Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Konflikt #5486 üzenetére

Off: ők is (IT Cafe) a pongyola "Apache sebezhetőség" kifejezéssel jönnek. Eléggé zavaró/félrevezető, mert sokan az Apache webszervert értik alatta. Sajnos még ügyfelek/kollégák körében is tapasztaltam péntek óta, hogy nekiálltak keresgélni hogy hol van náluk Apache, és mit kellene vele csinálni. Agyrém az egész. Kedvencem annak Veeam-es fejlesztőnek a hivatalos blog és fórumbejegyzése, aki a kérdésre annyit válaszolt, hogy a Veeam nem érintett, mert sehol nem használnak Apache-ot.... Amennyire ki tudtam deríteni, Java-t se, szóval jogos, hogy nem érintettek, csak nem amiatt amit írt :). Innét meg ugye elég ijesztő, hogy mennyire lehet képben, miközben hivatalos választ ad.

(A log4j ugye egy java lib, java fejlesztőknek, az Apache-hoz annyi köze, hogy az Apache foundation szárnyai alatt fejlesztik. Szerintem azt kellene hangsúlyozni inkább, hogy ahol Java alapú alkalmazások vannak, ott szinte biztos az érintettség, mert a log4j java lib nagyon közkedvelt, java alkalmazások jelentős része - már amik logot is készítenek - ezt használja.)

Új hozzászólás Aktív témák