- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
martonx #6893 üzenetére
Ha nem is kismillió, de jónéhány "nyilvántartó", számlázó stb. szoftverrel volt már dolgom felhasználóként (magyarral és külföldivel, ingyenessel és fizetőssel egyaránt). Valahogy mindegyikből hiányzott valami, ami persze pont egy másikban megvolt, de abban meg megint nem volt valami. Ugyanakkor egy csomó számomra tök felesleges funkció volt benne.
Mivel nagyon régen írtam már ilyesmiket (igaz akkor Visual Basicben), meg jópár webáruházat fejlesztettem (PHP + MySQL), ezért gondoltam, hogy nekiállok valaminek C#-ban, ami talán valamennyire olyan lesz amit én szeretnék. Tudom, hogy nem egyszerű téma, meg vannak hasonlók - max majd alapul veszek egy hasonló, nyílt forrásút és azt átvariálom. Mindenesetre az adatbázis-kezelés része, ami nem annyira egyértelmű (melyiket?), mint pl. PHP-ben, mert ott szinte mindig a MySQL adta magát. -
pigster
senior tag
válasz
martonx #6891 üzenetére
Köszi.
Az lenne a célom, hogy viszonylag egyszerű megoldás legyen, ne kelljen még külön szervert is telepíteni, ha esetleg biztonsági másolat kell, akkor sima fájlmásolgatással megoldható legyen. Mint írtam, nem milliós tételszámok kezelésére kell. Megnézem, amit írtál. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
C#-ban szeretnék egy nyilvántartó alkalmazást összehozni.
A kérdésem, hogy melyik adatbázist javasoljátok hozzá. Néhány ezer, esetleg tízezer tételt kéne kezelni alapesetben egy felhasználó használná (esetleg terv a többfelhasználó). Nem igazán szeretnék adatbáziszervert használni, de ha csak így megoldható, akkor nincs mit tenni.
A következők merültek fel bennem:
* SQLite
* mdb (Access)
* esetleg MySQL, MSSQL
Egyelőre az SQLite felé hajlok; kérdés az, hogy mennyire kezelhető ez C#-ból? -
pigster
senior tag
Hát csak annyit, hogy most kezdtem foglalkozni a témával, és a "Tanuljuk meg a WPF-t 24 óra alatt" (vagy vmi hasonló) könyvben most értem ehhez a részhez. Van egy FontViewer alkalmazás, és ahhoz van egy példa, és azt próbálom tovább gondolni, mert a könyvben olyan példa van, ahol egyetlen tulajdonságot kötnek (Bind) egy másik vezértlőhöz, és itt elég beállítani a Datacontextet, én viszont kapásból bonyolítani szeretném, de még a UserControl témakörben maradva. Amiket írtál azok még nem voltak a könyvben (
). Közben az interneten találtam "Dependency Properties" témában leírást, és úgy tippelem, nekem ez kellhet, de még nem jutottam odáig, hogy kipróbáljam.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
WPF (XAML) usercontrollal kapcsolatban lenne két kérdésem:<TextBlock Name="TextBullet"
TextWrapping="Wrap"
Text="{Binding ElementName=SampleText, Path=Text}"
FontFamily="{Binding ElementName=FontList, Path=SelectedItem}"
FontSize="12"
/>Ha a usercontrolt használom
1. hogyan tudok a "belső" FontSize tulajdonságra hivatkozni XAML-ból. Mondjuk, többször akarom használni különböző betűméretekkel.
2. Hogyan lehet több DataContextet megadni; egyet a Text-nek, egyet a FontFamilynek? -
pigster
senior tag
válasz
kingabo #5682 üzenetére
C# WPF Project
Amit te leírtál úgy sem működik, hiába kattintok kétszer nem generál le semmit. Eredetileg egy gombnak akartam Click eseményt létrehozni: duplakatt a gombon a Designerben, de semmi sem történik, Amint írtam a te mödszereddel sem működik. Mi a teendő?
Egyébkénta duplakatt, mint olyan működik, Visual Studion belül csináltam egy Tools/Import Export Settings/Resetet, nem lett jó. Ezután Visual Studio telepítőben: Repair, nem lett jó. Több ötletem nincs. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Évek után újra "elővettem" a Visual Studiot. Rögtön az elején gondom akadt. Ha az IDE-ben kétszer rákattintok egy vezérlőre, akkor nem történik semmi, nem generál semmilyen eseménykódot. Hogyan lehet ezt beállítani?
Tudom, hogy általános Visual Studio kérdés, de azok a fórumok halottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- Mini PC
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- PlayStation 4
- Peugeot, Citroën topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest