közepes térerővel volt LTE kapcsolatom, amit mindig eldobott amikor hívásban voltam... Ami nyilván baromi idegesítő, hogy amíg beszélek addig se bankolni, se chatelni, se térképet nézni, semmit nem tudok. Üdv 2024-ben...

Most máshol vagyok már, itt fixen 5G van szintén kb. közepes térerővel, de az fenn is marad hívás közben is, műxik minden.

Feltételezem egy nem hibásan működő toronnyal akkor is menne a VoLTE, ha csak LTE kapcsolatom lenne (nem 5G). Egyébként azt sem hinném, hogy a Pixel hibája mert hosszas szívás után végül az asszony Flip 3-ján is teszteltem, és neki sem működött a VoLTE ott.

Na szóval tanulság, hogy hiába van valahol nagy városon kívül is 4G/LTE kapcsolatod, a VoLTE attól még nem biztos hogy menni fog, legalábbis a csudálatos Telekomnál... :U

Turenkarn

• Tyrel

őstag

Telekom e-sim, M-es előfizetés + 5G mobilnet, +4GHANG bekapcsolva. Pixel 8 Pro, VoLTE, roaming, minden sz*r bekapcsolva...

Ennek ellenére amint felhívom az asszonyt, aki szintén Telekomos, abban a pillanatban elköszön a mobilnet kapcsolat a telóról, tehát tökre nem VoLTE hívásokat csinál...

Valami tipp, hogy mégis mi a jó franc baja lehet, mielőtt felgyújtom?... :N

Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés