- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
másodjára meglett a SzAr ( Számítógép architektúrák ) 3assal. Igen becsapós tárgy, félév közben nincsen számonkérés, aztán hipp-hopp itt a vizsga. Felkészülni a tanár anyagából nem egyszerű. A vizsga se rossz, neten zajlik, mindenkinek egyedi feladatsor. Jó válasz 1, rossz -0,5, nincs válasz 0 pont. De legalább megvan és ez a lényeg.
Holnap jöhet a Lineáris Algebra -
KrAt
veterán
Most kezdem el a maradék 4 vizsgám.. Ma egy, hnap egy, hétfőn és csütörtökön..
Nemsokára indulok is
Nemakarom
Úgyse fog menni (analízis..
)
-
golyani
őstag
nah nekem meg ma 2-től jog írásbeli
-
-
tütüke
tag
Néha elengedhetetlena puska használata. Pláne ha növénykórtanról van szó
Nálunk a beugró fontosabb.Milliónyi feladat marhaságokból. Ha az megvan, de magát a tételt nem tudom, akkor a beugróm nem vész el, legközelebb csak tételt kell huznom. Akkorra meg meg tudom tanulni. Csak sikerüljön a beugróm
Nagy kalappal neked mára -
Bubee82
őstag
-
tütüke
tag
Ma irom a formális nyelv szigorlatot. Vagyis először még csak a beugrót. Aki él és mozog gondoljon rám, csak a csoda segithet...
-
seelwya
csendes tag
3as lett.köszi szépen
ha oylan rendes a tanárod,mint nekem,akkor talán bevállalom
de azért a szigorlatot inkább nem,ahhoz még kicsi vagyok
-
bocX
tag
én 6 vizsgát toltam eddig,
és még 6 visszavan,
ebből 3 elég durva
, de talán menni fog, de jó lesz ha vége lesza vizsgaidőszaknak.....
-
seelwya
csendes tag
Sziasztok!
Én ma voltam mikroökonómából szóbelizni és ezzel 11tárgyból 10-el készvok,még van egy ami csak aláírásért megy,de azon nem izgatom magamTehát most 1hónapig lehet lábat lógatni egész nap
-
golyani
őstag
nah éreztem én h nem kéne ma felkelni
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Még egyszer?? Ó hát ennél az előadónál olyan nincs.
Van x aki felveszi a tárgyat (gyak + kollokvium), na abból kap y százalék gyakjegyet ( az ő gyakcsoportjánál már az első zh után feleződött a létszám
, és a végére maradtak 5-en, ha jól tudom), abból ő gyököt van, és ezt elosztja két vizsgaalkalomra. Aztán járhatunk a nyakára, hogy bővítsen létszámot, de őt elkapni nem lehet, mailre pedig nem válaszol, de szerintem mégcsak meg sem nézi a biztonság kedvéért. Így a TSZV-nél kötünk ki bővítésért. Most van két vizsgaalkalom 40+ emberre, a holnapi lesz az első, a második természetesen be van telve. 22-én pedig szigorlat, melynek ez is feltétele. És 30-án van az általános uv. nap, szóval szerintem max akkor lehet majd pótolni ezt a tárgyat, ha lehet majd egyáltalán. Úgyhogy ha holnap bukta, akkor szigó bukta.
tütüke: Igen, jó kis tárgy, csak a való élethez nem sok köze van. Amúgy full elmélet, szóbeli, ott fogunk rohadni egész nap.
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
uh, nem irigyellek. 3 óra utazás után még vizsgázni is kell. Nekem azért könnyebb, mert 10 perc sétával elérem a fősuli legtávolabbi termét is
algoritmusok tervezése és elemzése-jol hangzik, ha olyasmiről szól, amire gondolok. Akkor arra nemis lehet készülni, csak programozói gyakorlat kell hozzá. -
Lortech
addikt
Igen, jóeséllyel egyébként.
''Hajnal'' 3-kor kelnék, ha lefeküdnék, 4-kor megy a vonatom, 3 órás az út, 8-től vizsga. Szerdán és csütörtökön szintén vizsgák, közben Microsoft MCP tanfolyam, ott is teljesíteni kell.
A holnapit remélem rutinból lenyomom, algoritmusok tervezése és elemzése a tárgy. Igaz nem nagyon tudom, hogy mit kéne tudnom, de majd mindent a maga idejében.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Áh holnap mehetek..
Követelem, hogy 2007. január 8-at halasszák el!
Ma sem alszom, meg holnap se, meg péntekig egyáltalán,
úgy néz ki. -
golyani
őstag
nekem holnap Anyagtudomány vizsga kötelező szóbelivel karöltve...
nem jó előérzetem van...
habár állítólag embert nem esznek... -
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #721 üzenetére
Ez garantálja, hogy a Shannon-Fano kódot húzzam az Lz-algoritmusokkal?
Akkor gyorsan előkaparom.
Naaaaa... Aztapaszta... Holnap reggel ha megint nem sikerül az infelm vizsgám, akkor skippelem. Unom már hihetetlenül, de attól tartok, hogy megintcsak elbaszok valami apróságot, ezért a pihenés lesz most a legfontosabb, ha végre sikerül elaludni... -
KrAt
veterán
válasz
concret_hp #721 üzenetére
Szólsz Vladinak, Panthernek, mehetünk
-
concret_hp
addikt
bájdövéj vizsga előtti nap kell 1et Broodwarozni és minden jó lesz
(ez a Panther féle extra máknövelő módszer, de szerencsére másoknál is müxik)
-
Tithian
őstag
A rekordom négy egymást követő nap napi 8 óra (reggel tíztől éjfélig, megszakításokkal), az eléggé kimerített. Kávét, cigit, csokit, s hasonló dolgokat nem fogyasztok, viszont ilyenkor minimum 8 órát alszom naponta. Ha egyszer jó a hangulatom, megy ez, csak olyan tárgyakra van szükség, amik érdekelnek (egy alkotmánytan és egy kutatásmódszertan vizsga közé megéri betenni egy kis antik görög művészetet).
Ebben a félévben már megvan 7 vizsgám, már csak 1 szigorlat és 4 vizsga van hátra (és jó esetben az ötös átlag).
Jó móka szigorlatra készülni, különösen, hogy jó eséllyel csak én leszek ott, mert addig mindenki átjelentkezik későbbi időpontra. -
tütüke
tag
válasz
zoley[HUN] #716 üzenetére
Több alvás, több buli, és még a vizsgák is meglesznek mind
-
KMan
őstag
válasz
zoley[HUN] #716 üzenetére
ha lenne kozgaz szigom asszem mar ugranek is a dunaba.
-
KMan
őstag
válasz
zoley[HUN] #714 üzenetére
tegnap rantottak kozgazbol, nagyon ugy erzem ma estere mar ramfer egy kis tanci.
en mar reg bealltam a napi 4 ora reggeli alvasra mar nem osztnemszoroz. ez nalunk a legdurvabb targy+mateka1. ezekkel nem lehet mast csinalni, ezt van. Ha meg mar a felso 10%-ban vagyok es megvan az alairasom, akkor megtanulom a vizsgara ha bele doglok is. -
KMan
őstag
válasz
zoley[HUN] #712 üzenetére
en van hogy napi 20 orat is. most pl az lesz 4 napon keresztul, ma meg elmegyek partizni egyet, de a kozgaz sajnos ilyen. Mennek a feladatok orrverzesig. Ja meg bevasarolok vmi csoki, gyumolcsle es energiaital. (csik cigit mar megvettem)
-
tütüke
tag
én legtöbbször ''utolsó pillanatos'' vagyok: amikor már nagyon közel van a vizsga, akkor nekiülök, és fel sem állok, mig mindent végig nem olvastam. Ez általában a vizsga előtti nap reggelétől egészen hajnalig szokott tartani (Ha rövidebb a tananyag, akkor a vizsga előtti nap délutánja-estéje). Természetesen közbeiktatva némi kaja, és egyéb más életmentő rövidke szünetet.
A másik kategória, amikor érdekel az, amit meg kell tanulnom,és gyakorlatias a feladat: akkor napi 8-10 órát simán képes vagyok vele foglalkozni föggetlenül attól, hogy mikor van a vizsga. Ez persze nem olyan tul gyakori eset -
concret_hp
addikt
változó.
én mondjuk ha tanulok valamit akkor inkább az intenzitásra és a hatékonyságra megyek. úgy viszont elég fárasztó de ha sikerül megérteni miről van szó, gyorsan lehet haladni.
szóval amíg alapvetően ismeretlen dolgokról van szó, akkor kevesebbet, nagyobb intenzitással, mondjuk max napi 4-6 óra. (persze ha szorít az idő akkor muszáj többet)
ha meg már csak gyakkorolnji kell dolgokat, akkor többet, akár 8-10 óra is megy. viszont nem egy huzamban, max 2 óránként szünet. (ha meg már nagyon unom a témát akkor 15-20 percnél többet nem tudok rá figyelni) -
c*
aktív tag
egy nap ti mennyit tudtok tanulni hany orat ?
-
Drizzt
nagyúr
Most épp vizsgaeredményhirdetésre várok, volt már ma egy karó ''szóbeli'' vizsgám, egy apró elnézés miatt, meg az utóbbi 3 napban aludtam vagy 10 órát össz.Otthon akaroook lenniiii!!!
-
tütüke
tag
válasz
concret_hp #706 üzenetére
''szóval sztem: pihi, vitamin, nyugalom.'' Ez a legbiztosabb recept. Vitamin van itthon egy raklapnyi, szóval abból nincs hiány. Amire nincs időm, az a pihi. Munka mellett már csak este tudok tanulni.( Sajna a melóhely nem dijazná, ha ott tanulnám meg az anyagot.) Viszont ha éjszaka tanulok, akkor marad a fáradtság, meg az idegeskedés. Ördögi kör ez.
Kétszer tanulni valamire az a leggázosabb dolog. Az ember már undorodik tőle, semmi kedve az egészhez, stb.. Szerencsére az utóbbi 3 évben nem volt UV-m, de nappalis korszakomból még rémlik valami -
concret_hp
addikt
szvsz inkább a kellő mennyiségű alvás + multivitamin.
nekem legalábbis ez jön be.
gyakorlatilag 1 napnál többet nme lehet pihizni 1-1 vizsga után (nekem legalábbis nem). és ha energiaital meg kv meg stb.-vel vészel túl 1-1 vizsgát az ember, akkor utána szükség van a regenerálódásra, hogy rendesen lehessen készülni a köv. vizsgára. viszont ha túl sok idő elmegy erre, akkor megint kezdődik előről
szóval sztem: pihi, vitamin, nyugalom.
meg lehetőleg mindenből átmenni elsőre, mert eléggé szar másodszor nekiállni ugyan annak, arról nem is beszélve hogy valamilyen szinten kidobott idő, ha másodszor kell készülni valamiből. -
KrAt
veterán
Holnaptól intenzív tanulás
Aztán jövőhéttől vizsgák
Jáááj nemakarom
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bittorrent topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Robogó, kismotor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest